27 Mart 2007 Salı

Yusuf'um atraksiyon dolu bir İstanbul macerası yaşadı :)) Annemin dediği gibi evde de aynı tempoyu ararsa ne yapacağımı hiç bilmiyorum.. Haftasonu babamız evdeydi ve akşama kadar kucak kucağa oynaştıklarından yanlızlığını pek anlamadı ama iki gündür sıkıldığını hissediyorum. Dün uyumamakta direnip ağlayınca açtım televizyonu, karşısında salladım, hooopp uykuya :)) Eve birkaç dadı mı alsak ne ! Ya da hergün birilerine misafirliğe gitmek lazım..
..................


Gelelim İstanbul maceralarımıza.. Anlatmıştım, o gün dişi çok kaşınıyordu bücürün, çok huzursuzdu. Yolda yemek yemek için durduğumuz yerde de ağladı hep :(

İlk gün annem, ben, Yusuf Aslan pazara gittik.. Özlemişim İstanbul'un "içinde ne arasan bulduğun" pazarlarını.. Daha doğrusu annem gitti, biz oğlumla yarı yoldan geri döndük :( Sokaklar inledi "inga"larımızla! Meğer küçük bey o gün gezmek değil de evde oturup karnını doyurmak ve diş kaşımak istiyormuş. Nereden bileyim..

İkinci gezimiz benim tabirimle "teyzecikler"den birinin evineydi.. Annemin çok güzel bir arkadaş grubu var.. Her hafta birinin evinde toplanıp önce harika bir sofrada muhabbet ediyorlar, sonra da Kur'an-ı Kerim, meal, tefsir vs. okuyorlar.. Hepsi minişi çok merak ettikleri için o hafta biz de katıldık gruba :) Benim cilveli bücürüm o gün çok usluydu maşaallah.. Oynadı, gülücükler dağıttı herkese.. Teyzeciklerin hepsi anneme çok imrendi galiba.. İçlerinde torunu olan sadece annem.. Hepsi "Allah bize de bugünleri göstersin "deyip durdular.. Hediyeleri için hepsine çok teşekkür ediyorum..


Cuma günü canımız, bitanecik Fetiş teyzemizi görmek için eski işyerime gittik.. Hayat çok garip ya ! Çok değil bir iki sene önce "tek başıma" çalıştığım yayınevine, o gün kucağımda oğlumla ziyaretçi olarak gittim.. Garip hissettim kendimi.. Ayrıca oradaki çalışma temposunu görünce işten ayrıldığıma ve oğluma kendim baktığıma bir kez daha şükrettim..

Önce orada biraz vakit geçirip Fethiye'nin masasını falan karıştırdık oğlumla :)



Sonra da Fetiş teyzemizin evine gittik..
Canım arkadaşım, sabah namazdan sonra neler hazırlamış bana.. Özellikle tava lahmacunun harikaydı Fethiyecim, ilk fırsatta denemek istiyorum inşaallah.. Fetiş teyzemizin evinde biraz yaramazdık ama yine de keyfini çıkardık akşamın :)


Neler mi yaptık?



Biraz keyif yaptık..


Biraz armut kemirdik..



Biraz da halılarda yuvarlandık :))


Cumartesi gününü eski komşum - ama daha çok ablam - Hülya ablanın evinde geçirdik.. Meleğim, Hülya ablanın kızları Pelin ve Ece -benim küçük biblom- sayesinde acılarını unutup güzel bir gün geçirdi.. Tabii ben de.. Onlara da hediyeleri için çok teşekkür ediyorum..

İşte üç kafadarlar :)




Pazar günü annemle ittifak kurup babamı ikna ettik ve bizi İKEA'ya götürdü.. Uzun zamandır almak istediğim birçok şeyi aldım.. Taşıyamayacağım için alamadıklarımda da aklım kaldı tabii :( İyi ki coşup onları da almamışım.. "Aldığım eşyaları nereye sığdırırım, nasıl götürürüm?" sorusunu son güne bırakmakla bile çok büyük hata etmişim zaten.. Son gece iki dayısı meleğimi oyalarken ben güç bela saatlerce eşya yerleştirdim !

Oradaki cafede biz kahve içerken Yusuf'u oturttuğumuz mama sandalyesi annemin çok hoşuna gitti ve hem benim bücürüm hem de yolda olan diğer torunu gelince rahat rahat yemek yesin diye - tabii biz de rahat rahat yiyelim diye - evlerine aldı birtane.. Meleğim çok beğendi annanesinin hediyesini..



( Devam edecek.. )

9 yorum:

Minik Patikler dedi ki...

Mama sandalyesi de pek yakismis :)

Anonymous dedi ki...

annemin selamı var bebeşine bayıldı başımın etini yiyo bi tanede sen doğur söyle güzel bi bebek diyo senin yüzünden erken evlenmek zorunda kalcam twity sonnur ben seni çook seviyorum ve çook özledim twity hep lise fotolarına bakıyom özledikçe

sumuklubocek dedi ki...

bu minnosun sapkalarina bayiliyorum ben; hepsi de ne cok yakisiyor, masallah!
yalniz, farkindayim ki acayip cabuk buyuyorlar; benden soylemesi ;)
not: mama sandalyesini ben de begendim, cok pratik gorunuyor...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Ayyy bütün fotoğrafların hepsi birbirinden tatlı maşallah:) Ama en çok son fotoya bayıldım o ne şirinlik öyle maşallah:) Sen bu şeker oğlunu alıp bi reklam şirketine falan gitsene Kuaybe:) Artist olsun bu oğlan:)
Bu arada senin oğluna bayıla bayıla bakıyorum, benimki de böyle şeker olur mu acaba dersin:))

Kuaybe dedi ki...

Sağol Minik Patiklercim.. annemlerde bu işi hallettik de bizim evde yok hala bi mama sandalyesi !

Sonnurcum sen de annene çok selamımı söyle.. ee tabii artık senden de bekliyoruz bi bebiş :))
ben de fırsat buldukça açıp açıp bakıyorum lise fotoğraflarına.. ne güzel, ne sıcak günlerdi yaa..

İremcim sağol.. o turuncu şapkanın dört tane kulağı var aslında ama hep iki çıkmış :)) birtane yakın poz çekip koyayım bari :)) evet çok pratik o mama sandalyesi, sürekli kullanım için değil ama kısa süreli oturmalar için ideal.. tam "annane-dede" evi için :)

Esracım sağol.. bak bu reklam işi iyi fikir, "artiz" olsun bu çocuk.. ben de işe dönmekten kurtulurum, o kendi masrafını çıkartır :)) tabii babamız bizi kaç parçaya keser, onu hiç bilemem..

senin bebiş de çok şeker olacak inşaallah.. ama biz de görücez di mi onu..

Anonymous dedi ki...

aman aman ben o dis kasima keyfini yerim disligimiz yok mu elini agzina almis :( bu arada ece ve peline fazla pas vermemis sanki baska birine kollarini acmis ona gitmek istiyomus gibi geldi bana :) ah bu erkek milleti yok mu :P :D

iremmm dedi ki...

süperrrr...ama kısa....daha cok daha cok seyler istiyorum.annenin resmini,aldıklarını gormek ıstıyorum..ıımm baskaa düsüniyim ne ıstıyorumm..... :) hıı hatırladım annene benim tozdan aldın mı lokman hekımden?
bı de yusufun suveterinin aynısından bizde varrr,piştiiii :)

cok guzel bır gezı olmus,hosgeldin arkadasimmm ;)

Kuaybe dedi ki...

sevgili "anonymous", öncelikle lütfen ismini de yaz, ben de kim olduğunu bileyim olur mu :))

farklı renk ve modellerde üç adet diş kaşıyıcımız var ama oğlum kendi elini, yatağının parmaklıklarını ya da benim parmaklarımı falan tercih ediyor diş kaşımak için.. ben de anlamadım niye :))

annanesine uzatıyodu galiba kollarını o fotoğrafta..oğluşum masum yani..

Kuaybe dedi ki...

İremcim hoşbulduk canım..

Başka başka? neleri görmek istersin? ben de seni görmek istiyorum ama koymuyorsun resmini.. sen koy sonra ben yazarım dediklerini :)

demek aynı süveter haa, valla kopya çekmedik :)