5 Mart 2007 Pazartesi

Sevgili Minik Patikler, kullandığım, memnun kaldığım ve tavsiye edebileceğim ürünler konusunda beni sobelemiş. İki gündür yazmaya fırsat bulamadım. Malum Yusuf Paşa "inga" dedi mi dünya duruyor, ne blog, ne yemek, ne su :) Bugün o uyuyunca hemen aldım fotoğraf makinesini elime, başladım evin içinde "Ben neye iyi ki almışım derim?" diye dolanmaya.. İşte başlıyorum anlatmaya.. Biraz uzun olacak galiba, haberiniz olsun..

Önce bebiş ürünleriyle başlayalım..


Bu şurup, bizim hayatımızı kurtaran şurup diyebiliriz :)) Kabus gibi kolik krizlerinden sonra doktorumuzun tavsiyesiyle kullanmaya başladık.. Hala bu şurubu ilk yapan İngiliz bebek hemşiresine, üretenlere, ithal edenlere hatta ve hatta satan ecza deposu ve eczanelere bile hayır dua ediyorum :)))



Bunlar da bebiş bakım ürünlerimiz.. Şampuanımız Sebamed ve çok memnunuz. Daha önce Dalin kullandık ama her banyodan sonra minişimin başı, yüzü kurumaya, kabuklanmaya başladı. Cildi alerjikmiş. ( Eee, bizim gibi alerjik anne babadan olsa olsa alerjik bi bebiş olurdu zaten ) Sebamed'e başlayınca hepsi geçti. Bebek yağımız ise Dalin. Ben özellikle kokusuna bayılıyorum. Banyodan sonra ya da durup dururken bile bebiş bebiş koksun diye sürüyorum çocuğa :) En sağdaki de diş kaşıyıcımız. Ağıza giren kısmı su dolu ve buzdolabında bekletilip öyle veriliyor bebeğe.. Soğuk soğuk dişetlerine değip ağrı ve rahatsızlığı alsın diye..




Vee tabi dönencemiz.. En azından biraz oyalayabiliyor Yusuf'u. Ayıcıklar, yıldızlar dönerken o da onları yakalamak için çırpınıp duruyor.. Yanlız bizimkini kurunca biraz dönüp müzik çalıp duruyor.. Mutfaktan defalarca gelip tekrar tekrar kuruyorum. Bunların bir saatlik falan olanı yok mu yaa..



Bu da her yeni anneye tavsiye ettiğim bebiş kitabımız.. Serinin ilk kitabı " Bebeğinizi Beklerken Sizi Neler Bekler " de hamileyken başucu kitabımdı. (Epsilon Yayınları)




Hazır söz kitaplardan açılmışken Yusuf için aldığımız bu kitaplardan da bahsedeyim. Kaydırak Yayınları harika bir fikir üretmiş ve çocuklara kitap okumayı sevdirmek için değişik projeler hazırlamış. Bu kitapların kuyruklarını ok yönüne doğru hareket ettiriyorsunuz vee bakın ne oluyor..



Gıt Gıt Tavuk, gıdaklayarak yumurtlamaya başlıyor :))


Sonra da hem anne hem civcivler başlıyorlar size güzel bir masal anlatmaya.. Oğlumla bu kitapları okuyacağımız günleri (inşaallah) iple çekiyorum.. Ayrıca yastık kitap, çanta kitap gibi projeleri de varmış yayınevinin.. Onları da alacağım inşaallah oğluşa..

( Bu arada sayın Kaydırak Yayınları yetkilileri, reklam ücretini yazının sonunda vereceğim hesap numarasına yatırabilirsiniz :)))) )



Bücürük için aldığımız bir diğer harika kitap da bu. Çilek Kitaplar'dan.. Kitabın arka kapağında bir cümle var ki bence muhteşem; Her çocuk kabul edilmiş bir duadır..


Bu da kitaptaki dualardan biri..

"Rabbimiz Sana gece için teşekkür ederiz. Sana sabah için de teşekkür ederiz. Pırıltılı gün ışığı için, bizi uykumuzda dinlendirdiğin için, bize tatlı yiyecekler verdiğin için, annemizin ve babamızın sevgisini gönderdiğin için Sana teşekkür ederiz.. Dünyanın hep güzel kalması için, başkalarına karşı yardımcı ve iyiliksever olmamız için, yaptığımız herşeyde, oyunlarımızda ve derslerimizde güzel olmak için, hep güzel şeyler yapmamız için bize yardım et.. Çocukça yaşayabilmemiz için, büyüyünce çocuklarımızı mutlu etmek için bize yardım et.. Kalbimizi sevginle doldur.. (Amin)"


Sırada genel ürünler var :)

Bu, İKEA'dan aldığım file raf.. Evde en çok işe yarayan ürünlerden biri.. Kaç çekmecelik ıvır zıvırı topluyor :) "Peki o zaman niye boş?" demeyin, yeni yıkamıştım, yerleştirecek vaktim yoktu :)




Bu da yine İKEA'dan aldığım boy boy sepetlerden biri.. Çok fonksiyoneller, her yerde kullanabilirsiniz.. İster böyle kalemlik olarak..











İsterseniz CD'leri toparlamak için..















İsterseniz sarmısaklarınzı yerleştirmek için..






Mutfağa girince gözüme bir de bu rengarenk kahvaltı tabaklarım çarptı. Buradaki büyük bir marketin züccaciye reyonundan almıştım.. Bence her evde olmalı böyle renkli şeyler, sıradan bir kahvaltıyı cıvıl cıvıl bir sofraya çevirmek için :)




Bunun adı galiba gazetelik, tam emin değilim ama ben dergilik olarak kullanıyorum.. Özellikle arşivini yapmak istediğiniz dergiler varsa ideal.. "Bunları nereye sığdırsam?" derdi olmuyor..



Veee son olarak da yaz kış kullandığım, kokusuna bayıldığım FA Aqua.. Ben bu kokudan vazgeçemem yaa...

( Önündekiler de geçen sene anneşimin bana hediye fuarından aldığı "yumurtalık"lar.. Ben şimdilik mumluk olarak kullanıyorum ama minciğim kahvaltı etmeye başlayınca aslî vazifelerine dönecekler.. )

................

Sanırım bu kadar.. Fotoğraflarını çekemedim ama Tefal düdüklüm ve Braun blendır setim de kesinlikle tavsiye edeceğim ürünler.. Hele de benim gibi üniversiteyi evli okumuş biri için "hayat kurtarıcı" niteliğindeydiler.. Gel eve, " Yatak mı, mutfak mı? " diye dakikalarca kendinle cebelleş ve sonra kolayca yemeğini yap.. Çok pratikler çokkk...

Ben kimi sobelesem acaba ? Dur bakiim, ben de yaban eriğini sobeliyorum, Tuba sobeee....

10 yorum:

sabahnur dedi ki...

:) ne zevkli bir post olmus.. bu nurse harvey acaba, kızımın karnındaki gaz kutlesine de iyi gelir mi? aglama ve gaz sorunumuz yok gibi ama sanki karnında bir gaz kutlesi var. bunu kusarken ya da emerken hissediyorum..

sumuklubocek dedi ki...

kitaplara bayildimmmm! biz de isteriz onlardan!
bir de kahvaltiliklar cok hos; cok severim kahvaltiyi ve kahvaltiliklari ;)

Kuaybe dedi ki...

Sabahnurcum sağol.. yazarken de çok zevkliydi :)

sen şurup için doktoruna bir danış istersen.. o "ver" derse veririsin.. ne olur ne olmaz.. gerçi üstünde bir aydan büyük her bebeğin kullanabileceği yazıyor ama.. sen bilirsin.. benim anlamadığım karnında gaz kütlesi varsa nasıl ağlamadığı.. rahatsız olmuyor olamaz..

Sümüklüböcekcim, kitapları sana nasıl ulaştırabileceğimi bana mail atarsan göndermekten mutlu olurum .. yeter ki sen iste, Selimcik güzel güzel okusun :)

Ayşe dedi ki...

Bloğunuzu ziyaret etmek çok hoştu:))Evlerimizde ne çok önemi ve değeri var değil mi bazı eşyalarımızın..
Ben ve bebişlerim Yusuf a ve size öpücüklerimizi yolluyoruz,görüşmek dileğiyle...

Kuaybe dedi ki...

merhaba ayşe hoşgeldin.. teşekkür ederim yazdıkların ve öpücüklerin için :)

ben senin bebişleri nasıl görücem peki ?

Anne ve Bebisi dedi ki...

Hepsi çoooook güzeller:) Güle güle kullanın:)

Kuaybe dedi ki...

teşekkür ederiz anne ve bebişi, daha güzelleri sizin olsun..

Ayşe dedi ki...

a aa ben bizim linki yazmıştım ama şimdi ismime tıklıyorum olmuyor;)beceremedim sanırım;)
ben buraya da yazayım en iyisi;
www.benimblog.com/ardaverda
Yeni diş kaşıyıcınıza bayıldım,afferim küçük beye ne güzel keşfetmiş:))

Anonymous dedi ki...

twity süpersin sana söyleyecek bişey bulamıyorum dur bi evlenem bunlar benim işime çok yarayacak iyiki evlenmişsin ve benden önce çocuk doğurmuşsun işim kolaylaşıcak ne alsam ne okusam dedi olmıcak Allah razı olsun bide iyi bi eş nerden bulunur bi anlat yeter kız kurusu oldum seni de çok özledim

Anonymous dedi ki...

sonnur ben yazmayı unuttum