23 Aralık 2008 Salı


Sizi merakta bırakmak değildi amacım.. Sadece yazabilmek için güzel haberlerin kesinleşmesini bekledim.. Tabii bir de yarım saat de olsa boş vaktimin olmasını..

Arada üzücü şeyler de oldu tabii ama onlar ayrıntı.. Şükredebilmek için daha çok madde var önümde..



....................


Haftasonunu da sayarsak dört gündür evdeyim.. Bayramdan beri ilk defa evle ilgilenebildim, doğru düzgün yemek yapabildim ve biraz dinlenebildim diyebilirim.. Tıpkı, üniversite son sınıfta hem okuyup hem çalıştığım günlerdeki gibi hayat bu aralar.. Sabah kahvaltılarını 20 dakikacık fazla uykuya feda ettiğim, akşama doğru "Ay ne yesek, çabucak ne yapabilirim eve gidince?" kaygıları çektiğim, yorgunluktan ancak bulaşıkları makineye dizecek kadar enerjimin kaldığı ve bu aletleri icat edenlere binlerce hayır dua ettiğim günlere döndüm yine!!

Yanlız o zamanlar da şikayet ettiğime inanamıyorum şimdi dönüp bakınca.. Ne de olsa Yusufcuk yoktu o zamanlar, şimdiki gibi belimi büken kocaman sorumluluklarım yoktu.. Kimbilir ne kadar boş vaktim vardı da ben kıymetini bilmiyordum!!

Bu kadar yoğun olmamın sebebine gelirsek.. Vizeyle ilgili ciddi bir problem yaşadık ve gidişim en erken Nisan'a kadar ertelendi.. İşin garibi ben bu habere hiç üzülemedim.. Aksine çok ama çok sevindim ve haberi aldığım gece haftalar sonra ilk defa rahat bir uyku uyuyabildim.. Bu gecikmeden de cesaret alarak başvuru yaptığım kurumun yetkilileriyle görüştüm ve her halükarda yazın, Ozanla beraber gitmemizin en doğrusu olacağına karar verdik.. İnşaallah gidişimiz yaza ertelendi ve minik ailemiz dağılmadan, kol kola gidebileceğiz uzaklara..

Bu ertelenmenin belki de en iyi tarafı devam ettiğim TOEFL kursunu tamamlayabilecek olmam.. Konuşmam oldukça iyi seviyeye geldi. Yazılı sınavlarda da hiç problemim yok. Olabildiğince pratik yapıp Amerika'ya hazır gitmek istiyorum..

Sadece kursa gitmek beni bu kadar yoğun yapmaz aslında ama ben iki haftadır aynı kursun başlangıç sınıfı öğrencileri için öğretmenlik de yapıyorum.. Aynı kursta hem öğrenci hem de öğretmenim yani :)) Artık sadece yarım gün değil tüm gün dışardayım ve Yusufcuk da saat dörde kadar kalıyor kreşte.. Ama iyi haber şu ki okuluna alıştı ve artık çok isteyerek ve severek gidiyor miniğim.. Maşaallah, sabah ağlamaları da kalktı ortadan.. Merdivenin başından bana el sallıyor ve "Öytmenim beni öşlemiş, şen bana süğpiş yuduyta almaya dit tamam mı anne.." diyerek uğurluyor beni.. İnşaallah böyle devam eder..

Kreşin Yusuf'a kazandırdıklarına hayret ediyorum.. Birgün geliyor, öğrendiği bir şarkıyı, bir duayı mırıldanıyor dili döndüğünce, ertsei gün geliyor "kutu kutu pense" oynuyor kendi kendine :)) İki gün önce de babasıyla bana masal anlattı "Biğ yokmuş biğğ vağmışş.. Bi ee tağvon vağmış..." diye :))



Bayramda, babasının anneannesinin yani "ebe"sinin yaptığı kuzine çöreklerini mideye indiren Yusufcuk :))




Son dört gündür evde olmamın sebebine gelirsek.. Yusufcuk yine, yeni, yeniden hasta!! Aslında bayramdan beri bir türlü atlatamadığı boğaz iltihabı yenilemiş ve güçlenmiş durumda.. Pazar gününü hastanede geçirdik.. İlk penisilinini vurdurmak zorunda kaldık ve iki gündür de en üst seviyeden mızmızlanmalara maruz kalmış bir şekilde ona hemşirelik yapıyorum evde.. Geceleri uyuyamıyor rahat nefes alamadığı için.. Gündüz de acısını benden çıkarıyor küçük bey..



İki haftadır bulabildiğim tek boş saati sayfamı güncelleyebilmek için kullandım.. Ne mutlu bana :)) Bak kıymetinizi bilin tamam mı :P Sizi özledim, çok seviyorum...



Dualarınızda bizi anmayı da unutmayacağınıza eminim..

Hoşçakalın..

21 yorum:

sühendan dedi ki...

Öncelikle yusufcuğa geçmiş olsun.Haziran ayına kadar bu hastalık faslı bitmez Kuaybe.Tecrübeyle sabittir.Allah dermansız dert vermesin.

Gitmen Nisan a kalmış.İnan bende hiç üzülmedim.Ne bileyim eşin olmadan yanlız gitmene gönlüm hiç razı değildi.(Bana ne oluyor bilmiyorum.Sanki giden benim.Fazla empati kurdum herhalde...)İstanbulda değilsin ama bize yakınmışsın gibi geliyor.Sanki uzak ülkelere gidince görüşemeyecekmişiz gibi... ama durum yine aynı aslında.Bilgisayar başında olduktan sonra...Ha Ankara ha Texas...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Canim benim cok gecmis olsun:((
Gidisinizin ertelenmesine ben de cok sevindim:)

Ayy simdi o yer sofrasinda olmak vardi:))

En kisa zamanda iyilesri insallah asker trasli Yusuf pasa :D

Kocaman kocaman opuyorum oglusu..

Biz de sizi ozedik bu arada:P

Neyse mektubuma son veririken... :)))

SELDA dedi ki...

oğluşun için geçmiş olsun rabbim şifa versin ,ailenle birlikte gidecek olmana çok sevindim ,eşinden ayrılman birçok şeyi tekbaşına yapman demekti herzaman hayırlı olan karşına çıkıyor ve senin buna şükrediyor olman eminim rabbimizin çok hoşuna gitmiştir ne demişler geç olsun güç olmasın sevgiler ,

AYSUN dedi ki...

Hoşgeldiniz canım:) Çok sevindim gitmenin yaza kalmasına... Birlikte giderseniz daha iyi olur herşey. Hadi bakalım hayırlısı...

Yusufcuk alıştı demek kreşe:) Darısı bizim başımıza...

Adsız dedi ki...

toefla neden hazırlanıyorsunuz bölümünüz ne sizin amerikaya öğrenci olarak mı gideceksiniz yoksa iş için mi.Ben bişiy anlamadım bu işten :))aydınlatırsanız sevinirim.Ayy bide tatlı oğlunuza geçmiş olsun

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

kuaybeciğim ne yalan söyleyeyim bu vize işine ben de sevindim :D yani senin tek gitme fikrin beni endişelendirmişti baya... rabbim çok güzel planlamış...
yusufcuğun okuluna alışmasına da sevindim. umarım en kısa zamanda hastalığı da atlatır yusufcuk... rabbim şifa versin...

Adsız dedi ki...

Dualarımız işe yaradı demekki uzaklara yalnız gitmeyeceğinize çok sevindim.Yusufcuğuma geçmiş olsun acilen iyileşir inşallah.

Öykücü dedi ki...

Çok sevindim ayrılmayacak olmanıza:))) Her şerde vardır bir hayır iyi ki vize de problem çıkmış..Yaşasın:)))))

Öptüm..

Adsız dedi ki...

Allah sifalar versin, sifalarinizi daim etsin. Duaile. Annesi

Esra dedi ki...

İnan çok sevindim canım gidiş tarihinin ertelenmesine.Hep aklıma geliyordun küçük bir yavruyla çok zor olacak,nasıl yapacak falan diye..her işte bir hayır vardır,hayırlısıyla eşinle beraber gidersiniz inş.
Yusufcuğa da çok geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin..

Büşra dedi ki...

hadi bakalım işlerin yoluna girmiş maaşallah, böyle de devam eder inşaallah.
yusufcuğa da çok geçmiş olsun, toplu ortamda bulunduğu için sık sık tekrarlaması normal hastalığının ama bu sayede bağışıklığı erken gelişecek, üzülme e mi?
biz de seni össledik bee :D

annecik dedi ki...

çok geçmiş olsun yusufcuk bir an önce sağlığına inş. kavuşsun
istediğin sanırım oluyor eşinden ayrılmadan beraberce gitme şansın oluşmuş çok güzel yaradan gönlüne göre versin hep

Adsız dedi ki...

Çok sevindim ya, ne güzel bi aksilik:) Hepsi böyle olsun:)

Kreşte hastalıktan korunması çok zor, Allah acil şifalar versin.

nihal değer dedi ki...

Bence en güzeli,en hayırlısı olmuş. Hem yusuf daha çok alışacak kreşe hem de eşin yanınızda olacak. Böylece oradaki güçlüklere daha iyi göğüs gerebileceksiniz.

Yusufçuğa da geçmiş olsun. sevgiler

Adsız dedi ki...

Bence de yaninda sana yardimci olacak birilerinin olmasi iyi olur. Ozellikle yolcukta. Tecrubeyle sabittir. Ilk defa gidilecekse valizler biraz cok ve agir oluyor. Cocuga mi bakacaksin onlarla mi ugrasacaksin mahvoluyorun. Son istikamet neresi olursa olsun, indigin havaalaninda mutlaka gumrukten gecmen lazim. Yani valizlerini alip gumrukten gecirip tekrar ucaga teslim etmen lazim. Bulundugun havaalanin yolcu yogunluguna gore bu bazen 1 saat bile surebiliyor. Yani demem o ki ben de sevindim gitmenizin gecikmesine. Her iste bir hayir vardir.

Adsız dedi ki...

Merhabalar;
Ben yokken çok şeyler olmuş inanmıyorum.Kuaybecim nereye gidiyosun bak merak ettim şimdi hemen gerilere dönüp okuyorum.Kursunda hayırlısı olsun başarılar bitanem öğretmenlik te yapıyorsun demek maşallah bi yandan da hemşirelik 10 parmağında 10 marifet maşallah..
Yusuf çuğumun kreşi de hayırlısı olsun görmeyeli bayağı büyümüş maşallah..
Geçmiş olsun bitaneme kıyamam Allah şifa versin canım...

yastuf dedi ki...

Oncelıkle gecmıs olsun Kuaybe cık Yusuf cuga .

Benım sekerınde oksurugu kesılmedı bakalım ne olucak.

Esınle beraber gıdıcek olmana cok sevındım rabbım hakkınızda hayırlısını nasıp etsın ınsaallah.


optuk sızı cok.

OZY- dedi ki...

Çok geçmiş olsun Yusufçuğa, bizim kız da hasta maalesef:(
Aileniz bölünmeden gidecek olmanıza çok sevindim, hayırlı olsun inşallah...

Ayşe dedi ki...

Kuaybeee yazcak cok sey var aslinda ama ama yurtdisina ailece gidecek olmaniza oyle cok sevindim ki anlatamam...Hakkinizda herseyin hayirlisi olsun canim benim...

Yusufcugu da operim...ve sagliki gunler dilerim...

gunlukcugum dedi ki...

AILECEK GELMENIZE BENDE COK SEVINDIM GUZEL BIR AKSILIKMIS)HERGUN BAKIYORUM BIRSEY YAZMISMISIN DIYE AMA YOK(OZLEDIK SIZI .BEKLIYORUZ YUSUFCUGUN RESIMLERINI...

Yadigar Demirarslan dedi ki...

Kuaybe;
Ben Yadigar bu dönemler bloğunu takip ediyorum seninle Baran İş merk. tanışmıştık küçük Yusufu da görmüştüm hani küçük bir odam vardı orada orumuştuk...Umarım hatırlamışsındır.Son olayların bu şekilde neticelenmesine senin adına sevindim. Yusufcuğa acil şifalar diliyorum...
Rabbim yar ve yardımcın olsun..