8 Aralık 2009 Salı

Ozan da aldı vizesini çok şükür.. Ciddi ciddi sonuna geldik bu işin be günlük !!



Aslında yarın da kalan iki dişini aldıracaktı ama cerrah bir konferansa katılmış galiba, hastanede olmayacakmış bir süre.. Zamanın bizim için herşeyden daha önemli olduğu şu dönemde hiç olmadı ama bu.. Zaten pek niyetliydi aldırmaya (!) vazgeçmesi hiç de zor olmadı yani :P



Evi hemen taşıyoruz inşaallah.. Hatta Ozan'a kalsa yarın taşıyoruz ama ben toparlanamam ki iki günden önce.. Dünya kadar ayrıntı var daha halledilmesi gereken..



Bu arada not düşeyim buraya da, en zoru kitaplarımı toplamak oldu benim için.. Ve elemek, istemesem de.. Benimle gelecek olan birkaç şanslı hariç hepsi kolilerde bekleyecek beni kimbilir ne zamana kadar :((



Ve bir de ufak tefek ama herbiri bir hatıra taşıyan minik eşyalarım çok zorladı beni.. Annemin aldığı bir fincan mesela.. Kahvemi, sıcak çikolatamı hep onda içerdim ben.. Biliyorum, onu arayacak elim rafta her kahve içişte.. Hani kırılmayacağını bilsem götüreceğim :(( Sonra mesela bazı kalemlerim, minik süslerim ve tahta çiçeklerim, kalın diye elediğim kazaklar ve hırkalar.. Bavula attığım birkaç miniş haricinde hepsi geride kalacaklar.. Pöhüüü..



Bazı eşyalarıma bu kadar bağlı olduğumu bilmiyordum.. Sanırım ayrılma ihtimaliniz olmadan siz de bilemezsiniz..





********




Aklıma gelmişken işimizle ilgili ayrıntıları da yazayım kısaca.. Sonra fırsat olmayacak çünkü.. Ozan istifasını verdiği için yarın ya da öbür gün araba, bilgisayar ve interneti teslim edecek şirkete.. Yani sayın okur, bir süre yazamayacağım maalesef.. Yorumları ve mailleri de İstanbul'a gittikten sonra cevaplayabilirim ancak sanırım..


Ben birkaç kere bahsetmiştim burada da, üniversiteden bir arkadaşım var Amerika'da.. Beş senedir orada yaşıyor ve çalışıyor.. O bana daha önce de bahsetmişti orada Türkçe öğretmenliği yapabileceğimden ama ben Ozan henüz okulunu bitirmediği için hiç bulaşmamıştım meseleye.. Geçen sene -yani Ozan son sınıftayken- tekrar Türkiye'ye geldi arkadaşım ve tekrar konuştuk bu meseleyi.. Benim aklıma yattı.. Özellikle o dönem bazı yayınevleriyle -hem ödemeyle ilgili hem de mesaiyle ilgili- sorunlar yaşayıp da çalışmayı tamamen bıraktığım için çok yattı :))


Amerika'da bazı okullarda seçmeli Türkçe dersleri var.. -Türk Koleji değil, normal Amerikan devlet okulu bunlar, hükümete bağlı- Ben de bu okullardan birine başvuru yaptım ve kabul ettiler.. Vize için başvurdum.. Gerisini de biliyorsunuz zaten.. Bir seneye yakın bekledim ve sonra Ozan da başvurdu mezun olunca.. Şu anda şükürler olsun, ikimizin de vizesi hazır.. Sadece buradaki işleri halledip Amerika'da 4 Ocak'ta başlayacak olan ikinci dönem derslerine yetişmek kaldı..


Amerikalı öğrencilere Türkçe öğreteceğim yani, işin özeti bu..

Başka sorusu olan ?



********



Ben şimdi kaçayım, biraz daha toparlanayım.. .. Aşağıda bir yazı daha var zaten, ikisini ard arda ekledim.. Dediğim gibi, fırsat olursa yazarım ama yazamazsam bilin ki ben artık bilgisayarı ve interneti olmayan zavallı bir bloggerım :P Krize girip de bir internet kafeye dalmazsam öncesinde, İstanbul'a gittiğimde görüşürüz..



Kendinizi ve etrafınızdakileri sevin, sevindirin..
İsteyen beni de sevindirebilir tabii :P


Ve en önemlisi de dua beklediğimi unutmayın.. Her konuda kolaylık diliyorum Allahtan, dualarınızla bana yardımcı olun olur mu?


Ses veren-vermeyen bütün okuyucularım, sizi seviyorum ..
Hoşçakalın..

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Bende sizi seviyorum yolunuz acik olsun mevlam her isinizi hayr eylesin.Down Under dan sevgiler Zeynep

KelebekGibi dedi ki...

Ögretmenlik cok güzel hemde gurbette olanlara ögretmeniz :)
Hadi hayirli ugurlu olsun yeni meslegine sorunsuz güzel bir baslangic yaparsin insallah.
Insanin aliskanliklari öyle cokki, sende sanirim bunlari farketmissin esyalarindan ayrilmak zorunda kalinca :/
Sevgiler

Crebro dedi ki...

Çok sevindim herşeyin yolunda olmasına. Kitap konusu çok fena ben geleli beş yıl oldu hala kitaplarımı alamadım. Türkiye'de kaldılar. Biz burada Türkler arasında Türkçe kitaplarımızı paylaşarak yaşamaya çalışıyoruz:)
İnşallah yeni hayatınızda herşey istediğiniz gibi olur.

gunlukcugum dedi ki...

merak etme kuaybacim her turkiyeye gidisinde ozledigin seyleri alirsin .ilk etapta zor oluyor ama sonra alisiyor insan.rabbim herseyin kolayligini veriyor.
4 ocak cok sasirdim benimde talha beyi bekledigimiz tarih insallah)erken veya gec gelmesse ayri )optuk sizi sevgiler...

Öykücü dedi ki...

Ya hemen gidiyor musunuz yani? Çok garip hissettim şimdi.

Kendime de şaşırıyorum ha Amerika ha Ankara ne farkeder sanki görüyor muydun diyorum ama yine de garip hissetmekten vazgeçemiyorum.

Amerikalılara Türkçe öğretmek ha.Bravo ya.Hayran oldum sana.Resmen tüm hayatını değiştirdin.Kolay mı herşeyi,düzeni geride bırakıp gitmek.Kolay değil diye diye yıllarca aynı işe gidip aynı evde oturuyoruz.Ot gibi.Hayatı yaşıyorsun işte sen.Dolu dolu,macerasıyla:)

Oradan yazacağın maceralarını merakla bekliyorum.

Ozan ne iş yapacak bu arada?Yeni evini,öğrencilerini çok merak ediyorum.

Çok öptüm.

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

kuaybecim cok guzel cok sevindim herseyin yolunda gitmesine:)
peki hangi eyalet? baska sorusu olan var mi demissin ya:)
ins. ny.dur:) okurken her yazisindan keyif aldigim seni taniyabilirim umarim...

annenin fincanini birkac kat kagitla sarar ve onu valizinde camasirlarinizin arasina sikistirirsan (Kenarlara degil) kesinlikle kirilmaz. ben oyle yemek takimi getirmistim ve geri goturmustum dusun yani:))

... dedi ki...

Kuaybeciğim eminim eşin ameliyatın iptal olmasına çok üzülmüştür :))
ya 1 sene önce benim eşim askere yeni gitmişti ve çok zor günler geçiriyordum, o sırada senin de eşin olmadan Amerikaya gitme nisan veya haziran gibi eşinin gelme ihtimali vardı. ne kadar üzülmüştüm ve dua etmiştim yalnız gitmek zorunda kalmayasın diye. senin ozamanlar neler çektiğini en iyi ben anlamışımdır sanıyorum. ama ve finito-mutlu son :)hayırlısıyla gidin inşallah. eşyalardan ayrılmanın acısını da yaşadım malesef. o 6 ay boyunca evimin her eşyası gözümde tütmüştü. Neyse Allahtan biz ayrılmıyoruz, o yüzden fazla duygusallaşmayayım :)

Kuaybe dedi ki...

Teşekkürler Zeynepcim.. Dualarınız benim için herşeyden daha değerli, Allah biliyor..


****


Kelebek Gibi, sağol canım.. Sen anlarsın beni, gurbettesin ne de olsa :(( İnşaallah ben de alışırım kısa sürede ve yeni alışkanlıklar edinirim orada da :))



****


Meltemcim çok teşekkürler.. Ben de seninle ilgili herşeyin yolunda olmasına çok sevindim.. Umarım benim de kitaplarını paylaşabileceğim birçok dostum olur orada.. Yoksa durum çok fena !!


*****


İnşaallah Eminecim ama en erken ne zaman gelebiliriz Türkiye'ye hiç bilmiyorum :(( Bu yaz olmayabilir, kış döneminde de okul olacak.. Taa bir sonraki yaza kalırız herhalde !! Neyse giden gelene yalvarırım artık :P

Talha'nın doğumuna ne kadar az kalmış maşaalah.. Hayırla ve kolaylıkla al kucağına inşaallah..

Kuaybe dedi ki...

Öykücü, sen hiç merak etme, yazısız fotoğrafsız bırakmam ben seni :P Ama inşallah yaa, gidelim, bir alışayım ve düzen kurayım, sık sık yazmayı düşünüyorum.. Çatlarım zaten yazmazsam..

Ve haklısın.. Hiç ama hiç kolay değil "düzen"i yıkıp "yeni"den kurmak.. Şu an bunu daha iyi anlıyorum..


İnşaallah kolay ve güzel olur herşey.. Hayırlı olur..


****


Seyhancım, biz Texas'a gidiyoruz, başkent Austin'e.. Newyork değil yani.. Ama oraya gelince kesinlikle görmek istediğim şehirlerden birisi Newyork.. Yani günün birinde taşınacağız inşaallah ama ne zaman bilemiyorum şimdilik :))

İnan senden cesaret aldım, götüreceğim fincanımı.. Kırılırsa da sapsız kullanırım artık :P Ama inşaallah kırılmaz.. Eğer sağ salim giderse, senin için fotoğrafını çekip ekleyeceğim bir kahve keyfimin :))


****


Victoracım, yoksa ben tam bir sene senin duan yüzünden mi bekledim :P Ama hiç pişman değilim.. Böylesi daha iyi ve güzel oldu bizim için, çok iyi biliyorum.. Sağol..

yurtdışı eğitim dedi ki...

Umarım her şey gönlünüzce olur...

Yurtdışı Eğitim dedi ki...

yazınız cok basarılı tebrik ederim, hersey gonlunuzce olsun