24 Aralık 2009 Perşembe

Türkiye'de son üç günüm..

Çok ama çok ağlamaklı/duygusal/depresif/agresifim..

Kelimelere dökemeyecek kadar hüzünlüyüm..

Sevdiğim, sevmediğim..
Değer verdiğim, vermediğim..
Kıymetini bildiğim, bilemediğim ne varsa, kim varsa geride kalıyor tek tek..

Ben neye "evet" demişim, yeni yeni anlıyorum daha !!


Aslında anlatacak ne çok şey var ama anlatacak hâl yok bende..
Gece gece, bir iç dökme sadece bu.. Ara ara ıslanan gözlerini nasıl saklamaya çalışıyorsa benden annem, ben de bunları saklıyorum ondan dudaklarımı ısıra ısıra..

Şimdiden gurbet.. Ahh gurbet !!

12 yorum:

Sumeyye dedi ki...

kuaybecim, degil kalici olanlar gecici olan uzakliklar bile bu hissi veriyo insana.. 2 kez yurtdisi tecrubem oldu, 2si de muvakkat ayriliklardi.. fakat 2sinde de aglamakli, 2sinde de gurbet icinde hissettim kendimi.. Belki bi 3.su olacakki o hem kalici hem de ulkeyi dusununce tam evlere senlik ki hic sorma..
Gidince gurbeti daha derin yasayacaksin maalesef.. belki baslarda daha cok canini acitacak.. ama isin gucun, yeni hayatinin, yeni heyecanlarin icine daldikca cok farketmeyeceksin.. zamanla kaniksayacaksin belki.. sonra zihnin ve ruhun bir ic savunmayla neden boyle olduguna, bu gurbetin hangi sebeplerle daha iyi, daha faydali olduguna seni inandirmaya ve ikna etmeye baslayacak ve teselli bulacaksin...
ama yine de senin ve ailen icin en zor kismi havaalanina gidis, ordaki bekleyis ve elbette ayrilik kismi olacak.. ama ucaga bindiginde kendini daha iyi hissedeceksin.. guven bana..
ailenin de senin de verdigin her tepki fitri bi tepki olacak.. herseyi akisina birak.. zorlama, sikma kendini.. Allah gezinizi hicret, sizi de muhacirler arasinda saysin ins..

gunlukcugum dedi ki...

ilk ayrilik vede gurbette ilk bayram cok zor sonra hakikaten insan alisiyor.saglik olsun rabbim olum ayriligi vermesin diyip mutlu olmaya calisiyoruz.sonucta vizen var cok ozlediginde gidersin turkiyeye kendini yipratmamaya calis guzelim..cok opuyorum ...

Rumeysa dedi ki...

ağlama diyorummmmmm....

sonsuza kadar ayrılık degıl ya bu, elbet gerı doneceksınız turkıye'ye,elbet geleceksiniz..

belkı mısafırlerın gelecek buradan..:)

oğlunu dusun, orda daha iyi egıtım alır hem..yabancı dılı bızım gıbı zorlanmadan oğrenecek..

pozıtıf yonlerını dusun, unut artık kotu yanlarını,özlemı,hasretı,gerıde bıraktıklarını..

nohut oda dedi ki...

hem ağlarım hem giderim durunmları..yeni gelin gibi değilmi
İnşallah orada güzellikler yaşadıkça gurbet özlemininiz azalır..

KelebekGibi dedi ki...

Selam Kuaybe, üzüntünü cok iyi anliyorum gurbette yasayan biri olarak. Evlilik icin cesaret ettim bende böyle bir olaya esim burada yasadigi icin...
Insan alisiyor zamanla ama yinede hep bir yerlerde burukluk oluyor. Özellikle bayramlarda falan, özel günlerde.
Bu karari kendin aldin ve bir sekilde olumlu bakmaya calismalisin. Yani bu is senin icin önemliyse biraz mücadele edilmeli o zaman.
Bazen insan birseyi elde etmeye calisirken baska seylerden oluyor hepsi bir arada sahip olamiyoruz...
Umarim oraya gittiginde cabuk alisirsin herseye, Allah kolaylik versin.

Adsız dedi ki...

Bende gurbetteyim ve çook ama çok pişmanım.Değer mi diyorum kendime sevdiklerimden uzak kalmaya.Hele yıllar geçtikçe onların yanında olamamak çok ama çok koyuyor bana.Bir bardak çayı bir fincan acı kahveyi eş dostla paylaşamadıktan sonra . Hiç bir kapı zilinin ardından ailenizle sevdiklerinle karşılaşamadıktan sonra bu liste böyle uzayıp gider.Ben kısa zamanda dönüş formülü bulmaya çalışıyorum.Allah size kolaylık versin .Verdiğiniz karardan inşallah pişman olmazsınız. fatoş karataş

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

canim benim
Allah kolaylik versin.
Zaman herseyin ilaci, bunu unutma!

Tum kalbimle kolayliklar ve hayirli yolculuklar diliyorum...

Adsız dedi ki...

tam 7 yil once istanbul havalimanini babami annemin kardeslerimin bana bakmalari hic aklimdan cikmaz o ilk hep acitir beni sonra sonra alisiyor ama o ilk ayrilis baska insan belli bi sure sonra taslasiyor.olum olmasin dag ardinda ol derler gerci ben okyonus ardindayim ama aglamayin bol bol muhabbet edin ailenizle guzel guzel vedalasin aglayarak degil.tekrardan yazmak dilegiyle kalin saglicakla.Zeynep/DownUnder

Adsız dedi ki...

sevgili kuaybe,
Duygularini o kadar iyi anliyorum ki.Ayni seyleri bende yasadim.9 senedir bende ABD'deyim.O ayrilik sancilarini cok iyi bilirim. Ve her Turkiye ziyaretinden sonra daha keskin hissedersin bunu....burnunun diregi sizlar...yumruk oturur bogazina...yutkunur durursun...banyoda aglarsin...ayni seyleri annende yasar ve bunu bilmek daha da acitir icini...neseli gozukmeye calisirsin ne kadar becerebilirsen??yillar gectikce bu gurbetlik daha cok dokunuyor bana.
Gerci Turkiyeden evime dondugumdede evimi ozledigimi hissediyorum...insanoglu garip bir mahluk...ne yardan ne serden...

Gidecegin yerde insallah seni iyilikler guzellikler karsilar.Allah yar ve yardimcin olsun...
seni seven kardesin
selamlar

Kremali'nin annesi dedi ki...

Icim burkuldu okurken :((

Kelin merhemi olsa kendi basina surermis. Ama bak sen yine de su sozlerimi merhem yap kendine: Bu huzun yogunlugu Amerika'ya ayak bastiginda ve orada seni bekleyen yogunluga daldiginda hafifleyecek.
Tamamen gecmesi ise, senin fitratindaki biri icin mumkun gorunmuyor maalesef:( Silanin duygusal ve manevi iklimini hep ozleyecek, hep ozleyeceksin arkadasim.

Allah yar ve yardimcin olsun. Selametle gidin insaallah.

muko dedi ki...

kötü oldum okurken,tanışmadığın biri için ağlamak ilginç bir durum aslında...
Ölüm ayrılığı değil yaa ona katlanabiliyorsak bu ayrılıklara bu tür özlemlerede alışılır inş en kısa sürede.
rabbim yar ve yardımcın olsun...

Güneşli Günler dedi ki...

Allah yardımcın olsun, inşallah gittiğin yere kolay ve çabuk alışırsın Kuaybe. Okurken benimde boğazımda bir şeyler düğümlendi. Garbet çok zor ama hayattaysan eğer her zaman bir umut kapısı vardır.