5 Ocak 2010 Salı

Okulda ilk gunum bugun..
Heyecandan olmedim ve cok da guzel gecti :))
Ogrencilerden birisi 18 yasinda oldugumu sandigini soyledi ki onu kesin gecirecegim Turkceden :P

Yusufcugun da ilk okul gunu ayni zamanda.. Uzak ama icimize sinen bir Montessori okuluna kaydettirdik onu.. Henuz gelmedi, gunu nasil gecti bilmiyorum ama insaallah sever ve alisir okuluna..

Gerci ogretmeni "cukatala" rengi oldugu icin sabah yapisti etegime orada kalmamak icin ama sonra oyuncak ve arkadaslar cazip geldi tabi.. Allahim, insaallah yolunda gider hersey.. Ingilizce bilmedigi icin tedirginim, aslinda gecen seneden aliskin kres ortamina ama burada derdini anlatamayacak bir sure, bu beni geriyor :((

Hayata hala cok karmasik ve garip.. Eve tasindik ama hala duzen kuramadim kendime.. Evin bile sadece bir kismini temizleyebildim.. Su anda esya olarak sadece bir yatak ve mutfak masamiz var :)) Yasamaya yetiyor :)) Digerlerini zamanla alacagiz insaallah maaslar geldikce :))

Hayat cok erken basliyor burada.. Beste kalkinca ancak yetisebilecegim kadar erken.. 7:30'da okulda olmam gerekiyor ve oncesinde de Yusufcugun okula birakilmasi.. Tabii ondan once de ucumuzun yaninda goturecegi ogle yemeklerinin hazirlanmis ve paketlenmis olmasi.. Aslinda Musluman bir Turk olarak burada yasamanin cok buyuk zorluklari var.. Ihtiyac aninda herhangi birsey yiyememek, surekli gun icindeki ogunleri planlamak biraz zor acikcasi.. Nerede o Turkiye'deki "Aman canim, surada bir yere oturur yeriz.." gunleri, ahhh...

Yine de yavas yavas herseyin hallolmasi guzel..
Ehliyet almak icin sinava hazirlaniyorum su anda.. Arabami ve bilgisayarimi da alirsam hersey daha da kolay olacak.. Yaklasik 3000 dolara gayet guzel, is gorecek bir araba alinabiliyor burada.. Sonra sanirim sadece "gercekten alismak" kalacak geriye..

Dua eden herkese cok tesekkurler ve kocaman opucukler :))
Sizi seviyorum, taa buralardan kocaman opuyorum..
Hoscakalin..

19 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Ah ah değil mi canım inan tatilde ülkem ülkem modundaydım bende, sana güzel bir yıl dilerim heyecanın hep artsın sıkılma ama yolunda olsun herşey nice senelere

yastuf dedi ki...

Ohh ne guzel yavas,yavas yerlesmeye ve duzen kurmaya baslamissiniz.
Bi kac ay sonra hersey daha bir oturur yerine ins...

Dualarda bulusmak umidiyle Kuaybe cim.

Anne ve Bebisi dedi ki...

Hadi bakalim :) Her sey guzel gider insallah, dualarimiz sizinle :)

Esra dedi ki...

iyi haberlerine çok sevindim canım,hep aklımdasın ya,önceki postunda yaşadığın zorlukları okuyunca çok üzülmüştüm,neyseki moralim yerine geldi:)İnş.hersey daha da güzel olacak zamanla..
Allah yar ve yardımcınız olsun inş..

şule dedi ki...

heyecan verici,zor yusuf için karmasık bir süreç,kolaylıklar diliyorum,hayırlı olsun.

Unknown dedi ki...

Canim arabanida alinca daha cabuk alisacaksin oraya emin ol:)Yemek hususu dikkat eden icin gercekden cok sIkIntili oluyor, ama oda ayri bir huzur veriyor:P Ama ogrencin hakli hakikaten cok kucuk gorunuyorsun, birde Amerika'nin yarma gullerini dusunursek sen bir hayli minyonsun:)opuyorum, seni ve Yusuf'u...

firdevs dedi ki...

bence de o ogrencini turkceden gecir :))))

yusufcuk icin hic tedirgin olma . cok kisa surede seninle inkilizce konusacak goreceksin :) hem o zaten inkilizce biliyordu degil mi :pPp

evet , yurtdisinda yasamanin zorluklarindan biri de yemek sorunu . nerde o ozbek cadirlari :p

burda da arabasiz hayat olmuyor gercekten . ben turkiye'de ehliyet almadigima cokk pismanim . cunku burda ehliyet almak cok zor .

esyalarda zamanla alinir canim :) hem bak yasamak icin yeterli esyan varmis :)

Güneşli Günler dedi ki...

Oh oh, düzen kuruluyor yavaş yavaş desene. Hiç canını sıkma hepsi zamanla oturacak yerine.

Sunnyside Photography by Esra Nur dedi ki...

cok sevindim herseyin yolunda gitmesine, Yusufcuk hepinizi sollayip Amerikali gibi ingilizce konusmaya baslar en gec 2 ay icinde, biraz daha buyuyunce de anne yanlis soyluyosun oyle soylenmez boyle soylenir diye de bacak kadar boyuyla sizin telaffuzunuza laf eder :)tecrubeyle sabittir efenim:)

... dedi ki...

Ben de şahsım adına seni çok öpüyorum :))
Yusuf paşam geçen sene arada ingilizce konuşuyordu bik bik, benden çok kelime biliyordu, hadi görelim onu sahalarda :)))

Nurbetül dedi ki...

Allah yardımcınız olsun, gözüme çok maceralı olarak göründü :) Yani yürek isteyen bir cesaretle ordasınız şuan, Rabbim kolaylık versin. ßen herzaman ki gibi dua ediyorum size..

coskunsel dedi ki...

Sevgili Kuaybe,ben uzaklardan bir takipcin olarak, sana hayatinin bu ikinci asamasinda basarilar diliyorum,Amerika maceralarini da merakla bekliyorum,Allah yardimcin olsun kardesim..

k.i.s.d. dedi ki...

Heyecanla okudum son yazılarını, zor başlamış ama güzel ve kolay devam edecek insallah!!! Çok dua edeceğiz size, çoook. O bir filmin içindeymiş gibi hissi biliyorum, ne acaip değil mi? Orada aylar yıllar geçtikçe de bu his geçmiyor, hala filmin veya rüyanın içindeymişsin gibi yaşayıp gidiyorsun acaip. Umarım Yusufçuk çok mutlu olur. Onun için de çok zor olacak ama çocukların bakışı daha evrensel, belki de senden bile daha kolay adapte olur. Eşyalar konusunda da flea market varsa bakmanızı bi de garage sale ları değerlendirmenizi söyliyim. Ben 6 dolara komidin, 5 dolara koltuk falan almıştım. Yine 8 dolara güzel bir sehpa... Boyası dökülmüş mobilya alıp bu yapı marketlerden boya ve zımpara alarak sehpayı sıfır mobilya haline getirebilirsiniz. Vaktiniz olur mu bilmem ama bu şekilde çok ucuza ev döşeniyor.
Kolaylıklar diliyorum. Ve yazılarını sabırsızlıkla beklediğimi ifade edeyim. sevgiler.

tedarikmucize dedi ki...

yeni hayatınız hayırlı uğurlu olsun
yusufum inşallah mutlu olur

a_y_s_e dedi ki...

merak etmistim ben de sizi... Neyse, yoluna giriyor isler cok sukur... Gercekten alismak vakit aliyor biraz.
Yusuf'u cok merak etme, derdini anlatir bir sekilde, zaten 3-5 aya kalmaz sizden iyi konusur...

opuyorum.

Feyza dedi ki...

Canım alışabiliyor olmana çok sevindim umarım herşey istediğin gibi olur Allah tüm zorluklarınızı kolayca aşabilmenizi nasip etsin..

zeynep dedi ki...

sevgili kuaybe
senin adına ve ailen adına çok sevindim. yeni bir ülkede yeni bir hayat kurmak zordur elbette ama eşin ve oğlunun yanında olması en güzeli.
sen çok başarılı ve zorluklara karşı çok sabırlısın. Rabbim her adımınızda yanınızda olsun.
çok öpüyorum yusufçuğu ve seni.

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Demek artık uzaklardasın Yusufçuğun annesi. Uzun zaman bloglara girememiştim. Bir baktım ki gitmişsiniz.
Allah yardımcınız olsun.
Hayat güzellikleriyle devam etsin inşallah orda da.

Ben okul maceralarını çok ama çok merak ediyorum.

Nolur paylaş.

Sistem nasıl orda,öğrenciler?

Yusufçuğu da öpüyorum tombul parmaklarından.(Yaşını gösteriyordu ya hani:)

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Ogrencin hakli canim, iltifat degil gercek:)

Ehliyet almak cok kolay hele ki tr.den tecruben varsa. Ben hic zorlanmamistim, cok sukur...

yemek konusuna biz turk muslumanlar daha dikkat ediyor sanirim. Arap muslumanlari goruyorum kapalilar ama Mc Donalds da tavuk yiyorlar! !!

Arabani da alinca bol bol gezesin ki cevreyi tani ve alisman kolay olsun. Hele birde gps alirsan ohhh degme keyfine:)

Esyalar zamanla olur zaten burada tr deki gibi vitrin vs. olmuyor daha kullanisli mobilyalari aliyorsun.

yusuf'cuk onumuzdeki sene senin konustugun aksani begenmeyecek:))

Bilgisayarinda gelsin artik. yazilarini ozledim!!

opuyorum canim...