19 Nisan 2007 Perşembe

- Dün akşam kapı çaldı, delikten bakınca Ozan yerine rengarenk çiçekler gördüm :)) Altı yıllık evliliğimde ilk defa.. Gözlerim yaşaracaktı valla..

Sonradan itiraf ettirdim - emindim çünkü bir iş var bu işin içinde diye :) - İş için gittiği kolejlerden birinden yürütmüş! Ben tanımaz mıyım kocamı? Kesin bir kutlama falan vardı, "Bu çiçekler fazla, alın arkadaşlar" dediler, benimki de "Şok edeyim şu garibanı" dedi kendince :)

Olsun ev mis gibi kokuyor, baktıkça "bahar bahar" oluyorum..


- Benim "mama sandalyesinde uyutma planı" elimde patladı.. Dün sadece uykuya yenilmiş anlaşılan.. O andan beri yine kucaktayız.. Ya ben en iyisi en kısa zamanda uykuyla ilgili bi yazı yazayım..

- Soğuk, yağmur dinlemiyorum, iki gündür dışarı çıkarıyorum çocuğu.. Bir saat fazla uyusun diye :))

- Dört gündür babamızı bekliyoruz 7. ay kontrolümüze gitmek için.. İşleri çok yoğunmuş :( Bugün de şehirdışına çıktığına göre pazartesiye kaldı demektir.. Sümüklücüm senin paket de tabii..)

- Bugünlerde en zor şey, minişin bezini değiştirmek.. Ben pamuğu ıslatana kadar - odadan çıkmadığım halde - o yatağın öbür ucuna varıyor.. Pamuğu ıslatıp öyle açıyorum popişini, bu sefer de yok pamuk poşetini kemircem, yok pişik kremimle diş kaşıycam diye huysuzlanıp duruyor.. Bir de bacaklarını birleştirip yay gibi germeyi öğrendi.. Mümkün değil o bezi popişe yerleştirmek.. Çiş sızması olayları sıklaştı bugünlerde.. Tam oturmuyor ki bez :((

Ama ihtiyaçlar icatları doğururmuş.. Gıvgıv sağolsun, yine kurtardı beni.. Onu bir tacın üstüne monte ettim.. Bezini bağlayacakken tacı takıp kafamı sallayıp duruyorum, o ses çıkardıkça bizim miniş de onu yakalamaya çalışıyor, unutuyor bezinin bağlandığını.. Dur bakalım daha neler göreceğiz.. ( Yanlız hiç kolay olmuyor bir yandan kafa sallayıp bir yandan da bez bağlamak.. Acayip hissediyorum kendimi )

- Bahar temizliği yapmaya başladım :) Bir haftadır tek yapabildiğim bir odanın perdelerini yıkayıp evi süpürmek ama olsun, ilerisi için umutluyum..

- Dün akşam pilav yedi benim bücürüm..

- Sabah karşı komşum geldi, kahvaltı ettik birlikte.. Onun bebiş iki- üç aylık, benimki neredeyse yedi aylık.. Biri susuyor, diğeri başlıyor.. Biri acıkıyor, diğeri altına yapıyor.. Ay çok vahimdi durum.. Sofraya bir oturup bir kalktık.. Biri bizi görse gözü korkardı herhalde.. Ama bir gülüşleri de yetiyor kerataların.. Dünyalar annelerin oluyor..

- Nasıl becerdim bilmiyorum ama kilo almışım işte :((

- Karnım o kadar aç ki.. En iyisi gidip birşeyler yiyeyim..

8 yorum:

AsYa dedi ki...

Bu kocişlere çiçek almayı sık sık hatırlatmak lazım :) İnsan kapıda görünce gerçekten mutlu oluyo..Biz olsak alırdık devamlı di mi..Ben de bugün kendime aliim akşam şaşırsın :) aklı başına gelsin

kafanı sallayıp bez değiştirmek işi komikmiş..hayal etmeye çalıştım ama pek kolay olmadı:)

kiloları dert etme..yürümeye başlayınca peşinde koşuşturmaktan verirsin diye düşünüyorum..
Sevgiler..

mucizenin annesi dedi ki...

böcek deme bakim benim yakışıklıma..

Kuaybe dedi ki...

Asyacım dedim ya benimki almamış bile, biryerlerden yürütmüş :)) bir daha da yapmaz sanırım aynı hatayı :))

gerçekten çok komik oluyor kafanda birşey sallanırken bez değiştirmek.. bu çocuk beni soytarısı yaptı resmen yaa..

Erik teyzesi haklısın, onun adı böcek değil "böcük", yanlış yazmışım..

Sabahnur dedi ki...

bizim muzuur teyzemiz zeynep ervaya soyle bişi http://farm1.static.flickr.com/209/466228140_71166e7ab8_m.jpg almış. ben de aynı senin dediğin gibi kafama takıp dikkatini cekebiliyorum.:)

Kuaybe dedi ki...

sabahnurcum açılmadı link yaa..

iremmm dedi ki...

cok guldum esinin cicek olayinaa :)))
ama dıkkatımı ceken sey,esine kusmemissin supersin kusum yaa..cogu kadin olsa buna bozulur,kızar falandi herhalde..patlıcan kurusu olayında da seni takdir etmistim..supersin..benim esim bunu bile yapmaz...yazık bana yaa..aslında yapardı ama 6 yıllık olunca yapmıyo..boyle mi oluyormus demek?? :((

sabahnur dedi ki...

http://farm1.static.flickr.com/209/466228140_71166e7ab8_m.jpg simdi bi bak bakalım:)

Kuaybe dedi ki...

İremcim bünyem alıştı artık.. eskisi kadar tepki vermiyo, küsemiyorum :))

buna da şükür diyelim.. belki günün birinde gerçekten bana alınmış çiçeklerim de olur :))

Sabahnurcum, fotoğraf "unavailable" göremiyorum :((