3 Nisan 2007 Salı

Geçen hafta tüm mesaimi İstanbul maceralarına ayırınca güncel haberler askıda kaldı tabii.. Bugünü de onlara ayıralım. Biz geçen hafta ne yaptık ?

Elhamdulillah..
Artık altıncı ayımızı doldurduğumuz için yavaş yavaş ek gıdalara geçiş yapmaya başladık. Meleğim şimdiye kadar sadece anne sütü aldı, hiç mama vermedim. Annem dahil herkesin " Gece yatmadan önce bolca mama ver, uzun uzun uyur, sen de uyursun" önerilerini hiç uygulamadığım için kendimle gurur duyuyorum.. Öyle olacağına da hiç inanmadım zaten. Karşı komşum mama veriyor, Enes Kaan yine de gecenin 2:30'unda yıkıyor ortalığı.. Bence bu bebişler açlığından değil, sancıdan uyanıyor sık sık. En azından benim meleğim öyle..

Doktorumuz artık bu aydan sonra sütümün yetmeyeceğini, bebişin yeterli besini alması için ek gıdalara başlamamız gerektiğini söyledi. İlk denenecekler de yoğurt ve elma püresi. Geçen hafta hayatımda ilk defa yoğurt yaptım! İlk denemem olmasına ve yapacağımı söylediğimde Ozan'ın yandan yandan gülmesine rağmen süper oldu :) Krema gibi, çok tatlı.. Yarısını ben yarısını meleğim yedik..Çünkü yaklaşık bir bardak sütten yapmıştım, günlük olması lazımmış.. Şimdi her iki günde bir küçük cezvemizde miniş için yoğurt mayalıyoruz..

Elma püresini ve muzu da severek yedi ama birazcık gaz ve kabızlık problemi yaşadık. İki gündür vermiyorum, bu akşam yeniden başlarız belki.. Bir de havuç deneyelim bakalım..

Geçen haftanın en önemli olaylarından birisi de Yusuf'umu üç kere yatağın kenarından, resmen havada yakalamam! Artık çok tehlikeli bir bebiş olmaya başladı bu çocuk :) Yatağa bırakamıyorum, ard arda döne döne kenara geliyor, kendi yatağına bırakınca parmaklıklara tutunup kalkabiliyor.. Havalar tam ısınmadı diye yere de bırakamıyorum.. Eee, ben de bütün gün başında nöbet tutuyorum n'apalım..

Hem daha rahat mama yesin diye hem de gözümün önünde güvenle otursun diye acilen bir mama sandalyesi almamız lazım.. Aksi gibi babamızın sınavları başlıyor, "İki hafta benden size hayır yok" dedi! Bekleriz biz de..

Son olarak da dünkü maceramızı yazalım..

Dün hava açınca meleğimi gezdireyim biraz diye dışarı çıktık. Zaten alınacak şeyler de vardı. Biraz yürüdük, tam alışveriş yapacağım markete yaklaşmıştık ki hava birden kapandı ve bir iki dakika içinde dolu yağmaya başladı. Koşar adımlarla markete girdim. - Tabii bebek arabasıyla çok zor oluyor bu "koşar adım" olayı :) - Biz içeri girdiğimizde tipi şeklinde sulu kar yağmaya başladı! Kendime uzun uzun alışveriş yapıyormuş süsü vererek - aslında sadece sıvı sabun alacaktım oradan - dakikalarca reyonları dolaştım ama sonunda reyonlar bitti! Kasaya gidip ödemeyi yaptım ve orada bekleyip bekleyemeyeceğimi sordum. "Tabii bekleyebilirsiniz " cevabından sonra yarım saatimizi marketin çıkış kapısında geçirdik. Yağmur biraz durunca hemen çıktım ve eve zor yetiştik, bizim arkamızdan bir daha bastırdı çünkü.. Çok korktum meleğim üşüttü diye ama Allah'a şükür birşeyi yok iki gündür.. Bir daha hava durumunu dinlemeden dışarı çıkan ne olsun..











12 yorum:

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

insallah verdigin tum mamalari severek yer.ilk basta zor gorunuyo ek gidalara baslamak ama zevkli hale geliyo sonra,ben en cok disarda kolayima geliyo emzirmek cok zor geliyo bana disarda ek gidaya baslayinca bu konuda rahatladim.yogurdu rana eslem sevmedi icine meyve falan rendleyince daha bi severek yedi.ilk alti ay bende sadece anne sutu verdim rana gece iki saatte bir kalkiyo bazan her saat gaz falan degil bence aliskanlik haline geldi surekli uyku bilmiyolar bide anne kokusunu ozluyolar sanirim.turkiyedeyken kayinvalidemde uykusuz halimi gorunce aksam yedirip yatiralim diyodu ama bende yok diye direttim.simdide keske bastan beri verseydimde gece uykusunu bilseydi diye dusunuyorum cunku pilim bitti)))

Anne ve Bebisi dedi ki...

Oyy maşallah yesin de büyüsün inşallah:))

eho dedi ki...

merhabalar...Masallah oglunuz cok tatlı..bizde 8.aya gırdık..mamalar konusunda birkaç onerım olacak 1. yogurdu cam kaselerde mayalayın..cezvede degıl.
2. meyveleri aksam vermeyın ozellıkle elmayı gaz yapar...suyu ıhmal etmeyın bol su verın bızımkı cok az ıcıyor o uzden bızde kabızlık cekyoruz..Allah analı babalı buyutsunn

sumuklubocek dedi ki...

masallah, hayirli olsun bakalim...
yogurt selim'in bir numarali favorisi! yemek istemedigi seyleri de yogurtla karistirinca yiyiyor. insallah yusuf da oyle cok sever "ham ham" yer ;)

Kuaybe dedi ki...

Eminecim, tam tersine bana da emzirmek daha kolay geliyor, sıcak-soğuk, yere döktü, tadını sevmedi derdi yok :) hazır mama :) belki de şimdi zor yediğinden öyledir, ilerde ben de severim belki bu işi..

Anne kokusunu özledikleri için uyandıkları doğru.. Bunu kaç yerde okudum.. Anne kucağı güven demek çünkü bebekler için.. Ama inan mama versen de uyku düzeni farklı olmazdı, çevremde çok mama bebeği var çünkü, hepsi problemli diyebilirim..

Esracım sağol.. yesin de büyüsün, tıpış tıpış yürüsün :)o zaman ne yapıcam bu küçük canavarla bakalım :)

Kuaybe dedi ki...

merhaba sevgili "eho", hoşgeldin.. öncelikle tavsiyeler için sağol.. ben çelik cezvede mayalamak sağlıklı diye biliyordum, o yüzden yoğurdu onda yapıyordum.. şimdi de camı deneyelim bakalım.. elmayı da gündüz verelim bundan sonra :)

Allah senin bebişi de analı babalı büyütsün.. Gördüm resminizi, çok tatlı..

İremcim nerelerdesin yaa.. Gözüm yorumlarda kaldı :) İnşaallah yoğurt bizim de favorimiz olur.. Çok sağlıklı bir yiyecek çünkü.. şimdilik yarım çay bardağı bile yemiyor günde ama umudum var :)Azimle devam döke saça yoğurt maceralarına :)

iremmm dedi ki...

MAŞŞALLAHH :)))))
ama cok guldum sunun su halıneeee:)
ben bu postu 2.kez yaızyorum gıbı gelıyor ama kafam karıstı,hayırlısı :)))
cok guldum dıyorum cunku ek gıdalardan ne kadar mutlu gorunuyoooo :)))
burus burus olmus surati..anne daha cok ver der gibi :))))

ANNELOG dedi ki...

Büyüyüp yoğurt da yermiş artık:)) Yarasın:)
Anne sütü emmiş hep ne kadar güzel, bravo her ikinize de.

Minik Patikler dedi ki...

Canim MASAALLAH umarim problemsiz olur ek-besine gecisiniz... Bu arada mama sandalyesi keske bir tane daha alsaymissiniz, memnun kalmadiniz mi?? Eger memnun kalmissan ben burdan ikeadan bir tane alip gondereyim sana istersen??

sabahnur dedi ki...

yaaaaaa,en korktugum ay. ek gıdalar elbette bebiş için gerekli ama ne kadar zahmetli bir sey olcak. yok yogurt yok meyve yok su kadar gr. yok su yok bu.
ne guzel emzirmekkk yasasın emzirmek:)))

iremmm dedi ki...

kuaybeeeeeeeeeeeee nerdesin 4 gundur aynı yazıı...arkadasım iyimisin,bişiii yok dimii :S

Kuaybe dedi ki...

İremcim portakal emdiği bir fotoğraf vardı ya onunla karıştırdın galiba.. orada da biraz buruşmuştu suratı..

Annelogcum sağol.. İnşaallah yarar oğluşuma yedikleri :)

Minik Patiklercim çok sağol, çok düşüncelisin.. o mama sandalyesi çok güzel ama tam annane dede işi, sürekli kullanım için uygun gelmedi bana.. ben arkası kademe kademe yatan, tekerlekli falan birşey istiyorum.. bakalım alıcaz galiba haftaya.. tekrar teşekkürler teklifin için..

Sabahnurcum aynen katılıyorum :) Keşke iki yaşına kadar sadece emzirmek mümkün olsaydı :) Neler çekiyorum kaç gündür ayrıntılı yazıcam.. Yaşasın emzirmek..

İremcim burdayım canım.. Yarın yeni post geliyor inşaallah.. birkaç fotoğraf var ekleyeceğim..