9 Nisan 2007 Pazartesi


Bir haftadır direniyoruz.. Yusuf Aslan "yememek" için, ben de "kafayı yememek" için!

Bu sürecin zorlu geçeceğini biliyordum ama şimdiden tüm gücümün tükenmesi normal mi onu bilmiyorum..

Elma püresi denememiz yarıda kaldı.. Gaz yapıyor çok fazla.. Aslında yapmaması lazımmış ama Yusuf zaten çok gazlı bir bebek.. Bünyesi daha alışmadı galiba.. Pekmez vermiştim bir-iki kere, dudacıklarında küçük kırmızı lekeler oldu, o da alerji yaptı galiba.. Elmayla birlikte onu da kestik.. Haftasonu gerçekleştirdiğimiz sebze çorbası denememiz de faciayla sonuçlandı :( Yaklaşık iki çay kaşığı kadarını minişim, geri kalanın çoğunu da uyku setimiz yedi! ( Yedi zannettiğim kısmı da sonradan çıkardı zaten, ağzında biriktiriyormuş meğer ) Yoğurdu sevdi diye seviniyorduk ama iki gündür onu da yemiyor.. Neden? Neden?

Ben ona birşeyler yedirmeye çalıştıkça o inatla elini ağzına sokup parmağını emiyor.. Kaşıkla yemek değil de emmek istiyormuş yani.. Ben de çok zorlamıyorum iki gündür, sadece emiyor.. İnatlaşmaya başlayıp hiç yememesinden korkuyorum.. Ama böyle de yeterli beslenemeyecek sanırım, bu ay kilo alacak mı bakalım?

Anne olmak ne zormuş yaa...


.................

Dün Ankara'da hava bahar gibiydi uzun bir aradan sonra.. Evde durmak istemedi canımız.. Önce baba - oğul pencerede biraz güneş keyfi yaptılar.. Sonra babamız "Ben yeteri kadar çalıştım sınavlarıma.." deyince hemen hazırlandık.. Önce "Ege illeri ve ürünleri" fuarına gittik.. ( Eee, ben İzmir'li, Ozan Afyon'lu, gitmesek çok ayıp olurdu hemşerilere.. ) Sonra da ANKAmall'e..

Hani oğlum güzel güzel mama yiyor ya onu ödüllendirmek için (!) bir mama sandalyesi aldık oradan.. Belki de ortamı beğenmiyordu çocuk :) Yatakta yemek zevkli gelmemiş olabilir.. Bugün mama sandalyemizde deneyelim bakalım sebze çorbamızı..



Sonuçları sonra rapor ederim :)

17 yorum:

Anne ve Bebisi dedi ki...

sumuklubocegin ve adam bebeğin annesinin bahsettiği bir ürün var, file gibi bir şey, içine meyveleri falan koyuyorsun suyunu emiyor bebiş. Öyle bir şey bulabilir misin orada? Belki sever ondan emerek yemeyi. Belki sorun yiyeceklerin tadı değil de, emmeye alışmış olması sebebiyle yeme stilidir:) Bulamazsan ben haberdar et lütfen. Buralarda mevcut.

Ya bir de, eskiden köylerde çocuğa yemek yeme alışkanlığı kazandırma sendromu mu varmıştı ki:P Üstüne düştükçe naz da yapıyor olabilirler:))

sabahnur dedi ki...

2ay sonra, ben de mi bunları yasayacagım Allah'ım. ben sabırsızım ya, off.. insallah bizimkinin dişleri gec cıkar, gerci bana cekerse 5.ayında cıkar,yandık:))
operim bıdısı,

Anne ve Bebisi dedi ki...

Bu konuda biraz İngiliz sistemini araştırdım senin için:)

Eğer çok sık emziriyorsan, anne sütünden ihtiyacı olan demiri aldığı için diğer yiyecekleri istemiyor olabilir,

İlk denemende yiyecekleri kabul etmiyorsa üstüne gitmeyin, savaşmanın bir anlamı yok, bir kaç gün ara verin,

Bebğinizin daha fazla yemesi için acele etmeye gerek yok, ilk yiyecekler vitamin almaktan çok yiyecekleri tanıma, tadlarına alışma dönemi,

Belki de sadece kaşıkla yemek yemeyi sevmedi, o zaman finger foods verin, (Havucu,elmayı parmak gibi incecik soyup yedirmeyi deneyebilirsin)

Sabah emzirdikten sonr deneyebilirsin ya da iki emzirme arasında, ikisini de ayrı ayrı deneyin, her bebek farklı sevebilir,

Ya da ailecek yemek yediğiniz zamanı seçebilirsiniz, daha sosyal bir ortam daha ilgi çekici olabilir onun için, (en çok önerilen bu sanırım:))

Yadırgamaması için ilk yiyeceklerinin süt kadar sıvı olması gerekiyor olabilir,

Armut, patates haşlaması, karnabahar ve avokadoyu da deneyebilirsin, (elma, muz, yoğurt dışında)

Her denemede yalnızca bir tek yiyecek verin ki kafaları karışmasın,

Kaşığı eline verin kendi başına yemekle bırakın:)

diyor burdakiler:)

Umarım işine yarayan bir şeyler çıkar bu listeden:) Ailecek yemeğe oturduğunuzda denedin mi hiç? Belki babasını falan yerken görünce hoşuna gider. Yine de en çok söylenen, anne sütünü sevdiği için ihtiyaç duymuyor olabilir. Ve tabi bir de sakın zorlamayın:) Biz Türkler çok üstüne düşeriz ama bu yabancılar olayı oluruna bırakır ve daha başarılı olurlar:)

Kendini strese sokarsan bebeğe yardımcı olamazsın, hem kendin üzülürsün hem o üzülür. 1-2 hafta daha sadece sütle beslenmesi bu durumdan daha iyi olur bence.

Bir kaç gün ara verip yeniden başla istersen ve az az dene, yemezse bırak. Aç kalınca nasıl olsa yiyecek:))))

Ya henüz tecrübe sahibi olmadan akıl vermişim gibi oldu ama ben sadece tecrübeli annelerin ve uzmanların söylediklerinin tercümesini yaptım:)) Hem ben de öğreniyorum böylelikle yavaş yavaş:P

mucizenin annesi dedi ki...

ıyyyy..üzgünüm ama ben de olsam o tatsız tuzsuz sebze çorbası yerine anneciğimin misler gibi sütünü tercih ederdim..ya biliyorum anne olmadan bunu söylemek kolay ama şartmı yani o şeyleri yeyip içmesi..biraz daha anne sütüne devam etse olmazmı ???

Kuaybe dedi ki...

Esracım yaa ne kadar iyisin, sağol.. neler neler araştırmışsın bizim için.. ama emin ol kendi geleceğinize de yatırım yaptın :))

o dediğin file gibi şeyi Minik Patiklere sorucam, bakalım nereden aldı? bulabilirsem hemen alırım çünkü bana da sorun emme alışkanlığı gibi geliyor..

Üstüne düşmüyorum.. üç gündür emiyor.. tekrar denemeye başlıycaz ama olmazsa yine ısrar etmiycem.. ters teper çünkü biliyorum..

sofrada onunla birlikte yemek iyi fikir.. ama bu durumda - herzamanki gibi - aç kalan ben olucam di mi yaa :(( aynı anda yemek yemem imkansız küçük canavarımı beslerken.. en sevdiği şey kasenin içine elini sokmak oldu!!

tekrar sağol araştırman ve tavsiyelerin için :)

Sabahnurcum bu galiba dişle ilgili değil.. anne sütünden diğer gıdalara geçmek yabancılık hissi veriyor galiba bebişlere.. reddediyorlar işte.. hak vermiyor da değilim ama..

Tubacım, anne sütütne devam edecek tabii -sütüm olursa iki yaşına kadar emziricem inşaallah- ama bu aydan sonra anne sütü tek başına yeterli gelmiyor gelişmeleri için.. o yüzden başka şeyler de yemeyi öğremnesi lazım meleğimin.. çabam o yüzden..

iremmm dedi ki...

kuaybecimmm neler cekiyorsunuz boyle..onun icin de cok zor,senın icinde..benim zamanlarım geldı aklıma..sabır kusum sabır!
mama sandalyesi olayı super olmus,o mama sandalyesi zamanla ne hale gelıce :))))) goruceksin..aralardan elmalar,yemekler,kırıntılar :))) o bembeyaz duran masasi renkten renge gırıcek..oyuncaklar koyucaksın ustune,hepsi yemek olup kuruycak :))))) dahası sırf yesin diye ustune koydugun esyaların neler olduguna sen bile sasiricaksın,sacma sapan seyler :))))) ayy o halınızı cok merak edıyorum...Allah kuvvetini arttirsin..öpüyorum ikinizi de anali-ogullu ;)

Anne ve Bebisi dedi ki...

Kuaybecim bak böyle bir şeyden bahsediyorum:

http://www.jojomamanbebe.co.uk/detailgroupproduct.php?type=IGRP&code=86P&branch=IF&category=CWM71

Kuaybe dedi ki...

Esracım ben de şurada gördüm onu..

http://www.kidsurplus.com/babysafe.html?gclid=CKmGvp-ruosCFQ35XgodPQ2NyA

ama Türkiyede var mı hala bilmiyorum.. öyle bişey bulamadım internette.. belki farklı bir adı var ama ben bilmiyorum.. Minik Patikler uğrarsa ona sorucam :))

Kuaybe dedi ki...

İremcim sağol.. sabır evet sabır.. bu günler de geçecek.. ve belki de birgün gelecek, ben oğlum büyüdü diye üzüleceğim.. - şimdi bile ara ara oluyor çünkü,en minik hallerini özlüyorum-

mama sandalyemiz ne hale gelecek, ben de merak ettim şimdi gerçekten :)

arzu dedi ki...

esEsra'nin bahsettigi urun, toy's'rus yada babysrus ta olabilir, turkiyedeki bebek magzalarini bilmedigim fakat bu ikisinin isstanbulda varliklarini bildigim icin bahsediyim dedim:)birde ek gidalara geciste doktorumuz ilk once baby cereal'la baslatti bizi, daha sonraki haftada ise, her 4 gun yada bir haftada ayni meyvenin yada sebzenin az olcude verilmesini onerdi, mesela ilk once tatli kasigi kadar yiyebilir ama her gun cok az bir miktar arttirarak devam edilebilecegini soylemisti...birde bilmiyorum turkiyede varmi ama tabiki tazesesini yedirmek daha guzel ama ben organik olan ve kucuk kavanozlar seklinde satilan purelerden alarak baslamistim aslihana yedirmeye.mesela bezelyeyi cok sevmisti birde tatli patatesi, kabagida sevmisti, taze fasulyeyide, gerci hos simdi yemesede bunlari corbanin icinde gidiyor:)birde ek gidaya gecildiginde yapilan corbalara hic yag, tuz katilmamasi oneriliyor, ama ben yinede cok az tereyagi katiyordum, cunku iki yag oncesi cocuklarda ileriki yaslarda sismanligi onleyici bir etki yaptigini okumustum bir kaynakta, baska neler yaptigimi suan hatirlayamiyorum, ama ins yazdiklarim isine yarar, daha baska seyler merak edersen bana email atabilirsin sorularinla eminim aklima gelir aslihanda neler yaptigim:)saglicakla kal canim, birde sana tavsiyem kendini hic uzme sIkma yemiyor icmiyor diye, inan kendini yipratirsin, nasi olsa gunun birinde alisacak:)

AsYa dedi ki...

mrb kuaybe,
oğluşuna MAŞALLAH ...
ben de takılırım artık size:)

Kuaybe dedi ki...

Arzucum tavsiyeler için çok sağol.. Toys'ur'us Ankara'da var, oraya ve özellikle bebek bölümüne baktım ama yok burada "safe feeder" maalesef.. yurtdışındaki arkadaşlarımdan istemek zorundayım galiba..

Biraz biraz yemeye başladık şükür.. ama sadece yoğurt.. buna da şükür..

Bana doktorumuz sebze çorbasına tuz koymamamı ama özellikle zeytinyağını ihmal etmememi söyledi.. hem kabzılığı önlediği hem de kalori ihtiyacını çok iyi karşıladığı için.. Zaten Kur'anın "şifa" dediği bir yiyecek.. inşaallah oğlum da güzel güzel içer çorbalarını..

Birşey soracak olursam mail atarım, sağol..

Merhaba Asyacım hoşgeldin.. memnun oluruz, takıl bize :)) ben de seni bir ziyaret edeyim bakalım ne var ne yok.. bebiş var mı bebiş :))

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

merhaba kuaybe gecende mesaj yazdim ama gondermemdimmi bilmiyom((bi baktim yorumlara yazdigim yok.bahsedilen urunden ranada var bence sende yapabilirsin dugun sekerlerinin file kumasinin icine meyveyi koy ve sikica bagla eline ver bukadar))turkiyeden cam rende almistim onda elma armut seftali rendeliyodum birazda sutumden koyuyodum o sekilde rana esleme verdim.ilk etapta kati sevmedi hep sulu sekilde verdim ayran corbasinida cok sevmisti.herseyden azicik tattir.rana hazir pureleri hic sevmedi ev corbalarini cok sevdi ama.baby cereal turkiyedeki pirinc arpali toz mamalar varya su veya anne sutuyle yapilanlar burda onlar cereal iste bi farki yok gibi.dis cikariyosa ondanda isteksiz olabilir rana seviyodu ek gidalari simdi agzini kapatiyo insallah en kisa zamanda duzelir.rabbim hepimize guzellikler kolayliklar ihsan etsin sevgiyle kal...

Minik Patikler dedi ki...

ayy kuaybeeee

benim evde senin bebenin yasina uygun hurmali bir mama var gonderim mi canim benim?? benim oglan umreye gittigimizde kac aylikti hatirlamiyorum ama iste o zaman kesfetmistim ve MASAALLAH begenmisti??

Kuaybe dedi ki...

Eminecim çok sağol tavsiyelerin için.. geçen seferki yorum galiba gelmedi çünkü benim onay ekranında yoktu hiç senin yorumun..

Demek düğün şekerlerinin filesi de iş görüyor :)) çok pratik bir fikir valla..

Biraz biraz yemeye başladık şükür, inşaallah devamı gelir..

Seniyyecim, Yusuf alerjik bir bebek.. Alerjik bebeklere bir yaşına kadar hurma vermiyorlar bildiğim kadarıyla ama ben yine de doktorumuza bir sorayım pazartesi günü.. teklifin için çok teşekkür ederim, çok iyisin..

Minik Patikler dedi ki...

aaa benim bir yorumum daha vardi??

Kuaybe dedi ki...

Seniyyecim valla bana gelmedi.. Rananın annesi de yazmış ama o da gelmedi.. blogger Türkçe oldu ya bugünlerde sanırım bazı sorunlar çıkıyor.. ben gelen her yorumu onaylıyorum valla..( yani sizden gelen) istersen tekrar yazabilirsin.. vaktin olursa tabii..