18 Nisan 2007 Çarşamba


Bugün bir mucize gerçekleşti bizim evde.. Minişim mama sandalyesinde uyudu kaldı :))
( Fetişcim tam da sen aradıktan sonra ) Saat 2 civarı kahvaltı yaparken ( evet öğlen 2, ancak fırsat bulmuştum ) onu da mama sandalyesine oturtup karşıma aldım.. Esneyip mızmızlanıyordu.. Bir yandan kahvemi içerken bir yandan da ayağımla yavaş yavaş mama sandalyesini öne arkaya sallamaya başladım.. Çıkan "Garçç gacırttt garçç" seslerine rağmen bir baktım beş dakika sonra gitti gözler.. Aman Allah'ım.. Mucize yanıbaşımdaymış meğer :))

Hemen internetten sallanan yatak, beşik vb. şeylere bakmam lazım :))

Fetişcim nüffen bana kızma, anladın sen onu :))

Çok mutluyum çoookk...

8 yorum:

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

kuaybe ilk zamanlar ranada car seatinde uyuyodu.carseatini kalebodurun uzerine koyuyodum gittigim misafirlikte tak tuk sesiyle uyuyodu))gurultulu seyleri seviyolar sanirim anne karninda bebisler gurultuyle buyudukleri icin seviyolar.dusunsene kalp sesi kan dolasimi falan ne gurultu var))burda bir arkadasim kizini sarj supurgesini acip oyle uyutuyo)diger bir arkadasta oglu 2 yas civarinda klima sesiyle uyuyo)))ilginc dimi?

AsYa dedi ki...

ben kurutma makinesiyle uyutanıda duymuştum.Bunları sadece Türkler mi yapıyo acaba? :)))

sumuklubocek dedi ki...

biz uzunca bir sure "ana kucagi" kullanmistik, rahat rahat uyuyorlar orada, ana kucagi gibi :P tavsiye olunur ;)

iremmm dedi ki...

hahahaha :))) cok guldum halinize..gozumun onune geliyorsunumz suan..annenin elinde kahve,bebek karsisinda mizirdanip gozlerini kasiyor o yumuk yumuk elleriyle..annenin canina tak ediyor ve yavass yavasss ayagiyla tepikliyor sandalyeyi..bebisin kafasi bi o yana,bi bu yana gidip gelirken''TUŞ'OLUYOR :)))
ama super olmus vala..sen sallana bisiler bul.benim tavsiyem..ulustaki bebek magazalarinda ucuza bulabilicegin ana dizi...sallaniyor,cok rahat,hemen uyur iste ;)

Sabahnur dedi ki...

bence de anakucagı iyi olurdu ama minik melek hareketlenmiştir kucuk gelebilir ana kucakları sanki...

Anne ve Bebisi dedi ki...

Yurtdışında da çok yaygın, elektrikli eşyalarla uyutmak:) Elektrik süpürgesi, küçük el süpürgesi, saç kurutma vs vs. Hatta bir blogta, blog sahibi kaldığı otelde bşr kadıncağızın, temizlik görevlisine extra para ödeyerek sürekli odalarının kapısının önünde süpürgeyi açık tuttturduğunu yazmıştı:) Çocuğu uyuyabilsin diye:) Tabi bu kadar vahim duruma düşmeyin diye de not eklemişti:))

Anne karnında gürültüye çok alışkınlar, ben bir cd dinlemiştim, dışardan gelen sesleri nasıl duyuyor içerden diye:) Sürekli bir uğultu var bu arada içerde, dışardaki sesi geçtim. Bir de anne sğrekli hareket halinde olduğu için sallanmaya alışmış vaziyetteler:) Doğduktan sonra da hafif hafif sallanmayı ya da kucakta gezdirilmeyi o yüzden seviyorlar sanırım.

Babam eğitimci olduğu için bizim ev bebek ve çocuk bakım kitaplarıyla doludur:) Küçükken inceleyip okuduğum bir bebek&çocuk eğitim kitabı vardı resimli. Orada anne babanın azıcık ses yapmasına bile kızıyor, çocuğu uyutmaya çalışıyor falan ama çocuk huzursuz ağlıyor. Bir başka karede aynı anne çocuğu babaya bırakıp çıkıyor, döndüğünde baba duvara çivi çakıyor kadın çıldırıyor tabi ama aaa bir de bakıyor bebiş mışıl mışıl uyuyor:))

Ritmik sesler çocukların uyumasına yardımcı oluyormuş sanırım.

Bir de onları kendimizden çok ayrı tutmamak lazım galiba, kim hafif hafif sallanan bir hamakta uyumaz kiiii:))

Lafın kısası, Kuaybecim çok sevindim:) Hadi hayırlı olsun:))))

Kuaybe dedi ki...

Amanın ben bu yorumlara cevap yazmayı unutmuşummm.. tamam hemen başlıyorum..

Eminecim ben de hep pusetimde uyurmuşum küçükken.. Hatta annem o puseti hem mama sandalyesi hem de ana kucağı olarak kullanıyormuş :)) çok fonksiyonelmiş anlaşılan..

Özellikle kolik bebekler için tavsiye ediyorlar bu ses çıkaran aletlerle uyutmayı.. ben de birkaç kere denedim ama pek işe yaradığını söyleyemem.. benim minişe kucak olsun yeter.. ses mes aramıyor kucakta olunca :)

Asyacım sadece Türkler yapmıyor merak etme.. Ben bir Amerikan kitabında okumuştum bu yöntemleri..

Sümüklücüm ana kucağına sığmaz artık benimki.. zaten bugünlerde fırıldak gibi dönüp duruyor :)

İremcim bu haftasonu ulustayım inşaallah.. alıcam sallanan bişeyler.. ama bu sefer de ona alışırsa biryere gittiğimde - mesela yazın yıllık izne falan - ne yapıcam ben? var mı bunun bi çaresi yaa.. hem gülme halimize, bak ikinci bebişte başına gelir Allah korusun..

Sabahnurcum aynen dediğin gibi.. biz geçtik ana kucağı devrini..

Canım tatlı anne ve bebişcim.. bebekler ritmik sesleri çok seviyorlar evet.. ane karnındaki ortamı aradıkları da doğru.. bu yüzden motoru çok ses çıkaran arabalarda bebeklerin iyi uyuduğunu okumuştum.. "hem sallanıyor, hem de uğultu var.. ne güzel, annemin karnı gibi" diyor herhalde garibanlar..

ben bu işi çözücem yaa.. olmazsa yeni bi yöntem icat edip yazıcam hepinize :))

Yesim dedi ki...

Merhaba benim bir arkadasim oglunun salincagini bana vermisti yoksa benim aklima gelmezdi onu kullanmak baya ise yaramisti o salincagi 3 -4 yasina kadar kendileri sallanmak isin kullaniyor cocuklar Ulusta satiliyor gormustum fiyatida uygun ...Benim oglumda 11 aylik oldu ama hep soyle uyuyor diyemem bir ay oyle bir ay boyle bende hepsine alistirmaya calistim acikcasi onun degil benim keyfime gore uyutuyorum bazen salincakta bazen mutfakta birseyler yiyorsam ana kucaginda cogunluklada yanina uzaniyorum ninni soyluyorum koluma alip salliyorum en buyuk hayalim birgun kendi kendine uyumasi bence zamani gelince oda olacak insallah:)))