14 Nisan 2007 Cumartesi



Dün akşam biraz boyalarla uğraştık oğlumla.. ( Tamam itiaf ediyorum, ayakları ve kolları tutma kısmını Ozan üstlendi )
Oğlum sanat için soyundu (:P) ve ortaya bu ciciler çıktı :))



İlk doğduğunda da almıştım meleğimin ayak izini.. Onunla bunları karşılaştırınca ne kadar büyüdüğü daha da somutlaştı sanki..




Bunları ( büyüdükçe yeni ayak izleri de eklenecek tabii ) renkli çerçevelerle çerçeveletip odasına asmayı düşünüyorum meleğimin.. Tabii odasını ayırmayı becerebildiğimizde.. Şimdilik bu çok zor.. Bana kalsa evlenene kadar bizim odada yatacak bu çocuk.. Artık takıntı oldu, yüzünü görmeden uyuyamıyorum yaa.. O uyusa bile ben defalarca uyanıp onu kontrol ediyor, üstü açık mı, burnu yorgana gömülmüş mü, rahat nefes alıyor mu.. diye başında dolanıyorum..

.....................


Bu aralar moralim daha iyi çok şükür.. ( Bugünü saymazsak tabii, babamız bizi evde bırakıp arkadaşlarıyla pikniğe gitti ! Ona küsüz.. ) Meleğim yeniden yoğurt yemeye başladı.. Günde yarım çay bardağını geçmiyor - hatta o kadar bile olmuyor belki - ama bu da bir gelişme.. Pazartesi doktor kontrolümüz var.. O zaman belli olacak bakalım iyi beslenip beslenmediği.. Kafam sorularla dolu.. Gereksiz sıkıntı yapıp kendimi de onu da germek istemiyorum ama internette altı aylık bebek menüsü adı altında o kadar çok madde var ki - bunları hergün yemesi gerekiyor ayrıca - eğer bu doğruysa benim oğlum yakında açlıktan ölecek demektir :(


......................



Dün gece orta kademeye indirdik Yusuf'un yatağını.. Günlerdir kalkıp oturmaya çalışıyor çünkü.. En son marifeti de bu..

Allahtan yanındaydım.. Bu bebişlerin ne zaman ne yapacağı hiç belli olmuyor.. Bir sonraki aşama da o parmaklıklara tutunup oturduğu yerden ayağa kalkması gibi geliyor bana !

..................

Alttaki postun yorumlarına cevap olarak yazdım ama özellikle ek gıdalara geçişteki sorunlarla ilgili tavsiyede bulunan, bana yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ediyorum tekrar.. Allah hepinizden razı olsun :))


12 yorum:

Anonymous dedi ki...

sa. Allah bagislasin cok tatli bir oglun var darisi hepimizin basina :) ben annevebebisinin arkadasiyim ,insallah biz de kaan bebisin boyle cici resimlerini cekeriz.

yesim teyze

Kuaybe dedi ki...

teşekkür ederiz Yeşim teyze, hoşgeldin sayfamıza.. seni tanıyorum aslında Anne ve bebişinin sayfasındaki yorumlarından.. meral teyzeyi de tabii.. aileden biri oldunuz siz de :))

Amin.. Allah herkese evlat kokusunu doya doya içine çekmeyi nasip etsin.. Kaan bebişin cici resimlerini de bekliyoruz.. Annesi koymasa da siz koyun sayfaya :)) Annesi ilk günler bilgisayardansa 15 dk bile olsa uykuyu tercih edecektir doğal olarak :))

Anonymous dedi ki...

kubicim nasılsın? oğlum besleniyor mu diye evham yapma lütfen. bu melekler Allah'a emanet bilmiyor musun?
sanat için her şey mübah, soyunsun kereta:) bu arada Zemzem teyze'nin o fotolarla ilgili yorumu şöyle:
AAAAAAAA çocuğun ayağını mı boyamış? ne çatlak bu yaaaaa:) hehehheehehe
Öptüm gülüm
Fetik Teyze

iremmm dedi ki...

yemek konusunu bu kadar takma kafana canım yaa..doktor bana senın gıbı boyle pipiriklendigim zamanlarda demistim ki,bebeklerin deposundakı yıyecekler onlara 3 ay yemek yemese bıle yeter...sakın olun,aclıktan olunmez kolay kolay :))
bu kulagına kupe olsun canım..sizi cok ozlemısım yaa.yusufun gozlerıne bakmak beni cok mutlu edıyor..yemin ediyorum cok farklı hıssedıyorum bu cocuga bakınca..ne iş acaba:)

Sabahnur dedi ki...

hımmm guzel fikir kuaybecim. eğlencelidir eminim onla ugrasmak, ben de bir deneyeyim:))

kollarım agrıyor ya, z.e tum emdiklerini kustu yine ve yattıgı anakucagı kusmuk yuvası oldu. onun ust siltesini yıkadım kolum agrıyor simdi: ))

AsYa dedi ki...

çok şeker bişi yapmışsın ..bende yapıcam oğluma :P bi doğsun...yatağını alçaltmakla iyi yapmışsın ...ben sana uyurken özelllikle aklın kalmasın çocuk kalkar mı düşer mi diye bi yatak filesi almanı öneririm..çadır gibi yatağı tamamen kapatıyo..link eklerim sonra buraya ...biraz bakiim

Kuaybe dedi ki...

Canım Fetikcim.. öncelikle "doom günün" kutlu olsun cicim.. bir de buradan kutlayalım :))

Zemzem teyzemin ellerinden öperim.. evet çatlağım ben yaa.. kaç anne oğlunun ayağını sulu boyayla boyayıp onları saklar ki :))

İremcim kafama takmıyorum artık merak etme :)) hani demişsin ya " ben Yusuf'a bakınca çok farklı hissediyorum" diye, yoksa sen benim senelerce aradığım kayıp kardeşim misin ? ehe, ehe.. ben anneme küçükken ne derdim biliyor musun kızdığım zaman, " kesin ben sizin kızınız diilim, beni evlatlık aldınız, ben kendi ailemi bulcam".. belki sen benim gerçek (!) ailemdensindir :))

Sabahnurcum, bu faaliyeti yanlız denememeni tavsiye ederim.. yoksa bir de yatak yorgan yıkarsın.. gerçi Zeynepcik daha dönmüyordur ama ne de olsa ayağı bayaa bi yeri mahvedebilir.. birinin bacaklarını tutması lazım, for example: baba..

Bu kusma meselesini de birkaç defa duydum senden.. reflü olabilir mi fındıkta? doktor birşey söyledi mi sana? Reflü birçok bebekte fizyolojik zaten ama bazı önlemlerle azalabiliyor ve kusma duruyor.. mesela Yusuf da başta sık kusardı ama ben yatağının altına ( yani şiltenin altına ) ufak bir yastık koyup yatağın baş kısmını yükselttim.. hem kusmalar azaldı hem de şimdi daha rahat uyuyor.. önceden resmen ağzına geliyordu emdiği süt, bazen nefesi bile tıkanıyordu.. nöbet bekliyordum başında o uyurken.. Allah'a şükür şimdi rahatım..

Asyacım kopya çekeni atıyoruz sınavdan :))

O dediğin fileyi Pratik annenin sayfasında gördüm ama fermuarlı olduğunu ve açarken bebeğin uayndığını yazmıştı.. benim bebiş zaten tilki uykusu uyuyor, bir de fermuarla uğraşırsam - ki çok sık açmam gerekebilir, dönüp duruyor uyurken bile - hemen uyanır.. o yüzden düşünmemiştim almayı.. zaten bütün gün - hatta gece - gözümün önünde bebişim.. ama yine de sağol tavsiyen için..

iremmm dedi ki...

kuaybecimm canim kardesimm :)))

Kuaybe dedi ki...

Ablaaaa... hüngürüksüüü.. fırk fııırrrkkk... sana İrem abla diyebilir miyim ? Senin ablan bir melekti yavrummm... Ablam ablam canım ablamm..

Anne ve Bebisi dedi ki...

ayy çok şirin yerim ben onii:)
waay yeşim teyze,ne iş:P

şu yatakta yan yan bakarken çekilmiş fotosuna bayıldım:) Şşşt aloo, ne çekiyosun bakim, izin aldın mı der gibi bakıyor:P maşallah:)

Annesi dedi ki...

Sevgili Kuaybe,
Umarim bebegin hayati boyunca guzel izler birakir bu dunyada, ardindan gelenlere. Ayak izleri takip edilenlerden olur insaallah.

Kuaybe dedi ki...

Anne ve bebişciği, teşekkür ederiz efemm..

O yataktaki pozu "iiğğhh ııı iihhiiğğğ " diye diye kalkıp oturmaya çalışırken çektim.. Dirseklerine dayanmış zorluyordu oturucam diye ama yorgandan dolayı kalkamadığı için sinir oluyordu :))Haklısın o kızgınlıkla ne çekiyorsun demiş olabilir :)

Sevgili Rabia, çok teşekkür ederim güzel duan için.. Amin, hepimizin yavruları hayırlı kullar olurlar inşaallah.. Güzel izler bırakırlar arkalarında..