28 Eylül 2009 Pazartesi

Doğumgünü ve bayram tebriği mesajları ve yorumları için çok ama çok teşekkür ederim.. Önemsenmek çok güzel..

Şimdi kısa bir Yusufcuktan seçmeler bölümüyle karşınızdayız.. Birkaç gün sonra uzun uzun yazmaya fırsatım olacak inşaallah..

Yusufcuk yeniden kreşe başladı bugün.. "Ne yaptın annecim okulda?" diye sordum, "Kankalarla buluştuk.." diye cevap verdi bana..

!!


Bayram dönüşü otobüste bir yandan zıp zıp zıplıyor babasının kucağında, bir yandan da bağırıyor muavine: "Muavinnnnn!! Kek istiyoyum bennnnn..." Susuturuyoruz olmuyor, uyarıyoruz olmuyor.. En sonunda dedim ki "Annecim, çok ayıp olur muavin diye bağırırsan.. Ya amca dersin ya da abi.. Muavin diye bağırılmaz.." Bana ne dese beğenirsiniz.. "Ama öğyetmiştin ya bana sen, muavin diye hatiyliyoyum ben onun adını.."

Haklı çocuk :P Giderken o abi ne iş yapıyor sorusunu muavin diye yanıtlamış ve dakikalarca da Yusufcuğu o kelimenin "muabi" değil de muavin olduğuna ikna etmeye çalışmıştım.. Doğrusunu biliyor ya artık, kullanacak illa biryerlerde :))


Geçen gün Facebook'ta bir video seyrederken yanıma geldi.. Küçük bir kirpi yavrusu vardı videoda.. Fotoğraflarını çekmişler.. Yusufcuk baktı, baktı "Küçük kiypileye bayılıyoyum ama büyükleye bayılmıyoyum.." dedi..

:)))

Küçük şeylere olan muhabbetine bir örnek de kucağından düşürmediği bebeği !! - Hani şu erkek, Durmuş bebek, eski okuyucular hatırlar.. Kendisi ördüğüm bir boleroya modellik bile yapmıştı bir zamanlar :)) - "Yavyucummm" diye diye nereye gitse götürüyor o bebeği evin içinde.. Yeri geliyor bisikletinin arkasına atıp gezdiriyor "Gel babam seni işe götiyiyim" diye, yeri geliyor kıyafetlerinin çıkarıp "Tülalete çis"ini yaptırıyor :)) Ben de annesiymiş bebeğin bu arada :P


Sonraaa.... Pek kibar bir çocuk ya benim oğlum, "Tecekküy edeyim.." lafı hiç düşmüyor dilinden.. Bir de "Unuttun di mi anne? Unuttun!!" lafı.. Birşey istesin benden ve saniyeler içinde geri dönemeyeyim mevzuya.. Hemen unutmakla itham ediliyorum!!


Babasından, koltukların arasına sıkıştığı için odadan çıkaramadığı bisikletini çıkarmasını istiyor Yusufcuk : "Baba luplen çıktıyıy mısın şunuuuuu!! "

Ya da uyutmak yerine "uydurmak" diyor bazen.. "Anne uyduycak mısın beni aytık?" Ettirgenlik-oldurganlık eklerini anlatmam lazım bu çocuğa tez elden :P

Ay unuttum.. Bir ek sorunu da "denir" kelimesindeydi.. "Anne buna ne diyenir? Ne diyeriz biz bu şeye?" Biz, mesela elma diyoruz oğlum ama sen ne diyersin, artık sen bilirsin :))


Şimdilik bu kadar.. Bir sonraki yazıda çok güzel haberler verebilsem keşke..

Keşke..

Olmaz mı? Belki olur.. Neden olmasın?

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Yerim ben onun o luplenlerini..MasaAllah benim pasama..Ne cabuk buyudu de abi oldu..Allah daha nice saglikli mutlu ve birlikte gecireceginiz doom gunleri nasip etsin..
Bu arada bi guzel haber de bizden..
Mucizeme kardes geliyor ..

Adsız dedi ki...

ya bu çocuk büyümesin bee :D Günlük stresimi alıverdi birden büyüdüğünde bizim bu yorumlarımızı falşan okuyabilirse şayet mne düşünür acaba merak ettim şimdi :) Annesi Yusufcuk büyümeden sende işi sıkı tutta daha fazla görelim şu diyaloglardan :)

Kuaybe dedi ki...

Tubacım harikaaa!! Esas güzel haber sendeymiş de haberimiz yokmuş..

Hayırlı olsun şimdiden minik kardeş.. Mucize abla oluyor haa, ne şirin :))


Caponcuk, bu sayfanın amacı da bu zaten.. Uğrayın, stres atın :P

Tamam mı?

yastuf dedi ki...

Ayy bayildim soyledigi o seker cumlelere:))

Masaallah yakisikliya.
Guzel haberleri hayirlisyla duyariz insaallah.

KelebekGibi dedi ki...

Kibar ve bilgili cocuk maasallah. Dediklerini gülümseyerek okudum :)
Yanaklarindan öpüyorum onu, sevgiler :)

a_y_s_e dedi ki...

insallah dedim.

ya o luplen cok seker ya... valla bu diyaloglara bitiyorum ben, tam buyumus de kuculmus kucuk adam... cok tatli ya.. masallah.

Büşra dedi ki...

ben uğrayamıyorum epeydir, kusura bakmıyorsun değil mi kuaybecim, gecikmiş olsa da kutluyorum doğum günüsünü yusufcuğun :)
3 büyük bi sayı :))