22 Ekim 2009 Perşembe

Ben size demiştim di mi "Belki bir ışık yanar.." diye!
Vallahi yandı.. Hem de taa Amerikalardan yandı :))

Binlerce şükür olsun, vizeme onay geldi.. Bir de evraklarımı teslim alır ve konsolosluktaki mülakatı geçerseeeeeeemmm..

Neredeyse bir yıldır süren bekleyiş son bulacak artık..

İnanamıyorum!

Haberi aldığımda dizlerimin bağı çözüldü resmen, hâlâ bir garip hissediyorum kendimi..
İnşaallah hayırlı olur, inşaallah hayırlara vesile olur..

Ve bir kez daha anladım,
gerçekten de en karanlık an, şafak sökmeden hemen önceki anmış!!


( Yavaş yavaş toparlanmaya başlarım ben artık.. Eşyalarımı uzun süre duracak şekilde tek tek güzelce paketlemem lazım.. Bu arada götürülecekleri de ayarlamam lazım tabii.. Amerika'daki arkadaşlardan -özellikle güney bölgedekilerden- neler götürüp götürmemem gerektiğiyle ilgii tavsiyeler bekliyorum.. Ve tabii bilmediğim ve karşılaşabileceğim farklı durumlarla ilgili de.. )

Dua eden herkese kocaman teşekkürler ve öpücükler..

17 yorum:

Adsız dedi ki...

tum aileniz icin hayirlisi olsun :)

yesim

Anne ve Bebisi dedi ki...

oyy kolay gelsin :) ve de hayirli olsun :)

guney hep sicak diye biliyorum :P ama texas bolgesine kisin az da olsa kar yagiyor, bir kazak+ince palto ile gecistiriyorlar da yazin kavruluyor.. :) bloglarda var guneyliler ;) insallah yardimci olurlar. esyalar nerde kalacak? amma cok isin vardir simdi senin ufff umarim yardimcin cok olur :)

gunlukcugum dedi ki...

hayirli olsun guzelim...

bielifmiktari dedi ki...

ahhh caaanimmm nasil da mutlu..Gel gel gorursun gununu...Korktun degil mi:)
temelli mi geliyorsun, gecici mi?gerci buraya egitim disinda gecici olarak gelebilen tanimadim henuz..Gecici diye gelip bir daha donemiyorlar..
amerikada yasamak gercekten heyecan verici ama uzaklik,, ve ha deyince gidememek cok zor gelliyor hala alisamadim..Insallah sen kolay alisir ve mutlu olursun burada..Guzel tarafi hep yaz yasayacak olusun..Ben kisi sevmem cunku...Benim de yasadigim yer hep kis gibi..
canim insallah gzel gunler seni bekliyordur..Allah yuzunu guldursun..Tekrar tebrik ederim..

Adsız dedi ki...

sevgili kuaybe ben amerikaya geleli bir ay oldu keşke şunu da getirseydim keşke bunu da getirseydim diyip duruyorum bence gozune kestirdigin sevdigin ve getirebilecegin her şeyi getir ordan alırım diye düşünebilirsin ama gelir gelmez o kadar cok masraf oluyor ki her şey gözüne cok pahalı geliyor ustelik amerika süyledikleri kadar ucuz bir ülke degil hele sebze meyve fiyatlarını görünce gözlerime inanamadım herkes eşyalar konusunda yeteri kadar fikir verecektir bence ilk günler icin birer paket bulgur mercimek şehriye tarhana baharat falan getir göreceksin cok işe yarayacak ben evdeki bir iki kabartma tozunu mayayı kakaoyu atmıştşm valize valla cankurtaran gibi oldular hatta evde kalan buzdolabı poşetlerini çöp poşetlerini bile sokuşturdum valize bak söylemedi deme bu tecrübeyü en yakın zamanda yaşayan biri olarak yazıyorum Allah yardımcınız olsun her şey umdugunuz gibi olsun Allah utandırmasın pişman etmesin inşallah sevgilerimle

yastuf dedi ki...

Ayy cok ama cok sevindim Kuaybe'cim hersey gonlunce olsun buralarda gorusmek umidiyle:)))

Himm detayli seyler icin mail atarim yada baska bir zaman yazarim Tuana hic durmuyor suan:(((

Adsız dedi ki...

Hayırlı olsun :)

Minel dedi ki...

canım kuaybecım
ne kadar sevındığımı anlatamam,çok sevındım cook..Rabbım mahcup etmesın,rabbım hıcbır zorlukla karsılastırmasın,işlerın çok kolay olsun ınsallah..
Sevgiler

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

Kuaybecim çooooooook sevindim senin adına...
bu şu demek olabilir mi acaba... haftaya istanbuldayım gibi :D
ben şansımı deneyeyim de :D

Kremali'nin annesi dedi ki...

Gozun aydin cici kiz:) Allah yolunuzu ve bahtinizi acik etsin.

Benim tek tavsiyem, ne yap et, yola dinlenmis olarak cik. Hem o uzun ucak yolculugu sirasinda hem de sonrasinda cok ihtiyacin olacak o enerjiye cok:)

gunlukcugum dedi ki...

yorumumun devami))turkiyeden her gidisimde aldigim veya hediye olarak getirdigim tek sey havludur))bolca havlu ozdilek en guzel dayanan havlu onaylanmistir bendeniz tarafindan)nevresim takimlarindan.vede ic camasirlari bolca al.hepsi burda var ucuz aldigim dayanmiyor camasir makinam eski usul oldugu icin yirtiliyor.markali olan takimlar cok sade vede pahalli.cay kasigi burda yok mesela birde demlik.amerikadaki demlikler sadece alt kismi var !hurc kullanmayi seviyorsan getir .baska tahta kasik)yazdikca aklima geliyor.yemeklik olarakta ne getirebilirsen getir guzelim.acilip atilmasini goze alarak tadimlik olarak getir.ben tarhana ,findik,tereyagi,kurufasulye eksik etmedigim seyler.insallah hayirli olur ama gozunde amerikayi buyultme inan turkiye her anlamda daha guzel daha rahat.bende elifin kafasindayim yani)bir an once turkiyeye donus yapma taraftarindayim hayirlisiyla insallah.rabbim her isinde kolaylik versin...

SenaBera dedi ki...

canım çooook sevindim senin adına, hayırlı olsun, her şey gönlünüze göre ve istediğiniz gibi olsun inşallah, görüşmek üzere canım...

bielifmiktari dedi ki...

Bol hazir corbayi unutma..Ilk gunler cok isine yarar..Tencere tava hic tasina bence..ilk zamanlar icin idarelik bir iki kucuk getirebilirsin..Pilav tenceresi yok burda..Sapli kapakli tavalar var..Caydanlik yok..Hele ordalarda hic yoktur..Acikcasi baharat tasimaya gerek yok..burda milyon cesidi var..Texas da daha da cok vardir cunku guneyde daha cok kullaniliyo mexico yemeklerinden dolayi..ben hep kimyonu tr den getirmistim sonra burda cumin diye bir seyin kimyon oldugunu kesfettim..
bu arada ogretmenlik mi yapacaksin?

gazel vakti dedi ki...

Kuaybecim hakkında hayırlısı olsun inşallah. Buna bende inanıyorum en karanlıkda benim içinde şafak söktü.

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Hayırlı olsun Kuaybe.

Artık uzaklardan alıcaz haberlerini desene.

Olsun kalplerimiz bir olduktan sonra....

Feyza dedi ki...

Canım çok sevindim hayırlısı olsun umarım herşey gönlünce olur..

Adsız dedi ki...

sekersiz sakiz seviyorsan al yanina bol bol:) tencere, tava, nevresim, havlu cok kalmayacaksan (2 yildan az) hic gerek yok. kalacagin yerde arap marketi varsa cogu temel seyi bulabilirsin. annen manti falan yaparsa getirebilirsin. bakliyat, bulgur her yerde var. sucukta sakin getirme , mis gibi sucuklarina el konulan cok oldu. duz renk penye burda zor bulunuyor. olunca da pahali. sebamed urunleri kullaniyorsaniz burda bulmak zor. sarimsak ezici, caydanlik, suzgec, ajda bardak, cay kasigi bulmak zor.