27 Ekim 2009 Salı

Ne zaman bir hissettiği bir hissettiğine uyan bir insan olacağım hiç bilmiyorum !!

Herhalde üç-dört seferi buldu durup durduk yere ağlamalarım, gözlerimin dolması.. Neden? Bundan bir beş-altı ay sonrasını hayal ediyorum bir an da ondan.. Ailemi özleyeceğim geliyor aklıma, evimi, sokağımı, abone olmuş gibi bazı şeyleri hep onlardan aldığım dükkanları, komşularımı, çalıştığım yeri ve tabii arkadaşlarımı.. Alışkanlıklarımı özleyeceğim biliyorum..

Daha nice ayrıntılar var aklıma düşen.. Eşyalara baktıkça, onları yavaş yavaş derleyip topladıkça hepsi söz birliği etmiş gibi başka başka şeyler hatırlatıyorlar bana.. Albümlerime ve mektuplarıma elimi sürmedim daha.. En sona bıraktım onları.. En vurucusu da onlar olacak sanırım :((

Keşke şöyle kocaman bir gemimiz falan olsaydı bizim.. Doldururdum içine sevdiğim herkesi, herşeyi giderken.. Geride bırakmak, çok ağır geliyor şimdiden :((

Neyseki gidişimiz ertelendi bir süre daha.. Aslında benim vizemin çıkması birlikte gidebilmemiz için yeterli ama biz Ozan'ın da çalışma vizesinin onay almasını beklemeye karar verdik.. Onun eş durumundan gelmesi, vizesinin etkileyebileceği için ben de biraz daha vakit kazanmış oldum işte.. Yaşasın :))


..............................



Haftasonunu, gidince en çok özleyeceğimiz yerlerden birinde geçirdik.. Artık klasik haftasonu durağımız olan dağda :))

Yine çok eğlendik ve belki de -mevsim nedeniyle- son gelişimizdir diye iyice tadını çıkardık.. Ama belli olmaz, tam gideceğimiz hafta Ozan ani bir veda turu düzenleyebilir mekana :))




Bana "Ucunu çıkayıysan delmeci oluy.." diye kepçesinin ucunu çıkarttıran ve ağacı delmeye çalışan Yusufcuk :)) Sanırım böceklere ev yapıyordu :P




Böceklerin evi(ymiş)..



Yusufcuk iyice inceleyip bitirdikten sonra, bu tabure kütük bana kaldı :))



Ben de ne mi yaptım?
Tabii ki keyif :))

Kitap ayracım nasıl ama?



Bu da buraya her gelişimizde buz gibi suyunu içtiğimiz, hatta doldurup eve götürdüğümüz çeşme.. Özellikle de yürüyüş sonrası suyunu içmek harika oluyor..


Çeşmeden aşağının görüntüsü..



Bu da çeşmenin taşları arasında bitivermiş bir ot..
Arkadaki suyu "ümit" olarak metaforlarsak, "Yeter ki tutunacak bir ümidin olsun, taşların arasında da bitiverirsin.. diyebilir miyiz acaba?

(Edepiyat yaptım, farkındayım, pişman diilim :P )



Aşağıdaki ise, eve dönmeden çıktığımız kuşburnu toplama seferimizde karşılaştığımız manzara..

Erik ağaçları tüm meyvelerini dökmüş.. Görünce nasıl içim gitti.. Hemen koşup iki ısırık attım eli yüzü düzgün olan bir iki taneye, içimin gitmesi bir anda gitti!! Meğer zehir gibi acıymış, yabaniymiş erikler.. Ozan demişti ama !!



Biz kuşburnu toplarken, bir köstebeğin tümrüsünü kazan Yusufcuk..




"Toypak oynamayı çok seviyoyummmmm!!"



.........................




Bir önceki yazıya gelen yorumlar için çok teşekkür ederim.. Tek tek listeledim "Mutlaka getir.." denilenleri.. Ama şu valizlerdeki kilo sınırlaması işi beni oldukça zorlayacak gibi.. Planımda Yusufcuğun valizini de kendi ıvır zıvırımla doldurmak var :P Ne de olsa orada çocuk kıyefetleri çok bol ve ucuzmuş.. Buradan pahalı pahalı alıp bir de taşımaya gerek yok di mi?.. ( Nasıl rahatlattım vicdanımı iki dakikada, kendime inanamıyorum! )


Şimdi biraz alışveriş yapmam lazım.. Etek almıştım bolca zaten orada bulamam diye.. Birkaç renk kaldı eksik.. Ama birkaç yazlık tunik (mevsimi de geçti yaa) ve özellikle de başörtüsü konusunda eksiklerimi tamamlamam lazım.. ( Şimdi İstanbul'da olmak vardı..) Amerika'da istediğim renk ve kalitede ipek eşarp bulabileceğimi pek sanmıyorum.. ( Varsa da ben bilmiyorum ) Ben ne olur ne olmaz diye bol bol başörtüsü götüreceğim.. Gömlek, kazak tarzı genel kıyafetleri sorun etmiyorum, oradan alırım.. Benim derdim orada bulamayacağım şeyleri almak.. Buna klasik ayakkabılar da dahil.. Oradaki kalıplar bizimkinden çok farklıymış ve fiyatlar da yüksekmiş duyduğum kadarıyla..


Bu arada, nereye gideceğimizi soran arkadaşlar oldu.. Hemen cevaplayayım, bir başkentten diğerine.. Aşağısı kurtarmadı :P

Gideceğimiz yer, bu linkteki fotoğraflardaki gibi bir yermiş.. Gidince ben de bol bol çeker, sizin için eklerim inşaallah..


Şimdilik bana müsade.. Ayrıntı gibi görünse de çok iş var yapacak.. Sadece evdeki kitap, dergi, fotoğraf, CD ve DVDleri ayıklamak ve düzenlemek bile ne uzun sürüyor anlatamam!!


Dağılmak, yerleşmek kolay ve sıcak..
Toparlanmak ise bir o kadar zor ve soğuk bir his..

10 yorum:

Esra dedi ki...

Kuaybecigim, ulke degistirmenin ne kadar zor birsey oldugunu cok iyi bilen biri olarak en zorunun insanlari geride birakmak oldugunu soyleyebilirim. Ustelik sizinki fiziksel olarak coook daha uzak bir ulke.
Allah yardimciniz olsun. Herseyin hayirlisi olur insallah.
Bol sans!

Unknown dedi ki...

Kuaybecim, gidecegin yer sicak bir iklim oldugundan uzun kollu seyler ne derece kolay bulursun bilemiyorum, ama NY ve VA icin soyliyim cok kolay bulunan seyler ve inan onlar icin burda para harcamaya degmez, cunku kilik kiyafet cok ucuz orda. Ayakkabiarda cok ucuz ornegin bir nine west'de ben 14 dolara ayakkabi aldigimi bilirim:) cantalar cok cok uygun fiyata, esarpda NY bulunuyordu ama Turkiye'deki desenler cok guzel!Kasik catal takimini getir istersen ama bed&bath&beyond da 60 dolara sekiz kisilik guzel takimlar bulabilirsin. Yemek takimlarida uygun fiyata bulabilirsin. Teafl'in tencere takiminida max 69 dolara alirsin. Uyku setleri su donemde macys'de cok uygundur, zaten indirim sezonunda gideceksin. Cocuk kiyafeti hakikaten getirme, cok uygun fiyatlara cok guzel seyler alabilirsin. Banyo takimlari vs'leri yine bed&beyonddan yada macys'den alabilirsin yine uygun bir fiyata. yani canimcim ilk gunlerde kullanacagini dusundugun elzem seyler haricinde cok da birsey alma derim hatta hatta macys, bed&beyond in web sayfalarina bak burdaki fiyatlarla karsilastirirsan daha guzel fikir edinmis olursun. Kolay gelsin, umarim yazdiklarim isine yarar.

Anne ve Bebisi dedi ki...

Kitap ayracin da, goruntuler de, sen de cok romantiksiniz :))

Kolay gelsin tum surecte..

k.i.s.d. dedi ki...

Canımmmmm, gidiyor musunuz nihayet. Hayırlı olsun. Emin ol çok güzel olacak. Geride bıraktıklarını düşünme hiç, gittiğin yerde bulacakların ve yaşayacakların geride bıraktıklarını aratmayacak. New york-DC arası 4 saat. New York yakınlarında süper ucuz outlet mekanları var. Ayakkabıyı da sınırlı götür yani, yolun outlete düşerse alırsın. İçini ferah tut. Herşey güzel olacak. Eminim. Çok öpüyorum seni ve bol bol iyi dilek yolluyoruz Cevdet beyle birlikte. Okuyor musun bilmem biz artık 3 kişiyiz. Sevgiler.

Kuaybe dedi ki...

Esracım, çok teşekkürler.. Gerçekten de beni en iyi anlayacaklardan birisi sensin..

***


Arzucum sağol tavsiyeler için.. Zaten tencere-tava, kaşık-çatal getirecek yerim yok.. Mecburen oradan alacağım.. Ama düdüklü tencere getirmeyi düşünüyorum!! Sorduğum herkes getir dedi..

Ve evet haklısın, uzun kollu birşeyler daha alayım ben!!


***


Anne ve bebişciği, romantiğim evet, kahretsin :P

Ama emin ol, bünyeye zara bir durum bu!!


***


Kisd, canımmm.... Ne kadar uzun süre oldu senden haber almayalı.. Yazmaya devam ettiğini bilmiyordum ki ben :(( Hatta düşündüm birkaç kere şimdiye doğmuştur bebişi, şimdi nerededir kimbilir diye.. Okudum az önce, uzaklara uçmuşsun sen de.. Hayırlı olsun.. Kolay olsun.. Çok güzel olsun inşaallah..

Biz Austin'e gideceğiz canım, DC'ye değil.. Ama bir sonraki hedefim orası :P Çıtayı yükseltmek lazım di mi :))

Haberleşelim bundan sonra, takipteyim, izlemeye aldım seni.. Cevdet paşaya kocamaaaaan öpücükler..

Adsız dedi ki...

Gideceğinizi okuyunca sizin adınıza hüzünlendim, sonra linkteki fotoğrafları gördüm fikrim değişti. Çok güzel bir yermiş. İnşaallah ailenizle huzur ve mutluluk içinde yaşarsınız oralarda. :)

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

Rabbim kolaylık versin... İnşaallah umduğundan çok çok güzel bulursun... ve kolaylıkla toparlanırsın...
ben hâlâ dua ediyorum :D daha 2 gün var :D

nohut oda dedi ki...

amerikaya gitmeyi bekleyen ve daha birçok farklı ülkelere giden arkadaşlarım var.Siz neden gidiyorsunuz belki daha önce yazmıssındır ama ben yine sormuş olacağım.bir arkadaşım dantellerini çeyizini götürmeyi düşünüyordu türkiyeyı anımsatsın diye:))buyuk esyalarını ıse dağıtıyor yavas yavas.Hatta arkadaslar arasında neredeyse mıras gibi paylasılacak...

resimler harika olmuş bu arada.
kolay gelsın sevgiler

KelebekGibi dedi ki...

Kuaybe biraz daha uzatmalari yapiyor olmaniz güzel bence, tadini cikarirsiniz iste oralarin :) Insan özlüyor maalesefki, ben buralara geleli oldu 7 sene falan alisiliyor ama icerilerde hep özlem duruyor...Umarim sizin icinde herseyin en kolayi ve hayirlisi olur.

Minerva dedi ki...

cok sevindim sizin adınıza .. biz de Kanada'ya gideceğiz belki .. siz de bir türk kolejinde çalışmaya mı gidiyorsunuz eşinizle .. esen kalın :)