29 Kasım 2009 Pazar

Bugünkü gri ve ıslak İstanbul'a inat, dün tam bayramlıktı hava..

Biz de tadını çıkardık Anadolu Feneri ve Anadolu Kavağı'nda.. İyi ki çıkarmışız çünkü bugün dışarıyla tek ilişkimiz, Yusufcuğun, sabah benim bir-iki dakikalık yokluğumu fırsat bilip açık yatakodası camına tırmanması ve yağmuru ellemeye çalışması oldu !! Ses kesilince koştum ve hala hatırladıkça içimi fena eden haliyle yakaladım onu.. Açık pencerede ve olabildiğince dışarı uzanmış, sevinçle "Yağmuyu ellediiiiimmmm!!" diye bağırırken !! Ayy, Allah korudu..

Yok yok, benim bu yaşlı kalbim daha fazla dayanmicek bu çocuğun atraksiyonlarına.. Bigün çat diye gidivereceğim, haberiniz olsun.. Uzun süre ses seda çıkmazsa sayfada bilin ki bi atraksiyon var ortada !!


Neyse, ne diyordum?

Anadolu Feneri..




Gördüğünüz gibi, eşarbım gezimizin deniz temasına pek uygun, çapalı çapalı :P



Bu renk, nereye gitsem beni buluyor, çıkıyor karşıma..
Ne iyi ediyor !!

Bu ev uzun süredir metrukmuş (yani terkedilmiş).. Baktım baktım içim gitti.. Sahibine buradan seslenmek istiyorum.. Kardeşim, oturmayacaksanız oturacaklar var :P Ay verin bana, bak nasıl cillop gibi yaparım ben bu evi :)) Böyle durmasın, manzarasına yazık !!


Fenere giden yolda, aniden arabayı durdurdu Ozan ve bir ağaca doğru hızla koştu.. Ben de arkasından tabii.. Meğer taa ne zaman Karadeniz' de yediği ve bana anlattığı bir meyveyi görmüş :))

Orman çileği


Başka bir adı daha varmış annemin dediğine göre, Frenk birşeyi ama ben bilmiyorum..
Ben daha önce gördüm mü bu meyveyi bilmem ama dalda tam olgunlaşmamışları da vardı ve aynı o hep gördüğümüz at kestanelerine benziyorlardı.. Dışı da dikenli gibi olduğundan sanırım Ozan göstermese yenen bir meyve olduğunu bilmez ve yemezdim..


Tadı mı?
Harikaydı.. Aynı jelibon gibiler.. Dışı hafif pütürlü gibi ve sert, içi yumuşak ve tatlı.. Anadolu Feneri'ne gidenler yol kenarındaki ağaçları boşaltsınlar hemen :)) Valla adamın biri minik bardaklara doldurmuş, 2TL'ye satıyordu meydanda !

( Ay Firdevs yine öldürcek beni :P Ama napiim, vardır bacım orada da dağlarda, arasın bulsun kocan :P )

Bu kadar şirin birşey bulmuşken, dünya kadar da fotoğraf çektim tabii :))
Ama korkmayın hepsini eklemedim..


Jelibonun elinde jelibon :))

Orman çileğinin arka planı Anadolu Kavağı... Fenere çok yakın.. Marmara Denizi'nin Karadeniz'e açıldığı yer.. Yani Anadolu Yakasının en ucu..

Aşağıdaki fotoğraf da esas hali :))



Bu kadar şimdilik.. Orman çilekleri sağolsun, bugünü de kurtardık :P


Ben Ayşe Şule ablanın dediği gibi, "stoklama" yapmakla geçiriyorum bu bayramı.. Kavurma, çikolata, anne sevgisi, baba ilgisi, kardeş bıdı bıdısı, İstanbul havası, arkadaş sofrası, biraz kıyafet biraz da lokum :)) Hepsini ama hepsini çok özleyeceğimi biliyorum..

Hoşçakalın şimdilik.. Dönüşte görüşürüz..

4 yorum:

Anne ve Bebisi dedi ki...

ayy ne iyi ettin de koydun bu fotolari. Cook guzeller, cook. Cok ozlemisim :(

firdevs dedi ki...

sen dua et o dag cileklerinin tadini bilmiyorum :p yoksam ahim yerde kalmazdi :pPp aslan gibi ( aslandan daha tonton :p ) kocam var , bulur tabi hih ! :)

firdevs dedi ki...

aplam aplam :) ben ettim sen etme aplam ! su meshuuuurrr guvecinin tarifesini viriver be aplam :)) hangi sebzeleri kullaneyon , efenim sonreceezime bu guvecin pof noktalari nilerdir :) bir arkadasim 10 gunlugune Turkiye'ye gitti . ardinda 3 bebesi ( tarif almak icun kendini acindiran firdevs :p ) ve bir de gocesi galdi aplam . duyduguma gore bu bebecikler hergun yimirta yimekten yimirtliyacak kivama gelmisler aplam. eger tarifi verirsen sayende guvec yiyecekler . tamam tamam :) itiraf ediyorum :)) misafirlerin sayesinde firdevs sonunda guvec yiyecek :p

cok mohum not : eger yarin tarifi aliye1985@hotmail.fr gonderirsen cok memnun oliciim . yoh , gondertmem dirsen , canin sagolsun der googlenin karanlik tariflerine kendimi salarim :pPp

sevgiler hormetler :)

Kuaybe dedi ki...

Firdevs sen var ya sen !!

Gülmekten öldüm :))

Zavallı bebeler için tarifi yaziim bari :P Seni düşünüyorsam neyim :P

Ama mailine yazmak yerine sayfaya yazayım bari de başka merak edenler de okusun.. Kamu hizmeti :)) Yanlız fotoğrafsız bir anlatım olur büyük ihtimalle baştan söyliim.. Malum evden uzakta, İstanbullardayım..


***


Esracım biliyorsun demek bu meyveyi.. Ah bilsem çok toplardım, sana da gönderirdim.. İnşaallah bulursun orada.. Gezdiğin köşe bucaklardan birinde karşına çıkar belki :))