17 Kasım 2009 Salı

Yaklaşık üç yıldır ertelediğim şeyi yaptım bugün..
Gittim ve bir dişçinin koltuğuna oturdum titreyerek !!
Nurtopu gibi bir dolgum var artık :P

Tıbbi müdahale fobim olduğu için - kan aldırıken bile fenalaşn bir tipim maalesef, nasıl doğum yaptıysam ! - kesin bayılırım diye şartlanmıştık Ozan da ben de ama sonuç korktuğum gibi olmadı Allah'a şükür.. Birincisi, dişçinin eli gerçekten çok hafifti.. İkincisi iğne çok etkiliydi ve hiç ama hiçbir şey hissetmedim.. Üçüncüsü ise Ozan'ı düşünmekten kendi derdimi unuttum ve olaya konsantre olamadım ( :P ) diyebilirim..

Ozan'ı düşünüyordum çünkü dişçi hanım muayeneden sonra filme gönderdi bizi gözden kaçan bir arayüz çürüğü falan var mı diye.. Bende zaten bariz çürük vardı ama Ozan'da görünmüyordu.. Ama derdin büyüğü ondaymış.. Filmler bir geldi, doktor bile şaşırdı.. Tam dört tane gömülü yirmilik dişi var ve ikisinin pozisyonu çok kötü.. Eti yaramadığı için zaten dışarı çıkamıyor ya bu yirmilik dişler, bunlar hem çıkamamış hem de çıkış yönünü değiştirmiş.. Resmen diğer dişlere doğru gelişmişler, yani şunun gibi -ıııııııı- , iki yandan alt çenedeki tüm dişleri sıkıştırıyorlar.. Ayrıca enfeksiyon olasılığı da varmış..

Sonuç: Hepsi alınacak !!

Amerika'ya gitmemize çok az bir süre kaldığından belki de dört beş aya yayılması gereken bu işlem bir günde olacak.. Daha doğrusu cerrah iki iki almayı teklif etti ama Ozan aynı gün hepsinin alınmasına dayanabileceğinde ısrarlı.. Ben cerrahtan yanayım, bakalım ne olacak son durum Cuma günü :(( Bir taraftakiler alındıktan sonra diğer taraf için ağzını açacak mecali kalacağını sanmıyorum.. Aldıran arkadaşlardan biliyorum çünkü nasıl birşey olduğunu.. Resmen dikişli, ağrılı ve zor bir operasyon..

Rabbim yardım eder inşaallah, hem ona hem bana.. Eğer hepsi alınırsa yaklaşık bir hafta on gün pek birşey yiyemeyecek çünkü.. "Ödem ve enfeksiyon olur.." dedi cerrah.. Ayrıca ağrıdan dolayı çiğneyemeyecek hiçbirşey.. Gerçekten üzülüyorum ve korkuyorum..

Ama bunda da vardır bir hayır diye düşünmeden edemiyorum - daha doğrusu edemiyoruz.. Belki oralarda daha büyük işler açılacaktı başımıza.. Gitmeden burada hallettirmek en güzeli..


Günün eğlenceli olayı ise, bu hengamenin arasında Ozan'ın ünlü olması oldu :P

TRT çekim yapıyordu biz muayene olduğumuz sırada ve Ozan'la da ufak bir röportaj yaptılar dişçi koltuğunda.. "Bayramda rahat rahat et yiyebilmek için diş bakımı yaptırdığını" söyledi muhabirin manipülasyonuyla :)) Pehhhhh :P


........................



Çok hoş bir sayfa buldum linkten linke gezerken..
Dekorasyona ilgisi olanlara bir göz atmalarını tavsiye ederim.. Hoş ayrıntılar ve fotoğraflar ekleniyor hergün..

Aşağıdaki fotoğrafı da oradan aldım..

Tam hayalimdeki yatak odası..
Aydınlık, sade, işlevsel, huzur verici ve ayrıntı olarak da yatak yüksek değil, Japon tarzı, yere yakın.. Umarım böyle bir odam olur Amerika'da..


Bu da bir tasarım harikası bence..
Eski bir valizi böyle değerlendirmenin herkesin aklına geleceğini sanmıyorum..
Ve böyle sıradışı fikirlere bayılıyoruuummmmmm :))



........................



Bu da Martha Stewart'ın sitesinde gördüğüm bir atkı-boyunluk..
Vaktim olsa ince bir yünle kesinlikle örerdim..

Çok şık durmuş.. Sizce?



....................



Sevgili Meltemle aynı süreçten geçiyoruz bu aralar.. Onlar da yeni bir iş, taşınma ve yeni bir hayat telaşında, biz de.. Bir diğer ortak nokta ise, taşınmaya gerçekten tepki veren, kaygılanan bebişlerimiz.. Yusuf sürekli "Peki oyuncaklarım noğğlcak?" diye soruyor bana.. "Yatağım noğğlcak? Kitaplarım noğğğlcak? Beni nerede beklicekler?" Ben de dafalarca ama defalarca herşeyimizi babaannesinin evine taşıyacağımızı ve bizi uslu uslu orada bekleyeceklerini anlatıyorum gözlerindeki endişe geçene kadar..

Son sorusu ise evi nasıl taşıyacağımızdı.. "Kesip kesip mi taşicaz evi anne?" diye sordu bana :)) Çok büyük ya, ufaltırsak daha kolay olur tabii taşımak onca eşyayı :P

Aşağıdaki yapraklar Meltem'den esinlenme.. Gideceğim yere birkaç yaprak götüreceğim ben de.. Kuruyorlar şu anda..

Can çekişen yaprak..


Onun kadar becerikli olmadığım için bir tablo yapamayacağım ama zar zor eleye eleye götürmek için seçtiğim birkaç kitabın içinde gelecekler benimle birlikte..


Hoşçakalın.. Ve bize dua etmeyi unutmayın olur mu?

15 yorum:

gazel vakti dedi ki...

20 yaş dişlerimin ikisinide farklı günlerde cerrahi müdahaleyle aldırmış bir bilir kişi olarak yazayım. Operasyondan sonra narkoz etkisi geçmeye başlar başlamnaz. Beyniniz zonklamaya başlar. Acaba doktor yanlışlıkla beynede gitmiş orayıda delmiş olabilirmi diye düşünümeye başlarsınız. En kuvvetli ağrı kesici vız gelir tırıs gider. Müdahale bittikten sonra üstümde gri hırka vardı.Doktor ağzımı siyah iplikle dikiyordu. Kakara kikiri kıyafetime uymuyor gri ip yokmu demiştim. Sen görcen gri ipi siyah ipi dediydi doktor. Ne be bu mu diş ameliyatı dediydim demez olaydım. Ben çivi gibiydim kızkardeşim ağzıma bakarken ufak çaplı bi fenalık geçirmişti. Diyorum ya beynimi oyup orayıda mı dikti acaba dedim eve gelince. Zordur şekerim canım tatlı değildir. Acı eşiğim yüksektir ama beni bile devirdi.

Kuaybe dedi ki...

Ya güzel ablacım, Gazel ablacım n'aptın yaaa.. Kocacığımı dişlerin hiçbirini aldırmadan yurtdışına kaçırsam mı ne :P

Ben biliyorum aslında olayı, dedim ya.. Üç arkadaşım yaptırdı, birisi resmen bayıldı, diğer ikisi de normal hayata dönemediler bir hafta kadar ! Ama serde erkeklik var, "Dayanırım.." diyor cengaver :P Ama ben inanmıyorum hepsinin bir günde olacağına..

Allah yardımcımız olsun ya gerçekten..

Kuaybe dedi ki...

Bi de şey, seni nasıl okuyacapım ben?

Anladın sen onu :))

KelebekGibi dedi ki...

COk gecmis olsun ikinizede, esinde kolaylikla atlatir umarim :S Benimde bir tane 20 lik alindi hic mi hic acimadi :S Yani dis pit diye cekildi, gerci benimkisi cikmis meydanda bir disti tellerden dolayi yer acilmasi icin alindi. Ikide önlere yakin dis alinmisti ondan beynim sarsildi sadece, yani arka disler daha kolaymis dedim sonra.
Yatak odasi huzur vericiymis gercekten, umarim birgün böyle bir yatak odan olur ;)

gunlukcugum dedi ki...

guzelim senin nur topu gibi disin hayirli olsun.esinde insallah tez zamanda atlatir.tavsiyem turkiyede yaptirip gelin amerikaya.dis burda baya pahalli.bizim dis sigortamiz oldugu halde yine gittigimizde en az yuz dolar cikiyorki olmassa 1000$bulurdu !yatak odan insallah olur ama amerikadaki evler icin cok buyuk hayaller kurma derim.gerci gidecegin sehirdeki evleri bilmiyorum ama newyork icin diyorum ic acici degil.birde yusufcugun cok sevdigi oyuncaklardan muhakkak getir .gecen yil turkiyeden gelen arkadasim cok zorlanmisti.turkiyede oyuncaklarini paylasan cocuk amerikada verirsem bidaha alamam dusuncesiyle cok hircinlik yapiyordu.yusufun sirt cantasina doldur doldurabildigin kadar)kolay gelsin...

a_y_s_e dedi ki...

valla Allah esinin yardimcisi olsun. Aman diyeyim amerika'ya falan birakmayin. azicik zahmetli olacak hepsi bir arada, ama burada bir servet odersiniz...

cok gecmis olsun simdiden... herkeste ayni etki olmuyor, merak etmeyin yine de...

Kuaybe dedi ki...

Ceydacım içimi rahatlattın biraz :P Demek pıt diye geldi diş haa, böylesini de hiç duymamıştım :))

Sağol yaa, inşaallah kolayca atlatırız..


*******


Eminecim haklısın, herkes aynı şeyi söylüyor.. Ben burada dün 12 TL ödedim mesela.. Muayene, diş taşı temizleme ve dolgu, hepsi içinde.. Fatih Üniversitesi Hastanesinin diş bölümünde de SSK anlaşması olduğu için gerisini SSK ödedi sağolsun :))

Oyuncaklara gelince.. Çok sevdiklerini mutlaka getireceğim zaten inşaallah.. Aklı onlarda kalsın istemiyorum.. Zaten duygusal bir çocuk, sonra depresyonlara falan girmesin orada başıma :P


*********


Ayşecim, sana da iç rahatlatıcı yorumun için çok teşekkürler gerçekten.. Herşey herkeste aynı etkiyi yapmıyor evet.. Ben iyi olması için dua ediyorum, inşaallah kolay atlatırız..

Minel dedi ki...

Kuaybecim gözünüzü korkutmak gibi olmayayım ama 20 lik dişlerimi çenemin en arkasından ön dudağa kadar 9 dikişle aladıran biri olarak 1 dişin bile acısına tahhammül edemediğimi hadi bu sayı erkeklerde 2 diş olsun ,4 diş mümkün değil gibi geliyor.Hiç unutmuyorum nakrozun etkisi geçince zıplayarak ağlamıştım bundan 2 yıl önce zıplayarak ağlamak varmı böyle birşey ya,ve hayatımda yaşadığım en dolu dolu acı oydu diyebilirim:(
4 diş konusunda dikkatli olun canım hiç değilse arada 1 hafat bırakın derim..

Son satırları okurken hüzünlendim,inşallah Barana gelebilirsen gitmeden görüşelim,helalleşelim..

Dua ile
Sevgiler

Kuaybe dedi ki...

Minel, "pöhüüüüü" demek istiyorum Ozan adına :(( Ben cerrahla özel görüşiciiim zaten ameliyattan önce, ikisini alsın sadece.. Ama o zaman da nasıl birşey olduğunu bildiği için diğer ikiyi aldırmaya ikna edebilir miyim Ozan'ı bir daha bilmem !

İşyerine uğrayacağım inşaallah gitmeden.. Helalleşiriz tabii canım.. Ama dur daha yaa, hüzünlendirme beni de..

Adsız dedi ki...

Sevgili kuaybe Allah yardimciniz olsun oncelikle..Amerikaya akademik kariyer icin mi gidiyorsun yoksa ogretmenlik filan mi yapacaksin?Genelde beyler bu niyetle gidiyorlar:))Seninki daha farkli sanirim..Allah yonunuzu acik etsin.Saglicakla..
Fatma

Adsız dedi ki...

canım benim geçmiş olsun ozan a da söyle asla dördünü aynı anda aldırmasın ben iki iki aldırdım zaten ağzının bir tarafını kullanamıyosun diğer tarafını kullanabildiğine çok şükrediyosun çok pişman olur kesinlikle dinlesin beni

deniz yıldızı

Kuaybe dedi ki...

Merhaba Fatma, sen de hoşgeldin.. Amerika meselesini uzun uzun ve ayrıntılarıyla anlatacağım inşaallah ama öncelikle vizemin onaylanmasını bekliyorum.. Nasip olursa Salı ya da Çarşamba günü geliyor açıklama yazısı :))


*********


Deniz yıldızı, lütfen sen arayıp konuşur musun Ozanla :P Beni dinlemiyor da kendisi !

Bak hala bekliyorum, küsmek üzereyim vs. vs..

... dedi ki...

Kuaybeciğim ben seni bu sanal adresten tanıdım. bu yüzden başka bir kıtaya gitmiş olsan bile bu adresden ayrılmadığın sürece yokluğunu hissetmeyeceğim inşallah. ancak son satırların boğazımda bir düğüm bırakmaya, ayrılık acısını hissettirmeye yetti. Rabbim kolaylık versin, buradan iyi haberlerini okumayı ümit ediyorum...
Diş ameliyatı konusunda ben de olsam gücüm yeterse dördünü birden tek seferde aldırmak isterdim çünkü iki kere 10 gün acı çekeceğime tek 10 gün acı çekip bu işten yakamı kurtarmak isterdim. Bir aksilik olmadan bu işi de atlatırsınız inşaallah. Sağlıklı günler diliyorum...

Rumeysa dedi ki...

geçmiş olsun, Allah yarrdımcınız olsun.. şu diş mewzusu beni de çok korkutur hep.. Hele annem her dişçi sandalyesine oturdugunda bayılır! :)
bakalım benim yirmiliklerrin de çekilmesi lazımmış ama ona sıra gelinceye kadar oooooo....:):(

inş. Amerika'da öyle güzel bir odan olur, huzur dolu..;)

Kuaybe dedi ki...

Merhaba Victoria, hoşgeldin.. Çok mutlu oldum seni tanıdığıma.. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, ve bil ki Ozan aynen senin gibi düşünüyor :))

Profilinden anladığım kadarıyla blogun yok henüz ama yazmaya başlarsan haber ver oldu mu..


*********


Rümeysacım ben de eskiden her oturuşta bayılırdım dişçi koltuğunda ama zamanla bünye alışıyor işte :P Tıp ilerledi, bi iğne vuruyorlar, hissetmiyorsun valla olan biteni.. Tabii ben dolgdan bahsediyorum.. Ameliyat ayrı birşey.. İğnenin etkisi geçinceeeee.... Ayy, Allah korusun..

Geç kalmadan yaptır sen de.. Vücuduna zarar veriyormuş bak !