14 Ekim 2011 Cuma

Bir ruya gordum ben..

Uc ay onceydi bundan.. Okyanus kabarmis, hircin hircin dalgalar vuruyordu evimin onune.."Allah Allah, okyanus yok ki Austin'de, kiyida oturmuyoruz ki, bu da nereden cikti simdi?" dedim kendi kendime..

Sapsariydi gokyuzu.. Yer gok sapsariydi..

Vuran her dalga topraklar getirip yigdi evin onune.. Kumdan tepeler oldu pencerelerimin onu.. Ben, seyrediyordum dehsetle olan biteni..

Damla damla sular sicradi pencerelerime.. Ben "Dalgalar eve girmedi, birsey olmadi bize.." diye sevinirken annem belirdi yanimda.. Evin tek acik penceresini kapatti iki yanindan tutup usulca.. Disarda kaldi hersey.. Firtina, okyanus, dalgalar, sari gokyuzu.. Daha dogrusu ben disinda kaldim herseyin, uzaginda..

"Asim" diyerek uyandim sonra.. "Asim'a birsey olacak.." diyerek..

Cunku sariydi yer gok..
Tipki sari saclari gibi onun.. Aile icinde, cocuklugundan kalma lakabi gibi, "sari"..


Ve cok gecmedi uzerinden, vefat haberini aldim kardesimin..


Okyanus gercekten de firtina getirdi bana..
O evimle, ailemle, ait oldugum yerle aramdaki koca okyanusun ardindan sadece bir haber ulasti bana.. Sadece damlalar..

Haberi veren annem, tipki ruyamdaki gibi kapatti pencereyi usulca.. "Verdik topraga.." dedi..





Ben disinda, uzaginda kaldim herseyin..


Cok agladim, cok cirpindim "Niye bekletmediniz?" diye, "Son bir kez gorseydim en azindan yuzunu" diye ama olmadi, goremedim.. Bana haber vermeden vermislerdi topraga.. Bekletirlerse giderim diye.. Icimdeki cani da ya kaybedersek diye..

Sekizinci ayiydi hamileligimin.. Bacaklarimi hissetmemeye baslamistim annemle konusurken.. O gun durdu bebegimin hareketleri.. Ve o gun onu da kaybedecekmisim gibi hissettim.. Hazirladim kendimi herseye.. Ne o gun ne de sonrasinda Turkiye'ye gitmeye cesaret edemedim..

Firtina ulasmadi bana evet ama o camlarima vuran dalgalardan cok daha fazlasi akti gozlerimden.. Ve ben hayatimda ilk defa, kipkirmizi, sis, acamadigim gozlerimi, acisindan silemeyecegim kadar cok agladim..


O gunun gecesi bahcesine ciktim evimizin.. Dolunay vardi, tipki bu gece gibi.. Konustum kardesimle uzun uzun.. "Demek gittin ha" dedim, "Gittin demek bu hic sevemedigin diyardan.."


Oradaydi, dinledi beni, biliyorum..


Gecelerce uyuyamadim once.. Sonra gunlerce uyudum.. Cok agladim, cok sordum, cok kayboldum..

Her sordugumda, her siginisimda O'na cevapladi ama beni Rabbim.. Dedi ki:

" Ey insanlar, eğer dirilişten yana bir kuşku içindeyseniz, gerçek şu ki, biz sizi topraktan yarattık, sonra bir damla sudan, sonra bir alak'tan (embriyo), sonra yaratılış biçimi belli belirsiz bir çiğnem et parçasından; size (kudretimizi) açıkca göstermek için dilediğimizi, adı konulmuş bir süreye kadar rahimlerde tutuyoruz. Sonra sizi bebek olarak çıkarıyoruz, sonra da erginlik çağına erişmeniz için (sizi büyütüyoruz). Sizden kiminizin hayatına son verilmekte, kiminiz de, bildikten sonra hiç bir şey bilmeme durumuna gelmesi için ömrün en aşağı ucuna (yaşlılığa) geri çevrilmektedir. (Hac Suresi , 5)

Şimdi Allah'ın rahmetinin eserlerine bak; ölümünden sonra yeryüzünü nasıl diriltmektedir? Şüphesiz O, ölüleri de gerçekten diriltecektir. O, her şeye güç yetirendir. (Rum Suresi, 50)

De ki: "Allah sizi diriltiyor, sonra sizi öldürüyor, sonra kendisinde hiç bir kuşku olmayan kıyamet günü O sizi bir araya getirip-toplayacaktır. Ancak insanların çoğu bilmezler." (Casiye Suresi, 26)


Her nefis ölümü tadıcıdır. Biz sizi, şerle de, hayırla da deneyerek imtihan ediyoruz ve siz bize döndürüleceksiniz. (Enbiya Suresi,35)

Gerçek şu ki, sen de öleceksin, onlar da öleceklerdir. (Zümer Suresi, 30)"

Yani dedi ki bana, "Ben yarattim kardesini, Ben tayin ettim omrunu ve Ben diledim onu yanima almayi.. Sizin degil, Benimdi cani.. Ama kavusacaksiniz yine.. Ahirette bulusacaksiniz.. Inaniyorsan.."

"Inaniyorum, bekliyorum Rabbim.." dedim ben de.. Sustum, biryerlere kactim kendi icimde..

Hergun mutfak penceremin onundeki menekseleri sulamaya devam ettim ama.. Zorla yemek yaptim hergun.. Lavabolari ovdum, ocagimi temizledim, yerleri sildim.. Ogluma mutlaka okudum masalini her gece, yatmadan once.. Neden agladigimi her sordugunda hergun defalarca, ivir zivir bir suru bahaneler buldum ona.. Inanmadi ama olsun, alisti en sonunda.. Ben de hayata kucuk kancalar takmaya devam ettim.. Hersey normalmis gibi, hersey eskisi gibi olabilirmis gibi..

Her yataga yatisimda "Bir daha hic uyanmayabilirim.." dedim ama o gunden sonra.. Tipki Asim gibi.. Tipki onun yatip, bir daha kalkamayisi gibi..

Tipki onun, hep gitmek istedigi bu diyara 26 yil dayanan kalbinin bir anda durmasi gibi, defalarca durdu benim de kalbim zihnimde, defalarca oldum oldum dirildim ben.. Sikisan nefesim acilsa da sonunda hep, ben uykulardan, gecelerden korkar oldum..

O gunden sonra herkese "olecek" gozuyle baktim ilk defa gercekten.. " O da olecek ve birakip gidecek beni birgun aniden, ben hic beklemiyorken.." Ya da ben birakacagim sevdiklerimi, onlar kalacak arkamda.. Ogluma bakip bakip agladim gunlerce.. Ozani seyrettim gecelerce uyurken.. "Fani" ne demek, o gun bildim belki de..

Ve o gun anladim senelerce sadece okudugum ama hic anlamadigim, ne demek istedigini hic dusunmedigim, hissetmedigim hadis-i serifin ne demek istedigini.. "Agizlarin tadini kaciran olumu sikca hatirlayiniz."

Olum, insanin agzinin tadini kaciran birseymis gercekten de.. Nesesini, enerjisini, herkese ve herseye yukledigi anlamlari, onemleri.. Hepsini ama hepsini alip goturen birseymis kendisiyle beraber.. Ne kadar yakinsa sana kaybettigin can, o kadar cok hem de..




Simdi bakiyorum da geriye, uc ay..

Uc ay sonra ben, simdi, kucagimda uc haftalik minicik kizimla yine agliyorum usul usul.. Rahmet dileye dileye kardesime..

Kizim, minik kizim..
O gunden beri beni yeniden baglasin koptugum, savruldugum herseye diye, yeniden tat olsun agzima diye umut umut bekledigim bebegim..

"Hayat" diyorum, "iste tam da bu belki de.. Giden canlar, gelen canlar.."

Ve sukrediyorum Allah'a.. Bana yavrumu tam da bu buyuk kaybin ustune sag salim verdigi icin.. Beni toparlayip "yeniden baslattigi" icin.. "Gulsima"min, kucuk gul yuzlumun yuzune bakip bakip yeniden gulumsettigi icin..



Asimim, cennetlerde bulusmak duasiyla..
Burada nasip olmadi ama insaallah sen, o zaman opup koklayacaksin gul bebegimi..


Rahmetiyle muamele etsin sana Rabbim..
Amin..

25 yorum:

KelebekGibi dedi ki...

Selam Kuaybe, blogumda yazi eklemisoldugunu görünce hemen sevincle tikladim, cünkü seni ve neler yaptigini merak ediyordum...Senin blogunu okumayi seviyordum.
Bu yazindaki acini hissetmemek mümkün degil ki ben bir yabanci olarak aglayabiliyorsam senin icin tabiki cok cok daha zor olmustur. Kardesinin mekani Cennet olsun.
Ölüm bize ne kadar yakinsa o denli oluyor o aci demissinya, bu cok dogrudur ben henüz en yakinlarimda yasamadim ama uzaktan birini bile duydugumda hayatla o andan itibaren bir süre iliskim degisiyor, bakis acim degisiyor...
Hersey bombos geliyor...
Senin güzel bir melegin dogduguna ise cok mutlu oldum. Biri gitti hayatindan belki ama onun yerine bir teselli gelmis sana. Allah hayirli saglikli ömürler versin kizina sizinle birlikte.
Oglusun nasil büyüdü kimbilir...

Rabbim gönlüne ferahlik versin.

Sevgiler

Ayşe dedi ki...

Kuaybem, gul yuzlu, guzel kalpli arkadasim... Yazilarini nasil ozlemisim bir bilsen... Ne iyi geldi ruhuma, rahatlatti beni, dunyaliklara dalip zaman zaman kapadigim pencereleri acti...Ben sana destek olacakken senin vesilenle silkelendim simdi yeniden...

Rabbim kardesinin mekanini cennet eylesin, hepimizi cenneti ile mujdelesin ve sizi orada, gercek mekaninda yeniden kavusturup kardes eylesin...

Gul kokulu Gulsima ya da hayirli, huzurlu ve saglikli bir omur dilerim...

zeynep dedi ki...

Başınız sağolsun kuaybe..Rabbim sonsuz merhametiyle muamele etsin kardeşinize..Okurken nasıl içim acıdı,nasıl :((Güzel bebeğiniz acılarınıza merhem olsun inşallah..Güle güle,sağlıkla büyütmeyi nasip etsin Rabbim.

yastuf dedi ki...

Kuaybecim acin buyuk ne soylesek bos..Rabbim tahmetiyle muameler etsin kardesimize o diyarlarda insaallah..
insanin gurbette en cok canini yakan bu aci haberlere uzak diyarlardan seyirci kalisi oluyor..

Ama hayat ..kopamiyorsun tekrar donuyorsun herseye..
Rabbim sana cok guzel bir hediye verdi ..guller gibi guzel gulsimacik .. Rabbim hayirli omurler versin gul kokuluya ,en guzel gunleri yasatsin size insaallah..
sevgiyle

Adsız dedi ki...

Başınız sağolsun.Allahüteala bizlerin sahibi.
O verir O alır bu dünya imtihan yeri.
Bebeğiniz de hayırlı ve hayırlı bir evlad olsun.Allah analı babalı büyütsün.
Zeynep

Unknown dedi ki...

Kuaybe caniiim, cok cok uzuldum tekrar...

gunlukcugum dedi ki...

Cok uzuldum hakikaten.. Rabbim mekanini genis etsin.. Sizlerin gonullerine ferahlik versin... Gulsima ile eviniz neselensin....

muko dedi ki...

Kuaybe'cim Rabbim sabrını arttırsın inş,nasıl acıdır çok iyi bilirim insanın canını kaybetmesi,ama iananıyoruz çok şükür kavuşacağız o güne dek özlemek düşüyor bize de

Rabbim cennetinde buluşmayı nasip etsin inş

Gülsima'ya hayırlı güzel ömürler dilerim

Aslı. dedi ki...

ne sevıncle actım reader den yazı eklediğinizi görünce.... rabbim yakinimizi arttırsın,ilmelyakin bilmeleri,imanları, ölümler aynelyakine yükseltiyor ne kadar acı versede..rabbım ölümünde dogumunda arkasında ki hakikatı görmeyi nasip etsin.. tekrar aaa kuaybe yazı eklemiş diye sevindirmeniz temennisi ile Allah'a emanet

Adsız dedi ki...

Sevgili Kuaybe ara ara bakiyordum sayfaniza acaba dondu mu diye. Size karsi farkli bir yakinlik hissediyordum cunku sizinle ayni zamanlarda Amerikaýa geldik.Yazilariniza ara verince uzulmustum ama bebis olunca haber verir herhalde diyordum.Bu aksam yine baktim ve yaziyi okumaya basladim ne diyecegimi bilemiyorum Allah sabir versin size kardesinizin de mekani cennet olsun insallah.Rabbim sizi orada bulustursun.Bebeginize de Allah hayirli omur versin hayirli evlat etsin insallah.

Adsız dedi ki...

kardes acisini yasamis biri olarak acini taa yuregimde hissettim....yeniden...
burnumun diregi sizliyor tabirini ben o zaman anladim...hem de ne sizlamak aylarca gecmedi...
ilk zamanlar bu aciyla nasil yasanir derken, guluyorsun da egleniyorsunda ama her an hem de her an o da aklinda. bir an vicdan azabi cekiyorsun ben nasil gulebiliyorum diye... ama sonra onun seni gulerek gormeyi isteyecegini dusunuyorsun... aglamani istemeyecegini...

Canim, Allah (cc)sabrini arttirsin guzel meleginle teselli olursun insallah. Ahiret inanci olmasa insan bu aciya dayanamaz.
Allaha emanet ol.
dualarim seninle...
seni seven bir kardesin
gul

Adsız dedi ki...

Bir yiğit gurbete düşmeye gor basına neler gelir...hocam teselli vereniniz Efendimi olsun ins. Dua ile

rukenakin dedi ki...

Kuaybe abla once bloga yazi yazdigini gorunce sevindim ama yazdigin yazi beni cok duygulandirdi.Rabbim rahmetiyle muamele etsin ins.Sana ve ailene hayirli omur versin..Sevgiyle kal.Lutfen yazi yazmaya devam et..

Adsız dedi ki...

Sevgili Kuaybe diğer arkadaşlar gibi bende senin geri döneceğini hep bekledim...Çokta sevindim açtıpına bloğunu. Ama yazını okuyunca bi o kadar da üzüldüm...İnş. mekanı cennet olsun..Rabbim siz geride kalanlarına sabır versin...Allah'ım sizi cennetinde buluştursun inş.
Didem

SELDA dedi ki...

Rabbim sabır versin kardeşinide rahmetiyle kuşatsın inşallah güzel yavrularını ve eşini bağışlasın sana .Huzur diliyorum kardeşim.

Adsız dedi ki...

Yaklaşık 3 yıl önce 27 yaşındaki iki çocuk annesi kız kardeşimi altı ayın içinde meme kanserinden kaybettim.Ne mutlu ki en başından beri yanındaydım.Son ana kadar. Acımı hafifletiyor mu etmiyor tabi ki. Geçiyor mu geçmiyor tabi ki. Her güzel şey her kötü şey onu hatırlatıyor. Bende aylar önceden bir rüya ile aileden çok büyük bir kayıp olacağını hissetmiştim. Seni ne kadar çok anladığımı bilmeni istedim. Çok şanslısın çok inançlı ve bilinçli bir müslümansın. En güzel morali sen veriyorsun yine kendine. Allah kendi sabrından versin hepimize.Çok şey demek isteyip diyememekteyim. Gülsima'ya anneli babalı hayırlı ömürler dilerim.

Gazel

Adsız dedi ki...

Umarım cennetlerde buluşursun onunla...Sana uzaklardan çok uzaklardan yazıyorum,kim olduğum önemli değil...bilme,dualarımdasın sadece bunu bil...Allah dayanma gücünü arttırsın...Her canlı ölümü tadacak rabbimizin emri bu,bunun önünde durabilen varmı?Ölümlerden döndüren de o,ölüme doğru kucaklayıp alıp götüren de o...Sakın isyan etme....Usulca rabbimize sığın.Evlatlarının başından eksik etmesin seni rabbim ve de evlatlarını senin başından.....Rabbim yar ve yardımcın olsun...

firdevs dedi ki...

Yazi eklemissin ama ben tevafuk yeni gordum ... Dogum haberini yazdigini sanarak tikladim linke ... ne kadar uzuldugumu kelimelerle anlatamam ... Rabbim rahmet eylesin ...

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Kuaybe,
Allah rahmet eylesin kardeşine. Ölüm acısını yakından yaşamış biri olarak acını anlıyorum.
Rabbim güç ve sabır versin, çok zor. Söylenenden, dilden çıkandan çok çok zor.
Sevdiğini kaybedenin içinde kırk ateş yanar, geçen her gün biri sönermiş. Ama biri kıyamete kadar sönmez hep kalırmış... Zamanla yavaş yavaş alevi azalsa da hiç dinmeyecek ki içindeki sızı.
Ahhh ahhh. Ama Yaradanın takdiri böyle, deyip sabır etmekten başka çaremizde yok. İnşallah sonsuz saadette birliktelik nasibetsin Rabbim hepimize.
Yavrucuğunu da sağlıkla büyütmek nasibetsin inşallah.

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kuaybe'cim, ne yazik ki ancak simdi okudum yazini, acina ortak olamadim zamaninda; hakkini helal et ne olur:( Rabbim kardesini cennetiyle ve cemaliyle muserref eylesin; sana ve ailene sabri cemil versin. Rahmetli babam ve diger yakinlarim icin ettigim dualara insallah bundan boyle kardesin de dahil. Guzel isimli, mis kokulu Gulsima'ya da annesi, babasi, kardesi ve tum akrabalariyla hayirli, saglikli, huzurlu bir omur diliyorum. Allah yar ve yardimciniz olsun...

Sunnyside Photography by Esra Nur dedi ki...

Gurbetin en aci yani bu iste, ulasamadigin, son bir kez goremedigin kaybettiklerin... Rabbim sabirlar versin, Gulsima ilac gibi gelsin insallah size...

mihli dedi ki...

cok acıdı canım... seninkini tahmin bile edemiyorum.. rabbim gücünü versin.. verecekte insaallah...

Fethiye dedi ki...

Sevgili Kuaybe,
Yıllar önce seninle tanışmıştık Zambak'da hatırlarsan. İlginçtir bu gece seni rüyamda gördüm. Moralsiz bir halin vardı ve beni görmezden gelmiştin. Hayırdır inşallah dedim kendi kendime. Ve bloğunu buldum. Yazını okuyunca nasıl duygulandım anlatamam. Kelimeler kifayetsiz kalıyor duygularımı anlatmamda. Rabbim rahmet eylesin sevgili kardeşine. Demek ki O kardeşini sizden daha çok seviyormuş ki yanına almış. Kısacık ömründe işlediği tüm güzelliklere ikramlarda bulunacak inşallah.Ve inşallah orada kavuşacaksınız.

Bebeğin için de çok sevindim. Özellikle ismini görünce daha bir muhabbetim oldu miniğine karşı. Benim de bir Gülsima'm var çünkü. Rabbim hayırlı ömürler versin yavrularımıza..

Kendine çok iyi bak..

Sevgi ve muhabbetlerimle..

Adsız dedi ki...

Amin..
Diyecek çok sözüm var lakin bir düğüm oturdu boğazıma. Çok şey var söylenecek, çok..
Allah rahmet eylesin abla.
Kızın doğdu demek, Gülsima.. İsmi buram buram gül kokuyor.
Sana bağışlasın yavrularını Rabbim, afiyetle sağlıkla uzun ömürler versin inşallah..

Tasarim Atölyesi dedi ki...

113.takipcin ben oldum sevgili adaşım:)
görüşmek dileğiyle..
bloğuma beklerim,hoşçakal.