2 Şubat 2007 Cuma


Evet yaşasın misafirler..
Çünkü kendimi yine eski günlerdeki gibi hissettim, evim tertemiz oldu, güzel güzel ikramlar hazırladım.. Ozan'ın yardımlarını da unutmamak lazım tabii.. Dün bütün akşam boyunca onun kucağındaydı Yusuf Aslan.. Ben bir o tarafa bir bu tarafa koştururken onlar da oynaştılar baba oğul..
Tüm bu hazırlık bugün bebeğimi görmeye gelen komşularım ve ev sahibim içindi..











Hazırladığım ikramlardan en çok alkış alan tahmin ettiğim gibi bu "lezzet topları" oldu..








Peki bu lezzet topları nasıl yapılıyor? Çok kolay.. Bir adet bol hindistan cevizli ve kakaolu kek yapılır. Daha sonra bu kek BİM'den alınan "Peripella" isimli kakolu krema ile yoğurulur. ( kek sertse biraz süt eklenir ) Sonra yoğrulan karışım elle top top yapılıp üstüne hindistan cevizi serpilir.. Yiyen herkes bayıldı, benden söylemesi.. - Bu tarifi, iki üç gün durup bayatlamış kocaman bir keki ne yapacağımı kara kara düşündüğüm bir akşam uydurdum :) Kekin tarifini de isteyen olursa veririm -
.............

Anne ve bebişi'nin hediye ve broşürlerini görünce çok özenmiş, "Ne kadar güzel şeyler, keşke burada da her hastanede verseler." demiştim.. Bugün ev sahibim gelirken bana bunları getirdi..






Böyle minik hediyeleri özellikle küçücük ambalajlarından dolayı çok seviyorum. Mesela bu şampuanlar yolculuk için ideal..














Yanlız acayip bir durum var çünkü ben bu hediyeleri kimin gönderdiğini bilmiyorum.. Paketin üzerinde kişi adı yok. "............." dağıtım diye bir adres ve adını daha önce hiç duymadığım bir şirketin adresi var..
Şu anki ev sahibim, eski yan komşum. Bugün eski eve kargo gelmiş ve -doğal olarak- beni o evde bulamayınca onun kapısını çalmışlar.. "Kuaybe hanıma gelmiştik" demişler, o da "Burada oturuyordu ama taşındı, ben kendisine gidip geliyorum, bana bırakın." demiş. Adamlar da "Doğum yaptı mı?" diye sormuşlar. "Evet" cevabını alınca da paketi bırakıp gitmişler.. Tanımadığım birileri beni yakından tanıyor anlaşılan.. Hatta "Yeni adresini bize bildirsin, diğer hediyeleri oraya götürelim. " diye de sıkı sıkı tembihlemişler.. Üye olduğum bebek sitelerinden birisi mi acaba bunları yollayan? Ama ben hiçbir yere adres bırakmadım ki.. En iyisi yarın paketteki numarayı arayıp işin aslını öğrenmek..

Bu arada "Keşke o an Allah'tan başka bişey isteseymişim!" diye düşünmedim de değil.. Şöyle güzelinden, otomatik vites bir araba mesela :) Küçük olsa da farketmez, bebecikumla ikimiz sığsak yeter.. (Buradan bu gizli firmanın yetkililerine duyrulur )
...............

Minik paşa dün uzuuuun bir televizyon keyfi yaptı.. Yaklaşık 10-12 dakika :) Sonra sıkıldığını gayet açık bir şekilde belli etti ses tellerinin de yardımıyla..


Immmm... Ne seyretsem acaba? Bu satte de hep kadın programları var be kardeşim !..

...........


Vee günün son fotoğrafı..



Bu görüntü beni alıp taa Gaziantep'in dar sokaklarına, tek derdimizin "en hızlı kimin kayacağı" olduğu günlere götürdü.. Mahalledeki çocukları kartondan bozma kayaklarıyla gülüşe oynaşa kayarken görünce dayanamadım, çektim :)

8 yorum:

iremmm dedi ki...

KUAYBE'cimm cok begendim tatlini.en kisa zamanda yaipicimmm :) kolay biseye benziyor,tabagin da cok sevimlii bayiliyorum kare tabaklara.
ayrica o pasayi ben bi yerim,bi yerimm sen buyudunde kumandayla tv mi izliyosaunn.hele o piajamalariyla yerim ben onuuuu.SUBHANALLAH pasayaaa ;)

Kuaybe dedi ki...

iremcim dediğim gibi çok kolay ve çok lezzetli oluyor bu tatlı.. çok da ağır bişey gibi görünüyor.. havalı duruyor :)
paşaya gelince, televizyon da kandırmadı veleti.. illa annesi illa annesi.. kucakta olacak, sürekli oyun oynayacak, mıncıklanacak.. Allah herkese nasib etsin bu güzel uğraşı inşaallah..

iremmm dedi ki...

kuaybecımm bisi sormak istiyorum sana..bu blog alemini yeni kesfediyorum ya bilemiyorum herseyi..bende senin gibi bir yazima bir kac resim ekleyip yanlarına konuyu yazmak istiyorum ama
yapamadim nerden oluyo.nasil ekleme yapicam..bana anlatabilirmisin canim ;) tesekkürler opuldunuzz..

Kuaybe dedi ki...

iremcim.. aslına bakarsan ben de çok yeniyim, bişey bildiğim için değil de deneye yanıla yapıyorum ben de yaptıklarımı..

resim koyma meselesine gelince.. ben postu yazarken önce koyacağım resimleri ekliyorum.. yazıyı yazdığın alan var ya onun üstünde küçük bir resim ikonu var, ona bas, resim ekleme penceresi açılır.
Resim dikse ve sağda durmasını istiyorsan "right"ı, solda durmasını istiyorsan "left"i ve resim yataysa "center"ı seç. Sonra üstten soldan bilgisayarında olan resimlerden hangisini koymak istiyorsan onu seç. Altta "upload image" var, ona tıkla. "done" yaptıktan sonra resim postun en üstüne eklenir. Sen üstünde mousea basılı tutup istediğin yere indir. Bu resim seçmeyi ne kadar yaparsan o kadar resim eklenir posta ama hepsi önce en üste gider.. Sen istediğin yere taşı, yazı ve düzenlemeleri sonra yaparsın.. Bir dene soracak bişey olursa yazarsın yine..
hoşçakal..

Anne ve Bebisi dedi ki...

Çok sevindim eşantiyonları almana:)
Bu ürünler uluslararası firmaların olduğu için Türkiye'de de böyle hizmetleri olmalı. Bir bakayım netten, Tr için de var mı hizmetler:)

arzu dedi ki...

Masaallah Yusufcuk pek seker cikmis:)tatliyid dun denedim, hrika olmus, ben nutella kullandim ve kekim kakaolu bademli cikolatali bi kekti, ama yiyememistik, uun zamanda oldu buzdolainda duruyordu cope atilmadi sukur degerlendimeyi basardim sayende, boyle pratik tarfilerin devami dilegiyle:)

Esra dedi ki...

merhaba sitenize tevafuken rastladim benimde 9 aylık bi kızım var gecen gun bana da goruntulediginiz eşantiyon pakketten geldi içindeki herşey aynı...bende aynı soruları sordum kim gondermiş acaba diye sanırsam adresi hastaneden aliyorlar cunku ben de hiç bi siteye ev adresimi bırakmamıstım.haberdar etmek istedim.bebişinizle mutlu ve huzurlu günler dilerim...

Kuaybe dedi ki...

esracım çok teşekkürler canım.. benim de aklıma o ihtimal gelmişti zaten.. sanırım oradaki tanıtıcı firmalar gönderiyor.. ben de sana ve bebişine hayırlı, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyorum..