18 Haziran 2007 Pazartesi


-Küçük "pok"emonum "nük"leer güçlerini kaybetti.. Buna üzülsem mi sevinsem mi bilmiyorum :))


Yusufcuk artık gülüyor çok şükür.. Bez tüketim hızımız normale döndü.. Geceleri de yatak yorgan yenilemiyoruz..


Allah tekrarından ve beterinden korusun minişimi ( ve tabii tüm bebişleri ) .. Bu doğduğundan beri geçirdiği en ciddi rahatsızlık olduğu için Ozan da ben de kaygıdan öldük resmen.. Ama şimdi iyi olduğunu görmek, tatlış gülücüklerini seyretmek herşeyi unutturuyor :))


- Şimdi iyileşti ya küçük bey, yeni keşifler yeni yaramazlıklar icat etmesi lazım.. Bugünlerde dondurmalara çok meraklıyız.. Yemek değil yanlız amacımız.. Şöyle bir elimizi daldırıp içindeki malzemeler tam karışmamışsa onları iyice karıştırmak..


- Büfemiz hala en cazip karıştırma mekanı.. Okuduğum bebiş kitabında "Eğer etrafı karıştırmaya meraklı bir bebeğiniz varsa bir dolabı ya da çekmeceyi ona zarar vermeyecek şeylerle doldurun ve karıştırmasına izin verin. Bu hem onun merakını giderecek hem de diğer eşyalarınızı koruyacaktır." diyordu. Ben de öyle yaptım. En öndeki dolabı ıvız zıvırla doldurdum ve karıştırmasına izin verdim. Ama artık tek kapak kesmiyor Yusufcuğu.. Aynı anda herşeyi keşfetmek istiyor :)) (Tabii iki kapağı birden açmaya çalışınca arada ufak kazalar da olmuyor değil.. Düşe düşe bağışıklık kazandı yanlız.. Artık eskisi kadar ağlamıyor!)



- Yusufcuk kendine bir arkadaş buldu evde.. Kim mi? Küçük Yusufcuk.. O da kim demeyin canım.. İşte cezveden sırıtıyor yaa :)) Benim henüz çözemediğim ve taklit bile edemediğim bir lisanla gayet rahat anlaşıyorlar valla..



-Sıcaklar herkes gibi Yusufcuğumun da başına vurdu.. Ayağından çıkarıp çıkarıp çoraplarını kemiriyor yavrum :))


- Efendim, biz şapkamızı taktık, tatil sezonunu açıyoruz :)) Yaşasın kum, deniz, güneş.. (Gidebilirsek tabii..)


Yarın sabah erkenden Yusufcukla İzmir'e doğru yola çıkacağız inşaallah.. Bir hafta sonra babamız da bize eşlik edecek ve birlikte köye gideceğiz. Bir süre buralarda yokuz yani.. Ama üzülmeyin(!).. Ben sizi habersiz bırakmam. Tamam annanecikimle dedecikimin evinde internet yok ama tatilde özellikle interneti olan akrabaları ziyaret edip şirin şirin sırıtarak "Bi mailime baksaydım.." demeyi düşünüyorum :)) O arada ne yazabilirsem kârdır artık..


Hoşçakalın..

Şair Kuaybe der ki :


"Biz tatile gider olduk

Şöyle garip bencileyin.."

17 yorum:

afacan minnoşlar dedi ki...

Kuaybe çok sevindim iyileşmesine minik meleğin , yusufçuk ve barsakları normale döndüğüne göre ee hadi gezin bakalım ama bol bol resimler ve maceralar bekliyoruz haberin olsun sakın özletmeyin kendinizi ,dondurmalar ve dolaplarda ona feda olsun annesi aman hasta olmasınlarda canları sağolsun ,yusufçuk çok şanslı çok şeker ve düşünceli bir annesi var nasılda alıvermişsin minik ördeğine uygun tedbirleri ,öpüyorum ikinizide :)

mucizenin annesi dedi ki...

Yusufun gülüşünü görünce benimde içim aydınlandı inanki..
Geçmişler olsun tekrar tekrar...
Ya bende tatile gitmek istiyorum yaa..

Ayşe dedi ki...

yupppyyy:))
bizde bu hafta sonu gidiyoruz, görüşemeyeceğiz diye üzülüyordum..Siz gitmeden telefonunu alabilmem lazım aramak için..hemen mail adresine bakmalıyım, inşallah vardır buralarda..

İyileşmiş Yusuf u görebilmek çok güzel oldu..Maşallah toparlanmış.. "bu en ağır hastalığı" demişsin ya, inşallah bu hiç değişmez..Rabbim tüm yavruları hastalık ve kazalardan korusun....

AYSUN dedi ki...

Kuaybe çok güldüm yaaa:):):) Minik yusufcuğun yeni arkadaşı miniminnacık yusufcuk:):) İyileşmesine çook çook sevindim. Allah tekrarını göstermesin. Ahh izmir ahhh... Çok güzel günler geçirin ve bizi de merakta bırakmayın....

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

rabbim hepimizin yavrularini agir kotu hastaliklardan korusun(amin)coook guzel bir tatil gecirirsiniz insallah yusufcugu op benim icin sevgiler...

pınar dedi ki...

iyileşmesine sevindim. bebeklerimize hiç bişey olması hep gülsünler şirin şirin.
izmiri çok özledim. bizden selamlar:) haftaya geliyoruz biz de:)

AsYa dedi ki...

iyi tatiller ....
keyifli günler...

sabahnur dedi ki...

iyi tatiller cicim, bebeğimin iyileşmesine de cok sevindim.. darısı ervamın basına inş.

yastuf dedi ki...

Yusuf cugun niyilesmesine cok sevindim bi r daha tekrarlamaz ins...boyle hastaliklar,minik arkadasinada bayildim,tatilinizde cok,cok guzel gecer ins...
Sevgiyle

iremmm dedi ki...

oohhh cok sukur paşamaaa...iyilesmis,yine yuzuuluyo bebegiminnn :)) cok sevindim gercekten...

feyza dedi ki...

Canım çok sevindim Yusuf'cuğun iyileşmesine bloğunu daha yeni gördüm zevkle okuyorum:)

Dolap karıştırma merakına gelince bence hangi dolap ona cazip geldiyse o dolabı boşalt ıvır zıvırları ona aktar aaaaa bide bakıyo bu dolaptada aynı şeyler var kim bilir belki de dolap karıştırmak pek zevkli gelmez o zaman gerçi bu sefer senin için zor olacak ama..:))

İyi tatiller bol eğlenceli,sağlıklı ve mutlu tatiller yazılarını bekliyorum.

uçan talhanın annesi dedi ki...

çok şükür iyileşmiş yusufcuk..
bir dolap kesmez tabi daha keşfedecek bissürü yer var :D
bol bol gezin eğlenin sefanız olsun..
bizede nasip olsun inşaallahhhh!

sumuklubocek dedi ki...

olmadi simdi, bizi bu guzellikten mahrum etmek olur mu hic...
bencilligim bir yana, size guzel ve mutlu tatiller diliyorum; bol enerjili, neseli, mutlu donun insallah buralara...

Anne ve Bebisi dedi ki...

oohh paşaya bak paşaya:) maşallah ona:)
eh güzel bir tatil hakkınız artık:) İyi tatiller. Darısı başımıza:)

ANNELOG dedi ki...

Daha iyi olmasına sevindim:) İyi tatiller o zaman size, bol bol gezin:)

hayalperisi dedi ki...

cokkkk gecmis olsun yusufcuga ya ben senin sayfayi acinca icim aciliyor allah nazardan saklasin

bu arada su akrabalara devamli ugrada bizi merakta koyma

renkler dedi ki...

Merhaba, Anneloğun sobenize cevap verdiği posttan size ulaştım:-) Şu takıntı konusunda renk uyumuna önem verdiğinizi ve çocuğa da bunu yaptığınızı söylemişsiniz. Ben de böyleyim. Bununla ilgili bir de anım aklıma geldi. 1999 depreminde oğlum 2.5 yaşındaydı. Deprem olduktan sonra hepimiz giyindik ve oğlumu da giydirdim. Hiç unutmuyorum sarı tshirt ve şort takımını giydirdim. Sonra çorap çekmecesini açtım sarı çorap aradım düşün... Sonradan yaptığım saçmalığı anladım ama artık içime işlemiş. Şimdi daha rahat giyiniyorum. Hatta bazen uyumsuzluğu uyuma döndürüyorum. Oğlum da zaten beni artık dinlemiyor, ne isterse onu giyiyor:-) Güzel yavrunu (maşallah) öperim.