27 Şubat 2008 Çarşamba

Üzgünüm günlük ama Yusufcuk çok hasta yine..



Dün tam bir macera-kabus karışımı yaşadım.. Aslında iki gündür ateşliydi küçücüğüm ama ateşi çok yüksek olmadığı ve diştendir diye düşündüğüm için - malum azılar geliyor - üstüne düşmedim.. Başka hiçbir belirti yoktu çünkü.. Ama dün öğlen babamız misafiriyle birlikte birşeyler yemeye gelip gittikten sonra Yusufcuk acaipleşmeye başladı.. Halsiz halsiz kendini oradan oraya atmaya başladı. Uykusu geldi diye emzirdim, ateş düşürücü verip uyuttum. 37 civarındaydı ateşi.. Bir saate kalmadan uyandı .. Kucağıma bir aldım ki cayır cayır yanıyor.. Ateş 39'a yükselmiş.. Hemen soydum, soğuk kompres yapmaya başladım.. İki kere ard arda kendinden geçer gibi oldu miniğim.. İşte o an ömrümden ömür gitti sanki.. Havale geçirecek diye mahvoldum korkudan..

Bir yandan onu ayık tutmaya ve soğutmaya çalışıyorum, diğer yandan da doktorla konuşuyorum, Ozan'a ulaşmaya çalışıyorum.. Derse girerken kapatmış telefonunu.. O panikle birkaç kişyi daha aradım ama kiminde araba yoktu, kiminin misafiri vardı.. Yusufcuk ağlıyor, ben soğuk havlularla onu siliyorum.. Dereceyi sabit tutabildiğim sürelerde ateşini ölçmeye devam ediyorum.. Neyse.. Ozan'a hala ulaşamayınca aklıma bir anda İrem geldi.. Hemen aradım ve canım arkadaşım sağolsun Hızır gibi yetişti.. Hemen Kızılay'a, doktorumuza götürdük miniğimizi.. Evden çıkmadan 37.5'a düşmüştü neyse ki ateşi ama çok durgun ve keyifsizdi arabada bile.. Arada İrem teyzesinin hatrı için oynar gibi yaptı çalan müziğe ama göğsüme yaslanıp halsiz halsiz yatışını hiç unutamam sanırım..



Zorlu bir muayenin ardından suçlu ortaya çıktı.. Viral bir boğaz enfeksiyonu.. "Boğazı şiş ve ödemli.." dedi Neşe hanım.. Kendinden geçişini falan anlattım, "Bu kadar yaklaştıysa her an havale geçirebilir, ateşini mutlaka kontrol altında tutmaya çalışmalısınız.." dedi. Solunumu henüz hırıltılı olmadığı yani enfeksiyon alt solunum yollarına inmediği için antibiyotik vermedi ama onu da sık sık kontrol etmemi istedi.. Hırıltı, sık nefes alıp verme ve solunum güçlüğü olursa hemen götüreceğiz yine.. Şimdilik sadece Peditus ve Calpol-İbufen ikilisiyle idare ediyoruz..



En kötüsü de Yusufcuğun kilo vermiş olması tabii.. Geçen ayki tartısından bile 300 gram eksik! Ateş günde yarım kilo kaybına bile neden olabiliyormuş.. Neşe hanım üzülmeyin dese de ben çok üzüldüm :(


Tam iş çıkış saati gittiğimiz için Kızılay çok kalabalıktı ve İrem arabayı parkedecek biryer bulana kadar çok uğraşmış.. Bizi doktorun kapısında indirip devam etmişti o.. Mecbur kaldığı için de çok ters biryere parketmiş.. Muayene sırasında gelip bir de bunu söyleyince benim kaygım ikiye katlandı tabii.. "Ya arabayı çekerlerse, ne yaparız.." diye.. Bu arada hala Ozan'a ulaşmaya çalışıyorum ama gıcık bir ses telesekrete not bırakmamı söylüyor bana.. Doktorun yanından çıkıp da arabaya binene kadar gitmedi içimin sıkıntısı.. Neyse ki arabayı çekmemişler.. İremcim eve kadar bıraktı bizi.. Canım, bir de buradan teşekkür edeyim.. Allah bin kere razı olsun.. Sen olmasaydın tek başıma ve Yusufcuğun o haliyle ne yapardım akşam vakti hayal bile edemiyorum.. Hakkını nasıl öderim bilmiyorum.. Çok teşekkürler..



Dün gece, kankam dijital ateş ölçer, şuruplarımız ve ben iyi iş çıkardık :)) Sabaha doğru Yusufcuğun ateşi tamamen düştü ve derin bir uykuya daldı.. Hatta bir ara üstünü bile örttüm üşümesin diye ama sabah yine 38.5'la karşılaşınca soğuk bir duş aldı Yusufcuk.. Bu arada, doktorun tavsiyesini de yazayım buraya, ihtiyacı olanlar kullansın bu bilgiyi.. Neşe hanım bana ateş 38'i geçtiğinde bebeği soğuk suyun altına tutup çıkarmamız gerektiğini - uzun süre değil, saçları ve vücudu ıslanacak kadar- ve sonra kurulamamamızı tavsiye etti. Kurulayınca etkisi olmuyormuş ama kurulamaszak, su buharlaşırken hızla ateşi düşürüyormuş.. "Biz böyle yaparız ateşli bebeklere.." dedi..



Her üç saatte bir verdiğim ateş düşürücü işe yaradı maşallah.. Bugünü daha rahat geçirdik.. Şimdi annesinin örüp bir kavanoza doldurduğu "dideh" lerle oynuyor Yusufcuk :)) Emek emek ördüğüm o çiçekler mahvoldu ama iyi oyaladı miniğimi.. Salonda heryer çiçek, bahar geldi sanki :P Şimdi arkamda, kesme tahtasına koyduğu mavi bir çiçeği plastik bıçağıyla kesmeye çalışıyor :))




..........................


Bu arada, dün yusufcuk ateşlenmeye başlayınca onu soyup bıraktım oynasın diye..
Ateşi yükselmeye başladıkça pencerenin önünde kendi kendine söylenmeye ve sonra da birilerini azarlamaya başladı!!
Dedim herhalde bu da Karakuzu gibi birilerini görüyor ateşten..
Ama Gaffur olmadığı kesin, o olsa gülerdi :P







İkindide başlayan ishal olmasa "Yarına iyi olur.." diyordum ama Allah kerim.. İnşaallah göğsüne inmeden atlatırız.. Bize dua edersiniz di mi?



14 yorum:

SenaBera dedi ki...

Tabii ki dua ederiz Kuaybecim..:) Allah hayırlı ve acil şifa versin Yusufcuğuma inşAllah... Sana da kolay gelsin canım, ateşli çocuk bakma nöbetlerini benden iyi kimse bilemez:) Bu kışın özelliği de bu oldu herhalde, çocuklar tam iyileşemeden tekrar hastalanıyorlar
(yeğenim gibi)... Allah tüm yavrulara şifa versin.. İyi ki İremi bulmuşsun, acil durumlarda ben de aklında olayım emi!!

Archi*Sugar (Esra) dedi ki...

canim benimmmm cok cok gecmis olsun.Kiyamam ben ona. Bebeklerin hastaligi cok cok zor.
Gecen sene Istanbul'da Defne'nin atesi 41.5'a vurdu bir kere. Hayatimda boyle ates gormedim ben. Omrumden omur gitti. Her saat basi ilik suya sokuyordum. O cok ise yaradi. Soguk su cok buyuk sok yaratiyor minik vucutta. :-(
Dua ederiz tabii ki... umarim yarin daha iyi olur.
Ishal de varsa virus olmasin bu?

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

okurken bile cok uzuldum rabbim tum hastaliklardan korusun canlarimizi(amin)yalniz ben sogul suyun iyi olmadigini ilik suyla dus aldirilmasi gerektigini biliyorum.vucutttaki damarlar cok sicak oldugu icin soguk su zarar verebiliyor diye okumustum bu konuyu doktoruna sorarsan sevinirim.ireme bende tesekkur ediyorum allah razi olsun ondan.insaallah yusufcugun yarina kadar hicbirseyi kalmaz tamamen duzelir insaallah kilo isini dert etme iyilestikten sonra tekrar kilo alir.cok optuk sevgiler...

mucizenin annesi dedi ki...

kuzum benim güzel kuzum..kıyamam ben ona hiç..Allah beterinden saklasın..tabiki dua ederiz paşama..ama sende cevşeni ve Felak Nas surelerini ihmal etme emi annesi.nazar değer teyzesinin güzel meleğine..
Paşama sağlık bitanecik anneciğine de sabır istiyoruz Mevladan..

Esra dedi ki...

Çok geçmiş olsun canım..Çok üzüldüm,Çok şükür iyiolduğunu okuyunca rahat bir nefes aldım..Rabbim daha iyi etsin inşaallah..Kıyamam,hastalıklar uzak dursun bu meleklerimzden:(
Allah acil sifalar versin..

nes-kafe dedi ki...

ay canım yaaa :((( çok geçmiş olsun Allah şifalar versin.
İrem dende Allah razı olsun.

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Geçmiş olsun canım, ama benim doktorumda soğuk suya sokma sakın demişti. Soğuk su ya da soğuk kompres esranın dediği gibi şok yaratıyormuş. Ilık normal vucut sıcaklığına yakın suya sok demişti.

Yusufcukta alerji var mı Kuaybe? Bu aralar çok hastalanıyor minik. Bora'da tam Yusufcuk kadarken böyle sürekli hastalanıp kilo vermeye başlamıştı. Alerjiymiş derdi. Doktor alerjiyle savaşırken vucudu diğer mikroplara çok açık olur her şeyden hastalanabilir demişti.

uçan talhanın annesi dedi ki...

oy canım yaaaaa... rabbim şifa versin en kısa zamanda...
iremden allah razı olsun, gerçekten hızır gibi yetişmiş...
inşaallah bir daha böyle bir olay yaşamaz minik kuzu...
verdiği kiloları da fazlasıyla sağlıkla alır inşaallah annesi.

Sabahnur dedi ki...

canım minik melegim hasta olmuss.. Acil sifalardileirm ve insallah insallah bir an once iyileşir yusufcuk.İreme ben de tesekkur ederim,Allah razı olsun

Minel dedi ki...

kuaybecim sanırım böyle bir salgın var benim mişim de 1 haftadır ateş,kusma ve ishal tam olarak rota virüsü teşhisi koyulmadı ama ona yakın birşey:(((
meğer onlar hasta olunca anlıyormuşuz sağlıklarının kıymetini:(

Rabbim şifalar versin bebişlerimize
Amin

sumuklubocek dedi ki...

Canim cok gecmis olsun, Allah sifa versin, minik melek de bir an once kurtulsun insallah...
Kalbimiz ve dualarimiz sizinle...

sumuklubocek dedi ki...

Canim cok gecmis olsun, Allah sifa versin, minik melek de bir an once kurtulsun insallah...
Kalbimiz ve dualarimiz sizinle...

arzu dedi ki...

Canim benim cok cok cok gecmisler olsun!Rabbim hayirli sifalar versin!Ay yavrum benim! Canim cok sukur atlatmissiniz buyuk bir kismini!Allah Irem'den de razi olsun!cok opuyorum seni ve minik melegi.

AYSUN dedi ki...

aa Kuaybe geçmiş olsun canıma ... Nasıl panik olduğunu tahmin edebiliyorum senin de... İnşallah tekrarlamaz...