25 Temmuz 2008 Cuma

Esracım haklısın.. "Haftanın başı" demiştim ama sonuna ancak nasip oldu yazmak..

Biz geldik..

Yanık yüzümüz ve kollarımızla.. Bileklerimizdeki diken izleriyle.. Yusufcuğun saçlarına sinen toz ve saman kokusuyla.. Damağımızda kalan bükme tadı, gönlümüze sinen muhabbetlerle.. Arkamızdan el sallayanların güzel dualarıyla döndük evimize..

Döndük ama hasta döndük :((


Son iki günü, defalarca hastaneye gidip gelme şeklinde geçen çok zor bir hafta yaşadık eve döner dönmez.. Yusufcuk dört gün sonra ilk defa acıktı ve yemek yemek istedi bugün.. Akşamüstü yedirdiğim yarım şeftaliye bir de az önce"manağna" diyerek istediği yarım tabak makarna eklenince dünyalar benim oldu.. Birşeyler yazabilecek enerji hisssettim içimde..

Rabbim hiçkimseyi evladının sağlığıyla, yokluğuyla imtihan etmesin..
Bebeğini halsiz halsiz yatarken görmek, ona "Dur evladım, ah biraz otursan, ah yatsan da rahat etsem.." dediği zamanlara kahretmek çok büyük imtihan.. İnsan, karşısında o minicik yüz sararıp soldukça, gözleri süzülüp acı acı ağladıkça yaşama enerjisini kaybediyor sanki..

Sanırım köyde bir mikrop kaptı Yusufcuk.. Orada da son iki gün ishaldi çünkü.. Eve dönünce buna ateş, bebekliğindeki korkunç kolik günlerini hatırlatan karın ağrıları ve gaz sancıları, huysuzluk ve uykusuz dört gece eklendi.. Kusma da başlayınca rotavirüsten çok endişelendim ama bugünkü gaita tahlilinin sonucuna göre virüs yok.. Mikrobik bir durummuş.. Kusma ve ishal de kesildi zaten.. Sadece biraz ateş kaldı bize ve bir de huzursuzluğundan ve uyumak istediği halde uyuyamadığı için uykusuzluktan sürekli ağlayan, annesine yapışık yaşayan ve çok fazla kilo veren bir Yususfcuk kaldı :((

Şunu bir kere daha anladım, hatta emin oldum ki aynen yetişkinlerin dişçiye gitmeye karar verdiklerinde diş ağrılarını bir anda yok eden sistemleri gibi, bebeklerin de doktorlar tahlil istediğinde çiş ya da kaka yapmalarını engelleyen bir sistemleri var :P

Dün gece acildeki doktor "acil" bir kaka tahlili istedi ama biz yüce numuneyi (:P) ancak bugün, tam on dokuz saat sonra, akşam yedide verebildik kendilerine!! Yusufcuk o saatte lütfetti :P

Bebişler bunu bilerek yapıyor olabilir mi?
Olmazalar di mi?

Olabilirler mi yoksa!!


......................



Fotoğrafların bir kısmını yükledim bir kısmı duruyor.. Sanırım haftasonu bol fotoğraf ağırlıklı bir-iki yazı ekleyeceğim buraya.. Sonra da İzmir yolcusuyuz inşaallah oğlumla..

Bu sefer laptopu götürmeyi düşünmüyorum.. Yaklaşık on gün internetsiz kalmak beni krize sokar mı bilmiyorum ama denemekte fayda var :P

İnşallah meleğim iyileşir ve toparlanır da ağız tadıyla güzel bir tatil geçiririz annanemle, dedişimle, teyzelerimle..

7 yorum:

sumuklubocek dedi ki...

minik melegimize cok gecmis olsun! virus olmamasina da cok sukur... birazcik dinlendikten sonra hemen eski hareketliligine kavusur ins annesi, bak goreceksin ;)
***
birak yazilar az kenarda dursun canim, herseyin basi saglik ;) kocaman opuyorum minik melegin simdilik solgun da olsa guzel yanaklarindan...

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kuaybecim, cok uzuldum. Ve sok oldum. Cunku Yusufcugun koy havasi ve mamasiyla daha da kilolu ve sihhatli resimlerini / haberlerini bekliyordum ben.

Rabbim beterinden muhafaza etsin ve acil sifalar versin insaallah. Anneciginin managnalarini yeyip bir an evvel kendisine gelir umarim...

Sevgiler,
Ayse Sule

ŞimalŞimal dedi ki...

ahh canım çok geçmiş olsun, şifa Allah dan inş. Bir an önce Yusufcuk eski sağlığına kavuşsun inş.. Amin.
Ben de Kuaybe nerede kaldı diyordum :(
herşey yoluna girer inş. sen ve Yusufcuk yeni bir tatil dalgasının kolarına bırakıverirsiniz kendinizi gönül rahatlığı ile inş.
Amin :)

Selam ile...

KelebekGibi dedi ki...

Cok gecmis olsun Kuaybe. Insallah Yusufcuk kisasürede toparlanir ve istahi yerine gelir.
Onlar hasta olunca insanin icinde bir burukluk bir negatiflik, kalbinde bir sanci oluyor sanki!

Bu arada yaz tatilini en iyi geciren siz oldunuz bu yil:) Simdide Izmir hee, insallah Yusuf cabucak iyi olursa, neseli bir tatil olur sizede, sevgiler.

Büşra dedi ki...

çok geçmiş olsun kuaybecim, acil şifalar diliyorum yusufcuğa.

Kuaybe dedi ki...

Çok teşekkürler arkadaşlar.. Yusufcuk daha iyi şimdi.. Halal pek birşey yiyemese de en azından keyfi yerine geldi, şirin şirin sırıtmaya başladı yeniden :))

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Canım kıyamam. Çok çok geçmiş olsun. Rabbim onlara sağlık versin de hareketli olsunlar. Sen böyle deyince nasıl cız etti içim şimdi.

Hem Allah başka dert vermesin, iyileşir o paşa hemencecik, koşturur durur evin içinde annesi.

Bir de o numune için, iki gün nöbet beklediğimi bilirim. Evet bilinçli yapıyor küçük sıpalar.:))