21 Ağustos 2008 Perşembe

Sefkili tecrübeli anneler, yardımınıza ihtiyacım var..

Acilen etkili "anne sütüne veda" yöntemlerinizi öğrenmem lazım.. Zira bugün itibariyle 24. ayına girmiş olan ve günlük emme sayısını da bu rakamla yarıştırmaya çalışan bir bebe var evde!!

Çıldırmak üzereyim..
Gerçekten..

4 yorum:

sühendan dedi ki...

Çıldırmadan yetiştim inşallah...

Enes kokulara çok hassas bir çocuktu.Ben sadece sirke sürdüm ve sirkenin kokusundan emmek bile istemedi.Emmek istedikçe "eee oldu" diyordum.Hemen vazgeçiyordu.

Salça sürenler var.
Saç yapıştıranlar var.
Selebant a (şeffaf olan) çay döküp yapıştıranlar var.

Şuan için aklıma gelenler bunlar.Kolay gelsin.

gülücüklerim benim dedi ki...

Benim hiç başıma böyle bir şey gelmedi, benimkileri ben zorla emzirmeye çalışıyordum ama çevremde gördüklerim arasında, acı sürmek, boyamak, bandajla kapatmak, birkaç günlüğüne çocuktan ayrılmak ki bu bana pek doğru değilmiş gibi geliyor, biberonla süte alıştırmak gibi.... ama çok zor ve sıkıntılı bir süreç sizi bekliyor Allah kolaylıklar versin

meleklerim ve ben dedi ki...

Kuaybecim benim iki kızım da 3 ay emdiler,daha sonra ne yaptıysak emmeyi reddettiler.
Ama ben sana annemin kardeşimi bıraktırma yöntemini anlatayım;annem göğsünün uçlarına maydanoz nane koymuştu bir de salça sürmüştü kardeşim bir kaç kere geldi bunları görünce emmeyi reddetti ve bıraktı.Belki sana da yardımcı olur.
Kolay gelsin,sevgiyle kal..24 aylık delikanlıyı da çok öpüyorum.

Adsız dedi ki...

merhaba ben sizin sessiz takipcilerinizden biriyim.benimde 28 aylık bi oğlum var.anne sütünevadamız çok zor olmadı saç yapıştırmamı tavsiye ettiler denedim oğlum bir iki kez denedi bir daha gelmedi fakat ne içeceğini şaşırdı bir süre.su ,meyve suyu ve aylar sonra ancak sütü sevdi.şimdi lıkır lıkr süt içiyor biberon biberon.bence asıl sorun wc alışkanlığını kazandırmakmış .çok zor bi dönem şimdiden bununla ilgil araştırmalarını yap derim acizane