25 Ağustos 2008 Pazartesi

Yusufcuk depresyonda..
Sanırım ben de :((

Anne sütüne veda çalışmalarına başladık.. Üç gündür, gündüzleri hiç em(e)miyor bebiş..

Gündüz iyi hoş, bir şekilde oyalayıp kandırıyor, bir yolunu bulup unutturuyorum da geceleri tam uyku vakti kriz geldi mi ne sirke dinliyor ne sürme ne salça.. "İkaaaa" diye ağlayıp duruyor.. Yıkanınca çıkacağını biliyor yani afacan!! Baktı annneden fayda yok, öyle emiyor!

Geceleri emzirmeye devam ediyorum yani..

Dün, son üç günün acısını çıkarmak istercesine defalarca kalkıp kalkıp emdi!!

Hala doğru yapıp yapmadığımı sorguluyorum.. Acaba gece de kesmem gerekir mi? Bunu nasıl başarabilirim? Bir emip bir emmemek onu daha çok üzer mi?

Offf...

Benim planım en azından bir ay daha böyle, sadece gece emzirip sonra onu da kesmekti -annem yardımıyla- ama dedim ya, acaba kafası daha mı çok karışıyor böyle?

Hımm, şimdi siz bana diyeceksiniz ki madem bir ay daha emzireceksin, gündüz niye kesiyorsun, emsin çocuk..

Ama mazeretim var :P

Bir süredir aşırı halsizlik, kendimi çok kötü hissetme, hatta evde otururken bile fenalaşmaya başlama gibi şeyler olmaya başladı bende yine.. Zaten geçmişim pek temiz değil bu konuda.. Kronik anemiğim.. Mütemadiyen hipotansiyon durumundayım.. Otobüslerde bile fenalaşmışlığım var üniversite yıllarında..

Kendimi bu kadar kötü hissederken, bir de emzirme bana daha fazla zarar versin istemedim.. Yarın inşaallah Ozan'la hastaneye gidip ayrınıtlı kan, hormon ve vitamin tahlillleri yaptıracağım..

Annem "B12 sendromu" hastası ve o da aşırı anemik.. Teyzelerimden birisi de öyle.. Hem annemde hem de halamda tiroid problemleri var..

Korkuyorum!!
Uzun süredir ihmal ediyorum kendimi, belki de o yüzdendir..

Lütfen her iki konuda da bana dua edin olur mu..

8 yorum:

Adsız dedi ki...

bütün dualarımız seninle kuaybe.allah şifa versin inşl.benim bebeğim yok ama yengemlerden biliyorum onlar bebeklerini şu şekilde memeden kestiler:bebeğin az saçını kesip memelerine yapıştırdılar saçı görünce bebeğin midesi bulandı meme emmeyi bıraktı.

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kuaybe'cim, lutfen ama lutfen kendine iyi bak. Insaallah dua edecegim, ama sen de biliyorsun ki, aslolan, senin uzerindeki emaneti gozetmen ve sagligina dikkat etmen.

Simdi, butun blog alemi onunde soz vermeni istiyorum. Kendine iyi bakican bundan boyle, soz mu?

gülücüklerim benim dedi ki...

Geçmiş olsun kuaybe'cim, Allah şifalar versin, iyi olacaksınız ki, yavrunuza da iyi bakasınız, lütfen kendinizi ihmal etmeyin, bünyeniz kuvvetsiz düşmüş galiba.

Büşra dedi ki...

aman dikkat kardeşim, bünyeye sahip çık, iyi bak, ihmal etme, hııı kızarım bak!!!

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Geçmiş olsun Kuaybe.
Dualarımız seninle inşallah daha iyi olduğunun haberlerini alıcaz.

firdevs dedi ki...

canim benim Allah kolayliklar versin .. emzirme konusunda sana tavsiyem :) verdigin karar ne olursa olsun kararindan vazgecme ;) yani yusuf seni hic bir sekilde yildiramayacagini bilmeli :)) madem yalnizca geceleri emzirmeye karar verdin bunu sonuna kadar uygula bence :) bende ise gunduz emzirmelerini biraktirmakla basladistim :)

dualarim seninle :)

KelebekGibi dedi ki...

Bence zamani gelmis annesi yaa, kendine eziyet etme artik.
Baktiki yikiyorsun ve temizleniroyr diye gördü demekki ve yika diyor minik Yusuf :)
Biraz aglar sizlar ama sen kararinda diretirsen birkac güne kalmaz birakir sanirim yaa, Allah kolaylik versin.
Bu arada belkide sanada iyi gelmiyordur emzirmek, bayagi oldu yani bünyen kaldirmiyordur belki daha.
Ben 1 yil emzirdim ama bu bile demir eksikligine yolacti bende sac dökülmem falan oluyordu halaa, doktor demir hapi verdi iste.

Kontrol olmakla iyi düsünmüssün, ihmale gelmez ne de olsa saglik, sevgiler.

SELDA dedi ki...

MRB öncelikle geçmiş olsun rabbim şifa versin tüm dert ve sıkıntılarına. seni gül yavruna ve eşine bağışlasın .Yazılarını merak eden biri olarak ilk defa bağlantı gördüm dergi yazılarına bakma fırsatım oldu başarılar dilyorum gerçi evlilik ,evlat, yetiştirme , iş maşallah demek daha doğru allaha emanet ol.