21 Kasım 2008 Cuma

Bu benimmmmm..

Doom günü hediyem :))



Tabii Ozan'ın da.. Hikayeyi bilenler biliyor, bilmeyenler için de tekrar not düşelim.. Ozan ve ben aynı gün doğumluyuz.. Yılı da aynı.. Sadece sekiz saat var aramızda kocaciğimle.. Ne güzel di mi :)) Gerçi ilk söylediğinde biryerlerden doğumgünümü öğrendi, beni kandırıyor zannetmiştim ama güzel bir tevafuk işte..

Evet evet, biz birbirimiz için yaratılmışız :P


Yukarıdaki kediciği artık bir kreş bebesi olan Yusufcuk yapmış bugün öğretmeniyle.. Minnoşum dört gündür kreşe gidiyor ve ilk şoku büyük oranda atlattı.. Bugün ilk defa tam gün kaldı ve öğretmenleri uyutmayı bile başarmış.. Binlerce şükür olsun Rabbime..

Kreşle ilgili yazmak istediğim çok şey var aslında.. Örneğin, ilk gün Yusufcuğun, öğretmenlerinin peşinden "teyje, teyjeeee.." diye koşuşturması ya da o akşam (ben gündüz yanında kaldığım için, ayrılacağımızı anlayamadığı için) yeni oyuncaklara boğulmanın sarhoşluğuyla eve gelmek istememesi gibi.. Sonradan ayrılışlarımız pek bi hüzünlü oldu tabii :((

Ama şu anda gayet iyi meleğim.. Alışmaya başladı.. Artık kahvaltı ediyormuş okulunda.. Sabah uyandığında da isteyerek gidiyor.. Sadece orada benden ayrılırken çok zorluyor beni.. Her defasında gözlerim doluyor kreşin kapısını arkamda bırakırken..

Bu akşam onu almaya gittiğimde "Yen delmediiin.." dedi bana.. Şimdiye kadar yarım gün kaldı hep, bugün tam gün kalınca ve alıştığı saatte beni göremeyince üzüldü demek ki.. "Gelmez olur muyum miniğim.. Seni evimize götürmeye geldim ben.." diye sarıldım yüzü öğretmeni tarafından turuncuya boyanmış ve yanaklarına eklenen üç bıyık çizgisiyle tatlı bir kediye dönüştürülmüş olan Yusufcuğa..

Yarın ilk veli toplantımız var.. Ayrıntıları orada konuşurum iyice öğretmeniyle.. Çok kısa sürede de olsa güzel şeyler öğrendiğinin farkındayım -Artık her karşılaştığı insana "Benim adım Husup Battük" diyor mesela ya da yemekten önce dua edileceğini öğrenmiş hemen- ama tam uyum sağlayıp sağlayamadığını bilmiyorum.. Öğretmen hanımı çok sevdim bu arada.. Gerçekten sıcak ve ilgili bir hoca.. Çok genç, belki tecrübesi azdır ama benim için önemli olan, oğlumun ayrılırken ona "Yeni cok yeviyom öğtmenim" demesi..


Pekiiiii.... Neden kreşe başladı Yusufcuk?
Şimdi gelelim kamuoyunun merakla beklediği açıklamaya :P

Çok kısaca özetleyecek olursam, bir arkadaşımın yurtdışında çalıştığı şirkete başvuru yaptım. Hem eğitim hem de yayıncılık üzerine çalışan bu şirket başvurumu kabul etti ve gidiş için işlemler başladı.. Şu anda vize işlemlerinin tamamlanmasını bekliyorum ve bir yandan da harıl harıl şirketin istediği hizmet içi eğitimleri almaya çalışıyorum.. On günlük bir seminere kaydoldum ve sonrasında da dil kursunda konuşma pratiği için dersler alacağım.. Yusufcukla evde çalışmam mümkün olmayacağından ve seminer süresince kimseye de bırakamayacağımdan, kreşe vermenin en iyisi olacağını düşündük.. Zaten gideceğimiz ülkede de ya bakıcı ya da kreş mecburiyeti doğacağından, bu durum onun için de benim için de bir ön alıştırma oldu..


Büyük ihtimalle iki ay içinde yeni işyerimde yani başka bir ülkede olacağım!!

Bunun olacağını biliyorduk ama bu kadar erken olacağını bilmiyorduk açıkcası.. Aniden geldi haber.. Bilsem evi boyar mıydım hiç :P

Biz Haziran gibi düşünmüştük gidişi.. Bu kadar erken olacağı için Ozan gelemeyecek maalesef.. Yusufcuk ve ben başbaşa gideceğiz, babamız okulunu bitirince yani en erken yaz başında gelebilecek..


Bazen kaygılansam da Rabbime güveniyor ve O'na inanan hiçbir kulunu, dünyanın neresinde olursa olsun yanlız bırakmayacağını çok iyi biliyorum..


Şimdi gelelim ödeve..
Bugünkü ödeviniz arkadaşlar, yine -herzamanki gibi :))- dua etmek..
Hem yeni yaşım(ız)ın hayırlı olması hem de karşılaşabileceğim her durumun hayırla ve kolaylıkla sonuçlanması için..


(Kendime not: Yirmiyediyi de devirdik be günlük!! Ama üzülme, yine harika bir hediye almış kocacığın.. Gittiğinde parmağına bakar bakar ağlarsın artık :P Senin kendine "Nasıl olsa bugün doom günüm.." diyerek yığdıklarını da saymıyorum, hadi yine iyisin :P )

34 yorum:

Adsız dedi ki...

Tahmin etmiştim yurtdışı meselesinin olduğunu çok sevindim sizin için inşallah hayırlısı olur.Kimbilir belki seneye dünyanın öbür ucunda karşılaşırız:))En güzel yıllar ailenizle sizin olsun uzun uzun hayırlı ömürler yaşayın inşallah.

Büşra dedi ki...

anaaaaaaaaaa;
gündeme bak hele, ne kadar yoğun :)
önce doğum günü çocuğunun günüsünü kutlayayım, uzun ve bir o kadar da hayırlı bi ömür diliyorum tüm sevdiklerinle inşaallah.
sooona, iş konusunda da mevla yüzünü kara çıkarmasın, yolunda gider inşaallah işlerin.
dil pratiği için ne deyim süpper fırsat.
yusufa gelince, bi şey demeyim, öpeyim en iyisi.
yüzüğe maaşallah, hasret de uzun sürmesin.
heppiciği bu gadder, gozlerinden öperim.
hep bi köşede tanışma ihtimali duruyordu kuaybe ankarada nasıl olsa deyi, şincik o da kalmadı.

vesselam.

gülücüklerim benim dedi ki...

Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin, işlerinizi kolaylaştırsın.

Kuaybe dedi ki...

Teşekkürler "nrh".. Çok iyi olur oralarda karşılaşmak.. Yanlız bırakmayın bizi, gelin :))


..........


Uraganım ayıp ettin.. Seninle tanışmadan, kikircikle kıkırdaşmadan gider miyim ben yaban ellere!!

Sen hazırlıklara başla.. Bir haftasonu geliyoz biz..


..........


Gülücüklerin annesine de kocaman teşekkürler :))

Dualara devam..

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kuaybecim! Hem sasirdim hem sevindim. Gidecegin o gurbet eller bizim buralar olmadigi icin de uzuldum:(

Insaallah birgun dunya gozuyle de karsilasiriz cici kiz. O gune kadar kendine ve bebisine iyi bak. Rabbim yolunuzu ve bahtinizi acik etsin.

Sen de bizi dualarinda unutma emi. Hele ucaga bindiginda ozel dua istiyorum senden. Dua et ki ben de doktorami en kisa zamanda basariyla tamamlayip, neredeyse 8 yildir uzak kaldigim is hayatina donus hazirliklarina baslayabileyim.

Dooom gunu de kutlu olsun bu arada:))

Sevgiler,
Ayse Sule

KelebekGibi dedi ki...

Aa Kuaybecim sende gurbetci olacaksin hee yakinda, hakkinda hayirlisi olsun.
Böyle aniden hayatin gidisati degisince insan kendini ansizin baska ortamda buluyor.
Yusufcugun yeni seyler ögrenmesine sevindim, kizim 4-5 aydir gidiyor cok asiri ögrendi diyemiycem, yani eksi ve artilariyla mecbur birakiyorum bende iste, her üc günde bir hasta ayrica. Atesi olan cocuklar bile kreste, aileleri nasil getiriyorsa, neyse bu da ayri konu iste, ben memnun degilim degistiricem ama eve yakin yer bulamiyorumki...
HAngi ülkeye gideceksiniz bize yakin mi?
Sevgiler

yastuf dedi ki...

Canim burdanda yeni yasini kuluyorum rabbim her seyin hayirlisini nasip etsin insaallah.
yeni yasin sana diledigin tum guzellikleri getirsin insaallah.

Hii bide insaallah buralarda gorusuruz diyorum:-)
hediyelerinide gule,gule kullan canim.
Sevgiler.

gunlukcugum dedi ki...

yeni yasin(iz)hayiri olsun.herzaman mutlu sicak dolu yuvaniz olur insallah.yurt disinda yasayan biri olarak yalniz gelmen uzdu beni.gelecegin yerde yakininda gorustugun bir turk varmi.gittigin yerdeki ev kiralari ve maasin nekadar olacak bunlari karsilastir rabbim kolayligni verir insaallah.newyorkada bekleriz sizi.kres konusunda cok iyi yapmissin.bende turkiyede olsam muhakkak iki saatlikte olsa verirdim.burda 3 yasinda basliyor once parali oluyor/bende ilk etapta turkceyi guzel ogrensin diye bu yil gondermedim.rabbim hayirlisini nasip etsin hepimize .sorularin olursa maillesiriz sevgiler..

Esra dedi ki...

Doğumgünün kutlu olsun canım,gerçekten trafik çok yoğun:)birden olmuş herşey,hakkınızda hayırlısı olsun..İnş.her şey gönlünce olur.Dualarımdasın...

Minel dedi ki...

Husup battükü öğerim öperim ben...
Çok buruk oldum yazıyı okurken ben:(:(
Uzaklara gideceğiniz düşünce buruklaştırdı içimi..Burda iken herzaman gürşülümüyor tamam ama burada olduğunuzu bilmek yetiyordu...

OOf çok dramatize ettim olayı,inşallah hakkında hayırlı bir yolculuk olur canım,Rabbim mahçup etmesin uzaklarda..

Husupumu öperim,öperim.

AYSUN dedi ki...

Ahha bu kadar çabuk demek... Yaza görüşürüz demiştik ama artık olamaycak sanırım:(

Hakkınızda hayırlısı olsun canım...

Doom gününüzü kutluyorum...

Adsız dedi ki...

AAaaaaa cidden şok oldum. başka bebek :P, çalışma yada eğitim vs bekliyordum ama yurt dışı :???? Rabbim hakkında HAYIRLININ DA HAYIRLISINI VERSİN İNŞALLAH.

KeLeBeK dedi ki...

rabbim yolunuzu acık etsin hayırlısıyla yeni yerinize yerlesirsiniz ins.
ınternet dunyası ıste boyle guzel birşey, sen gidiyorsun ama bizlerle görüşmelerin devam edebiliyor :) yeni maceralarınızı yeni yerlerinizden takıp edebılcez ne güzel
bu arada yeni yasını bır de burdan kutlamak ısterım kuaybecım hayırlı bir ömür, esin ve evlatlarınla saglıklı günler dilerim
sevgiler

muko dedi ki...

Hakkınızda hayırlı olsun kuaybe'cim,doğum gününde kutlu olsun yeni yaşın hayırlara vesile olsun inş..
Yusufcuğun söyledikleirine bittim ben bittimmmm..

sühendan dedi ki...

Yusufcuğun ve eşinle senin doğum günleriniz kutlu olsun.Demek eşini bırakıp yurtdışına gidiyorsun.Hangi ülkeye acaba?

Yusufcuğun kreşe alışmasına çok sevindim.İnan yeme problemi de hallolur orada.Evde yemediği herşeyi orda yer.

Faaliyeti de çok güzel olmuş.İnsan çocuklarının böyle yaptıklarını görence duygulanıyor çocuğum neler başarmış diye...

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Canımmmm,

Yeni yaşın kutlu olsun, mutluluklarla, hayallerinle gelsin, tüm sevdiklerinle uzun, sağlıklı, neşe dolu bir ömür diliyorum.. Yeni yaşam başlangıcınız da hayırlı olsun, yeni yaş, yepyeni gelişmeler, ne mutlu...

Yusuf'cuğa ve sana sımsıcak sevgiler, öpücükler.....

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Vayyyyy.........

Neler neler.

Öncelikle doğum gününü ve özellikle cesaretini kutlamalıyım.

Rabbim hayırlı bir ömür nasibetsin inşallah.

Aynı günde doğmak ha? İlginç.

Yalnız başına gitmek ha? Cesaret. Hem de en büyüğünden.

Dualarımızdasın. Herşey için kolaylıklar diliyorum.

Daha biraz daha burdasın sanki uğurluyormuşuz gibi oldu.

Gurbet kuşu olucan sen de Ayşe Şule bacımız gibi.

Gönüller bir olsun napalım.

Ayrıca o yeni boyanmış evi kiraya vermeyi düşünürseniz biz kaçırmayız:)

firdevs dedi ki...

tekrar bayan kizem :p yaa bir de hangi ulke oldugunu soyleseydin cok super olacakti :)

doomm gunun kutlu olsun :) hedayen de cok hos :) yusuf'un ilk esri galiba :p

bilmedigin bir ulkeye yalniz basina gitmen coookk buyuk bir cesaret tebrikler :)

insaallah hic bir engelle karsilasmazssin .

dualarim sizinle ..

SELDA dedi ki...

canım doğumgününüz ktlu olsun rabbim ruh eşinle :)hayırlı bir yaşam nasip etsin yaşalın ama hiiiiç yaşlanmayın gerçi bu mümkünde değil senin gibi bir hatunla yaşlanılmaz insan neşe dolar gençleşir. yeni yaşantın hayırlar ve mutluluk ,başarı getirsin rabbim yardımcın olsun allaha emanet ol .Dilerim bizleri habersiz bırakmassın sevgiler.

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Canım hayrlı uğurlu olsun İnşallah yeni yaşında yeni işinde hayırlı olur senin ve ailen için :) Okudum hem şaşırarak hemde nasıl cesaret ettiğini düşünerek haydi hayırlısı olsun yeniden tebrikler :)

Adsız dedi ki...

doğum gününüz kutlu olsun.işlerinizde hayırlı olsun.bilgisayarımı açtığımda okuduğum birkaç anne sayfalarından birisisiniz.inşl. gittiğiniz yerden de hayırlı ve güzel haberleriniz okurum...bizleri de ihmal etmezsiniz dimi:)şimdiden hayırlı yolculuklar...

R. Berin Tuncel dedi ki...

hayırlı huzurlu bir ömür ve ardından cennet hayatı diliyorum size..
gitmek başlıca zor bir kelime sanki ama blog aleminde "uzak yakın önemsiz.sözlerin var içimde"
adlı parçanın hükmü sürüyor gibi:)
kolaylıklar ve başarılar dilioruz sizlere...

iremmm dedi ki...

burdan okumakla olmuyor....aramam lazım seni anlaşılan :))


öptüm cicim ;)

Adsız dedi ki...

kuaybecim yeni yasin,yeni isin ve yusufcugun yeni okulu masaallah ne diyeyim hepside hayirli olsun.inan cok sevindim.yaa nereye geliyorsunuz?eger buralara ise hemen haber et.sana her konuda yardimci olmaya hazirim.
hoscakal..

Adsız dedi ki...

Canim benim, cok sevindim senin adina:) Ana ogul bir sure basbasa kalacak olmaniz huzunlu ama insallah esin de kisa zamanda yaniniza gelir.

Yolculuk ABD'ye galiba:))) Hayirli olsun insallah. Simdi ne supper postlar hazirlarsin sen yeni ulkeden bizlere kim bilir? :)))

Anne ve Bebisi

bielifmiktari dedi ki...

ay ben de heyecanlandim amerika mi yoksa.niye yazmadin neresi oldugunu..

tedarikmucize dedi ki...

nice mutlu hayırlı sağlıklı yıllar dilerim. yusuf paşanın hediyesine bayıldım maşallah :)

işlerinde Allah kolaylıklar versin canım inşallah herşey yolunda gidecek. senin için ailen için çok güzel olacak.

Adsız dedi ki...

Kuaybecim hayırlı olsun, cesaretinden ve azminden ötürü tebrik ediyorum seni. Yusufçuk kreşte... serisi pek neşeli bir seri olacağa benziyor:) Bana kalırsa epey rahat uyum sağlamış. Umarım böyle devam eder. Ben de bebekle birlikte yürütebileceğim bir iş bakıyorum bu sıralar. Bulamazsam bir süre çalışmayacağım herhalde. Bu konuda çok kararsızım aslında ama oğlumla birlikte olursam daha mutlu olurmuşum gibi hissediyorum. Hayırlısı... Bu arada bloggerdan wordpresse taşındım işyerinden yazabilmek için... Yeni adresi mailine gönermiştim ama mailin hacklenmiş. Geçmiş olsun. http://kendiizinisurendeli.wordpress.com dayım. Öpüyorum.

Ayşe dedi ki...

Kuaybee sana bisey demeye geldim beeen..ben var yaa seni cok ama cooook seviyorum biliyormusun? iyi ki seni tanidim canim arkadasim...Dogum gunun de kutlu olsun, hem mutlu, hep saglikli ol insaallah...

Cicik Yusufcuga ve onun tatlis annesine kocaman sevgilerimle...

nihal değer dedi ki...

Üzüleyim mi sevineyim mi ne hissedeyim bilemedim. Şok oldum okuduğumda. Cesaretin için kutlarım seni. Bizleri habersiz bırakma oralardan. İnş. herşey istediğin gibi olur ve zorluklarla karşılaşmadan hemen uyum sağlayabilirsiniz. Hayırlısı olsun.

Doğum günlerinizi de kutlarım ayrıca

SenaBera dedi ki...

Canım modemim bozuktu kaç gündür nete girememiştim, şimdi okudum.. Geçmiş doğum günün kutlu olsun, eşininki de tabii.. Çook uzun yıllar boyunca mutlu, huzurlu, sağlıklı, gönlünüze göre yaşayın inşAllah yavrularınla canım..


İki ayı duyunca üzülmedim desem yalan olur, ama ne yapalım gönüller bir olsun, Allah gönlünüze göre versin canım. Sana telefonla ulaşamadım, kolaylıklar diliyorum. Yusufcuğun kreş hayatı da hayırlı olsun....

Öykücü dedi ki...

Ben Ozanla ilgili bir konudan dolayı sen gidceksin sanmıştım:))Meğer sen götürüyormuşsun aileyi.


Eşin ne yapacak peki orada? Yusuf kreşe mi gidecek?

Çok heyecanladım.Ayrı kalacak olmanıza çok üzüldüm ama neyse ki kısa süreli üstelik yeni,ilginç,yabancı,farklı o kadar çok şey olacak ki alışmaya çalışmaktan,eğlenmekten,gözlemlemekten belki çokça şaşırmaktan eşinin yokluğunu farkedemeyebilirsin bile:P

Yusufun yeni maceralarını başka bir ülkeden daha uzaklardan yazacaksın.

Nice yıllara hep birlikte...

Sevgiler..

Hamarat Anne dedi ki...

e yıllara canım,siz ailecek büyüyorsuunuz,sözde değil yani:))

kreşe başlamış minik melek,minik öğrenci olmus. wc eğitimi kısmını nasil hallediyorsunuz?
ya bi de ne cesaret eşini bırakıp gidiyorsun hiç bilmediğin yerlere?! helal yani..

OZY- dedi ki...

Kuaybeciim mutlu, uzuun, hayırlı ömürler inşallah.
İnsanın yanından ayırmadığı evladını kreşe vermesi zor iş gerçekten, ama daha yaşını doldurmadan bakıcılara bırakmak zorunda kalmadığımız için deşükretmemiz lazım.
Betül'le tanışmana çok sevindim, darısı bana inşallah;)