12 Eylül 2007 Çarşamba


Küçük mantarımın doktor kontrolü vardı dün..

( Babası artık "küçük mantar" diyor oğluma, benim eserim olan muhteşem saç modelinden dolayı )

Aslında doom günümüzden sonra aşısını da yaptırınca gidecektik ama Ramazan başlayacağı ve babamız bu Ramazan'da da Kocatepe Camisinin bahçesinde açılan kitap fuarında görevli olduğu ve ancak sahurdan sahura görüşebileceğimiz için erken gittik :))

Genel muayene tam bir faciaydı ve bir saat sürdü.. Şaka maka değil bir saat.. Zavallı Neşe hanım ter döktü resmen.. Kulağına bakmaya çalışıyor, Yusufcuk basıyor çığlığı, dişlerini görmeye çalşıyor Yusufcuk yıkıyor ortalığı.. Hatta abarttı, Neşe hanım ona doğru yönelince bile ağlamaya başladı.. Biz de çareyi Yusufcuğu "sabitlemek"te bulduk :)) Babası kol ve bacaklardan, ben de başından sorumluydum.. Kıskaca aldık resmen bebişimi, ağlaya ağlaya acıklı bir muayene oldu işte :((

Boğazı hala tam iyileşmemiş.. Sesten belli zaten, orada ağlarken hepten kısıldı ama Allah'a şükür ciğerlere inmemiş.. İlaçlara devam :((

Boyu ve baş çevresi normal olsa da kilosu tahmin ettiğimiz gibi çok düşük :(( 10. persantile düşmüşüz!! Neşe hanım elinden geldiğince beni rahatlatmaya çalıştı, onlar için esas olanın boy gelişimi olduğunu, boyda problem olursa tahlillere başladıklarını ama diş çıkarma döneminde bu kilo probleminin olağan olduğunu söyledi. İçim rahatlasın diye multivitamin yazdı ama sağlığı yerinde olduğu sürece kilosunu önemsemememi söyledi..

Uykusu hakkında konuştuk uzun uzun.. Anne sütü alma + diş + kolik sonucunda başka birşey beklememizin doğru olmadığını söyledi.. Emzirmeye devam ettiğim sürece kısa kısa uyuması normalmiş.. Bazı bebeklerde tüm dişler çıkana kadar bu süreç düzelmezmiş !! ( Yusufcum lütfen o bebeklerden olma annem, yalvarırım yaa.. )

Yeme problemi biraz daha devam ederse gündüzleri emzirmeyi kesmemi önerdi Neşe hanım.. "Sadece gece emse bile ihtiyacı olan anne sütünü alır ve gündüz de ek gıdalarla beslenir." dedi.. Böyle devam ederse son çare olarak onu deneyeceğiz galiba..

Yusufcuğun sünneti hakkında da konuştuk biraz.. İki yaşından önce yaptırmamızın iyi olduğunu söyledi Neşe hanım.. Sanırım bayramdan sonra bir de sünnet telaşı saracak bizi.. Ne kadar erken olursa o kadar çabuk iyileşiyormuş çünkü.. Zaten ben çok pişmanım doğar doğmaz sünnet ettirmediğimize.. Kıskaç yöntemi ile ilgili bir broşür verdi.. Araştırmam lazım bu meseleyi de uzun uzun..

Bir de artık rutine alınmaya çalışılan 6. ay sonrası göz muayenesini önerdi doktorumuz.. Bu dönemde gözlük kullanımı mümkün olmasa da çeşitli kırma kusurları için kapatma tedavileri varmış ve kesin çözüm sağlayabiliyormuş..

Eve dönünce Yusufcuk da ben de uyumuşuz yarım saat.. Onu bilemem ama bana ilaç gibi geldi :)) Bunu daha sık yapalım oldu mu yavru kuşcum :))

.......................

Yusufcuk ve babası yeni bir oyun keşfettiler bugünlerde.. "Sevgi aktarımı"..
Babası kendi parmağını solucan gibi oynatıp "Hani parmak, hani parmak?" diyor.. Yusufcuk da parmağını onunkine dayayıp gülüyor :))



Uzaktan bakıp kıskanmakla meşgul olan anne de oyuna dahil olmazsa olmaz ama :))




........................


Bu gece ilk sahurumuza kalkacağız inşaallah.. Az önce kaynattım Ozan'ın vazgeçilmezi erik hoşafını.. İçimi bir heyecan sardı resmen.. Bir Ramazan'a daha erişmeyi nasip eden Rabbime şükürler olsun.. İnşaallah dolu dolu geçirmek de nasip olur..

Hayırlı Ramazanlar herkese..

14 yorum:

Sabahnur dedi ki...

ben de börek yapıp kasıgı bardağı koydum simdiden masaya cok heycanlıyım:))

parmak oyununuza bayıldım.

:)

baş cevresi biz de standardında, boy ilerde ,kilo geride.. benzesiyırmuyuz ne:)

pınar dedi ki...

bu çocuklar doktor fobisi nolcak böyle kuaybe. geçen gün yağmur da kıyameti kopardı doktorda.

parmak oyununa da bayıldım. baba-oğul iyi anlaşıyorlar heralde. ama kıskanma:P ana-oğul resimlerde çok güzel çıkıyorsunuz siz de. bakmayı çok seviyorum ikinizin resimlerine.

pınar dedi ki...

bişey daha dicektim bak unutmuşum. emzirmeye devam ettiğin sürece sık sık uyanacağı emmeyi bırakınca ise deliksiz uyuyacağı doğru. yağmurda öyle oldu. geceleri eskisi gibi rahat uyuyorum artık çok şükür:)

evo dedi ki...

sevgi aktarimi oyununuza bayildim :) sanada hayirli ramazanlar.yusufcugu opuyorum cok gecmis olsun.

TUANA BERRA' nin annecigi ... dedi ki...

hayirli ramazanlar diliyorum kuaybe cim ins...yusufcukta cok tatli cikmis resimlerdemasallah.

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Doktor konusunda ben çareyi kendimize bir doktor seti alarak bulmuştum.Ve belki yüzlerce kez doktorda neler yapılacağını anlattım.Doktora ilk gittiğimizde ağlamaya devam etti ama muayenesinide yaptırdı, ikincisinde doktorun atladığı kısımları hatırlattı :D

Şimdi biri hastalandığında hemen seti kapıyor muayene edip ilaç veriyor bize.

Kuaybe dedi ki...

Sbahnurcum çorbaları da koysaydın kaselere :P

Hayırlı olsun sahurlarımız, bereketli olsun iftarlarımız inşaallah..

Fındığın kilosu iyiydi yaa, aman benzemesin bize.. Bence onun kilosu genele göre değil boyuna göre azdır.. Sıkma canını..

Pınarcım şimdiye kadar yoktu aslında doktor korkusu falan.. Olayı daha yeni idrak etmeye başladı herhalde :P

Aslında kıskanmyorum yaa.. Baba oğul anlaşmalarına, kikir kikir oynamalarına bayılıyorum ama içinden küçük bir damar dürtüyor demek ki .. Ne de olsa çok kıskanç bir kişiliğimdir :))

İnşaallah biz de seneye kavuşuruz o deliksiz uykulara :))

Teşekkürler Evocum.. Hayırlı, bereketli Ramazanlar hepimize..

Teşekkürler Yasemincim.. Senin bebişle ilk Ramazan'ın.. Tadını çıkar.. Bol bol ye, büyüsün prenses :))

Sevgili Bora'nın annesi.. benim de aklıma aynı şey geldi aslında ama biraz daha büyümesi lazım steteskopu falan oynayabilmesi için.. Şimdi anlamaz herhalde ama birkaç aya kadar alırız küçük beye bir ilkyardım ekibi :)) Çok iyi fikir gerçekten..

Bora'nın doktora unuttuklarını hatırlatması da süper.. Harika bu bebişler yaa :))

AYSUN dedi ki...

Eveeet hayırlı ramazanlar hepimize:) Sevgi aktarımı oyunu harika.

Yusufcuk minik mantar oldu demek artık. Biz de göz muayanesine gideceğiz. 29 eylülde... Hem aşı hem kontrol hem göz. Berki düşünemiyorum:)

Minel dedi ki...

bu göz muaynesi doktorların rutin olarak yapptığı birşeymi yoksa ihtiyaca binaen mi yapılıyor?
biz hiç yaptırmadık yaptırmak gerekiyormu ki?

Kuaybe dedi ki...

Aysuncum söyleyebileceğim tek şey : Allah yardımcınız olsun.. Bebişi sabitlemeye yardımcı birkaç kişi al yanına :))

Minelcim, artık 6. ayını geçen ve 6 yaşının içinde olan her çocuğa rutin göz muayenesi yaptırmayı öneriyor doktorlar.. Varsa bir problem okul öncesinde halledilsin diye.. Siz de yaptırın isterseniz..

Anonymous dedi ki...

Maasallah Yusuf yine cok tatli, isminide iyi uydurmus babasi :)
Hele elini babasina uzattigi yakin resime bayildiiiimmmmmmm.
Ücümüzün eli olan resmi bizde cekmistik güzel bir hatira oluyor..
Doktorda aglamalara bende kiyamiyorum, doktor sevdigi birseyi verse aglar mi ki?:)Bizim doktor hep birseyler veriyor eline, agliyor tabi gene ama taa muayenenin sonuna dogru bunalinca..
Hayirli Ramazanlar..
KeLeBeKk

Anonymous dedi ki...

HEe uyku konusunda Pinar demis emzirmeyi birakinca düzene girer diye ama, korkarim bu herkeste degil galiba. Yani bizde öyle olmadi en azindan, kizim emmeyi birakali 4 ay oldu en az 7 kez uyanir gece, hic düzelecek gibi görünmüyoda. Bende ögleleri onunla yatiyorum biraz yoksa hic dayanamam.Sende arada biraz kestir onunla bence..
KeLeBeKk

sumuklubocek dedi ki...

ya ben Yusuf pasa'nin saclarini cok cok begendim; hemen Selim'de denesek mi ne?
Nasil kestiniz, kipirdamadi mi Yusufcugum?
Bizde de ayni parmak oyunu var; erkeklerin hayal gucu hep ayni mi ne :)))

Kuaybe dedi ki...

Kelebekcim, doktorumuz eline mor atından renkli kaplumbağasına kadar herşeyini verdi ama ı ıh.. Kadıncağız yanına yaklaştıkça bastı çığlığı.. "Dişlerini bile tam olarak göremedim.. "diyor :))

Ay Allah korusun yaa.. Emzirmeyi bırakınca da böyle olursa ben n'aparım gerçekten.. İnşaallah bücürlerimizin uykusu düzene girer bir an önce..

Sümüklücüm, Yusufcuğun saçını senin taşınma döneminde kestim ben.. Yazmıştım o zaman hatta.. Ben kesmesen Ozan keleş yapacaktı çünkü zavallı sabiyi :)) Uyurken aldım makası elime, milim milim kestim uyanmasın diye.. Dümdüz bir model oldu ama Ozan küçük mantar diye diye ölüyor gülmekten..

Hadi siz de Selim'e yapın aynısını, mantar kardeşliği başlatalım :))