24 Aralık 2007 Pazartesi

Bayramdan küçük notlar:

- Bayram sabahına Yusufcuğun midesindekilerle yıkanarak başladı annesi!! Allahtan üstünde bayram cicileri değil de pijamaları vardı :P Hafif de ateş eklenince bu duruma anne, yolda-molada kar oynamalarına yordu bu durumu ama Yusufcuğun başka bir sürprizi vardı.. Kendisine verilecek harçlıkları karşılıksız bırakmayı gururuna yediremeyen Yusufcuk biri alttan biri üstten olmak üzere iki yeni küçük diş hediye etmişti anne-babası ve tüm sevenlerine..

- Yusufcuk Mirza kardeşle tanıştı bayramın ilk günü.. Tatlı kuzenine niçin "akan yanak" lakabı taktıklarını yakinen görmüş oldu.. Mirza ne tarafa dönse tombiş yanakları da o tarafa doğru akıyordu çünkü :))

- Hava çok soğuk olduğu için kurbanlığı göremedi Yusufcuk.. Zaten annesinin onun "fışkırttıklarını" temizlemekten babasıyla gidecek fırsatı da olamazdı!! Oysa annesi onu koçun üzerine bindirip fotoğraf çekecekti.. İyi ki gitmedi.. Anneye belli olmazdı, yapardı valla :))

- Çok çok bayram ziyareti yaptı Yusufcuk.. Hopladı, zıpladı, coştu coştu oynadı.. Her müzikte popişini sağa sola salladı.. Annesinin halasını kahkaha atmaktan yerlere bile yatırdı..

- İstanbul'un trafiğinden fenalık geldi Yusufcuğa.. Annesine de tabii.. "Kaç sene nasıl yaşamışım ben burada? Nasıl dayanmışım bu trafiğe?.." dedi hatta.. Yusufcuğu arabada oyalamak için cama vurup, yaramazlık yapan Yusufcuğu almaya gelen canavar taklidi yaptı, "Vermem oğlumu sana vermeeeemmm.. Uslu duracak o.." diye kendi kendine cevaplar vererek avunmaya çalıştı..

- Yusufcuğun annesi, hiç tanımadığı bir evde yaşayan hiç tanımadığı insanlara kurban eti götürdü bu bayram.. İki odaya sığmayan çalışan altı kişinin hayatına rastladı orada.. Hasta baba, seri konuşamamanın ezikliğiyle anlatmaya çalışıyordu içindekileri.. Ama gülüyordu gözleri.. Yusufcuğun annesi bir kere daha anladı ki onu en çok mutlu eden şey, kendi vesilesiyle gülen gözlerden ona yansıyan mutlu enerjiydi.. Hep gitmeye karar verdi o eve, hep görmek istedi o gözleri..

- Yusufcuğa bayramlık almadı annnesi bu bayram.. Çok kıyafeti vardı, ihtiyacı yoktu çünkü.. Onun yerine başka bir bebişe güzel bir kıyafet hediye götürdü.. Bunu yapmayı da çok sevdi.. Bundan sonra da hep öyle yapacak inşaallah.. Kendi oğluna bayramlık alsa da almasa da bir başka çocuk da onun gibi sevinsin, bayramda cici cici giyinsin isteyecek..

( Son iki maddeyi "Oo, Kuaybe neler yapmıııışş.. Ne sevaplara girmiiişş.." densin diye yazmadı Yusufcuğun annesi.. Bizim için belki küçük olan iki ayrıntının başka hayatları tahmin edemeyeceğimiz kadar aydınlatabildiğini farkettiği ve bunu hep hatırlamak istediği için yazdı.. )

..................

* Bir süre fotoğraf eklemeyeceğim sayfaya arkadaşlar.. Esra'nın başına gelenleri okuyunca öncekileri için de ciddi ciddi endişelendim açıkcası.. Şu anda vaktim olmadığı için yapamıyorum ama eve dönünce inşaallah ciddi değişiklikler olacak sayfada.. Sanırım artık şifreli bir bloga çevireceğim ben de bu sayfayı :( Hala tam karar verebilmiş değilim ama umumi olması çok büyük problemlere zemin hazırlayabilir gerçekten.. Sadece sürekli yorum yazan, tanıdığım, güvendiğim insanlar okursa daha rahat olacağım galiba.. Bunun yanısıra yeni bir blog oluşturacağım inşaallah.. Orası şifresiz olacak ve Yusufcuktan ziyade gözlemlerimi, okuduklarımı ve paylaşmak istediklerimi yazacağım.. ( Senin düşüncelerinden bize ne?" diyenler için hatırlatma: Okumak zorunlu değildir :P )

* İkinci önemli mesele de dönüşle ve tanışmayla ilgili.. Cumartesi giderim diye düşünmüştüm ama perşembe akşamı evde olmam ve Cuma günü gelecek misafirlerim için hem Ozan tarafından birazcık (!) altı üstüne getirilen evi toparlamam hem de hazırlık yapmam lazım.. Ozan'ın yurtdışında yaşayan amcası ve oğlu ( "aile hekimimiz Pol" lakaplı kişidir kendisi, Ozan'ın has kankasıdır ) bebek görmeye geleceklermiş bize ve hemen sonrasında döneceklermiş İsviçre'ye izinleri bittiği için..

Bu durumda buluşma olamayacak sanırım.. Çünkü tek ihtimal olarak yarın akşam kalıyor ve bu çalışan arkadaşlara da eşleri problem edebilecek arkadaşlara da uymaz.. Gündüz yapalım desek, zaten en az yarı yarıya fire veririz.. "İnşaallah bir dahaki sefere.." demekten başka çare yok sanırım :(( Zaten ne yapacaksınız benimle tanışıp, cadının tekiyim işte :P

Şimdilik bu kadar.. Yeni blogumuz ve yeni haberlerimizle dönüşte karşınızda olmak dileğiyle :)) Bakalım Yusufcukla beni nasıl bir geri dönüş yolculuğu bekliyor? Benim gündemim şimdiden bu!!

29 yorum:

Minel dedi ki...

Hayırlısı olsun Kuaybe
görüşemesekte bir gün biryerlerde görüşmeyi istiyoruz ya önemli olan bu!
Sayfayı şifrelersen mutlaka bizimde haberimiz olsun olurmu?

Esranın başına gelenlerden bahsetmişsin,vefat ettiğini duydum ama nedenini bilmiyordum ihtiyaten dikkat etmemiz gereken birşey varsa bizde koymayalım resim felan problem nedirki?
sevgiler

Kuaybe dedi ki...

Canım bahsettiğm Esra farklıydı.. Unutmuşum link eklemeyi.. Ekledim şimdi.. Orada okursun neler olduğunu.. Sana yorum yazdım ayrıca, okursan haberleşelim hemen..

Minel dedi ki...

Tamam Kuaybecim bende cevap yazdım
Çarşamba günü görüşmek dileğiyle...

SenaBera dedi ki...

-Yusufcuğa geçmişler olsun, yeni dişleri de hayırlı olsun..!
-Geçmiş bayramınız da tekrar kutlu olsun...
-Fotoğraf konusunda haklısın, ben de çekiniyorum açıkcası..
-Bir de zaten kimse inanmamıştır da, ben de belirteyim istedim, Kuaybe de cadılığın c'si bile yok arkadaşlar!! Kendisi tatlı mı tatlı, şeker mi şeker bir insan..!

Öykücü dedi ki...

Ben sana hergün orum yazmıyorum ama hergün okuyorum.Sen beni tanımazsın ama güvenilmeyecek bir şey yapmadım hiç.

Korkmakta haklısın ama şifrelendiğinde seni okuyamayacak olmama üzülmek de benim hakkım.

Sevgiler..

yadigar dedi ki...

s.a.ben size pek fazla yorum yazmasamda sayfanızı okuyorum.hatta yusufcuğu bebekliğinden beri takip ediyorum.ama şimdi şifreleme diyosunuz :( neden bazı kişiler güzellikleri bozmaya çalışır anlamıyorum.bebek bloğlarını okumayı seviyorum.okuduğum bir iki bebek bloglarından birisiniz.allah hayırlı uzun ömürler versin yusufcuğa.allaha emanet olun...

Püstüklü Mama dedi ki...

Amaaan siz de mi şifreleniyorsunuz :(

Cimcime'nin annesi dedi ki...

Kuaybe,
Yazini okuduktan sonra bende ciddi manada tirstim...
Bloguma sifre koyacaktim ama beceremedim.Nasil yapilacagini biliyor musun?
Muhabbetle..

Anne ve Bebisi dedi ki...

Yeni dişleri hayırlı olsun:) Umarım biz de bu hastalığın sonunda güzel güzel dişlerle ödüllendiriliriz :)

Geçmiş Bayramınız kutlu olsun canım.Öperim koçççç Yusufcuğu :))

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

SIFRELEMEK EN DOGRUSU KUAYBECIM ISTEDIGIN GUVENDIGIN KISILERI DAVET EDIYOSUN.SONRA GONUL RAHATLIGIYLA AILECEK RESIMLERIMIZDEN KOYUYORUM.TAVSIYE EDERIM YANI)))HIC RESIMSIZDE SEVMIYORUM CUNKU KIZIMA GUNLUK YAPIYORUM RESIMSIZ OLMAMALI DIYE DUSUNDUM BLOGU SIFRELEMEK DAHA MANTIKLI GELDI BANA...SEVGILER..

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Ya sapık insanlara şifrede çözüm değildir ki kuaybe. Olan yusufcuğun maceralarını merak edenlere olacak. Minik Patiklerde şifrelemiş blogunu, ne güzel ondan 2. bebek hazırlıklarında tiyo alacaktım , hani düşünürsem seneye diye. bak şimdi okuyamayacağım. Sesimi duyuyorsan MP al benide içeri :)

sühendan dedi ki...

Eşi izin veren ve çalışmayan,iki çocuklu evde oturan,seninle tanışacağı günü bekleyen ben i hayal kırıklığına uğrattın:(
Ben de sabırsızlanıyordum ne zaman gerçekleşecek bu buluşma diye...

KeLeBeK dedi ki...

esranın başına gelenler gerçekten dehşet verici, internet ortamı kesinlikle güvenilir değil bence..
bu arada geçmiş bayramınızı da kutlayayım burdan yusufcukun yeni dişleri de hayırlı olsun :)

AYSUN dedi ki...

Kuaybe üzüldüm görüşemeyecek olmamıza:( Bir dahaki sefere inşallah... Esranın başına gelenler çok üzücü gerçekten de. Sanırım kendimizi korumamız gerek...

pastacirapunsel dedi ki...

canım,
herşeyden önce geçmiş olsun, yeni dişler de hayırlı olsun.Şifrelemeden haberdar et beni lütfen.
Demek tanışamayacağız, çok üzüldüm:((
Sevgiler....

Esra dedi ki...

Merhaba Kuaybe,sayfanı şifreleyeceksen şifreden bizimde haberimiz olsun olur mu?Minik Yusuf'un maceralarını senin anlatımınla okumaktan büyük keyif alıyorum..Davetli listene bizi de eklersen memnun olurum :)

Bir Hoş Seda imiş... dedi ki...

Kuaybecim öncelikle yusufçuğa geçmiş olsun.Minik pıtırcıklarınız hayırlı olsun:)Ben ne senden nede diğer arkadaşlardan ayrı kalmak istemem ama Hayırlısı olur inşallah.Resim olmasada olur yeterki sizden ayrılmayalım:)

Anonymous dedi ki...

Selam Kuaybe..
Yusufcuga cok gecmis olsun! Bazen böyle ummadik anda cocuklarda birsey cikiyor iste, hayirlisi.
bizde dün gece kalmak niyetiyle yengemlere gittik ama gece mecburen kizim durmayinca uyumak istemeyince 'eüüüv' deyince geri geldik:)
Esra arkadasin yasadiklarini okudumda, ayy inanilmaz yaa film gibi resmen. Ben kendi aile resmimizi hic eklemedim bloga biraz bu tarz seylerdendi benimde korkum, kiziminkileride cok az ekliyorum. Bundan sonra bende bir imza ekleyerek ekliycem resimleri..
Sende sizin icin en dogru karari alirsin umarim!
Sevgiler..

KeLeBeKk ve minik kelebegi DiLaNuR eCe

zehra dedi ki...

ilk once gecmis bayraminizi kutlar yusuf'umun da o guzel yanaklarindan operiz kizimla birlikte...

kuaybecim sen beni yeni tanidin ama ben seni yazilarindan taniyorum ve seni bebisini okumaktan cok mutlu oluyordum.sifre koyarsan sana yusufcuguma nasil ulascam ben yaa cok uzuldum simdi:(bizede bir cozum bulursun ins.

bu arada sen bir cadi degil olsan olsan minik melegin melek annesi olursun:)gercekten melek gibi bir annesin bence herkes senden birseyler ogreniyo..bir cocugu bayramda sevindirmen cok duygulandirdi beni..

hep sevgiyle kal..

zehra

Anonymous dedi ki...

Slm Kuaybe cim Yusufcu ga cok gecmis olsun.


Sayfayi sifrelemeyi dusunuyormussun,haberimiz olur ins...sifrelendigi zaman.
Sevgiler.

uçan talhanın annesi dedi ki...

dişler hayırlı olsun... bizim bayram maceramızda da 20 şer saatlik yol hikayeleri var. hâlâ çok yorgunum biraz kendime geleyim anlatacağım nasipse... şimdi blogları ziyaret edeyim
ben yokken neler olmuş. ay çok özledim buraları
şifreli yaparsan ben de okumak isterim yusufcuğu :D özlerim zira...

Archi*Sugar (Esra) dedi ki...

Kuaybecigim, sifrelemek cozum degil kesinlikle. Eger biri sana "takmissa" once guvenini saglar sonra davetiyesini alir, girer. Sadece seni tanimayanlari uzak tutar sifre.

Ama bebeginin fotolarini korumasiz koyma. Bir yontem cok kucuk fotolar koyup ustunu damgalamak. Ya da bebek blogunu insanlarin okumasina acmamak. Dedigim gibi sifre bence kesinlikle cozum degil. Her davet ettigin kisi aslinda gercekte kim oldugunu bilmedigin bir yabanci. Her ne kadar tanidigini sansan da.

Ayrica soyle bir durum var. Savci, boyle seyleri genelde insanlarin tanidiklarinin yaptigini soyledi. En buyuk tehlike tanidigini dusundugun, arkandan kuyunu kazanlar...

Ama ben de cok uzuldum minnosun resmini goremeyecegim icin. :-(
Birden icim buruldu...Ama neyse, o guvende olsun da. Onemli olan o...

Sevgiler
Esra

Ülkü dedi ki...

yusufcugun yeni disleri hayirli olsun :)
sayfayi sifrelersen lütfen haberim olsun. yazilarini keyifle okuyorum.. her zaman yorum yazmasam da her gün mutlaka geliyorum..
sevgiler

firdevs dedi ki...

sevgili kuaybe blogunu hergun mutlaka acip bakiyorum lutfen sifrelersen benide davetli listene eklermini??Adam bebegin sayfasindan olduk bari yusufcuk'tan olmayalim...sevgili mp eger okuyosan yorumumu lutfen benide ekle listene:((

uragan dedi ki...

Yaa yuh ya. Gittim baktım esra'nın bloguna, inanamadım. Şifrele valla kuaybe, bir sürü fotoğrafınız var kardeşim. Ama beni de ekle. Ben uragan'da mailimi verdim, yan tarafta, beni de ekle unutma.

muko dedi ki...

öncelikle geçmiş olsun canım
tanışamyacağımıza üzüldüm inşallah başka sefere
eğersayfanı şifrelersen davet edilenler arasında olmak isterim zira senin yazılarını büyük keyifle okuyorum

muko dedi ki...

Kuaybe'cim benim senden bir ricam olucak mümkünse eğer,bebek bolerosu ve büyükler için bir başka bölero vardı resimlerini eklmiştin mümkünse tekrar eklermisin gövdeyi ördüm bitirdim ama eklemeyi yapamadım sana zahmet eklersen sevinirim..

Feyza dedi ki...

Slm Kuaybecim;
Geçmiş bayramınız kutlu olsun+yeni dişlerinizde hayırlısı olsun..
Esra hanımın başına gelenleri duyunca üzüldüm yazılarını çok beğeniyorum ama yorum yazamamıştım burdan kendisine geçmiş olsun demek istiyorum..
Belli bir süre yorum yazamayacağım Kuaybecim ama şifre koyarsan da mutlaka mail adresime bildirmeni istiyorum..

Feyza dedi ki...

Blog açmayı ben de çok istiyordum ama böyle şeyler okuyunca tamamen vazgeçtim eğer günlük tutmak istersem word sayfasında bişeyler yapacağım sanırım zira 10-15 güne kadar fazlasıyla vaktimin olacağını düşünüyorum evde olmakla da insanın pek zamanı olmayacaktır kanısındayım ama özel hayata daha fazla zaman ayıracağım..
Sizlerden de ayrı kalacağıma çok üzülüyorum Yusufcuğu görmeyerek çok özleyeceğim eve hemen internet bağlatmalıyım..
Esra hanıma ben de katılıyorum ama bu durumda kurunun yanında yaş da yanacak..
Bizim suçumuz ne:((