27 Ocak 2008 Pazar

Archicim, az daha bir firar da bizim evde yaşanıyordu dün!! Yusufcuk kaşla göz arasında sokak kapısını açtı ve kaçmaya yeltendi.. Allahtan ki üstte olan ve kapının sadece belli bir aralığa kadar açılmasına izin veren demir kilit takılıydı da çığlık çığlığa apartmanı ayağa kaldırmak zorunda kalmadım!! Olacakları düşünmek bile istemiyorum yaa.. Allah korudu.. Bundan sonra daha da dikkkatli olmamız lazım.. Ben hep kilitli tutarım zaten kapıyı ama bir de bunun paranoyası eklenecek şimdi hayatıma :P "Ay kapı açık mı kaldı.. Ay ya Yusufcuk açıp kaçarsa.. Ay aşağı kapıya inerse.. Ayy..."
Sonra..

Yusufcuk reklamları seyrediyor dün akşam.. Turkcell'in tavuklu yeni reklamı çıktı.. Hani müşteri "Buralarda tavuk döner yiyebileceğim bir yer var mı ?" diye soruyor da tavuk bayılıyor ya.. İşte o.. Tavuk kendini yere attı, reklam bitti, baktık bizim küçük civciv "Hağğyy" deyip arkaya attı kendini.. Gülmekten yere yattım.. Babası "Bir daha bayıl bakalım.." deyince yine aynı sahne :)) Şimdi o tavuk çıkınca hemen ekranın karşısına koşuyor, o bayılınca bizim civciv de atıyor kendini arkaya..


Sonra..


Sabah, faciayla sonuçlanan bir hamurişi denemem oldu!! ( Bana ne oluyorsa, evde katmer, bükme ustası kayınvalidem var, ben macera arıyorum.. Ama güzel bir pazar kahvaltısı hazırlamak istemiştim, masumum :P ) Neyse.. Hamurun altına serdiğim beze un döküldü, bezi kaldırırken de yere döküldü.. Ben de mutfağa giderken "Neyse önemli değil, gırgırı getirir, gırgırlarım şimdi.." dedim.. Ben mutfaktan döndüm ki ne göreyim.. Yusufcuk gırgırı almış, unları gırgırlıyor bile!! Öptüm öptüm bitirdim akıllı miniğimi.. Maşaallah..


Daha önce de yazmıştım ya, galiba cidden çok temiz ve titiz bir insan olacak benim oğlum.. Eline ne zaman bez geçirse hemen orayı burayı siliyor, yere birşey dökülüyor, gırgırlıyor, etrafta bulunan ıvır zıvır çamaşırmakinesine ya da halı altına doldurmak suretiyle evi toparlıyor :)) Gerçi arada kazalar da olmuyor değil.. Örneğin geçen gün, 70 derecede yıkandı bir makine dolusu renkli çamaşır.. Allahtan sağ ve giyilebilir durumda hepsi :)) Sıkma sırasında falan değiştirmiş galiba makinenin ayarını, bozulmamış hiçbirisi.. Aynı şeyi şimdi bulaşık makinesine de yapıyor.. Sıcaklık ayarı düğmesi panele gömülü duruyor aslında, üstüne az basınca dışarı çıkıyor ve çevrilebiliyor.. Amam benim küçük hafiyem onu da keşfetmiş.. Minnoş parmağıyla basıp dışarı çıkarıyor o düğmeyi ve ayarı değiştiriyor!!


Dün de halının üstünde bir süre oynadıktan sonra orada durmasını gereksiz gördüğü çay süzgecini götürüp çöpe attı!! Adam bebek birşeyleri - hatta annesinin arabasının anahtarını- çöpe attığında çok gülüyordum okurken.. Aynı şeyi oğlum yapıyor şimdi.. Bundan sonra kimsenin yaramaz bebişine gümlek yok Kuaybe tamam mı :P


Yaramaz bebiş demişken.. Son bir afacanlık daha yazalım ve bitirelim bu yazıyı.. Yusufcuk annesinin tasarlayıp babaannesinin ördüğü boleroyu muhtelif zaman ve muhtelif büyüklüklerde söktü üç kere!! Tekrar tekrar ördü babaannesi alta alta kaçan ilmekleri.. Cidden hızına yetişemiyoruz biz bu minnoşun :))


Şimdilik bize müsade.. Ben bu aralar çalışacağım yine biraz.. Yayınevi ödemeyi yapmadığı için yarım bıraktığım testleri tamamlayayım bari hazır babannemiz buradayken.. Belki onu bitirince yeni bir iş alırım..


- Ay bunu yazmazsam olmaz.. Ben tam kapatacaktım bilgisayarı, babaannesi de evde olmayan babasının nerede olduğunu soruyor Yusufcuğa.. O da buzdolabının üstündeki resmini gösteriyor babasının, ona "gel gel" yapıyor.. Küçük civcivim benim :) -

13 yorum:

sühendan dedi ki...

Maşşallah,Barekallah Yusufcuğa...

Bak güldüğün şeyler tek tek başına geliyor.Benim iki çocuklu halime de gülmüştün.Ona göre...Hatırlatmak istedim:)))

pınar dedi ki...

sen anlatırken ben yoruldum kuaybe. maşallah hareketli yusufçuğa. yağmur yusufçuğa göre daha sakin. bak şimdi senin gibi benim de başıma gelirmiş, yağmur da yusufçuk gibi yerinde duramayan bir çocuk olurmuş:)

Archi*Sugar (Esra) dedi ki...

ah ah su kucuk civcivler hep ayni galiba. Aman Kuaybe... kacmasin dikkat et. Bizimki hic akillanmadi valla son kacma isinden. Surekli kapiyi kontrol ediyor acik mi diye. Acik bulsa gidecek yani. Hele disari cikmak icin giyiniyorsak, ayakkabilari giymeden firliyor disari.

Suzgeci atma isine cok guldum. :-) Benim civciv de ayakkabilarin icine, dolabin altina, vs bir seyler gizliyor. Aylar sonra buluyorum cogu kaybettigim seyi. Cope de atmistir kesin ben fark etmeden.
:-)))

optum civcivini de seni de. :-)

pastacirapunsel dedi ki...

Tatlı meleğin anneciği,

Aman dikkat et, valla 2 saniyede uyutuveriyor bu civcivler anneciklerini:)) Çöp maceraları ise gülme komşuna durumu tam gerçekten:))

Babaanneye de selamlarımı ilet.

Kocaman sevgiler.....

TUANA BERRA' nin annecigi ... dedi ki...

Bak Yusuf cuga bak bir yolunu bulsa kacicak demek Allah korusun aman dikkat Kuabe cim.
Bide ne kada rtemiz ve titiz bu oglan masaallah kizimda ona ceker ins...diyim:-)))


Sanada kolay gelsin Kuaybe cim hayirlisiyla tamamlarsin isini ins... yastuf

uçan talhanın annesi dedi ki...

kolay gelsin sana kuaybecim.
sanırım talhaya da gülmüştün...
yani bu durumda seninki direksiyona kadar tırmancak gibi :D
bizimki çöpe değilde balkondan aşağı atıyordu eline her geçirdiğini... karşı apatmandakiler yerde birşey bulunca önce bize soruyorlardı :D ama geçti şükür atma devri...
demek bayılıyo küçük civciv. keşke bir görüntüsü olsaydı :D

Esra dedi ki...

Kuaybecim geçen hafta bizim de başımıza geldi bir kaybolma vakası..İyiki sen yaşamamışsın ve de hiç yaşamazsın inşaallah..Çok korkunç bir durum..
Yusufcuk yine formunda maşaallah.Çok tatlı yaa.Allah bağışlasın..Yaptıkları kızımınkiyle aynı hemen hemen..Okurken aa aynı davranışlar diyorum hep:)
Öpüyorum tatlı yanaklarından minik afacanın..

AYSUN dedi ki...

Kuaybe maalesef Berk de bu sabah sokak kapısını açabildiğini gösterdi bize:) Biraz zorlandı uzanırken ama amacına ulaştı. Allah korusun tetikte olmak lazım artık:P

Yusuf çok temiz titiz bir çocuk olacak annesi:) Ve de sana yardım edecek ilerde:)

arzu dedi ki...

:)))Kuaybecim boyle pozlari ve aciklama yazilarini nerden bulur nasi akil ederisin bilmem:))supersin ya, oldurdun gulmekten...hele o babanin fotografini gostermesi bitirdi beni:)))

SenaBera dedi ki...

Öperim o temiz titiz küçük beyefendiyi... Kuaybeciğim yorumları okudumda sen de herkeslere gülmüşsün ama:)) Demek artık kapıyı da açabiliyor... Becerikliliğine maşAllah da, sana Allah kolaylık versin canım..( Az kaldı dayan bir-bir buçuk sene kadar):)

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

RESIMDE YUSUFUM COK SEKER CIKMIS COK.BENIMDE EN BUYUK KORKUM9RABBIM IMTIHAN ETMESIN)BUYUK ALISVERIS MERKEZINDE RANAYI KAYMETMEK.RABBIM HEPIMIZIN YAVRULARINI KOTU INSANLARLA KARSILASTIRMASIN(AMIN)...

Minik Patikler dedi ki...

:) özledim sizi :) çok şekerdi minnoş çoookkk :)

KeLeBeK dedi ki...

kuzenimizin bir arkadası varmıs, çok titiz ve temiz bir bayandır diye anlatıyor kuzenimiz, çocuğuda alışmış artık, elinde bez sürekli sağı solu siliyor ufacık çocuk hiç kirletmiyor diyor :)) burdan biz de ne çıkarıyoruz sevgili kuaybenin temiz ve tertipli olduğunu :) afferin yusufcuk, annesine yardım ediyor, çok iyi ediyorsun kuaybecim, ben de erkek çocuklarım olursa inşaAllah, iş bilsinler istiyorum, eşlerine yardım etsinler biz çok çektik çook :))