14 Şubat 2008 Perşembe


Kötü haber..
Yusufcuk hasta..


Ben MK bebişi okuyup hasta diye üzülürken benim minişim de hasta bebişler kervanına katıldı..

Az önce yaklaşık 40 dakikalık bir çarşaf sefasının ardından -babaannesinin deyimiyle- nihayet "Alice Harikalar Diyarı"na kaydı Yusufcuk.. Dün geceyi bölük pörçük, mız mız ve ateşli geçirdik.. Saat dört civarı uyandığımda resmen sıcak su torbasına sarılıp uyumuş gibiydim.. Cayır cayır yanıyordu miniş.. Uyandırıp ateş düşürücü içirmeye çalıştım ama nafile.. Yarı baygın gözleriyle kendini yataktan atmaya kalktı küçük kaloriferim.. Babaannesi geldi sesimize ve burnunu sıka sıka ağzını açtırıp bir ölçek içirebildik çok şükür.. Sonra sabaha kadar süren bir uyu-uyan-burnum tıkalı diye ağla-em-ağla-uyuyakal-tekrar nefes alama ve uyan-ağla.. döngüsü başladı..
Burnu-genzi tamemen tıkalı ve balgam söküyor öğüre öğüre :((

Ya daha önceden üşüttü ya da salı günü..

Salı gününü tamamen hastanede geçirdik.. Ondan önceki gün sadece bir kere çiş yaptı ve gece de hiç çiş yapmadı Yusufcuk.. Yatmadan önce de ağlaya ağlaya ve bezini göstere göstere çiş yaptığı için idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendik.. Hafif de ateşliydi.. Ateşin sebebini anlamak için tahlil istedi doktor ama idrar tahlili temiz çıktı, kültür sonucunu da henüz almadık.. Yarın çıkacak inşaallah.. Daha o gelmeden bu sefer de üst solunum yolu enfeksiyonu başladı işte :((


Zaten çiş yapamıyor diye gittiğimiz hastanede bir de idrar tahlili istenince ne oldu bilin bakalım..
Saatlerce Yuusfcuk çiş yapsın diye nöbet bekledik ..

İdrar torbasının yarım saatte bir değiştirilmesi gerekiyor bebiş çiş yapmazsa.. Yoksa idrar steril olmuyormuş.. Yenisini takmak ayrı işkence zaten.. Biz de bol bol su içirmeye çalıştık Yusufcuğa süreci hızlandırmak için :))

Baktık ki bir süre sonra biberonu görünce kaçmaya başladı, biz de lolipop tutuşturduk eline.. Yaladıkça içi yansın, su içsin diye :))

2.5 saat sonra nihayet çiş yaptı Yusufcuk.. Ama bu sefer de torbadan bile taşıp paçalarına akacak kadar!! Herhalde canı yanacak diye korkup tuttu,biriktirdi, sonra da dayanamadı yavrucak :P Oturduk bankın üstüne, baştan aşağı değiştirdik kıyafetlerini..


Sonra sıra sonuçları beklemeye geldi.. Yusufcuk hastane koridorlarında koşar, ben peşinden.. Orayı burayı eller, ben çıldırmanın eşiğinde.. Neyse doktorun odasına gittik tekrar sonuçları göstermeye.. "Tahlilde belirgin bir enfeksiyon bulgusu yok.." dedi. O sırada aklıma Yusufcuğun kolunda bir haftadır dikkatimizi çeken kızarıklık ve döküntü geldi, onu da gösterdim. Bizi cildiyeye sevketti. Ve günün sürprizini orada öğrendik.. Yusufcukta atopik egzama başlamış.. Alerjik kökenli dedi doktor.. Birçok yiyeceği, özellikle hazır ve kimyasal içerikli gıdaları, kokulu ve renklendiricili şampuan ve kremleri, yün kıyafet ve halıları vs. hayatımızdan çıkarmamız gerektiğini söyledi.. Tabii çok moralim bozuldu benim..


Şimdiye kadar çok mecbur kalmadıkça hiç hazır gıda vermedim, çikolata-şeker vs abur cuburdan hep uzak tuttum Yusufcuğu.. Ama babaannemiz geldiğinden beri maalesef "zararlı" madde tüketimi başladı ve oldukça da fazlalaştı işin doğrusu.. Ben yemesine izin vermeyince de "gaddar anne" oldum şakayla karışık.. Şimdi o kadar kızıyorum ki kendime.. Keşke duymak istemediğim şeyleri duymaya biraz daha tahammül etseydim de bebişimin cildinde o alerjik döküntüleri görmeseydim :((


İki gündür krem sürüyorum ve yağlıyorum Yusufcuğu.. Cildi de çok kuru dedi doktor.. Bana çekmiş maalesef.. Kışın her gece vıcık vıcık kreme bulanmadan yatmazsam sabah gerilmiş kağıt gibi kalkıyorum :P Böyle devam ederse, ellime varmadan kuru erik gibi olacağım galiba kırışıklardan :))


Neyse konuyu sulandırmayalım..

Hasılı Yusufcuk hasta ve böyle giderse yarın yine hastane yolu görünüyor bize..


.................

Bu arada, dün cicik bir hediye aldım eski sevgilimden..

Kırmızı eteğimin üstüne çok uydu kırmızı şalım..




Eski sevgilim kim mi?

Tabi ki Ozan.. Hi hiii :))

17 yorum:

Sabahnur dedi ki...

canım cok cok gecmiş olsun..

o idrar bekleme olayını bilirim, o kadar bekledikten sonra torbanın boş oldugunu bezin islak oldugunu gormenin nasil sinir bozucu oldugunu da soyliyeyim hemen, neyseki siz cişi bulmussunuz:))

basortunde cok yakısmıs masallah:)

TUANA BERRA' nin annecigi ... dedi ki...

GESMIS OLSUN INS...EN KISA IYI OLUR YUSUFCUK .ACIL SIFALAR DILIYORUM.


Salinda cok yakismis guzel yuzune masaallah.Gule gule eskit canim.

pastacirapunsel dedi ki...

Canım benimmm,
Kıyamam Yasufcuğumaaa... Onun yerine bizler hasta olalım, kuzuma bişeycik olmasın...
Canım, alerjik bünye bir de kuru ciltle birleişnce(bakınız ben) işler daha da sarpa sarıyor, yağlanmaya devam....
Çok çok geçmiş olsun, yeni cicini de güle güle kullan:))

Sevgilerrrr...

SenaBera dedi ki...

Çok geçmişler olsun canım!! Allah acil şifa versin kuzucuğa inşAllah... İdrar bekleme olayı gerçekten de işkence.. Neyse ki bir şey çıkmamış. Allerji için de geçmişler olsun.. Bizim de ailece cildimiz hassas ve allerjiye yatkın. Biraz dikkatle iyi olur inşAllah.... Bu ara tüm yavrular hasta maalesef. Biz de bugün yeğenimle hastanedeydik yine. Üç kutu antibiyotikten sonra yine ateşlendi. Çok şükür doktor bu kez antibiyotik veya iğne vermedi. Bağışıklığını güçlendirmeye çalışın, dedi. Bunun için de kendi çocuklarına da kullandığı çörekotu yağını tavsiye etti. Aklında bulunsun diye yazıyorum. Doktor hanım çocuklarına bebekliklerinden beri içiriyormuş ve pek hasta olmazlar, dedi..Bir de, ki bunu zaten ben de biliyordum, bir kuru soğanı ortadan ikiye bölüp, balın içinde bekletiyorsun ve o balı kaşık kaşık yediriyorsun. O da doğal antibiyotik görevi görüyor. Gerçi ben bunu çocuklara yedirmeyi pek başaramadım ama kendisi yadiriyormuş..:) Off amma uzattım gidiyorum...

Cicini de güle güle kullan, çok yakışmış....

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

COOK GECMIS OLSUN COOK OPUYORUZ YUSUFCUGU AYRICA BASORTUSUDE COK YAKISMIS GUKLE GULE KULLAN SEVGILER..

KeLeBeK dedi ki...

çook çok geçmiş olsun yusufcuğa annesi, bebekler hiç hasta olmasınlar Allahım hep mutlu olsunlar
ben bebeğim doğunca kimsenin müdahalesine müsade etmeyeceğim inş. biraz sert olmak lazım sanırım, üstelik etrafım müdahale etmeye hevesli iyi niyetli insanlarla dolu olduğundan...

ben de çok kuru ciltliyimdir dediğin gibi evden çıkarken şşöyle bir sıvanmazsam eve döndüğümde suratım ellenme halde olur

Archi*Sugar (Esra) dedi ki...

ah cok gecmis olsun. Alerji zor is gercekten. Saydiklarin cok genis kapsamli. Acaba daha azaltamiyor mu doktor olasiliklari???

Anne ve Bebisi dedi ki...

aaaa dedim yazinin basini gorunce. aaa Yusuf da hasta olmus:(

Cok gecmis olsun. Uzuldum uzulmesine de, daha cok sesli sesli hem de, guldum:) Iki postu ust uste okudum:)) Cok iyi geldi:))

Dokuntu konusuna da uzuldum ama ise iyi yonunden bak, bundan sonra hemen; allerjisi var onun, tehlikeli, doktor kesinlikle yasakladi dersin, biter. Kimse bir sey diyemez. Maalesef aile buyukleri boyleler, onlar artik anne baba sorumlulugunu tasimadiklari icin rahatlar ama biz degiliz:)) Insallah tekrarlamaz dokuntu. Boyle seyler zamanla gecebiliyor. Kucukken gosterdigi reaksiyonu sonradan gostermiyor falan. Hem soyle dusun, ozellikle ivir zivir, gereksiz seylere varmis, bir de guzelim yiyeceklere allerjisi olanlar var. Iyi ki oyle bir sey degil. Kokulu sampuan, kremi naapacaksin hem:) Al en halisinden zeytinyagi, kullan:) Babam sadece halis zeytinyagi kullanir ve masallah 60 yasinda zenciler gibi gur saclari vardir:) Yusufcugunkiler de oyle olur belki ilerde:))))

Opuyorum canim cok cok. Daha uzun uzun yazmak isterdim ama mektubuma burada son vermem lazim:P Yeni iyilesmis oglum uyurken ben de kestireyim artik:)))

sühendan dedi ki...

Çok geçmiş olsun YUsufcuğa.İnşaallah en kısa zamanda atlatır.Çiş sıkıntısı hariç bahsettiğin sıkıntıların hepsi Emin de de var.Ben dişten olduğunu düşünüyorum.

Enes in dört şeye karşı alerjisi çıktı.Ama koldan yapılan alerji testinde.Belki ilerde siz de yaptırırsanız inşaallah bahsettiğinden de az şeye karşı vardır alerjisi.

Şalın da çok yakışmış.Ne düşünceli sevgilin varmış.

uçan talhanın annesi dedi ki...

çok geçmiş olsun...
idrar bekleme olayını biz de yaşadık. onca saat bekle eve gelince yapsın :( ve 20 dk. içinde yetiştir... umarım birdaha yaşamayız. ne siz ne biz...
şalın çok yaşımış maşaallah... ne düşünceli eski sevgililer var yahu...
kuru ciltli olmak zordur eminim. her zaman işin yoksa kremlen...
son olarak: YÜRÜ BE PEHLİVANNNNNN :D

Esra dedi ki...

Cok geçmiş olsun canım.Allah şifa versin bir an önce..İdrar bekleme olayı çoğu annenin maceralı geçiyor heralde, ben de bilirim.. hele kız çocuğundan beklemek çok daha zor oluyor:))Şal çok yakışmış gerçekten, güle güle kullan..

evo dedi ki...

kuaybe cok gecmis olsun insaallah cabucak atlatir.esarbin da cok yakismis masaallah gule gule kullan :)

hayalperisi dedi ki...

cok cok gecmis olsun canim ya bende yakinda tasiniyorum (10 gün sonra )o yüzden pek giremiyorum nete allahim yusufa bir an önce sifa versin sanada kolay gelsin ..

kendine ve yusufa iyi bak

sumuklubocek dedi ki...

yeni sevgili hasta olup arkasindan kostursun, eski sevgili hediyeler alsin... hmmm secmek pek de zor degil degil mi :))))
saka bir yana cok uzuldum yusufcuguma, insallah cok kisa zamanda atlatir bunu. insallah bir muddet alerji yapan maddelerden uzak durursa gecer canim.
cok opuyorum minik melegi...

AYSUN dedi ki...

Çok geçmiş olsun kuaybecim... Nasıl zordur o çişi beklemek iyi bilirim:( İnşallah kısa sürede iyileşir yavrucak.

Şal çok yakışmış:)

Atikem dedi ki...

geçmiş olsun canımcım. inşaallah tez zamanda iyileşir.. bu arada öyle uykulu olduğu zamanlarda fitil neden vermiyorsun? hem etkisini şuruba göre çok daha kısa zamanda gösteriyor.. bir nedeni var mı diye merak ettim?

iremmm dedi ki...

canım yaa gecmis olsun arkadsim....


alerjik durum olmasi ck kötu...gerci bir suru bebecikte var bu durumar...dikkat edin kendinize beni de uzmeyin ya :(


bu arada guzel arkadasima guzel kirmizi esarp da cok yakismisssss :)


öptüm siziii...