20 Mart 2008 Perşembe

Biz biraz üzgünüz teyzelerimiz :((

Hatta dün bile üzerimizden bu etkiyi atamadığımız için oturup bir kandil mesajı bile yazamadık size..

Üzgünüz çünkü benim oğluşum yine düştü.. Ama öyle basit, hasarsız değil, gözünü çok tehlikeli bir şekilde metal bir köşeye vurarak düştü..

Ona yemeğini yedirmiştim, kendime yemek almaya gittim mutfağa.. O sırada bir gümbürtü ve çığlık koptu içerden! Toplasan bir dakika bile etmeyen bir zaman dilii içinde.. Elimde ne varsa fırlatıp koştum içeri.. Yusufcuk eliyle gözünü kapatmış, hafif de kan var kenarda.. O an işte aklımı kaybedebilirdim korkudan.. "Allah'ım.. Ne olur birşey olmasın, Allah'ım.." diye bağıra bağıra kucakladım Yusuf'u.. Gözü çıktı diye elim ayağım titriyor.. Yusufcuk da ben korktukça daha da ağlıyor, sıkı sıkı kapatıyor gözünü.. Önce kendim sakinleşip Yusufcuğu teselli ettim, sonra da elini kaldırdım yavaşca.. Elhamdülillah gözünde birşey yoktu.. Ama altı ve yanları hem mosmor hem de şişmişti.. Altı da hafif çizilmiş, kan da oradan geliyormuş!


Hani bahsetmiştim ya geçenlerde, kalorifere çıkıp dışarıyı seyrediyor, pencereleri bağladım falan diye.. İşte ben mutfağa çıkınca yine kalorifere çıkmış ve tam köşesine gözü gelecek şekilde düşmüş oradan!

Allah korudu yavrumu bir kez daha..


Dün Kandil gecemi sürekli oğlumu hayırla, sağ salim ve kolaylıkla büyütebilmek için dua ederek geçirdim.. Rabbimin küçücük emaneti o bana .. Başına her birşey gelişte daha da kötü hissediyorum kendimi.. Çok yetersiz, çok aciz..


Dün markete gittiğimde herkes bana Yusufcuğun gözüne ne olduğunu sordu yolda.. Bugün daha iyi ama elhamdülillah.. Şişliği indi, morluğu da epey azaldı.. İlk düştüğünde sürekli buz kompresi yaptım zaten, yoksa daha kötü olabilirdi..


................


Bir önceki gece Yusufcuk düşünce, dün bütün günümü salonun şeklini değiştirmekle geçirdim.. Üçlü koltuğu kaloriferin önüne çekmek zorundayım çünkü başka türlü kapanmıyordu o uzun petek! Sonra onun karşısına şunu koy, geri çek, olmadı tekrar vitrinin yerini değiştir derken.. saatler geçmiş.. Sonunda salona kendimce olabilecek en estetik şekli verdim - hatta verememişim, bu akşam yine değiştirdim iki vitrinin yerini- ve içim rahat etti ama tam ikibuçuk saat uğraşmışım.. Ozan eve gelince inanamadı gördüklerine.. Tek başıma nasıl yaptığımı anlamadı.. Gerçi ilk değil bu, ben canım sıkıldıkça lego aynar gibi mobilyaların yerini değiştiririm evde!! Bu, geçen seneden beri salonun dördüncü farklı şekli.. Ama bu son galiba.. Yusufcuk büyüyene kadar kapalı tutmam lazım o peteğin önünü!

O kadar eşya değiştirmenin üstüne bir de bugün yağmura rağmen pazara gidince Yusufcukla, şu anda kollarmı kaldıracak halim yok.. Kaldırınca da ağrıyor zaten! Ben ne yaptım kendime yaa..


............


Bir duayla bitirelim..


Rabbim sağsalim büyüsün, hayırlı insanlar olsun yavrularımız.. Bize yardım et.. Hem onları büyütürken hem de eğitirken..

Emanetlerine en güzel şekilde sahip çıkabilmeyi nasip et bize..

Amin..

13 yorum:

firdevs dedi ki...

ah canim cok gecmis olsun :(

insan oglu gercekten cok aciz ...

sen su an bizim salonu gorsen :p dumduz :p hic bisey yok :) iki koltuk bir kitaplik ve bir fiskos :p

cunku ben artik cozdum bu isi ;) ne kadar cok esya olursa o kadar cok yoruluyorum :p

aman o kirilmasin yok bu tozlanmasin :p evyah cocuklar ustlerine birseylermi dusurduler :p

iki cocuk annesi olduktan sonra artik hayat felsefem su :p

ben esyaya degil esya bana hizmet etsin ;)

mummy dedi ki...

Geçmiş olsun Yusufçuğa..Allah korusun aynısından da daha beterinden de..Güzel duana da tüm yüreğimle bi amin diyorum..
Sevgiler..

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Çok büyük geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.
Yaa Kuaybe karışmak gibi olmasın ama siz akika kesmişmiydiniz.
Çok faydası olur diye söylüyorum.
Önceki maili tekrar gönderiyorum inşallah ulaşır bu sefer.

AycA dedi ki...

Çok büyük geçmiş olsun .. çok korktum oynarken .. daha yeni çok yakın bir kaza atlatmış olmanın verdiği koku ile birleşti ..

melda dedi ki...

Geçmiş olsun Kuaybe, çok üzüldüm. Allah beterinden saklasın.

muko dedi ki...

Çok geçmiş olsun kuzuyaaa canım benim Allah beterinden korusun..

Allah bu melekleri koruyor işte ya gözüne gelseydi :(

Bende çok sık eşyaların yerini değişirim,uzun süre aynı şekilde tutamam,

Ve o güzel duanada aminnnnnnnnnnn

uragan dedi ki...

içim cız etti kuaybe, korktum yaw.
Allah korumuş.
iyi etmişsin peteğin önünü kapatmakla, Allah tekrarından korusun.
yaralı ceylanım, dılo dılooo:)

elif tepe dedi ki...

çok geçmiş olsun allah korumuş..
aslında böyle büyüyecekler, düşe kalka ama mümkün olduğunca hasarsız atlatmak için dua etmemiz lazım evet..
benim oğlum da habire bi yerlere kafa atıyor.. en son kazamızdan sonra sol gözkapağının üstünde bi de hatırası kaldı.. allah beterlerinden korusun, sevgiler..

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Canım amin dua çok gzl hepimizin çocukları var çok dikkatli olmk lazım ama çocuk işte dakikası dakikasını tutmuyor.
Yusufcuğu kucaklar öperim çok çok geçmiş olsun .

zehra dedi ki...

ahhh be yusufcuk ne afacansin sen oyle yaa.boyle tehlikeli seylere senin o ufacik aklin nasil calisiyor anlamadim yahu..neyseki ucuz atlatmissin zip zip melek seni.ahh kuaybecim Allah sana sabir versin diledigin sekilde yusufcugu buyutmen icin yardim etsin ins.hic kolay degil dogrusu.

cok opuyorum ikinizi.hoscakalin..

Bir Hoş Seda imiş... dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun.Rabbim beterinden korusun.Duana canı gönülden amin diyorum.Dualarımız siz güzel annelerin.

уαѕємin... dedi ki...

öncelikle duaya binlerce kez amin diyorum

hayırlı bi şekilde yetiştirebilenlerden oluruz inşallah

yusufçuğada cok gecmis olsun :( çok üzüldümm bende çok yaşadı anlamızda bu düşüşleri kafası bi yere çarptığı anda bayılıo nefesi keslio kuzumun halada öle çok iyi anlıyorum seni

Allahım beterinden korusun bi daha da yaşatmasın böle bi olayı

Kuaybe dedi ki...

Arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.. Gzüel dua ve iyi dilekleriniz için.. Rabbim hepimizin yavrularını korusun tüm kaza ve kötülüklerden..

Çok aciziz.. Kendi evladımıza bir zarar gelmesini bile engelleyecek gücümüz yok maalesef.. Hepi Rabbime emanet yavrularımızın.. Dua etmek, sadaka vermek.. Ve son olarak da tedbir aldıktan sonra tevekkül etmek.. Başka çözüm gelmiyor benim aklıma..

Ayrıca, Yusufcuğu akikasını kestirmiştik biz.. Hem de hastaneden eve gelir gelmez.. Rabbim kabul etsin.. Ama daha çok sadaka vermek ve dua etmek lazım tabii..

Tekrar teşekkürler herkese..