10 Mart 2008 Pazartesi

Çok mutluyum..
Ciddi ciddi bahar geldi galiba :))

Kombimiz yanmıyor artık..
Ne hırka arıyorum sabah kalkınca ne de gri bir gökyüzüne uyanıyorum..

Yürüyüşe giderken kahverengi çizmelerim değil de mavi, fiyonklu babetlerim eşlik ediyor ya bana, değmeyin keyfime.. İtiraf ettiler, onlar da çok özlemiş beni geçen bahardan beri :P

Huyumdur benim.. Birşeye sevinirsem, coşarsam bir konuda en ince ayrıntısına, en son noktasına kadar yaşamam lazım onu..

Cumartesi günü, içimdeki bu canavar yine ortaya çıkmış olmalı ki, tam dört saat yürümüşüm güzel havada !! Zavallı Yusufcuk da bana eşlik etti tabii.. Allahtan ki pusetindeydi ve yanıma oyuncak, kraker vs. birçok oyalayıcı almıştım.. Zaten arabalara "annn annn", kedilere "bıtti bıttii" yapa yapa o da anlamadı vaktin nasıl geçtiğini..

Ne yaptığımın farkına vardığımda evden çıkalı 2.5 saat olmuştu.. O yüncü senin, bu takıcı benim, etekcinin de hatrı kalmasın, başörtü satan teyze bana gücenmesin.. derken yaklaşık dört kilometre yürümüşüm.. Eve dönmek de bir saate yakın sürdü.. Aslında o güzergahta minibüs vardı binebileceğim ama dönüş yolunda da uğrayacağım yerler olduğundan ve Yusuf da uyuduğundan gerek kalmadı..

Eve vardığımızda babamız da arkadaşlarıyla gittiği piknikten dönmüştü.. Biraz birşeyler yedim ve sonra sadece yatağa düştüğüm anı hatırlıyorum :P Uyandığımda saat sekiz buçuktu!

Salona girdiğimde manzara korkunçtu :P

Yok yoktu yerlerde, yemek masasının üstünde ve çevresinde.. Koltuğu da çevirip oyun evi yapmışlar.. İki gün öyle durdu o koltuk.. Babiş-bebiş ikilisi izin vermedi düzeltmeme..

Ama en korkuncu, babasının acıkan Yusufcuğa tam beş tane çikolata yedirmiş olması! (Hediyelik paket çikolatalar var ya hani, yuvarlak yuvarlak, onlardan) Başka türlü susturamamış, "Herşeyi sen uyu diye yaptım.." dedi..

Şimdilik kızıp kızmamaya karar veremedim, ne yapayım sizce?

...............


Yusufcuğun kelime hazinesine yeni kelimeler eklendi..

Üvva: Hülya
(Geçen hafta ben Hülücüme "Hülya" diye seslendikçe o da beni taklit etmeye başladı..)

Eyıh, heyih: Hayır

Daah: Saat

Hüf hüf: Balon
(Ağızla şişirme hareketi eşliğinde :) )

...............


Son olarak,
Sabahnurun yaptığı harika eşekciği gördünüz mü?
Ben bayıldım yaa...

8 yorum:

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Bence kızma annesi, sen uyu diye yapmışlar. Bi daha yapmazlar.
Aynı yürüyüş çolgınlığını ben de yapıyorum. Ben yorulduktan sonra eve dönmek aklıma geliyor. Ve tabanlarım şişiyor resmen eve gelince.

uragan dedi ki...

olur arada ööööle kızma, hem nedir? ameller, niyetlere göre...
çok halis bir niyet var davranışın altında, bence şanslı say kendini.
koltuk da neymiş, o oyun evi bi kere, unut sen onu artık:)))
*
selametle

Mısır Patlağı :) dedi ki...

evet havalar güzel ve anne bebişler mutlu :)

Yaşasın bahar ve yaşasın bizleri zayıf gösteren incecik kıyafetler :)

hihiihii :) sevgiler...

zehra dedi ki...

ayy cook kiskandim valla kuaybecim:)demek turkiyede havalar cok guzel oldu.oraya bir an once gelmek icin can atiyorum.ailemi vatanimi sevdiklerimi cok ozledim dua et ins cabuk gelir bu ay sonu. geldigimde seninle tanismayi da isterim yani:)yusufcuk ve sevvali bu guzel havalarda gezdiririz ne iyi olur yaa..

bu arada yusuf seninle gezerken kaybettigi enerjiyi babasi sayesinde kazanmis sagolsun.ama sik olmazsa bu cikolata kacamaklari yusufcugun sagligi icin daha yararli olur canim..

muko dedi ki...

Kesinliklee kızma bencede ne güzel işte seni düşünmüş babasıda:)

siyap dedi ki...

havanın güneşli olması benim ruh halimi o kadar çok değiştiriyor ki.ne güzel gezmişsiniz bende çok istiyorum saatlerce vitrin baka baka bebişle gezmek,inşallah yakında sevgileeer

Melek* dedi ki...

bence kızma kuaybecim çünkü niyet tamamen iyi niyetlilikden kaynaklanıyor sen uyu diye yapmış kızılırmı tabi hoş değil 5 çikolata vermesi ama birkereye mahsus olmuştur eminim..bizimkide artık baya konuşuyor en güzel yönüde beni anlıyor artık yaramazlıklarımız azaldı çok şükür..ee ne diyim darısı başına...

dilek dedi ki...

merhaba,uzun zamandır sessiz sedasız izliyordum blogunuzu.aysun ve ibi/nin blogu sayesinde tanıştım aslında blogunuzla...yusufcugunuzla mutlulugunuz daim olsun...