31 Ekim 2008 Cuma

Aşağıdaki yazıyı yazarken de dün ve bugün başıma geleceklerden habersizdim!!

Yorumlarınız için çok teşekkürler ama kimin nazarı değdiyse parmak kaldırsın bakiim :P Ve lütfen bir "maşaallah" eklesin ardından..

Dün ben aşağıdaki yazıyı yazdıktan sonra bordür almaya gittik Yusufcukla.. Dönüşte ben salonda onunla uğraşırken -rengi tutmadı, sinir oldum!!- Yusufcuk nereden bulduysa koyu mavi bir boya kalemi almış gelmiş salona ve yeni boyanan iki yere kocaman kocaman daireler çizmiş, şöyle kıvrıla kıvrıla içine doğru derinleşen modellerden!!!!

Görünce delirdim.. Resmen delirdim... Bağrındım bağrındım durdum evin içinde.. Korktu, çok ağladı Yusufcuk :((

Önce lekeyi sildim, sonra da bir kat daha boya geçtim üstünden..

Sonra ne oldu?

Kutusuna geri doldurduğum boyanın rengi -sanırım dibindeki birkaç gram beyaz boyadan dolayı- bir ton açılmış.. Duvar yama yama oldu!!

Allahım, Allahııııımmmmmmm..

Yusufcuğu uyuttum ve biraz sakinleşmek için ben de onunla uyudum.. Sonra kalkıp bordürü geri vermeye gittik.. Eve geldim, salonun çizik duvarını tekrar baştan aşağı boyadım.. Hiç olmazsa kendi içinde aynı ton olsun diye :(( Ortalığı toparladım, temizledim derken gece oldu zaten..

Ama esas bomba bugüneymiş!!

Sabah başka bir yere bordür almaya gittik Yusufcukla.. Yine istediğim gibi birşey bulamasam da bu iş fazlasıyla canımı sıkmaya başladığından idare eder birşey aldım ve kasaya ödemeye gittim.. Ta taaaaammmm... Kredi kartım yok!!! Dün en son geri verdiğim bordürü almıştım kendisiyle, ondan sonra hiç görmedim..

Kasada çantayı döktüm, ne var ne yoksa boşalttım ama yok.. Kaybetmişim kartı.. Dün dükkandan çıktığımızda bir yandan eşyaları yerleştirmeye bir yandan da tepişen, yerlere yatmaya çalışan Yusufcuğu zaptetmeye çalışırken düşürdüm demek ki :((

Neyse ödedim, çıktım, eve geldik.. İkindiye doğru işimi bitirip bordürü yapıştırmaya başladım.. Bir duvar bitti, diğerini yarıladım ki yapıştırıcı bitti.. Evde yarım birtane verdı, onu buldum.. Ama kurumuş olduğu için kapağı açılmıyordu ben de dibini kestim.. Hay kesmez olaymışım!!

Ben bordürü yapıştırırken Yusufcuk saniyeler içinde onu eline aldı ve sıkmasıyla yarım tüp yapıştırıcının koltuktan süzülerek haliya akması bir oldu!!!

Yine çok sinirlendim, bağırdım, bağırdım!! Yine çok üzüldü Yusufcuk :((


Of yaaa.. Şaka mı bu diyeceğim ama değil..
N'oluyor?


Hiç iyi değilim ben yine galiba.. Kendimi kötü hissettikçe de kötü şeyler gelip gelip beni buluyor.. Yusuf da çok ters ve zor bir çocuk oldu bugünlerde.. Bu beni geriyor geriyor, acısı yine ondan çıkıyor istemesem de.. Kesinlikle iyilikten anlamayan, dediğimi anladığı halde benimle inatlaşan bir çocuğa dönüştü.. Yaklaşık bir aydır sebepsiz ağlama krizleri geçiriyor, sokağa çıktığımızda yerlere yatmaya, eve gelince oyuncaklarını, kitaplarını oradan oraya fırlatmaya başlıyor..

Bebişime ne oluyor?
İki yaş sendromu dedikleri bu mu?
Buysa, inşaallah çabuk geçer.. Ve hasarsız tabii..

Ona nasıl davranacğımı bilememek çok geriyor beni.. Bununla ilgili okuyorum birkaç gündür ama hala çözebilmiş değilim.. İstediği şeyleri yapmam bile onu sakinleştirmiyor çünkü.. Canı istediği sürece ağlıyor, canı istediği sürece inatlaşıyor!!

En korktuğum şey buydu hayatta.. Birşeyi güzelce söylediğimde anlamayan, illa kızınca denileni yapan bir evladımın olması.. Gerçekten çok kötü, çok iç acıtıcı.. Ne kadar şefkatli olursa olsun her insanın bir tahammülü var ve sonuçta çocuğa kızmak da çözmüyor meseleyi.. O üzülünce yine anne üzülüyor, yine anne yıpranıyor..

Bir insan yetiştirmek ne zormuş!!!

27 yorum:

sumuklubocek dedi ki...

eyvah eyvah diye diye okudum yazini Kuaybecigim. tam ne guzel seyler yapiyorsun boyle demek icin girdim bloguna, haberler elimi ayagimi dolastirdi benim de :(
oncelikle kredi kartini iptal ettirdiniz di mi diye sorayim hadim olmadan.
bir de tutkalin dokulusunden sonra koptum ben...
Yusufcuk konusunu anliyorum canim, bizlerde de oluyor zaman zaman boyle durumlar, cocuk yetistirmenin dogal bir parcasi; ben de ozellikle her an birlikte oldugumuzda yasiyorum boyle seyleri Selim'le.
Aglama krizlerinde en onemli tavsiyem her ne kadar zor olsa da ozellille sebepsiz bir durum ise umursadigini ve uzuldugunu gostermemek olacak. Yani yaptilari seyin etki buldugunu gormemeleri lazim.

Kuaybe dedi ki...

Kredi kartımı iptal ettirdim Sümüklücüm merak etme.. Yazmayı unutmuşum onu.. Şifreliydi ama ben yine de güvenemedim.. Bir yolunu bulur kırarlar o şifreyi ne de olsa..

Yusufcukla ilgili meseleye gelince.. Kendimi tek kelimeyle canavar gibi hissediyorum o anlarda Sümüklücüm.. Hani bir ara sen yazmıştın ya "Son zamanlarda kendimden ve Selim'e davranış şekimden nefret eder oldum.." diye.. İşte ben o cümleyi Selim yerine "Yusufcuk" ekleyerek kuruyorum bugünlerde..

"İnat" çok geriyor beni.. Sebebpsiz ağlamalar, ne yaparsam yapayım kendini yere atması.. Çok geriyor.. Sonunda bağırıyorum, söyleniyorum ister istemez.. Babamız daha da tahammülsüz bu konuda maalesef.. Bazen bir iki küçük vurma hadisesi oluyor ve o zaman herşey daha da kötüye gidiyor işte :((

Of çok kötüyüm ben yaa...

Ve kesinlikle çok ama çok kötü bir anneyim :((((

Adsız dedi ki...

Anneler üzülmesin diye size hediye hazırladım :) Allah sabrını versin oğluşunuzda inşallah güzel ahlaklı bir bebek olsun diye dua ediyorum.
http://birkelebekolsam.blogspot.com/2008/10/bu-iei-biricik-oluu-tarafndan-zlen-anne.html bu da hediyem:)))

Minel dedi ki...

Canim benim oyle dusunme bana gore her anne kendi cocugu icin iyi bir annedir ve o annenin yerini hickimse dolduramaz...
Gecer demeyecegim cunku bu donemler tamamen gecmesede etkisini seyrelterekde olsa devam ediyor,3 yasina yaklasmasina ragmen gene donduk basa diyebiliyorum bazen...
Sabredip sukretmek lazim herhalde(uzaktan davulun sesi hos gelir belki diyebilirsin ama),bazen sikayet ettigim zamanlarda bir yakinimiz down sendromu olan torunu icin diyorki;keske benim torunumda saglikli olsa da hep yaramazlik yapsa...sukurler olsun.rabbim bu donemleri bir cirpida hasarsiz atlativermeyi nasip etsin...
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Siz iki yas sendromuna girmissiniz tahmin ettiginiz gibi :) Bu sendrom ilk ergenlik gibi bir sey, yani cocukla inatlasmak meseleyi asla cozmuyor. Bu zor biliyorum ama asla inatlasmayin cunku Yusufcuk bir ergenmis gibi dusunun, o zaman ona vurup bagirir miydiniz? Cok sinirlenirseniz, ortadan kendine ve eve zarar verecegi seyleri kaldirip mutfaga gecin, kendinize bir cay, kahve yapin, ve sakinlesin. Yusufcuk da aglasin, tepinsin, sakinlessin kendisi. Ben oglum oyle yapinca, 'aglaman gecene kadar senle konusmuyorum' diyordum, aglamasi gecince gelip ne istedigini soyluyordu.

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kuaybecim, neden kendine haksizlik ediyorsun? Bence sen cok iyi bir annesin. Ustelik hemen her konuda cok iyisin. Masaallah diyim de usual suspect olmayayim:)

Sabir sabun gibi birsey, cok kolay kayip gidiveriyor insanin ellerinden. Allah sabrimizi da sukrumuzu de artirsin.

Yusufcuk belli ki meshur iki yas doneminini yasiyor su siralarda. Ozellikle bu donemde biraz vites kucultsen ve seni gerecek projeleri ertelesen. Eminim evini boya badana yapmak senin ruhuna iyi gelen bir aktivite; ama baktin goturusu getirisinden fazla, ertele gitsin be bacim.

Valla benim evi gorsen, benimle selami sabahi kesersin:P Bazen karsi komsu kazaran gorecek diye gizli ve sessizce girip cikiyoruz daire kapisindan. Ama baktim ki fazla temizlik ve duzen duskunlugu Ali Kerem ile catismamiza sebep oluyor, ben de biraktim makaralari:)

Simdi git, kendine guzel bir cay demle ve Yusufcugun kocaman bir delikanli olup evden ayrilacagi gun onun ardindan onun herseyini ne kadar da ozleyecegini dusunup, gulumse.

KelebekGibi dedi ki...

Kuaybecim, cocukla is yapmak kolay degil yaa, keske kendini o kadar yipratmasaydin duvar icin. Yani erteleseydin bir süre, sonra yeniden baslar yapardin belki esinin bos oldugu Yusufcukla disarda olduklari bir zamanda, böyle islerde sakin kafa gerekiyor.
Birde Yusufcuk hakkinda yazdiklarinda kendimi buldum, ayni durumlari yasiyoruz bizde bir iki aydir. Sebepsiz aglamalar, kibarca yaklassamda hircin bana saldirmasi hatta, beni durup dururken itmesi, sonra ben aciklayinca özür diliyor ediyor ama yine yapiyor. Bir seyi aglayarak istemesi en kizdigim sey! Sabahlari aglayarak kalkmasi ve sabahin ilk dakikalari benim suratimda onu öyle görünce degisiyor tabiki, güne mutlu basladigini görmüyorum, görürsem sasirir hale geldim.
Bazen bunaliyorum esim evdeyse ona devrediyorum ki kizimi yipratmayayim birde üstüne gidersem diye! Bende bagiriyorum sabrim yetmediginde ama sonra iyilikce yine niye bagirdigimida anlatmaya cabaliyorum...vs. bircok seyler. Insan birde kendini sucluyor ben mi yanlis ögretiyorum diye!
Allah kolaylik versin, bir yolunu bulursan banada söyle lütfen!
Sevgiler

Esra dedi ki...

cocuk buyutmenin ne zor birsey oldugunu bir tek buyutenler biliyor, degil mi... 2 yas sendromu, 3 yas sendromu, ergenlik cagi, evlilik sendromu... torun...
daha cooook uzun bir yol var onumuzde... tatli ama cok cok zor...

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Sebepsiz ağlayam çırpınan bebek annesiyim ben de.
2 Yaşa yaklaşıyoruz biz de.
Ne iki yaşmış bizimki daha gelmeden rüzgarı esmeye başladı.

firdevs dedi ki...

biz anneler canavar degiliz :) sadece cocuklarimizi iyi yetistirmeye calisiyoruz . cocuklar yanlis seyler yapincada ben bu kadar cabaliyorum , bu cocuk neden ters seyler yapiyor diye gerilip sabrimizi yok ediyoruz .

yusufcuk bir donemden geciyor ( bakiniz menepozlu mustafa :p ) ..

bu donemde gececek insaallah ..

Esra dedi ki...

Ahh Kuaybecim,maalesef bizde de durumlar aynı:( haklısın bir insan yetiştirmek çok zor ve ben de kendimi yetemediğini görünce kahroluyorum bazen... ama son söylediklerin için biraz erken sanırım,yani şu zamandaki hareketleri onun kişiliğini henüz belirlemez sanırsam,okuduğum ve gördüğüm kadarıyla çogu akranlarında var bu inatlaşmalar,ağlama krizleri...Allah sabrımızı artırsın tahammül gücü versin bizlere..yavrularımızı en iyi şekilde yetiştirebilmek için güç kuvvet versin...

AYSUN dedi ki...

Offf Kuaybe:( Neler neler olmuş , sen nasıl da üzülmüşsün:( Tahmin edebiliyorum... Hele de 2 yaş sendromu yaşayan bir bebekle yaşananları:P

Herşey istedikleri gibi ve istediği an olacak! Çok zor çookkk...

Sizde baba tahammülsüzmüş bizde bu ara ara yer değiştiriyor. Ben o an tahammülsüzsem Bünyamin hemen araya giriyor, ortamı sakinleştiriyor... Ya da tam tersi oluyor... Büyüdükçe zorlaşacak derlerdi de inanmazdım...

EHA dedi ki...

öncelikle kocaman maşallah gerçekten nazarlara gelmişsin bi günde bu kadar aksilik,başka bi şekilde açıklanamaz.
allah bütün anne ve babaların yardımcısı olsun gerçekten bir insanı yetiştirmek zor.
sabırlı olmak zorundayız inan senin yazdıklarını yaşamayan anne yoktur,kendine haksızlık etme çok iyi bi anne olduguna eminim.
benim kızım da öyle sakin söyledigimde yapmıyo dedigimi bende sabır tükenmiş bagrış çagrış.sonrası yine aynı aslında kızmaktan bagırmaktan başka çözümler bulmalıyız.
allah bütün annelere sabır versin.
amin

SELDA dedi ki...

sa Öncelikle geçmiş olsun kesinlikle nazar diye geçirdim aklımdan allah yardımcın olsun.Bende kendine fazla yüklendiğini düşündüm ve çocukların belli dönemleri oluyor o dönemlerde geçici olması bizim davranışlarımızın yumuşaklığıyla ilgili evinizle ilgilenmen çok güzel şüphesiz herşeye yetişmemiz mümkün değil kendine fazla yüklenme derim ben . çocuk konusunda kitaplardan yardım almalı ve kendine zaman ayırmaslısn ve daha önce okuduğum kansızlığa dikkat edilmeli bunlar sinirleri yıpratan şeyler arkadşlara katılıyorum kendini annelik konusunda geliştiryor olmalısınki kendini herzaman biraz daha ilerletmeliyim yetersizim diye eleştiriyorsun tanımasamda seni çok seviyorum kendine dikkat et allaha emanet ol canım.Yusuf çok şanslı sizler birbirnize allahın emanetisiniz sevgiler.

Adsız dedi ki...

Öncelikle ben kötübir anneyim psikolojisinden çıkman gerek. senin verdiğin tepkiler fazlasıyla doğal. bana göre (9-3 yaşlarında 2 melek annesi olarak diye de açıklama getireyim de :P :) yusufcuk 2 yaş send. dibine kadar yaşıyor. Bu dönem çocukların hastalıklı zamanları gibi, tüm huylarının değiştiği, tanınmaz ve bir o kadar da çekilmez oldukları zamanlardır. Ama geçicidir bilesin. Bu huylar hiç bir çocuğun üzerine yapışıp kalmaz, yusufcı-uk da şeker gibi bir çocuk olur. yeterki sen bu zamanlarda ona biraz daha fazla sabır+ilgi göster. Başka uğraşılarını biraz ertelemek zorunda kalabilirsin, kendine+eşine+evine daha az zaman ayırabilir hatta daha fazla yıpranabilirsin ama her ikinizde bu dönemi az hasarla atlatabilirsiniz. Evde yaşadığın aksilikler için de canım sıkıldı. ALLAHIM KOLAYLIKLAR VERSİN İNŞALLAH.

tedarikmucize dedi ki...

Tecrübesiz bir kişi olarak sana sadece dua edebiliyorum canımcım Allah yar ve yardımcın olsun.
Kendine haksızlık etme. Sen tanıdığım en güzel ve en tatlı annelerden birisisin :)

yastuf dedi ki...

Allah sabir ve kolaylik versin Kuaybe'cim insaallah en kisa zamanda Yusuf cugun hal hareketleri senin istedigin gibi olur ama sonucta cocuk iste anlamiyorlar yapma ,etmeyi yada neyi yapip yapmamasi gerektigini sen sima canini kendinide tatlis oglunuda yipratma bosver duavrda boyanmayi versin .

Anne ve Bebisi dedi ki...

Ben ugramayali neler olmus neleeer.
Bacim yaa.. Senin benim gibilerin boya badana nesine be guzelim yaa:)) Boyle cocuklarla ne boyasi ne badanasi:))

Kuaybecim, sana akil vermek benim ne haddime, sanma ki sna diyorum, ben bunlari en cok kendime soyluyorum:)

Cocuk yetistirirken zaten normalde laaarge olmak gerekiyor, hele bir de bizim cocuklar gibi cocuklarla XXXXLAAAARGE olmak gerekiyor :))

Biz Ayse Sule ile nasilsa ruh ikizi gibiyiz:) O bana gore daha usduruplu soylemis herseyi:) Benim evi goresen selami sabahi kesersin demis ya, sen bir de bizi gor:P

Olmeyecek kadar yemek, mikroplarla kanka olmayacak kadar da temizlik yapiyorum:) Inan gecen gun, 1 lavabo, 1 ayna, 1 ayna onu, 1 klozet ve iki karisiklik yeri 2 seferde temizledim:) Once lavabo, ayna ve ayna onunu.. SOnra bizim veletle yattik uyuduk:) Cok yorulduk temizlik yaparken:)) Ondan sonra da geri kalanini :D Napayim, durmuyor iste oglan dur-mu-yor. Onu mu aglatip duracagim?! Yattik uyuduk. Ikinci posta da gene avaz avaz agladi, kendini yerlere atti! Bu cocuklar bizi cok seviyor Kuaybe, hic is yapalim, yorulalim istemiyorlar hhaahhah :))) Bazen mutfak onlugunu takiyorum basliyor aglamaya:) Hayir mutfak zaten salonun icinde! Bir yere de gitmiyorum:)) Istiyor ki hep onun yaninda oturayim, gezmeye gidelim, oynayalim vs vs. Bazen diyorum ya ben anaokul cocugu degilim yaa! Oyun oynama yasimi gectim, istemiyorum iste oynamak istemiyorum bana ne bana ne:P

Inatlasmak cozum degil sen zaten yazmissin, benden iyi biliyorsundur.

Su zamanlar gecene kadar tek yapabilecegimiz onlar disinda her seyi askiya almak ve beklemek. Bu zamanlar da gececek insallah. Bu cocuklar Allah saglik, omur versin, hep 2 yasinda olmayacaklar ya:) Bugun bizi bi rahat biraksinlar kafamizi dinleyelim derken bir bakacagiz, anne yaa isim var rahatsiz etmeyin deyip odalarina kapanacaklar :))) O zaman sen istesen de gelip duvarini karalamaz :D

Yusufcuk tabii ki her dedigini yapmayacak Kuaybe. Zeki cocuk inatci olur, yaramaz olur, dedigim dedik olur, eline gecirdigini kurcalar, tupleri sIkar, duvarlari boyar:)) IQ'su yuksek bir cocugun var, insallah dogru ve guzel bir sekilde kullanir ilerde:)) Sen de herkese cocukken yaptiklarini anlatir gulersiniz birlikte :)))

Bosver Kuaybecim yaa.. Birak duvarlar 3-5 gun karali, boyali kalsin. Sen de oturup onunla 2-3 daire, kutu falan cizeydin:) Saldim cayiraa yaa :P

SenaBera dedi ki...

Sen harika ve kesinlikle çok ilgili bir annesin Kuaybeciğim, lütfen kendine haksızlık etme!! Arada bir kopman çok normal, yardımsız çocuk büyütmek yeterince zorlayıcı, birde minnoş Yusufcuk gibi uyku problemi olan bebek büyütmek ekstra sabır işi.. Arada bir patlamak her annenin hakkı.. Çocuk yetiştirmek bence dünyanın en zor ve en önemli işi ve sen bu işin çok iyi üstesinden geliyorsun.. Ben o tatliş küsmelerini özledim bile Yusufun.:)


Kredi kartı için çok geçmiş olsun canım, duvarlar için de kocaman kocaman maşAllahlar çekiyorum, helal olsun!! Rengi de süper tutturmuşsun, güle güle kirlet...:)

gunlukcugum dedi ki...

ilk once canim gonulden inaniyorumki sen iyi bir annesin .ama insanizda herzaman melek anne olamayabiliriz malesef.ama cocuklarimizinda bir sey yaparken annem kizabilir yapmiyim diye dusunebilmeliler!herseyi akillari kesiyor sonucta)duvar cizme hadisesi bizdede oldu gecen hafta .soyle dusun kuaybecim ben turkiyeden gelince evi yeni boyamistik birdaha nezaman boyanir bilemiyorum!hazir boyalari almissin boyarsiniz kolayca insalah!sayfamda senden yardim istemistim ama vazcaydim ben sana seve seve gelirim)cook opuyorum seni rabbim evlatlarimizin ahlaklarini guzellstirsin imtihanlarimiz guzel olsun insallah.sevgiler..

Büşra dedi ki...

kendine haksızlık etme kardeşim, bir tek sen yaşamıyorsun ki bunları, her annenin sabrının tükendiği bir nokta olur yaaa. önemli olan sonrasını hasarsız atlatmak, arayı soğutmamak, sakinleştiğinizde barışıp sarılmıyonuz mu tamam işte.
sen onun annesisin, onu çok seviyorsun, o da bunu biliyor.
, üstteki "o durumdayken ilgilenmeme" tavsiyelerine katılıyorum, zaman zaman insan başaramıyor ilgisiz kalmayı ama gayret etmek lazım gene de boyacıııııı, üzülme pembe duvarlarına, tülündeki kelebeklere bak, ruhunu rahatlat anacım :)

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Gerçekten anne olmak = sabır demek her konuda uykusuzluğa sabır yaramazlıklara sabır kendine vakit ayıramamakta amann geçecek bu günler diye sabır sabır sabır ama yusufcukta bir melek değil tabiki hep uslu uslu olmaz arada afacanlıklar yapacak tabiki sen Çok iyi bi annesin bunu herkes bilio sevgiler.

Adsız dedi ki...

Kuaybe, korkuttun beni ya, gerçekten bir insan yetiştirmek ne kadar zormuş. Bunu dün izlediğim filmin sonunda ben de düşünmüştüm. :) Ama güzellikleri yok mu? :)

Delfina ; dedi ki...

Üzülme geçecek bugünler Kuaybe...

Unknown dedi ki...

Kuaybecim emin ol 2 yas cocuguna sahip olup bunlari yasayan tek anne sen degilsin!Aslihan'dada anlattigina benzer seyler yasadim, ama sunu gordum ben kendimi bosuna paraladim, beni anladigini yapilmamasi gereken birseyi inadina yaptigini dusundum, ama hayir gercekten anlama yasinda degiller. Bazi seylere karsi cok zekice ve akillica olan tavirlari onlarin mantik cercevesinde hareket etmeleri gerektigini dusunmemizi sagliyor ama emin ol yalnis dusunuyoruz cunku 4 yasinda bir kizi olan ben bunu daha iyi anliyor ve kendimi kizimin 2 yas doneminde cok yiprattigimi dusunuyorum. Ha bu arada sanmaki 2 yas bitti gittii, 3 yas rahatligi 4 yasda kendini yine 2 yas hircinligina birakiyor...Rabbim evlkadlarimizi guzel yetistirmeyi nasip etsin. Ahlaklarini guzel eylesin! Buarada boya icinde cok gecmis olsun. Rabbim kolaylik versin insaallah...Opuyorum seni ve yusufcugumu.

AsYa dedi ki...

Kuaybe,
çocukla boya badana işine girmek zor bir tercih olmuş...Ev işi bile yaptrmıyolar insana..
Efe'de Yusufcuğun izinde..bir hiperaktif iğne batıyo devamlı dötüne sanki:)
Bende koridoru boyamayı düşünüyorum uzun zamandır..Vazgeçtim:))

Sabır diliyorum ben hep..Bazen bende kızıyorum Efe'ye bu bizi kötü anne yapmıyor...Biraz kızgın anne oluyoruz o kadar...

Dert etme boyayı felan..
Yeter ki çocuklar iyi olsun..Herkesin sağlğı yerinde olsun..Böyle düşünmeye çalş..

Melek* dedi ki...

ARKADAŞIM SENİ EN İYİ ANLAYANLARDAN BİRİDE BENİMDİR HERALDE ÇOK SABRINI ZORLUYOR ŞU ÇOCUKLAR ANNELERİN İNAN BAZEN PES EDİYORUM KAÇ KERE ONUNLA BİRLİKTE AĞLADIM BENDE O SUSMUYOR VE YARAMAZLIKLARINA YETİŞEMİYORUM DİYE. BENDE NELER YAŞADIM SENİN YAZDIKLARINI OKUYUNCA YAZ TEMİZLİKLERİM GÖZÜMÜN ÖNÜNE GELDİ BOYALARI DÖKMELERİ KENDİNİ EVİ BATIRMALARI İŞ İÇİNDE İŞ ÇIKARMASI İNAN HEP AYNIYDI. BİZİMDİ ÜÇ YAŞINDA HALA AYNI:( BENDE ÇOK ÜZÜLÜYORUM ARTIK HAYATA KARŞI ÇOK BAĞLIDA DEĞİLİM ÇOK KARAMSAR OLDUM ÇOCUĞUDA KENDİ HALİNE BIRAKTIM HİÇ KIZMIYORUM KENDİ EVİMİZDE BAŞKA YERDE BAĞIRIYORUM KIZIYORUM AMA ARTIK EVDE BIRAKTIM NE YAPARSA YAPSIN BİRDE ONLARIN AÇISINDAN BAKIYORUM DÖRT DUVAR ARASINDALAR ENERJİLERİNİ BOŞALTAMIYORLAR. HELE KIŞIN:( ONUN İÇİN MÜDAHALE ETMEMEK GEREK HALILARIMI YAZ KIŞ DEMEDEN KAÇ KERE YIKADIĞIMI BEN BİLE BİLMİYORUM. GEÇEN YİNE MUTFAK DOLABINI ÇEKMİŞ KAKAO,H.CEVİZİ,MAHLEP,ANLIYACAĞIN TORBALARDA BAHARAT TÜRÜ NE VARSA BOŞARTMIŞ KENDİ ÜSTÜ HALILAR HERYER BERBAR ARTIK MUTFAK HALISINI YIKADIM:) KENDİSİNİDE YIKADIM VE HİÇ BAĞIRMADIM BU ÇOCUKLAR ANNELERİN SİNİRLERİNİ TEMİZLİYORLAR GALİBA:)) ÜZÜLME İYİ YÖNLERİYLE BAK BİRDE HAYATA ÇOĞU İNSAN BU GÜZELİM YAWRULARI ARARKEN BİZE BUNU HEDİYE EDENİN HEDİYESİNİ GÖZÜMÜZ GİBİ BAKMALIYIZ. SONUÇDA HER ZORLUĞA KARŞI ANNELİK GÜZEL BİŞEY:) KARŞILIKSIZ SEVMEYE ANNELİK DİYORLAR:)))HAKKINI HELAL ET ÇOK UZUN OLMUŞ BENDE ÇOK DOLUYMUŞUM ÇOCUKDAN DOLAYI NEYSE HAYIRLI GECELER