6 Ekim 2008 Pazartesi

Şimdiye kadar,
hiçbir bayramda amcamın elini öpmedim ben..

Ona hiç gitmedik çünkü, hiç paylaşmadık bayramı..

Yengemi bir kere bile görmedim hayatımda.. Çok yabancı bana..

Her ikisi de benden büyük olan amcaoğullarımın, sadece 12-13 yaşlarındaki kamera görüntüleri var hafızamda.. Biryerde karşılaşsak tanımam, tanıyamam..


Kırgın iki kardeşin çocuklarıyız biz..
Uzak büyüdük birbirimizden.. Uzak kaldık hep..


İlk karşılaşmamız, Çarşamba günü onlara yapacağım başsağlığı ziyaretinde olacak galiba..

Bugün ikindide aldım amcamın vefat haberini..
Hissettiğim şeyi adlandıramıyorum bile..
İçim çok buruk sadece..


Bir de kocaman bir "keşke" büyüyor içimde.. Keşke gitseydim bayramda hastaneye.. "Aramama, görüşmek istememe ama oğlundan aldığım "red" cevabına rağmen gitseydim.. Karşılaşmaktan korktuğum herşeyi göze alıp gitseydim..

Keşke..

Nasip olsa görürdüm biliyorum ama yine de kendimi ikna edemiyorum..

Allah rahmet eylesin..
Kanser sebebiyle çok uzun süredir çektiği büyük acılar, günahlarına keffaret olsun inşaallah..

14 yorum:

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kuaybecim, keske gidebilseymissin. Ama gidemedim diye de kendini harap etme. Cunku onun ardindan yapabilecegin nice iyilik ve guzellikler var bir yegen olarak, sen de biliyorsun...

Kirginliklarin cok yogun yasandigi ve insanlarin uzerine coreklendikten sonra bir turlu gitmedigi bir aileden geliyorum ben de. Keske boyle olmasa ve keske yeni nesil dur diyebilecek gucu ve cesareti bulabilse kendinde. Keske muslumanin muslumanla 3 gunden fazla dargin kalmasinin ne kotu bir sey oldugunu haykirabilsek ulu orta...

Allah rahmet eylesin...

SELDA dedi ki...

Başınız saolsun allah yardımcısı olsun.

firdevs dedi ki...

Amcana Allah'tan rahmet diliyorum . ..aslinda dunya hayati o kadar kisa ki kimseyi kirip uzmeye degmez :( ama sonuc olarak insaniz .. ve az once bir hadis okudum ..

ebu hureyre ( r.a) 'den rivayet edildigine gore , rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem soyle buyurdu : saglam ve kuvvetli mu'min Allah katinda zayif mu'minden daha hayirli ve sevimlidir . bununla berarber her ikisinde de hayir vardir. sen sana hayirli olan seyi elde etmeye calis , Allah'tan yardim dile acizlik gosterme , basina bir sey gelirse soyle yapsaydim boyle olurdu deme , fakat Allah'in taktiridir bu de . o ne dilerse diledigini yapar . cunku soyle etseydim boyle olurdu deyip durmak seytani memnun edecek islere ve seytanin vesvesesine yol acar .

sen uzerine duseni yapmissin . gerisi taktiri ilahi diyelim ... basin sagolsun ...

gülücüklerim benim dedi ki...

Başınız Sağolsun, Allah rahmet eylesin, keşkelerle yaşamak yerine senin de dediğin gibi Rabbim isteseydi bir şekilde muhakkak kısmet olurdu, sonuçta sen girişimde bulunmuşsun ve üzerinden yükünü atmışsın seni reddedenler düşünsün.

Adsız dedi ki...

Önce amiiin sonra da başın sağ olsun diyebiliyorum sadece. Ailesine sabır diliyorum tüm kalbimle.

ŞimalŞimal dedi ki...

Başınız sağolsun Kuaybecim.
Allah taksiratını affetsin inşaAllah,amin.
3 günlük dünya dedikleri yerde böylesi küskünlükler olmasa keşke. Ve keşkeler olmasa hayatımızda "keşke".

nihal değer dedi ki...

Başın saolsun. Hayatımız malesef hep keşkelerle dolu. Neler geçirdin neler yaşadın bilmiyorum ama seni ve yusufçuğu burada görmekten memnunuz . hayatımız hep inişli çıkışlı . Eğer ayakta durmayı beceremezsek ,hayatımızı iyi yönlerinden değerlendirmezsek her zaman kaybeden biz olacağız. Bugün anneler kulubünde bir söz okudum. Eğer büyük bir derdiniz varsa Allaha dönüp büyük bir derdim var demeyin derdinize dönüp benim büyük bir Rabbim var deyin diyordu.

Sevgiler kendine ve yusufçuğa iyi bak

Adsız dedi ki...

basin sagolsun kuaybecim.bazen keske dedigimiz zamanlar oluyor ama sen ne kadar istesende karsi taraf seninle hem fikir olamiyor.buna ragmen yine israrli olmak gereklimidir bilemiyorum.bazen icimizdekilerle beraber onu Allah a havale etmek daha dogru oluyor.
bu arada yazilarini surekli takip ediyorum.ansizin kaybolup gitme sakinn haa:))

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Allah rahmet eylesin.:( Keşkeler bazen bir yağlı urgan gibi sıkar insanın boğazını. Yine de geçer zamanla. Rabbim serinlik versin. Senin de dediğin gibi nasip değilmiş size. Başın sağolsun canım.

KelebekGibi dedi ki...

Amin Kuaybecim:(
Üzüldüm yaa, bu küskünlükler herkesin hayatinda var, mutlaka birileriyle görüsülmüyor:(
Halbuki bayramlar barismak icin ne güzel vesile. Bu Ramazan benim ailem kirgin olduklari akrabadan birileriyle görüstü mesela, yani baristilar ve ben cok sevindim buna.

Senin acin hem görmemis olmak sanirim:(
Küskünlüklerin hic olmamasi dilegimle,sevgiler.

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Başınız sağolsun.
Hayat öyle zor ve karmaşık bir denge üstüne kurulu ki. Hani bu böyle olmaz şu şöyle olmadı derken aslında asıl olması gereken oymuş sonradan farkına varıyoruz, anlıyoruz.
Kısmetten ötesi de olmuyor, ne kadar istenilse bile.

Dualarınla yanına var amcanın, Rabbim taksiratlarını affetsin, mekanını cennet eylesin.

Büşra dedi ki...

Allah rahmetini esirgemesin üzerimizden. Ben büyük amcamı düğünümde görmüştüm en son, sonra dört yıl hiç gitmedim, vefaatında gitmek nasip oldu, öyle hayıflanmıştım ki, hala da düşününce içim cız eder, ama ders almak lazım kendimizi üzmek yerine, kayıplarına üzüleceklerimizi gidip görmek lazım.

Adsız dedi ki...

"inna lillah ve inna ileyhi raciun "şüphesiz biz Allah'tan geldik ve O'na döneceğiz.Blogunuzu çok severek okuyorum bir süredir Rabbimiz size sağlık ve hayırlı ömür versin inşallah yavrunuz ve ailenizle ki adı güzel Yusuf'cuğa kardeşler edinesiniz.

firdevs dedi ki...

kuaybecim , iyimisin ?