17 Ekim 2008 Cuma

Yerçekimine inat..


Makinedeki fotoğrafları hala bilgisayara atıp düzenleyemediğim için arşivden bir tane ekledim size.. Bugünlük bununla idare ediyoruz tamam mı :))


..................



Dün gece işten gelen babası soruyor Yusufcuğa:


-Napıyorsun oğlum?
-Annemi üjüyom!!!!

Gerçekten de üzüyordu valla :)) Koltuğun arkasından parkeye sarkıp kafaüstü yere çakılmaya çalışıyordu!!


...................



Sonra oturdular, kitap okuyorlar birlikte baba-oğul.. Daha doğrusu resimlerine bakıp onları anlatıyorlar birbirlerine ben ütü yaparken.. Babası anlatıyor, Yusufcuk ısrarla "Ağaba bul, tağvon bul, demi bul, dğen bul" diye yalvarıyor.. Çünkü küçük beye göre, her kitapta mutlaka bir araba, kamyon, gem, ya da tren resmi olacak.. O olmazsa uçak olacak, o olmazsa bisiklet olacak.. Tekerlekli, motorlu birşeyler olacak yani :P

Babası "Yok oğlum yok, bak bütün kitaba baktık, kamyon resmi yapmamışlar.." dedi.. İç çeken Yusufcuğun fısıltı şeklindeki cevabı şöyleydi:

-Aceba tağvon yeğdeee?


Yok annem yok, kamyon dağa kaçmış dağa :)))



....................



İki gün önce markete gittik Yusufcukla.. Dönüşte, bizim sokakta maytap patlattı çocuklar.. Yusufcuk bana döndü ve şöyle dedi:

-Anne ödüm patyadi!!


Ya bu çocuğun içine ne kaçtı, bi fikri olan var mı?



...................



Nihayet yazlıkları kaldırıp kışlıkları çıkartabildim bu hafta.. Verilecekleri ayırıp yavruşun küçülenlerini kaldırdım bazanın altına.. Taa ilk doğduğunda giydiği tulumlar çarptı gözüme hurcu karışıtırırken.. El kadar!! Ne kadar da minikmiş meleğim, unutmuşum..


..................



Dün gece, saatin ikiye yirmi kalasında, bir mikrodalga fırın satın aldım internetten!!

Şimdiye kadar neden almamışım, hayret ettim kendime.. Bayramda, annemlerde keşfettim ne kadar harika birşey olduğunu.. Saniyeler içinde ısıtması, buz çözmesi bir yana, bir de öyle harika patates ve sebze yemekleri pişirdik ki tadına inanamazsınız.. Ne kızartma ne haşlama.. Ama çok lezzetli.. Tam da mide ağrıları sebebiyle sağlıklı beslenmeye çalıştığım bir dönemde harika oldu bu keşif.. Bir de blog buldum ayrıca mikrodalga yemekleri tarifi veren.. Biraz inceleyeyim ve pişireyim birkaç şey, sizin de payınıza düşecek tabii haberleri :))



.............



Şimdilik bu kadar.. Akşamdan kalan ütüleri bitirmem ve bu gece bize gelme ihtimali olan kardeşime güzel birşeyler pişirmem lazım.. Yusufcuk en küçük dayısını sabırsızlıkla bekliyor :)) Gelince "puk" diye öpecekmiş, öyle diyor valla..

10 yorum:

zehra dedi ki...

kamyon arıyor demek,yusufcuk alem vallahı bende onu puk dıye opuyorumm

SELDA dedi ki...

slm bende mikrodalga almak istiyorum kulandıkça nelere dikkat etmeli alırken ve kullanırken ve sitenin ismini veririsen sevinirim hoşçakal birde hangi markadan aldın bir mahsuru yoksa söylersen sevinirim mutlu günler:)

nurcan dedi ki...

MİKRODALGA ZARARLIDIR AMA PEK TERCİH ETMEMEK LAZIM.

firdevs dedi ki...

:)) mikro dalga harika :) ozellikle biberonla sut icen cocuklar icin harika :) biberonla koy isinsin :p super . ama ben hic yemek yapmadim . sadece isitmak ve buzlu ekmek yada et gibi seylerin buzunu cozdurmek icin kullaniyorum . tariflerini beklerim :))

ya sen bu yusufcuga nasil ogrettin bu kadar konusmayi :p masaallah :) odu patlayan minigi operim :)

Büşra dedi ki...

tek bir şey diyebiliyorum, o çocuk o haldeyken sen o fotoğrafı nasıl çektin kuaybeeeeeeeeeee :)

ay bakmaya dayanamadım, içim hopladı yaa

gunlukcugum dedi ki...

RESME BAKTIM BAKTIM DURDUM NASSIL DURMUS OYLE)))ODU PATLAMIS BIDE HA)))ILERLETMIS KONUSMAYI MASALLAH..

Kremali'nin annesi dedi ki...

Uragan bacim, bu da bisey mi? Ben daha gecen bayram sabahi, bizim oglan utu masasinin ustune cikipda, "yasasin annem bayramliklarimi utulemis" der gibi dansettiginde resmini cekmistim. Ama kamuoyu tepkisinden korkuma yayinlayamamistim. Korkusuz bebelerin korkusuz anneleri koalisyonuyuz biz :)) Simdilik azinlik olsak da, yakinda iktidardayiz:P

Kuaybecim, hani hevesini kirmak gibi olmasin ama, bu mikrodalga firinda yemek yapmanin saglikli oldugundan emin misin? Ben sahsen kullanmiyor ve kimseye de tavsiye etmiyorum. Gerci size yercekimi bile bisey yapamadiktan sonra mikrodalga isinlari naapsin:P

Adsız dedi ki...

bence Yusufcuk büyüyünce çok uslu bir çocuk olacak annesi şimdi her ne kadar sizi çok koşturuyor olsa da bugünlerin acısını çıkartırsınız siz ilerde,çok tatlı çıkmış çook

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Uzuun bir aranın ardından birşeyler kaçırmaya başlamışım ben.
Okudm tabi kaçırdıklarımı.

Yusuf oldukça uslu bir delikanlı olmuş.(arada annesini üjüyomuş ama)
Sanıyorum Yusufun eski hali de Buraka yadigar kaldı, feci yaramazlıklarımız başladı, perişanım.

ONLARUYURKEN dedi ki...

harikasınız
ne güzel anlatmışınız...
sevgiler