30 Temmuz 2009 Perşembe

İçimden sadece şöyle bağırmak geliyor:

"Hayaaaaaaaaat, beni neden yoruyosuuunn?"

Ben tam bugün merak edenler için şu yurtdışı meselesiyle ilgili birşeyler yazacaktım ki aldığımız bir haber alt-üst etti herşeyi.. Şimdi sadece sakinleşmeye ve iyice düşünmeye ihtiyacım var..

Kışın yurtdışında bir sözleşme imzalamıştım biliyorsunuz.. Vize için başvurdum ve herşey öyle başladı zaten.. Dersler, yoğunluk, hazırlanma ve heyecanla bekleyiş.. Tam iş oldu, gidiyoruz derken, Emerikan hökümeti vizelere kota uygulamaya ve sadece belli sayıda kişiye vize vermeye karar verdi!! Ek belgeler istediler, sınavlara girip tamamladım. Oldukça uzayan sıkıntılı bir süreç geçirdik - sadece "beklemek" kastettiğim, yoksa bir problem yoktu Allah'a şükür - tam sonuna yaklaştık, sözleşmem Ekim'de başlıyor, yakında orada oluruz derken..

Bugün birkaç inzibat,
Ozan'ı alıp askere götürmek için kayınvalidemin evine gitmiş !!

Tam da sona geldik derken.. Tam da gidiyoruz artık derken..

Ozan okula 2000 yılı girişli.. Yedi senelik kanuni öğrencilik hakkı 2007'de dolmuş yani.. Ama ara verip sonra afla geri döndüğü için normalde bu süre 2009'a uzuyor.. Fekat sevgili okulu, afla döndüğünü ve mezuniyet süresinin uzadığını şubeye bildirmediği için iki yıldır asker kaçağı olarak görünüyormuş!!!

İşin garip ve acı olan tarafı ise bizim şimdiye kadar bundan hiç haberdar olmayışımız.. Geçen ay bir belge istediler ve onu göndermiştik ama işe yaramamış.. Yani babamız şu anda hazır asker..

Ozan bugün gelen astsubaya durumu anlatmış, daha yeni mezun olduğunu ve hatta diplomasını dün aldığını ve yarın tecil işlemi yaptıracağını söylemiş ama yapılabilecek hiçbir şey yokmuş.. Hatta eğer bugün nüfus cüzdanını benim çantamda unuttuğu için işlem yaptıramadan askerlik şubesinden dönmeseymiş, hemen orada alıkoyabilirlermiş!!

Yarın bu işten anlayan bir iki kişiye daha danışıp ne yapılması gerekiyorsa yapacağız ama şimdilik durum bu!! Her an inzibatlar tarafından yakalanıp askere alınabilecek bir babiş :P

Zaten belirsiz olan ufuk, daha da bulandı gözümde.. Ozan askere giderse ne yaparım, şimdi onları maddeliyorum kalem kalem.. Ev ne olur? İstanbul'da mı çalışırım? Yurtdışına gidişimiz rafa kalkarsa? vs. vs..

En çok merak ettiğim konu da bu arada vizeyi alırsam ne yapacağım meselesi.. Umarım ülkeye girişimi erteleme şansım vardır yoksa yine yanlız gitme durumu doğacak benim için...

Off...

Hayaaaaaaattt, beni neden yoruyorsun?

11 yorum:

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kuaybecim, bunalmakta cok haklisin. Ama herseyde bir hayir vardir deyip sakinlesmeye calis. Gorelim mevlam neyler neylerse guzel eyler.

SenaBera dedi ki...

Canım üzüldüm, sizde bir anda şok olmuşsunuzdur ama mutlaka bunda da vardır bir hayır, içini ferah tutmaya çalış, inşAllah en hayırlı şekilde yoluna girer her şey en kısa zamanda...

Esra dedi ki...

Kuaybecigim gecmis olsun oncelikle. Umarim en kisa zamanda hallolur. Aslinda dusununce askerligini yapip gitmeniz daha iyi olmaz mi?
Bildigim kadariyla vizeyi erteleyemiyorsun. Ancak yeniden basvuru yapabilirsin suresi dolunca.
Umarim en kisa zamanda belirsizlikler ortadan kalkar.
Sevgiler

sevilay dedi ki...

Merhaba,her işte bir hayır vardır.Allah yardımcınız olsun,sevgiler...

yastuf dedi ki...

Hakkinizda hayirlisi olsun ins...Kuaybe'cim.

Bazen belirsizlikler cok yoruyor insani gercekten;(

Ama ins..hayirlisiyla gecip gider bu belirsizlikler.

Ayça dedi ki...

Allah yardımcın olsun ne zor zamanlar olduğunu tahmin edebiliyorum. Herşeyde bir hayır vardır belki bunu düşünürsen biraz rahatlayabilirsin :((

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

rabbim kolaylık versin işlerine canım... umarım hakkınızda en güzeli olur...
çok zor bir durum, kalbine ferahlık versin rabbim...

Güneşli Günler dedi ki...

Kuaybecim, zor bir imtihandan geçiyorsun belli ki. Allah sabır versin, ama üzülme herşeyin ilacı zaman. Düzelecektir en güzel şekilde... Öpüyorum seni ve Yusufçuğu...

Minel dedi ki...

güçlü Kuaybe bunun da üstesinden gelecektir Allah'ın izniyle inanıyorum.

Sevgiler canım

Esra dedi ki...

Seni okuyunca ben de kendi eşimi düşündüm,insaallah biz de boyle hazırlıksız yakalanmayız askerlik durumlarına!
her işte bir hayır vardır canım,inş.Rabim hakkımızda en hayırlı olanı verir..

muko dedi ki...

Rabbim neylerse güzel eyler demekten başka çare yok,hakkınızda hayırlısı olsun her işte bir hayır vardır,diyerek üzülmemeye çalış inş.