31 Ağustos 2009 Pazartesi

Bir demet Ramazan aktivitesi..



Altınpark Ramazan Fuarı
Babamız ebru tezgahının başında..














Kocatepe Kitap Fuarı





Veee son olarak,
koluna saat yapmaya çalışan Yusufcuk :))

Her "Saat kaç?" diye soruşumuzda bu hareketi yapar oldu!!



Babamızla geçirdiğimiz ve birlikte iftar edebildiğimiz birkaç günün ardından yine klasik Ramazan rutinimize döndük.. Ozan fuarda, Yusufcukla ben evdeyiz.. Arada işyerine gidiyorum, arada arkadaşlarla iftar ediyoruz ama yine "bir Köroğlu, bir Ayvaz" kaldık oğlumla..


Şimdi bu Köroğlu-Ayvaz deyimini yazınca aklıma geçen yaz bunula ilgili duyduğum çok hoş birşey geldi.. Sizinle de paylaşayım.. Kızı gelin olan, oğlu da üniversiteyi başka bir şehirde okuyacak olan bir çift durumlarını anlatırken laf arasında söylemişti bu sözü.. Dinleyen kişi de şu yanıtı vermişti onlara: "Buna şükretsenize.. Ya sadece Köroğlu ya da sadece Ayvaz olarak kalsaydınız? En azından birinizin yanında diğeri var.." O günden beri ne zaman bu lafı duysam, bu cevap gelir aklıma.. Yapayanlız olmadığıma binlerce şükrederim..


..........................



Yusufcuğun yeni tribi :

- Bi daha gelmicem bu eve ben.. Bu oyuncakları da oynamıcam işte, annesiz kağcam!! Sen bana çiğkin çiğkin davyandın!!


Aman en ufak bir laf söylemeyelim beyefendiye, hemen tehdit başlıyor.. Gelmeyecekmiş eve, bak bakkkkk!!!!


Bir de bana işine gelmediği zaman "Kusuya bakma anne, kavga etces bak!!" demesi yok mu, ölüyorum..


Bu diyaloglardan yanlış bir profil doğmasın aman!! Tabii ki tatlış tatlış şeyler de söylüyor benim oğlum.. Mesela büyüyünce "fuçubolcu" olmak istediği gibi :)) "Futbolcu" diyorum, "hayır" diyor, "fuçubolcu" :))


İki gün önce çorabını giydirecektim Yusufcuğun.. "Annecim şu timsahlı çorabını verir misin bana?" dedim.. Çoraba baktı baktı, "Timşah diil ki bu.." dedi.. "Ne peki?" dedim.. Ne dese beğenirsiniz? "Kuybaa bu ya, bildiyin kuybaa.."
!!!!!!!!

Sanırım yaşlanıyorum :P


Bir de bu aralar elinde geçen yaz aldığımız davul, bütün gün "İnsanlay, sahuya kalkııııınnnn..." diye gümbürdeyerek geziyor evin içinde.. Mahallemizin davulcusu sağolsun, her gece saat üçte yataktan zıplattığı için Yusufcuğu, çoocuum sahur kavramına aşina olmuş durumda.. Hay bileğine kuvvet abi, bir öğün daha ekledin Yusufcuğun beslenme programına :P


Bizimle oruç tutuyormuş güya Yusufcuk.. Sahurdan kahvaltıya, kahvaltıdan öğle yemeğine, ondan ikindi atıştırmasına ve ondan da iftara kadar :P Arada içilip atıştırılanlar da.. Ne desem, ne desem? Tutulan orucu güçlendirmek babından canım :P


Sahurdan sonra benim gibi su içip ağzını çalkalıyor bu arada.. Ama nasıl?

Suyu ağzına alıyor, sonra kafasını sağa sola sallıyor :))))))))))))))))

Diğer sistemi keşfedemedi hala :P


.............................



Davulcu geçiyor şu anda penceremin altından.. Gitme zamanı geldi.. Sahur hazırlamam lazım.. Bu arada bir ikili önereyim sahur için.. Tavuklu pilav ve üzüm hoşafı.. Ne yakıyor susatıyor ne de rahatsız ediyor tekrar yatınca.. Canım dedemin yıllardır fix sahur menüsüdür, ben de ondan çaldım.. Tok da tutuyor valla :))


Hadi hayırlı oruçlar herkese...



8 yorum:

kedicibasi dedi ki...

maşallah oğlunuz çok tatlı konuşuyormuş:)

firdevs dedi ki...

:)))

ya ne bilmis oglun var oyle :p bildigin kuybaa demek :p yisinler seni :)

sen Turkiye saat ile sahurda yazmissin , ben fransa saati ile sahurda okuyorum :) sanirim sen simdi uykunun tatli kollarina kendini salmissindir :) cunku turkiye saati ile saat 06:54 :)

eger bebis yuzunden tavuktan tiksinmemis olsaydim dedenin fix menusunu denerdim :))

hayirli oruclarr :))

sule_bilge dedi ki...

"anne kavga etces bak" çok şeker :)
ebru da konuşuyor yani :)

Adsız dedi ki...

maşallah maşallah ailecek pek maharetlisiniz çok beğendim o iki laleyi pek bi şık görünüyor sizin evinizin her yanı ebru tablosuyla doludur ne güzel :D ellerine sağlık eşinin.
seninde kıyafet kombinin göz dolduruyor bir kaç resimdir dikkatimi çekiyor zaten renk tonlarını çok güzel yakalıyorsun .Yusufcuğa söylencek laf yok zaten o doğuştan fırlama bişey :D :D :D koluna saat yapıyormuş hey yarabbim ya, onunla diyaloglarınıza çok gülüyorum :D

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Hakikaten ailecek marifet fırtınası estiriyorsunuz.

Kıyafet uyumu ve zerafette takdire şayan.

Tesettürün zerafeti de çok alımlı oluyor canım.

Yusufçuğun eve gelmeme durumunun benzeri Burak ta GİTMEKLE tehdit ediyor zaman zaman bizi.

Yaş 18 olunca bunlar bizi terkedecek büyük ihtimalle:)

KelebekGibi dedi ki...

Sevgili Kuaybe benim Ramazan'da aynen öyle geciyor, cogu aksam kizimla...Üstelik burada cagiracak cok kimsede yok, kayinvalidemde Türkiye'de. Cevredeki herkes oruc tutmuyor :S
Resimler cok güzel, Ebru yapmayi bende hep merak etmisimdir insallah bir zaman denemek nasip olur. Saat yapan Yusuf cok sirin :)
Sevgiler

minik arap dedi ki...

yusuf tam bir yusufçuk.. ben sizi görünce gaza geliyorum."ankarada gidilecek yer yok "iddalarımı hep çürütüyosun. acep kocatepe kitap fuarı hala açıkmıdır??

zehra dedi ki...

yusufcuk masallah herzamankı formunda :) ayrıca abruda cok guzel olmus