15 Mayıs 2007 Salı

- Yusuf, aç annecim ağzını..
- Hammm..
- Aferin küçük kuşuma.. Bakalım bitti mi? Hadi bi daha aç bakalım..
- Hammmm..
- Küçük serçem benim, aferin sana.. Nasıl da güzel yermiş benim oğlum..
Bi lokma daha?
- Hammm..

Yuppicik.. Yuppicik :))

Benim oğlum yemek yemeye başladı yaşasın..

Ama ben yine buldum kendime kafaya takacak birşeyler.. Gerçi takılmayacak gibi de değil..

Sorun yemesi değil artık, yedikleri!

Meleğimin favorilerini yazıyorum : Mercimekli köfte, katmer, elmalı ve tarçınlı kek, çilek ve kaşar peyniri..

Şimdilik gözlemlediklerim bu kadar.. Denedikçe daha neler sevdiğini göreceğiz bakalım..

Sekiz aylık bebek mercimekli köfte yer mi yaa? Gerçi onu ben yedirmedim.. Ben mutfaktaki işimi bitirene kadar babaannesi yarım kase yedirmiş, ben geldiğimde hala kaseye uzanıp kuş gibi ağzını açıyordu "Daha verin" diye! Köftenin hafif acılı olduğunu da yazayım unutmadan.. Hamileyken o kadar acı yersem olacağı buydu işte..

Tüm tıp otoritelerinin yıllardır araştırıp oluşturduğu yemek listelerini geçtik biz.. Seviye altı kalıyor onlar.. Sebze çorbasına kilitlenen dudaklar kek veya -püre değil bütün- çilek verdiğimde kocaman kocaman açılıyor..

Artık kahvaltı etmeye de başladı çok şükür.. Ama o kadar bariz bir damak zevki var ki hayret ediyorum.. Peynire, reçele veya yoğurda itirazı yok ama yumurta sarısı verdiğimde kötü kötü yüzüme bakıp çıkarmaya çalışıyor ağzından.. Minicik minicik veriyorum ama yine de ayırıyor tadını..

Bu bebişler zannettiğimizden çooooook daha akıllı..

Şimdi en önemli soru şu.. Ben doktorların tavsiye ettiği gibi sebze çorbası, meyve püresi vs. yapıp güç bela yedirmeye çalışmalı ve yemeyince kendim kafayı yemeye devam mı etmeliyim yoksa bebişime mantılar açıp kısırlar mı yapmalıyım?

Tuz bile yasak bir yaşına kadar ama benim oğlum en ağır şeyleri bile yiyor.. Daha doğrusu sadece onları yiyor, yemesi gerekenleri yemiyor..

Off of..Zor zanaat annelik, zor..

Haftasonu kontrole gittiğimizde doktorumuza soracak çok sorum var.. Ama bana gülmesinden korkuyorum :))

13 yorum:

arzu dedi ki...

Masaallah, barekallah yedigi bisiler olsun da aman bosver:))aslihanda cilegi cok seviyordu, ben yumurta vermiyordum, cunku bir yasindan once verilmesi tavsiye edilmiyor diye, yalniz aslihan hala da cok seviyor bulgurlu seyleri biliormusun, kekide hatta boregide severek yerdi:))acaba bu aylardami boyle oluyor, gerci ben bulgurlu seyleride bir yasindn sonra verdim sanirim:)herneyse yinede bisileri severek yemesi guzel:))saglicakla canim:)

iremmm dedi ki...

su yediklerini yazmasan olmaz mii :)
nazar degicek diye korkuyorum..hazir yemeye baslamisken yanii...
mail aticam sana birazdan.. öpüyorum kusumu da seni de ;)

iremmm dedi ki...

mercimekli kofte(protein)FAYDALİ...!katmer(karbonhıdrat)FAYDALİ...!
cilek(A vitamini-galiba-)FAYDALİ...!
kekler(karbonhidrat,protein,kalsiyum)FAYDALİ...!

daha ne istiyorsun kusumm..varsin yedikleri bunlar olsun :)))))

AsYa dedi ki...

bence ne istiyosa onu yesin ...zamanla bıkar başka şeyler ister zaten ..bizde öyle diilmiyiz hep aynı şeylerden sıkılıyoruz..bi dene cidden ..yememesinden iyidir..ayrıca onlarda bir birey diil mi ...onlarında bi zevki var :) senin ki acı seviyo.

Sabahnur dedi ki...

:)) cık cık. bu bebekler super huper.. soyle sag bacagını kaldırıp budundan ısırasım geldi:)) erkek adam pure yer mi???? erkek adam sebze corbası yer miii??? ye meeeeeeeezz:))

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

okurken cok guldum kuaybe sen basla kisirla yapmaya borekler acmaya.yalniz cilege dikkat et alerji etkisi olabilir.masallah diyelim.demmekki sorun yememesi degil verdigin yiyecekleri sevmemesiymi.tuz seker olayina gelince 1 yasina kadar verilmemsi gerekiyo ama bunu uygulayanlar sonradan ev yemeklerini cocuklarinin sevmedigini ifade ediyolar.bende hep cay kasiginin ucuyla tattirmistim.ranada eksi aci seyleri daha cok seviyo kurban bayraminda annem paca tattirmisti ve yemisti ben hic sevmem.ben tam tatliciyimdir ama kizimin damak zevki babasina benziyo.9.aydan sonra herseyi yiyebilir bebekler hatta sofraya oturtun diye okuyorum.yusuf aslanda biraz erken basladi ama olsun yedigi hersey yarasin))sevgiler

Kuaybe dedi ki...

Arzucum sağol..
Yumurtanın beyazı burada da tavsiye edilmiyor bir yaşından önce ama sarısı özellikle de anemisi olan bebeklere mutlaka tavsiye ediliyor.. ben de o yüzden veriyorum..

Bir de börek yapıp deneyelim bakalım :))

İremcim hakılsın aslında.. yedikleri aslında çok faydalı şeyler ama tuz ve şeker yasak diyor doktor, ben de ikileme düşüyorum :((

Kuaybe dedi ki...

Asyacım çok haklısın.. bariz bir damak zevki var resmen.. seçiyor ne yiyip ne yemeyeceğini.. ben de galiba mecburen yadiklerini verip diğerlerini kesmek zorunda kalıcam..

Sabahnur sen benden yana mısın Yusuftan yana mı? :))

Eminecim çilek konusunda haklısın, alerji yapabilir diye okumuştum ama birkaç seferdr yiyor birşey olmadı çok şükür..

Demek Rana da "acı"cı :)) sen de dene o zaman mercimekli köfteyi :))

Amin, inşaallah dediğin gibi yarar yedikleri..

Minik Patikler dedi ki...

Kuaybecim sekercim, anacim ne zaman Zeynep Erva'yi listeye aldin hayirdir :) Benim oglumla Zeynep Erva'nin arasinda ozel bir bag var bikereeee, hem Zeynep Erva'yi biz canli canli gorduk :P 1-0 ondeyiz sekercim :)

Minik Patikler dedi ki...

Ayrica evet canim ne varmis yediklerinde, sen yeter ki geriye donus yapma, ayrica bak az evvel Prof. Benal Buyukgebiz'i dinledim tvde rastlarsan muhakkak dinle fikirlerine bayildim..

arzu dedi ki...

Kuaybecim, ben aslihan cilek yerken goruntuledigim fotografi koymustum gunlugune sanirim 6-7 aylikti hatirlamiyorum, ama bir yasindan onceydi ve bi yorum almistim, alerjik meyve oldugu icin vermememin daha uygun olacagi hususunda ama doktorumuz hic birsey soylememisti,daha sonra arastirma yapinca bunyeyle alakali olabilecegi gibi daha ziyade kalitsalda oldugunu ogrendim boyle alerjik seylerin, hatta sanirim aslihanin gunlugunde o donemdeki postlardan birinde vardi bu hususla alakali bir link, zun lafin kisasi, bi kac gun icinde bisi gormuyorsan mustarih ol:)opuyorum cok:))

ANNELOG dedi ki...

Bir yaşına kadar beyzlardan uzak durmak en iyisi. Yine de dilinin üzerindeki tad alma tomurcuklarına farklı lezzet seçeneklerini azar azar da olsa sunmakta bir zarar olmadığı gibi, tecrübeyle sabittir ki faydası dahi var.
Mercimek köftesi ha?:))

Kuaybe dedi ki...

Seniyyecim sağol tavsiyen için.. Birkaç yazısını okudum Benal hanımın, güzel gerçekten..

Ayrıca ben Zeynep Ervayı listeye alalı çooook oldu.. küçük hanım daha çok minnoş bir bebekti o zaman..

Amaaaaaa.. madem ki adam bebişle aralarında özel birşey (!) var, biz sevenleri ayırmayız efendim :))

Arzucum aynene dediğin gibi, birkaç gün deneyip alerji yaparsa kesmeye karar vermiştim ama şükür birşey olmadı.. zaten şimdi çiğ olarak değil sabahları reçelini veriyorum..

Evet annelogcum, mercimek köftesini çok sevdi benim oğlum :))
Sırada mantı, sarma ve su böreği var denenecek :))