11 Şubat 2008 Pazartesi




Ah, ahhh...


Nedir bu Yusufcuğun annesinin elinden çektiği..



Uyanınca yeleğini bulamadım, kendi hırkamı giydirdim çocuğa :))


Zavallım da karizma olayının farkında değil daha.. Gayet rahat bir şekilde, pencerenin önüne serptiğimiz bulgurları yiyen güvercinleri seyrediyor..


Ama bir de şöyle düşünelim..

İleride baktığımda, "Hımm, demek ancak hırkam kadarmış boyu oğluşumun bir buçuk yaş civarı.." diyebileceğim bu fotoğrafa baktığımda :P




Üç dört gündür gezmekten yorulduk :P

İki kere alışverişe, bir arkadaş toplantısına ve dün de - bu havada ! - dağa yürüyüşe gittik.. Tabii sonuncusunun Ozan'ın zoruyla gerçekleştiğini hepiniz tahmin etmişsinizdir :P



Önce alışveriş merkezinden kareler..


Gittikleri ayakkabı mağazasında, annesinin ayakkabı seçmesine yardımcı olan meleği..


( Zannettiğiniz gibi bu kıpkırmızı şirin ayakkabıyı almadım..

Onun yerine iki sene sonra ilk defa, sivri burun, yüksek topuk çok şık siyah bir ayakkabı aldım çok uygun bir fiyata - sizi seviyorum seri sonları :P- Daha önce cesaret edemiyordum Yusufcuk kucağımdayken onlarla yürüyemem diye ama artık istesek de kucakta taşınmıyor zaten bebiş.. Ben de eski "şık" günlerime döneyim artık..)


Anneye yardım ettik, babaya da etmeden olmaz..

En azından ayakkabının içindeki kalıbı eğip bükerek kalite kontrol yapabiliriz :P



Bu da boy aynasında şirinlik yaparken kendini kaybeden Yusufcuk :))




Ozanla baktık ki Yusufcuk "zırvana"ya ulaştı yine, fazla enerisini atsın diye içinde top havuzu olan bir yere dondurma yemeye girdik.. Evet itiraf ediyorum, sadece top havuzu için gittik :P

Ama iyi ki gitmişiz.. Çok mutlu oldu bebişim..









Top havuzuna dalar dalmaz sakinleşti Yusufcuk..

Dakikalarca toplarla oynadı oynadı oynadıııııı.....






Bu sayede biz de rahat rahat dondurmalarımız lüplettik :))



Ertesi gün ise tüm gün boyunca Salih bebişlerdeydik.. Tayinleri çıktığı için arkadaşlarla toplanıp "güle güle" demeye gittik onlara.. Yusufcuk dişi iyice patladığı için rahattı o gün ama aralarında on ay olan üç bebiş ne kadar uslu durusa o kadar uslu durdu bebişlerimiz :P Salih bebişe bir kere uçak fırlattı bir kere de ısırmaya kalktı Yusufcuk.. Daha önce hep onu ısıran Ahmet Aydın abisini de üç kere "tırmaladı".. Elinden oyuncağı alınınca teyzelerine bıdı bıdı söylendi, televizyon dolabına tırmanmasına izin vermeyen babaannesine de bir tokat patlattı.. Haksız değilim di mi ilerisi için endişelenmekte!!
İstediği yapılınca, her istediğinde emince, uyu denmeyince hiçbir problemi yok aslında.. Gayet sakin bir bebek.. Ama işine gelmeyen birşey yapıldığında, istediği şey verilmediğinde küçük bir pantere dönüşüyor, agresifleşiyor hemen.. Nereye saldıracağını şaşırıyor sinirini atmak için.. Yogaya göndermek lazım bu bebişi :P



................


Dün dağa yürüyüşe gittiğimizi yazmıştım değil mi..

Yürüyüş dediğim de öyle yoldan, düz yerden falan değil, tepelerden kayalardan zirveye doğru!! Çamurlara bata çıka sporumuzu yapıp eve döndük.. Bir sonraki seferler için "tövbe" demeyi de unutmadım tabii :))


Dün aslında çok keyifsizdi Yusufcuk.. Üstteki azı çıktı çıkmasına da altta iki azı dişi kabarık şimdi de.. Birşeyler çiğnemeyi kesinlikle reddediyor.. Üstüne baskı oldukça acıyor demek ki dişeti.. İki gündür yediği biraz muz - o da emerek- biraz da çorba.. Gerisi "anneden geçinmece" :))


....................




Yusufcuk dört gündür çok sevindiriyor beni.. Şimdi sevinç konumu yazınca "öğğkk" demeyin ama.. Bebişi büyüyenler anlar, büyüyecek olanlar da ileride anlayacak inşaallah ne demek istediğimi.. Birkaç gündür kaka yapacağı zaman biryere saklanıyor yine Yusufcuk ama sonra yanıma gelip çömeliyor ve "ıığğğhh" diyor.. Kaka yaptığını haber veriyor yani.. Maşaallah benim bebişime.. İnşaallah baharda tuvalet eğitimine başlamayı düşünüyorum.. En çok korktuğum süreçlerden biri bu ama hemen alışması için dua ediyorum Allah'a.. Uyku ve yemek konusunda hala problemlerimizi aşamadık, bir de üstüne tuvalet sorunu olursa ne yaparım bilemem.. Allahtan ki çevremde bebişini bezden çok kolay ve kısa sürede ayıran anneler var da umut oluyor bana.. Artık kaka yaptığının bilincine vardığına göre yakında ondan rahatsız olmayı da öğrenir herhalde Yusufcuk..


.....................


Yusufcuk dudağını büzüp, öne uzata uzata bizi öpmeye koşuyor bu aralar.. Kuş ağzı gibi yapıyor ağzını, curpp diye öpüyor.. Bu ne tatlı birşeymiş Allah'ım.. O öpücük ne kadar mutlu ediyor beni anlatamam.. Rabbim lütfen özleyen, bekleyen herkese yaşat bu tadı..

Sadece bizi değil, yabancıları da öpmeye çalışıyor aslında.. Alışverişe gittiğimizde babasının ayakkabı aldığı mağazada ona yardımcı olan amcasını defalarca öptü Yusufcuk.. Adam da şaşırdı, "Yeni kızım oldu benim, onu anladı herhalde.." deyip güldürdü bizi.. Biz babaannesiyle gömlek alırken de babası onu koridorda oyaladı bir süre.. O sırada küçük bir kız görüp onu öpmeye kalkmış.. Kız da ona dudağını uzatınca karşılıklı "currpp"laşmışlar.. Ozan da kızın anne-babası da ölmüş gülmekten..


........................


Cumartesi akşamı, normalde ikindide uyuduğu uykuyu atladığı için çok huysuzlandı Yusufcuk.. Uyku başına vurdu ve emerek bile uyuyamadı.. Babaannesiyle ben de çarşafla sallamaya başladık.. Bir yandan onu sallıyoruz bir yandan da kısık sesle televizyon seyrediyoruz.. Reklamlar başladı.. Yusufcuk dalmıştı aslında.. Molfix reklamı var ya hani, bebişin biri beziyle havuza giriyor, bez havuzun suyunu emiyor.. O çıktı.. Bizim -güya- uyuyan hafiye reklamın müziğini duyar duymaz "ebbe, ebbee.." demeye başladı ama gözler kapalı.. Yani uyuyormuş ama göremese de televizyonda bebek çıktığını biliyormuş, onu söylüyor bize..

Bir de bu aralar yeni Omo reklamındaki bebeği taklit ediyor.. Zenci bebiş bukalemun gibi dilini çıkardıkça bizimki de çıkarıyor minik dilini :))


.....................



Bugünlerde beni iyiden iyiye düşünüdüren, bazen gece uykularımı kaçıran bazen de çok sevindiren bir gelişme var.. Çok önemli bir kararla ilgili.. Bunu, ne olduğunu merak edin diye, gizem olsun diye yazmadım.. Sadece ileride gerçekleşirse, temellerinin taa bugünlerden atıldığını hatırlayabilmek için yazdım.. Hakkımızda hayırlısının olması için dua ederseniz de ekstra kazanç sağlamış olurum buraya yazmakla :))
Sadece şunu yazayım, bebişsel bir mesele değil.. Yolda bir kardeş falan yok yani :P



......................



Yusufcuk sokakta kendisinden kaçan kedilere sadece "pisi pisi" yapmakla kalmıyor artık, "dediiiğğğ" diye bağırıyor arkalarından :))



.....................



Artık evdeki tüm kapıları açabilen Yusufcuktan kaçmak mükün değil.. Hangi odaya girsem peşimde bitiyor.. Ayaklarının ucunda dikile dikile o kapı kollarını açması çok şirin.. Anahtarı olmayan kapılarımız için, şu kapıların üst taraflarına takılan kancalı kilitlerden almanın vakti geldi galiba.. Özellikle de tuvalet kapısı için.. Evde keşfedemediği tek yer orası ve ben birgün ıslak ve bakteriyel bir sürprizle karşılaşmak istemiyorum :P



.....................



Amcamızın tezkeresini almasına sadece dört gün kaldı.. Sağ salim gelir inşaallah.. O askere gittiğinde Yusufcuk tam iki aylıktı, minnoş bir kolikti henüz :)) Şimdi koşan, oynayan, pencereden dışarıyı seyretmek istediğinde sandalyeye çıkıp kuşlara "pisi pisi" yapan bir afacan.. Amcası ne kadar şaşıracak bakalım.. Gerçi arada bir kere gördü ama hem süre çok kısaydı hem de o zaman daha küçüktü Yusufcuk.. Şimdi büyüdü, marifetler çoğaldı :))



.......................



Kitabın devamını teslim etmek ve ödemenin geri kalanını almak için yayınevini arıyorum yine.. Geçen seferki gibi sinir bozucu bir beklemedeyim.. Allah'ım, nereden bulaştım bu adamlara yaa :((



.....................



Yusufcum "anniiiğğğ" diye beni çağırıyor.. Gitmem lazım :))


Şimdilik sıfatım bu.. Anniyim ben, annii..

12 yorum:

pastacirapunsel dedi ki...

Canım Kuaybe'ciğim,

Minik Yusuf'uma ne kadar da çok yakışmış annesinin hırkası:)) Canikom, sen yandın, ben sana söyleyeyim; hem böyle yakışıklı, hem de bu kadar çapkın bir oğlanla çekeceklerin varrrrr.....


Kocaman öpüyorum her ikinizi de...

Sevgiler....

Esra dedi ki...

O top havuzundan her eve lazım aslında,çok eğleniyor minikler içindeyken:)
Ben de bugün yeni aldığım lazımlığa "çişşşş"diye diye çişini yaptirdim miniğimin, ama çok mutlu oldum:)
Resimler herzamanki gibi çok güzel..Yusufcuk da, sen de çok tatlısınız Kuaybe..yüzünüzdeki gülümsemeler hiç eksik olmasın inşaallah...
Sevgiler

SenaBera dedi ki...

Allah iyiliğini versin Kuaybecim!! Nereden aklına gelir böyle fikirler, hırka ile boy ölçümü gibi... Çook şeker..

Ben de kırmızı ayakkabıyı aldığını düşünmüştüm, yanılmışım..:) Güle güle giy ayakkabılarını..

Top havuzunda çok eğlenmiş maşAllah Yusuf. Bera nın da top havuzunda fotoğraflarını çekmiştim, bir dahaki posta ekleyeyim inşAllah...

Bir de haftasonu yorumu yapayım.. Herhalde diyorum bu Ozan Bey, güzel eşini öyle kıskanıyor ki böyle ilginç yerler buluyor gezdirmek için.. Maksat, kimsecikler Kuaybeyi görmesin:)) Yazın ilginç piknik yerleri( ve bomboş) kışın da dağlar... Şaka yapıyorum tabii, fotolar süper...

SenaBera dedi ki...

Aaa bir de seni düşündüren konu, Arzu ya yorumunda yazdığın konu mu yoksa?? Hakkınızda en hayırlısı olsun canım!! Gerçi biz o kadar uzaklaşmanızı istemeyiz ama...:)

Minel dedi ki...

Herzamanki gibi çok şık ve zarifsin kuaybecim maşallah 41 kere,yusufcuk biraz büyüsün ablasımısın diye soracaklar sana gör bak:)

Keyifsiz hali bile ayrı bir tatlı olmuş benim yusufumun,durgunlaşmış,sessizleşmiş...

Seni düşündüren mesele için de rabbim hayırlısını en hayırlı zamanda nasip etsin inşallah..

Dualarım sizinle..

uçan talhanın annesi dedi ki...

ne güzel bir yazı okudum okudum içim açıldı...
kuaybecim herzamanki gibi şıklığın zirvesindesin... tabi yusufcukda hırkaya rağmen karizmasından ödün vermiyor.
dağ gezisi de baya yorucu olmuştur... kendimi düşündüm de, hareketli bir bıdık ile yokuş çıkmak... yok ben almayayım...
şu bebişin tuvalet eğitimi hakkında moralini bozmak istemem ama birşey söyleyeceğim. talha da yaptığını söylüyor uzun zamandır. ama nedense altını değiştirceğimi anlayınca kaçacak delik arıyor. umarım yusufcuk öyle yapmaz :(
son olarak seni düşündüren mesele için rabbim hakkınızda hayırlısını versin diye dua ediyorum...

sumuklubocek dedi ki...

once ilk fotograftakinin senin hirkan oldugunu anlamadim ve aaa Yusufcugumla benzer hirkalarimiz var diye sevindim :)))
***
ayakkabici durumlari bizde de ayni. yalniz selim nereden buluyorsa getirip getirip leopar desenli 6-10 cm topuklu cilgin ayakkabilar buluyor annesine, tabii anne ay cok guzelmis deyip gostermelik bir giyiyor selim gormeden kenara birakiyor :)))
***
doga yuruyusunuz super!

Kuaybe dedi ki...

Didem abla ben de aynı şeyi düşündüm alışveriş merkezindeki kızı öptüğünü duyunca.. Allah yardımcım olsun :))

Esracım ben de istiyorum eve bir top havuzu.. Sabahtan içine atacağım Yusufu, arada acıktıkça emzirmeye giderim :P

Bu arada ilk lazımlık maceranız ve tabii başarınız kutlu olsun :))

Özlemcim Allah senin de iyiliğini versin.. Öyle güldürdün ki beni anlatamam.. Demek Ozan beni kimsecikler görmesin diye götürüyor böyle yerlere haa.. Ona da anlatayım, daha doğrusu sorayım bakalım doğruluk payı var mı bu tespitin :))

Bu arada, gözünden birşey kaçmıyor bakıyorum da :)) Evet Arzuya yazdığım mesele kesinleşti, hayırlısıyla Ozan'ın okulunun bitmesini bekliyoruz..

Minel dedi ki...

Ne yani ABD ye mi gideceksiniz:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Kuaybe dedi ki...

Minelcim sen de hiç farklı değilsin cicim, sen de bir "abla" adayısın yani :))

Durgunlaşmış Yusufcuk ayrı bir şirindi gerçekten :P


Eminecim sana tavsiyem, eşin böyle bir teklifte bulunduğunda mümkün olan en güvenli yere kaç, saklan :P Kendi tırmanıp gelsin :)) Bebişle çok zor gerçekten yaa..

Tuvalet konusunda da umarım dediğin gibi yapmaz Yusufcuk.. Şimdilik kaçmıyor ama sonrası için ne sürprizler hazırlıyor bilemem..


Sümüklücüm Selim'in zevkine bayıldım.. Demek leopar desenli ve yüksek topuk haa, çok extreme :)) Bence al sen öyle bir ayakkabı, içi kalmasın çocuğun..

SenaBera dedi ki...

Aaa doğru tahmin etmişim, ama çook uzak yaaa.... Tabii ki hakkınızda hayırlısını isterem de, geeçç bulup çabuukk kaybetmiş olacağımm ama yaa..:(((

Archi*Sugar (Esra) dedi ki...

Valla kucukle iyi cesaret oralara tirmanmak. :-P Bu arada kucaginda gorunce daha net anlasiliyor; ne kadar buyumus Yusufcuk. Tek basina fotolardan bu kadar uzun oldugu anlasilmiyor.

Eger Yusufcuk kakasini anliyorsa hemen basla tuvalet egitimine Kuaybecigim. Hic bekleme. Unutuyor bu minnoslar zamanla. En azindan bir lazimlik alip dene. Birsey kaybetmezsin.

Uzaga mi gidiyorsunuz??? aaaaa... Hayirlisi olsun insallah.