9 Nisan 2008 Çarşamba

Yusufcuk hastanede geçirdiği bir günün ardından, vurulduğu iğneye, aldığı buhara rağmen sabahtan beri rahatlamayan nefesi için belki de duaya ihtiyaç duyuyordur değil mi?

.............


Gece, sabaha karşı acaip bir hırıltıyla uyandı Yusufcuk.. Cayır cayır da yanıyordu yine.. Oysa daha bir iki saat kadar önce kalkıp emdiğinde bile hiçbir belirti yoktu.. Tıpkı gece yatmadan önce olmadığı gibi..

Solunum sıkıntısı olduğunu farkettiğimde hemen annemin yanına koştum.. Yusufcuk korktuğu için ağlıyor, ağladıkça da daha çok tıkanıyordu nefesi.. Elimiz ayağımıza dolandı.. Sakinleştirmeye çalıştık ama pek beceremedik galiba! En sonunda kedi geldi aklımıza, hemen yattığı yerden kaldırdık hayvanı.. Onu severken biraz sakinleşti ve nefesi düzelmeye başladı.. Üç kere ağlatmadan ateş düşürücü içirmeye çalıştık ama nafile.. En sonunda yine tıkanana kadar ağladı :((

Biraz kedi, biraz anne şefkati katılmış süt, derken uyudu kaldı kucağımda halsiz halsiz.. O uyanınca babamla hazırlandık ve hemen yakınımızdaki bir hastaneye götürdük Yusufcuğu..

Doktor ciğerlerinde fazla hırıltı olduğunu söyledi ve "Önce kan aldıralım sonra da ciğer filmi çektirin.. Bunlar bitince de acile inin, iğnesini vursunlar ve hemen buhar verilmeye başlansın, nefesi açılsın biraz!" dedi..

Kan aldırma ve sonra da "yine benzer birşey yapacaklar" korkusuyla Yusufcuğun asla masaya yatmak istemediği akciğer filmi çekme detaylarını anlatmak istemiyorum.. Fazla "ıslak" ve sesi kısılmış bir bebenin "yetmeyen" çığlıklarıyla doluydu..
Sonradan okuyup tekrar hatırlamak istemiyorum :((

İşlemler tamamlandıktan ve Yusufcuk biraz emip sakinleştikten sonra buhar odasına indik.. Yusufcuk buhar almayı önce reddetse ve buharı solumamak için ağzını sıkı sıkı kapatsa da sonra "bir sana bir bana" oyununu keşfettik.. Ben de nasiplendim soğuk buhardan..

Solunum güçlüğü çeken bebeklere yoğun soğuk buhar verildiğini de bugün öğrenmiş olduk, yaşayarak :(( Bir süre buhar veriliyor, sonra bir süre beklenip tekrar başlanıyor.. Biz üç kere aldık ve arada bir de iğne yediğimiz için oldukça zor geçti aslında.. Çok kısa bir süre uyudu Yusufcuk ama onun dışında hep yataktan kaçmaya çalışmakla meşguldu o halsiz canıyla! Elimizde buhar makinesinin hortumu, buharı ağzına denk getirmeye çalışıp durduk biz de..

İkindiye doğru, buhar verme işlemi bitince, kan ve grafi sonuçlarını alıp doktorun yanına çıktım..
Benim zannettiğim gibi alerjik bir durum olmadığını - ben kedi alerjisi zannettim bir anda başlayınca- Yusufcuğun ağır bir larenjit ( ses telleri iltihaplanması) geçirdiğini ve bunun da göğsüne indiğini söyledi doktor.. Şişe şişe ilaç yazdı ve bir hafta sonra ciğerlerinin mutlaka tekrar dinlenmesi gerektiğini söyleyip bizi eve gönderdi..

Şimdi uyuyor meleğim.. Dayısına nazlanıp "çorba içmicem, illa ilaç içicem!" eyleminden sonra emerken uyudu kaldı yine.. Hastanede kan alınırken de hep "dedeee, dedeee" diye ağladı miniğim.. Kulağımda çınlıyor..
Ama şimdi ağlasa da ağlar gibi görünüyor, ses çıkmıyor Yusufcuktan.. Tamamen kısıldı sesi.. Birşeyler yiyip ilaçları düzenli içmeyi başarırsa belki iyileşir çabucak ama bunu yapabilir miyiz tam emin değilim..

( Hayat bu işte.. Oysa bugün üniversiteden arkadaşım Elif'e gidecektik biz anne-oğul.. Gülüp eğlenecektik! "Plan yapmaaa..." diye uyarılar geliyor yine, anlaşıldı..
Tamam yapmıyorum..)



11 yorum:

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kuaybe, cok uzuldum. Rabbim acil sifalar versin Yusuf'cuga. Insaallah siz yola cikana kadar hicbir seyi kalmaz. Ucakla donme planinizdan doktora da bahsedin, ve izin verirse ucun. Cunku bildigim kadariyla, ucak basincindaki degismeler, kulak burun bogaz enfeksiyonu vb. rahatsizligi olan insanlar da hele de cocuklarda daha belirgin sikayetlere neden oluyor.

Allah kolaylik versin hepinize...

Sevgiler,
Ayse Sule

Bir Hoş Seda imiş... dedi ki...

Canım ya çok çok geçmiş olsun.Rabbim acil şifalar versin.Kıyamam ben bebişlerin hastalanmasına heleki hastalanan yusufsa.Dualarımız sizinle canım.

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Canım beniç Küçük yusufcuğun resmini görünce şok oldum Çok ama çok üzüldüm .
Oysaki c.tesi bende sizinle sağlıklı yusufcuğu görmeyi planlıyordum ama herşeyin hayırlısı dimi.

Duamdasınız seni ve Yusufcuğu Kucaklarım sevgiler.

Adsız dedi ki...

Selam Kuaybe, cok gecmis olsun, Allah acil sifalar versin insallah!
Ayy ben okurken icim tuhaf oldu yaa, ben hic dayanamiyorum cocuklarin hasta olmasina!
Miniciklerya hem dayanamiyorlar hemde ürküyorlar sonra hastaneden, doktordan..vs. Ama onlarda olmasa ne yapariz tabiki!
Bu hastaligi neyden kaynaklanmiski? Cabucak yeniden saglikli olmasi dilegimle..

yadigar dedi ki...

canım ya çok geçmiş olsun.bebekler ne masumlar.allahım onlar hiç hasta olmasınlar.amin...

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kuaybe'cim, cok merak ettim, noolur guzel haberler ver bize en kisa zamanda. Allah'im sen Yusufcuk'a ve turlu dertlerden hasta olmus tum bebelere acil sifalar ihsan et.

Adsız dedi ki...

Cok gecmis olsun. Nasil da savunmasiz yatiyor yavrum. Insallah cabucak iyi olur.Dualarim sizinle.

Büşra dedi ki...

çok çok geçmiş olsun kuaybecim:(
Allah acil şifalar versin, yusufcuğa.

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Cok cok gecmis olsun Kuybe'cigim. Ne kadar uzuldugunu tahmin ediyorum. Keske hic hastalanmasalar... Acil sifalar diliyorum.
Saglicakla kalin

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun.Rabbim acil şifalar versin.(Kübra)

mummy dedi ki...

Rabbim acil şifalar versin Yusufçuğa ve böyle hastane yataklarında yatmak zorunda kalan cennet kokulu yavrulara...Çok üzüldüm resmi görünce...Umarım bir an önce iyileşir...Geçmiş olsun...