4 Haziran 2008 Çarşamba

Arkidişler, aşağıdaki tatlı tarifinde vanilyayı unutmuşum!! Umarım henüz kimse denememiştir ve un kokulu kokulu yememiştir :P

Muhallebiyi ocaktan almadan hemen önce bir ya da iki vanilya ekliyoruz muhallebiye.. Ben çok vanilyalı sevdiğim için iki tane ekliyorum..

Üskünüm :((

Oraya da ekleyeceğim ama herkes okuyana kadar kalsın bu not, sonra kaldırırım..

7 yorum:

sühendan dedi ki...

bİR ÖNCEKİ POSTTA PÜF NOKTASINA UYUNUZ.sONRA PÜTÜRLÜ OLDU VS. DEMEYİNİZ DEDİN.kIZDIN OKUYUCULARA.Bak vanilyayı unutmuşsun.Neyse sağlık olsun.Ben nasıl olsa denememiştim.

firdevs dedi ki...

kuaybecim , sana tavsiyem var :p

ben bir tane vanilya cubugu alip toz seker kavonozunun icine koyyorum vanilyaya ihtihayicim oldugu zamanda bu sekerden kullaniyorum ;) tavsiye ederim :p boylece dogal vanilyamiz oluyor hem de aromasi daha belirgin oluyor :) vanilya cubugunu arada kontrol ediyorum eger kurumussa 4 parcaya bolup kapali bir kutuda sakliyorum pasta kremasi yaparken sutun icine bir parca koyup kaynatiyorum :) immm ev buram buram vanilya kokuyor ;)

ben henuz denemedim :p ama deneseydim kesin icine vanilya eklerdim :)))

firdevs dedi ki...

ayrica aplam senide sobeliyorum haberin olsun :p iddia ediyorum benden daha sacma sey soyleyen anne cikmaz :p

Kremali'nin annesi dedi ki...

Tuu, demek esimin dun aksam bize yemege gelen patronu ve hanimi tatli faslinda bu yuzden yuzlerini burusturdular ve bize musaade diyip apar topar kalktilar. Gitti bizim beyin promosyonu, gitti!!!

Kuaybe dedi ki...

Ya işte Sühendancım, okuyucunu ahı tuttu beni :))


**********


Firdevscim harika bir fikir.. İnşaallah deneyeceğim.. Vanilya aromasına bayılırım ben..

Bugün yeni yazdım ama sobeni eklemedim, onu düşünüp yazmak istiyorum çünkü.. Yarın inşaallah tamam mı..


***********


Ayşe Şule ablacım, Allahtan ki promosyon yemeğiymiş.. Ya işe alma görüşmesi falan olsaydı? Taa oralardan beni kesmeye gelirdin sen :P

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kuaybe'cim tamamen kurgusaldi.Ama bayaa iyi atmisim, sankim inanmissin gibi geldi:))

Karamelli muhallebi tarifini insaallah ilk firsatta deniycem. En cok da bizim adam dua eder bu durumda sana cunku yaklasik 5 senelik evliligimizde toplasan 5 kez tatli yapmamisimdir herhalde. Ev yapimi tatli yemek icin her yaz Turkiye'ye gidiyoruz desem yeterince anlatabilmis olur muyum durumun vahametini:))

Kuaybe dedi ki...

Benim cevap da kurgusaldı merak etme :))