12 Haziran 2008 Perşembe

Öncelikle iki "özür"le başlayalım.. Birincisi, bu kadar beklettiğimiz için herkese.. İkincisi ise, blogda sürekli hitap olarak "teyzelerimiz" kelimesini kullanmama kırılan Hakan abiye.. Sıkı bir Yusufcuksever kendisi.. Eşi Banuyla haber göndermiş bana.. Bundan sonra hitabımız, "Teyzelerimiz + Hakan abi" olacaktır, biline :))


Blogcuğumu çooook özledim :))

Sebep sadece ama sadece yoğunluk!! Haftasonu gezmekle ve sünnet mevlüdümüz için hazırlık yapmakla geçince.. Pazartesi mevlüdümüzü yapınca.. Sonraki iki gün evi toparlamakla, farketmeden çok yorduğum kendimi dinlendirmekle ve dün de yine gezmekle geçince, fotoğrafları yüklesem de birtürlü yazamadım birşeyler.. Şimdi de Yusufcuğun önüne kitaplarını, oyuncaklarını, çamaşır sepetini, çatal kaşıkları vs. koydum, öyle yazabiliyorum bu satırları.. Yoksa dört dişi birden kabarmış bir bebişle yine mümkün olmayacaktı çünkü :P

Bir diğer sebep de değişen rutinimiz aslında.. Ozan'ın okulu bitince düzenimiz değişti biraz.. Ben genelde akşamları, Yusufcukla yemeğimizi yedikten sonra Ozan gelene kadar yazıyordum yazılarımı.. Gündüz de ara sıra, fırsat buldukça açıyordum sayfayı.. Ama artık akşamları erkenden geliyor babamız.. Vee, kendisi bu blog meselesini onaylamadığından ve evde olduğu sürece benim bilgisayar başına oturmamdan hoşlanmadığından yazı yazacak fırsat bulamıyorum :((

Neyse.. Fırsat bulmuşken, anlatmaya sondan başlamak en iyisi galiba.. Önce sünnet mevlüdümüz ve ayrıntıları efendim.. Daha sonra da haftasonu gittiğimiz Ankara Kale Festivali ve diğer aktivitelerimize ait fotoğrafları yüklerim inşaallah..

Pazar günü, tekrar yıkanmaya giden halım geldi ve Ozanla son hız hazırlıklara başladık :)) Evi bir güzel temizledik ve toparladık.. İkramlar için gereken malzemeleri almaya gittik.. Ozan beni psikolojik olarak ertesi güne hazırladı :P Aslında yanımda annem veya kayınvalidem olmadan böyle bir işe kalkışmam çok büyük bir riskti ama arkadaşlarım yanlız bırakmadı sağolsunlar.. Pazartesi, Serap ve Deniz erkenden gelerek hem Yusufcuğu oyaladılar hem de hazırlıklara yardım ettiler..

Kavurmayı ve tatlıyı Pazar gecesi yapmıştım zaten.. Mevlüt günü sadece pilavı yapmak ve içecekleri hazırlamak kaldı.. Ayran ve limonata ile bu işi de hallettik.. Oğluşumun sünnet pilavını da kendi ellerimle yaptım ve acemi şansı olsa gerek çok güzel oldu maşaallah.. İlk defa bu kadar fazla pilav yaptım ve ölçüyü tutturamamaktan çok korktum ama Allah yardım etti işte..

Çeşit çeşit ikram hazırlamaktansa böylesi çoook daha kolaymış cidden.. Önce lokumlarımızı ikram ettik.. Kur'an-ı Kerim okunduktan ve dua edildikten sonra da etli pilavımızı ayranla birlikte ikram ettik.. Biraz sohbet ve hoşbeşten sonra da çay ve tatlılar.. Bittiiiiiii :))





İşte küçük sünnet bebemiz :))





Öğlen, misafirlerimiz teker teker gelmeye başlayınca ve evdeki "tiğde" sayısı artınca Yusufcuk başta çok mutlu olsa da sonradan, sebebini anlamadığım bir huysuzluğa girişti!! Gerçi son üç gündür öğle uykularını atlaması ve dişleri olabilir sebep ama kalabalıktan da korkmuş olabilir tabii.. Sabretti, sabretti ama sonunda herkes içerdeyken biz yatakodasında bir uyku seramonisi gerçekleştirdik :)) Herkes beni soruyor, kızlar da "Yusuf'u uyutuyor içerde.." diyor!! Neyse sonunda uyudu da ben de birşeyler yiyip misafirlerimle ilgilenebildim..


Günü genelde, annesinin bacaklarına yapışık vaziyette mızmızlanarak geçiren Yusufcuk!!




Sünnet lokumlarımız, Banu'nun bana aldığı pembiş çiçekler ve günün olay olan tatlısı karamelli muhallebi :)) Herkes peçetelere yazıp gitti tarifini!! Şükürler olsun o da harika olmuştu.. Tam dört litre sütten yaptım ve bol karamel koydum.. 26 porsiyon tatlı çıktı.. Sürekli karıştırsak da dibi hafif tutmuş ama o koku öyle harika bir aroma katmış ki tatlıya anlatamam.. Artık hep tuttursam mı dibini ne?




Elhamdulillah bunu da atlattık.. Gelen ve hediyeleriyle bizi sevindiren herkese çooook teşekkür ediyorum.. Fotoğrafını koymamı istemeyenler olduğu için toplu fotoğrafları eklemedim ama "kimsemiz yok" diyerek geldiğimiz bu uzak şehirde bile, bizi yanlız bırakmayan en az on beş kişinin olduğunu bilmek çok mutlu etti beni..


18 yorum:

firdevs dedi ki...

oyyy oyyy masallah kucuk yakisikliya :)) menudeki basarindan oturu tebrikler :p

ayrica yusuf ayni annesi :) yahu neden benim cocuklarim hic bana benzemiyorlar ? :)

ŞimalŞimal dedi ki...

Alnının akıyla bu mevlüt işini halletmişsin gördüğüm kadarıyla, tebrik ederim :)
veee
Firdevs in yazdıklarını önce aklımdan geçirdim sonra anaaa bi baktım Firdevs saten ayzmış :)
denden " koyuyorum her cümlenin altına. Sadece son kısım hariç. Benim Furkancım bana benziyorr :)

Yusufcu ğa maşaAllah subhanAllah. Allah a emanet.

Anneciğine de maşaAllah SubhanAllah mor kişilik çok da güzelmiş :)

cesaretinden ve başarından ötürü tekrar tebrik ediyorum :) ellerine sağlık :)

Allah a emanet,
Selam ve DUA ile...

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kuaybeeeee!!! Bu ne guzel, ne hos bir surpriz boyleee?!! Anne ogul ikiniz de cok ama cok sirinsiniz maasaallah. Ve Firdevse katiliyorum, bir cocuk annesine bu kadar benzer! Dimek ki neymis, Yusufcugun babasi Yusufcugun annesini cooook sevmis! Aman Firdevs bacim sen sakin uzerine alinma. Seninkiler buyuyunce benzeyeceklermis sana:)) Bana o yonde istihbarat geldi. Hahaaaahaa:))

Kuaybecim, hani sen, bir bebek ayaklanmadan once sunnet ettirilmeli demistin ya, biz de bunun uzerine baya bir panikledik ve doktordan randevu aldik. Hos bizim oglan coktan ayaklandi, ama biz ona hipnoz yapip "Kremaliii!!! Aslinda sen henuz ayaklanmadin, hatta emekleyemiyorsun bileeee" diycez. Umarim bir faydasi olur:)) Neyse, haftaya persembe on gorusme ondan sonra da henuz bilemedigimiz yakin bir tarihte sunnet gorunuyor Kremalime. Lutfen dualarini eksik etme pliiiz. Cok ama cok tirsiyorum ben bu isten. Buralarda bir basima nasil halledicem bilemiyorum. Ustelik bir yandan da yeni bir ev ariyoruz kendimize. Evsahibimiz evi satiyor ve bizim de bir ay icinde tasinmamiz lazim.

Allah yardimcim olsun diyor ve hepinizden dua bekliyorum arkidisler. Insaallah Kuaybecim gibi ben de bu isin altindan alnimin akiyla, tek parca ve de akil sagligim yerinde olarak cikabilirim:(

Sevgiler,
Ayse Sule

bielifmiktari dedi ki...

Massallah tutu tutututuu..
cook seker olmus.Benim oglum da dogdugu ikinci gun sunnet oldu ama mutlaka boyle bir seremoni yapmak istiyorum.Mevlut yaptik ama iki gunluk bebise sunnet kiyafeti giydiremedik tabii.
Sen de cok guze olmussun.
Tebrik ederim..Opuyorum ikinizi de..

Kuaybe dedi ki...

Sağol Firdevscim..

Dur şu benzeme meselesinin ayrıntılarını bir araştıralım :P


**********



Bir "sağol" da sana Aysuncum.. Çok şükür bu da bitti :))

Evet Furkan sana benziyor gerçekten.. Ben biliyorum, oleeeeyyy :))


***********



Ayşe Şule ablacım, süplişimi beğendiğinize sevindim :)) Öyle mi oluyormuş demek.. Bebek annesine benzerse babası annesini çok sevmiş mi demekmiş? Oleeyyyy :))

Demek Kremali de sünnet olacak haa.. Ama ben bu "ayaklanmadan" meselesini sadece sünnet olması şart olan bebekler için demiştim.. Büyümesini beklemek istemiyor musunuz? Yanlız başına gerçekten çok zor olabilir..

Bu arada, mevlütte dua ettim ben size :))


*********


Elifcim, sünneti sünnet yapan kıyafeti yaa.. Bence Nail Emre de giysin, yap sen de seramonini :))
Biz de ona "tu tut tuuu" diyelim..

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kuaybecim, eferin, nasil dua ettin bakiyim Ayse Sule aplana?

Yaa ben bu apla hitabini hic sevmedim, hani sooyle 40'ina merdiven dayamis olsam hadi neyse ama simdi bana dencek laf mi yahu bu? Daha gencim ben genc!!!

Zen dedi ki...

maşallah yusufcuğa çok tatlı gözüküooo..ayrıca yapılan yorumlara katılmadan edemiyeceğim gerçekten yusufcuk size çok benziyor ^-^ Rabbim hayırlı, güzel, sağlıklı ömürler nasip etsin bebişee..geçmiş olsunn hem yusufcuğa hem de sana abla ^-^ sevgilerimle <3

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Masallah masallah masallah...41,5 kere!

oldu bitti cok sukur Kuaybe gozunaydin. Allah damatligini da gostersin insallah.

Uzun zamandir bir sunnet cocugu (kiyafetiyle) gormemistim. Cok cok guzel (pardon yakisikli) olmus Yusuf'cuk. Masallah...

Sende cok siksin. Moru oldum olasi cok severim. Ayrica cok ama cok minyon tiplisin. Sanada kocaman bir Masallah...

Bu iside halledince ustunden buyuk bir yuk kalkti dimi?
Darisi tum isteyenlerin basina. Ornegimiz canli canli Kuaybe!

Sunnet cocugumuz sevgili Yusuf'cugu opuyor ve tekrar gecmis olsun diyorum.

Adsız dedi ki...

ayy maaşallah diyorum ben bu yusufcana çok tatlı ...darısı askerliğine damatlığına inşallah..sende ne güzel üstesinden gelmişin herşeyin eline sağlık..morlarda peek yakışmışşş..ozan bey haklı bence sen çok foto koyma yaz ama sıksık..yusufcuk cidden aynı sen valla .annesi gibi güzell..inşallah yakın zamanda eşin ve oğlunla en çok gitmeyi istediğini sandığım yerlere gidersinizde yusufcuğa ihramını giydirirsin böyle sünnet kıyafeti gibi..çok tatlı oluyolar minik erkekler oralarda..rabbim en kısa zamanda gitmeyenlere nasibetsin gidenlerede tabii:)) dualarım sizlerle sevgilerrr

Adsız dedi ki...

Ben de yorum yazmadan gecemicem. Masallah cok tatli ve sevimli bir cocuk. Allah hayirlisiyla buyudugunu, guzel okullar bitirdigini ve muruvvetini de gosterir insallah. Ben de Ankaraliyim ama simdi aramizda okyanus var. Ankarayla ilgili yazilarinizi okuyup hasret gideriyorum. Iyi ki tekrar buraya yazmaya basladiniz.

Kremali'nin annesi dedi ki...

Benim anlamadigim birsey var; 26 adet karamelli muhallebiden geriye en az 10 tane kalmis olmali. O muhallebileri kim yedi? Yerken uzaklardaki bahtsiz kardeslerini hic mi dusunmedi? Teessuf ediyor ve bu muhim sorularin cevabini bekliyorum. Tabii Kuaybe hanim biz okuyucularini matematik bilmez sanmisti ama goruldugu uzere canavar gibi bir kitle var burada. Catir catir cikarma islemi yapar adama hesap sorariz boyle:))

Kuaybe dedi ki...

Sevgili "çıtır" Ayşe Şule :))

Duam aynen şöyleydi.. "Allahım, yüreğindeki muratları bilemem ama sen hakkında hayırlı olanları en güzel, en çabuk şekilde nasip et.." Ve bu dua sadece sana değil aklıma gelen tüm blog arkadaşlarına daha doğrusu beni sevenlereydi.. Ama senin ismini özellikle zikrettim valla :))

Ayrıca o karamelli muhallebileri pen yedim :)) Ozan da yardım etti tabii :P Bir kısmı da komşumun kızına ve eşine nasip oldu.. Sonuncuyu da bugün yiyciim :)) Dolaptan çıkmadığı sürece pek bayatlamayan bir tatlı bu..

Bu sefer olmadı ama Türkiye'ye gelir ve misafirmiz olursanız, sana beş porsiyon tatlı.. Söz :))


***********


Seinebcim, çok teşekkürler.. Biz de sana başarılar diliyoruz bu haftasonu için.. Güzel bir sınav geçir inşaallah ve en güzel yeri kazan :))


************


Seyhancım aynen dediğin gibi, üstümden dağ gibi bir yük kalktı :)) Darısı senin başına inşaallah.. Ege Burak'ı da sünnet bebişi olarak göreceğiz sanırım yakında :))

Minyon bir tip olduğum doğru ama oğlum da bana benzedi, o da biraz minnoş :))

Çok teşekkürler yorum için.. İkiz bebişlere rağmen :))


************


Ayy Bestecim, nasıl teşekkür etsem güzel duana bilemiyorum.. Rabbim inşaallah küçük meleğime ihram giydirmeyi de nasip etsin bize.. Ve tabii size ve tüm isteyenlere de..

İnşaallah daha sık yazacağım, tamam mı canım..


************


Sevgili Fatma, hoşgeldin ve çoook teşekkür ederim güzel sözlerin için..

Demek Ankaralısın ama bir koca okyanus var arada.. Rabbim yardımcın olsun sana ve tüm gurbettekilere..

Bence bir sonraki yazıyı kaçırma sen.. Bol bol Ankara fotoğrafı ekliyorum inşaallah..

Kremali'nin annesi dedi ki...

Kuaybecim, Allah razi olsun. Insaallah tum dualarin kabul olur, ozellikle de benim icin ettiklerin :P.

Ah ne cok isterim Turkiye'ye geldigimizde tanisip gorusebilmeyi! Bugune kadar ki gelislerimizde, Marmara Bolgemizin disina pek cikamadikdi. Kremalim sagolsun, artik onun sayesinde, degil Marmara Bolgesini, Turkiye hava sahasini gorebilir miyiz bilemiyorum:( Ama karamelli muhallebi, ustelik 5 porsiyon demistin dii mi? Dur ben bu isi biraz daha dusuneyim. Gerekirse oglani babasina birakir ben gelirim, hehhheee:)

Ve evet, insaallah yakin zamanda, beyaz minik ihramini da giyer ve gercek Kabe'nin eteklerinde dolasir Yusufcuk. Miniginin eteklerinde dolas dolas, bir yere kadar ama degil mi:))

Kuaybe dedi ki...

Sözüm söz çıtır Ayşe :)) Hadi altı yaptım porsiyonu :))

İnşaallah inşaallah.. Amin demekten başka ne denir ki "küçük ihram" duasına.. Hem çok merakımı celbetti (:P) sen benim adımın manasını nereden biliyorsun bakalım?

Kremali'nin annesi dedi ki...

Ana Yorum:
Sanirim biryerlerde bizzat senin kaleminden cikma bir aciklama sayesinde ogrenmistim isminin manasini. Cok ender rastlanan bir isim oldugu icin de ilgimi cekmis ve hafizama kazinmisti:)

Tali yorum:
Yav ikide bir citir demesene! Son postumu okumus ve ana temayi kapmis oldugunu daha birincisinde anlamistim ben:P Ama bu isler boyle bir kelimelik gonderme yapmakla olmaz Kuaybe hanim. Uc vakte kadar ugrayip sanina yakisir br yorum birakmazsan, benim icin biten kabus her an senin icin baslayabilir. Soylemedi deme!
Imza: Kremali cetesi:P

AsYa dedi ki...

kuaybecim,
sünnetliklerini görünce çok şaşırdım Yusuf'un..ne kadar yakışmış..
Ylanız sünnet oldu mu olacak mı onu anlayamadım pek:) pilavını yediğinize göre olmuş mudur?? Olmuşsa bu kadar çabuk iyileştimi..önceki yazılarına da bakiim bari:)))
Efe'ye de dün aldım kıyafet..en minik sünnet kıyafeti ,bulana kadar İstanbul'u dolaştık:))
İnşallah bende resmini koyacağım..ama Yusuf olmuşsa tecrübelerini dinlemek isterim..

cercioglu dedi ki...

Merhaba Kuaybe;
Hemen yetiştirdi mi Banu... Neyse teşekkür ederim bana hitaben de birşeyler yazmış olmana. Fakat sen nasıl rahat edersen öyle dvran. Bu arada Allah hayırlı mubarek etsin. İnşaallah Yusufcuğun damat oluşunu da görürsünüz. Ozana da bolca selamlar... Görüşmek dileklerimle

Kuaybe dedi ki...

Asyacım, Yusufcuk sünnet oldu.. Üç haftayı geçti hatta.. İlk başlarda zor olsa da çabuk iyileşiyor bebişler, merak etme.. Yeter ki kurma bebek gibi orayı burayı dolanmasınlar :P


***********


Hakan abi, hemen yetiştirdi Banu.. Hatta selamı da yetiştirdi ama Havva ablaya söylemedik, aramızda güldük sadece :P

Bir blogunuz var artık demek sizin de.. Hayırlı olsun.. Ama oraya yazdığım yorumda da belirttiğim gibi, güncelleme bekliyoruz..