26 Mayıs 2007 Cumartesi

O kadar çok şey birikti ki yazacak..

Madde madde başlayalım..

- Önce iyi bir haber.. Artık Gonca Dergisi'nin "Her Telden" bölümünü bir sene boyunca ben yazacağım inşaallah .. Ondan sonrasına Allah kerim..


- Babamız şimdi İstanbul'da.. Yusufcukla başbaşa üç gün geçirmek zorundayız.. Allahtan biri bitti bile :)) Yanlız Ozan giderken fotoğraf makinesini de almış yanına.. Fotoğrafsız olacak yine bu yazı..

Dün gece korktum mu? Hayır.. Tamam yatağın altına şöyle kolum kadar bir bıçak koydum ama kendimi rahat hissetmek için sanırım.. Hem yanımda "aslan"lar gibi oğlum var :)) Neden korkayım..


- Yusufcuk yeni bir ilerleme şekli buldu kendine.. Emeklemeye benziyor ama emekleme değil.. Nasıl anlatsam? Hani bir kurtçuk mu tırtıl mı ne var başını uzatıyor, sonra tüm vücudunu havaya kaldırıp ona yaklaştırıp ilerliyor.. Onun gibi.. Minişimi oturtuyorum yere, önce ellerini öne uzatıp emekleme pozisyonu alıyor.. Sonra popişini havaya kaldırıp "ters v" oluyor ve kendini öne doğru ittiriyor :)) Komik ama işlevsel bir yöntem.. Bilgisayardan çöp kutusuna kadar her istediğine ulaşma imkanı var artık.. Bütün gün adım adım onu takip ediyorum.. Vukuat çok bugünlerde.. Çekmeye gücünün yettiği şeyleri çekip deviriyor, koltuklara ilerleyip dizlerinin üzerine yükselip almak istediklerini alıyor.. Bazen de üstüne deviriyor tabii ne var ne yoksa..

Hareket fazlalaştıkça düşmeler de fazlalaştı.. Teni de çok nazik kuşumun.. Düştüğü yer hemen kızarıyor sonra da hafif kahverengimsi yeşilimsi bir iz oluyor :(( Kıyamıyorum yaa.. Ama engel de olamıyorum.. O kadar hızlı hareket ediyor ve o kadar çabuk devriliyor ki.. Gerçi düşe düşe düşmeyi de öğrendi biraz.. Artık başını yere çok kontrollü vuruyor.. Düşerken hız kesiyor resmen :))


- Haftasonu kışlıkları kaldırıp yazlıkları indirdim.. Giysilerimi denedikçe yaşadığım şoku anlatamam.. Hala atlatmış değilim.. Birçok kıyafetim olmuyor yaa : (( Gerçi bu beklediğim birşeydi ama yaşayınca tokat gibi iniyor insanın yüzüne kapanmayan fermuarlar.. Nasıl beceriyorum bilmiyorum ama kilo alıyorum.. Gerçi galiba biliyorum nasıl becerdiğimi.. Emzirmeye güvenip iki insan şiddetinde yiyorum hala.. Spor mpor da yok tabii.. Verdiğim iki kiloyu geri aldım..İki kiloyla kalsa bari..

( Ozan'a not.. Bu gardırop yenileme işi sana pahalıya patlayacak sanırım.. İstersen bir "lateral stepper" al, eski formuma girip seni masraftan kurtarayım.. )


- Aaa bak şimdi aklıma geldi.. Doktor kontrolümüzü anlatmayı unuttum ben.. Unutmadım gerçi.. Onu yazacağım gün o hain patlama olmuştu.. Yazamamıştım hiçbirşey.. Miniğimin artık sekizinci ayını doldurup dokuzuncu aya girdiğini bile yazamadım..

Minişim yeniden kilo almaya başlamış çok şükür.. Bunda yediği hamur işlerinin büyük payı var, eminim :)) Ama gelişim eğrisi hala geride.. "Yemek yemeye başladı mı?" diye sordu Neşe hanım, ben de "Evet ama sizin yesin dediklerinizin hiçbirini yemiyor, yemesin dediklerinizi yiyor, böyle atlattık.." dedim. Kadın başladı gülmeye.. "Dokuzunca aydan sonra aile sofrasına oturabilir bebekler, hatta bu istediğimiz birşey ama Yusuf erken başlamış.." dedi. Şimdilik böyle devam edicez bakalım.. Ne isterse onu yesin küçük bey..

Yemek demişken.. Ara ara krizlerimiz tutyor yine.. Geçen hafta iki gün tek lokma sokmadı ağzına.. Sadece birkaç kez emdi.. Kilitliyor ağzını yaa, açmak mümkün değil.. Ama eminim yine dişten.. Zaten yukarı gelmiş Neşe hanımın dediğine göre, sağ yan da kabarmış hatta.. "Belki de pıt pıt pıt diye ard arda çıkarır.." dedi doktorumuz ! Annneee...

Neyse, ne diyordum.. Yemedi işte iki gün.. İkinci günün sonunda sinirlerim boşaldı resmen.. Elimde kase, karşımda mama sandalyesiyle cebelleşen Yusuf.. Başladım hüngür hüngür ağlamaya.. Engel olamıyorum ama kendime.. Bücürüm de şaşkın şaşkın baktı yüzüme, ne olduğunu anlayamadı.. Korkmasın diye onu kaldırdım karşımdan hemen.. Annem derdi "Ben senin karşında çok ağladım elimde kaşıkla.." diye ama anlamazdım.. Buymuş demek ki bahsettiği..Belki de ırsîdir bu yememe durumu.. Ben de Ozan da bu konuda annelerimize az çektirmemişiz..Yusufcuğa hiç şaşmamak lazım..


- Hala bir araba bulamadık kendimize göre ya..


- Yusufcuğun gece uykusu biraz düzene girmeye başladı çok şükür.. Bazen üç saat aralıksız uyuyor.. Tabii ben de.. Sanırım yanımızda yatırdığımız için bizi ödüllendiriyor :)) Bugünlerde sloganı "Annişle babiş arası, mis gibi uyku sefası"..


- Bal oğlumun yeni aktivitesi "alllkışşşş".. Biz "alkış" deyince ya da karşısında alkış yapınca o da başlıyor ellerini birbirine vurmaya.. Çok tatlı bu çocuk yaa, bayılıyorum meleğime bayılıyorum..

Haa bir de oynama var tabii.. Bazı favori parçaları var, ( örneğin bu ya da bu ) onlar çalınca başlıyor popişi bir sağa bir sola sallayıp zıplamaya.. Resmen ritim tutuyor.. Oturduğu yerden oynayışı da çok komik.. Ama o kadar coşup kuş gibi çırpınıyor ki sonunda mutlaka ya sağa ya sola devriliyor :))


-Ooo, çok uzun olmuş bu yazı yaa.. Hazır meleğim uyuyorken coşmuşum ben :)) Gidip yatsam iyi olacak.. Ne olur ne olmaz.. İyi uyuyor dedim ama Yusuf bu, sürprizlerle dolu..

10 yorum:

anne ve cocuk dedi ki...

benim kizim da buyumus de elinin izini okulda hediye haline getirip anneler gununde bana getirdi. meleklerimizle mutlu bir yasam diliyorum.

Sabahnur dedi ki...

siz 9a girerken biz de 6. aya giriyoruz nasipse.. bu yememe durumları beni korkutmaya basladı, umarım boyle bir sey yasamam. annem bana bişiler yedirebilmek için tabagı beni koltuklayıp komsuya gidermiş. ordaki veletleri gorup yermişim ben de:)) insallah bu konuda bana cekmez z.erva-amin amin aminnnnn-

ilginc tesaduf, benim esimd e 1haftadır Ankaradaydı, bu gece dondu:)

sumuklubocek dedi ki...

masallah ya, oynayisini gormek istedim, canim benim kimbilir ne tatlidir!
yeme konusu zaman zaman sanirim her bebekte oluyor boyle, dert edip sinirlerini bozmamani oneririm; birkac gun sonra duzelir, nasil olsa acikacak oyle degil mi? yoksa ben mi cok rahatim?
artik rahat donemler bitti Kuaybecigim kos bakalim Yusuf'un arkasindan, bizim baska isimiz ne :)))

sumuklubocek dedi ki...

Bir de yeni isin hayirli olsun diyecektim Kuaybecigim,
hayirli olsun!

iremmm dedi ki...

ayy o da mi ahmet emir abisi gibi harektli olucak..yandin desene kuaybe yaa...bu arada aylar cok cabuk gidiyor dimi :) baksana 9.ay olmus bile...SUBHANALLAH ONA,yesin onu irem teyzesi...en guzel zamanlari simdi yaa..konusmaya calisir uuuvvvv diye bisiler anlatir dudaklarini buzup..annesi baskasiyla konusurken o gulmye baslar,sanki onunla konusyormus gibi :))


bu arada yeni isin hayırlı olsun canım yaa..ne kadar cok isterdim senin gibi bende evden is yapmayi
:(( super bir is yaa.. bir ara bende TURUNCU dergisinde boyle birsey yapmayi dusunmustum,tanidiklar vasitasiyla ama olmadi...mussit diildim o zaman...simdi musaitim hemde fazlasiyla ama is yok :) kismet tabii...hayirli olsun tekrardan canimm..

araba isini naaptiniz??

Ayşe dedi ki...

Öncelikle yeni işin hayırlı olsun. Ne güzel hemde gonca dergisi.. yusuf içinde çok güzel, biraz büyüdüğünde annesinin yazdıklarını keyif ve gururla okur o da:)) Bende bekarken bir yıl kadar bir radyoda çocuk programı yapmıştım, şimdi ara ara kasetten programlarımı dinlerler bizimkiler:))

yeni ilerleme şeklini gözümün önüne getirdim de, çok hoş yaa:) Minik kazalar malesef kaçınılmaz oluyor, büyüme dönemlerinin bir parçası malesef onlarda. üzülme, rahat ol annesi..

Şuan minik yusufun favori şarkılarını dinleyerek yazıyorum, sanki aralarda minik ellerinin sevimli alkış seslerini duyuyorum:))

Kuaybe dedi ki...

Merhaba "Anne ve çocuk" hoşgeldin.. Daha güzel bir anneler günü hediyesi olabilir mi?

Sabahnurcum "amin" ama sen şimdiden bir top bağla istersen tavana :)) Ne olur ne olmaz..

Kuaybe dedi ki...

Sümüklücüm çok teşekkür ederim, inşaallah hayırlı olur..

Dediğin gibi rahat (!) zamanlar bitti galiba.. Hele yürüyünce ne olacak hiç bilmiyorum..

İremcim sağol canım.. inşaallah sen de gönlüne göre bir iş bulursun yakın zamanda..

Hareketli hareketli hem de ne hareketli.. maşaallah diyorum sürekli.. dediğin gibi konuşmaya çalışıyor, yorum yapıyor kendince :)) pıtı pıtı arkamdan gelmeye çalışıyor.. zaman ne çabuk geçiyor yaa..

Teşekkürler Ayşecim.. ne güzel çocuklarının programını dinlemeleri.. inşaallah Yusufcuk da benim yazılarımı okur büyüynce..

Düşmeler konusunda daha rahatım eskiye göre.. hem engellenecek gibi değil hem de böyle büyüyeceğine ikna oldum artık, düşe kalka :))

Alkış Ayşe teyzeye, alkııışşşşş..

yastuf dedi ki...

Yeni isin hayirli olsun,cok sevindim senin adina, boyle guzel ve seker bir dergide yazicaksin ne guzel bizde okuruz ins...sevgiyle

Kuaybe dedi ki...

Teşekkür ederim Tuana.. inşaallah hayırlı olur herkes için..