3 Mayıs 2007 Perşembe

Yusufcuk da ben de bol ağrılı, bol "ciyak"lı ve bol azimli bir hafta geçirdik :((

Minişin ağrısı malum, kabarıp kabarıp uca gelen ama bir türlü patlayamayan dişten..
Benimki ise daha önce de üniversitedeyken çektiğim ve yine böyle günlerce kıvrandıran bir kulunç ağrısı :(( Sağ omzum ve kolum iptal oldu, sırtımda saplanmış kalmış bir bıçağın acısı var..
Ağrılar bir yana bir de okuduğum şu yazı çok moralimi bozdu..

Lolipopumu kucaklayamıyorum.. Dolayısıyla sallayıp uyutamıyorum da.. Yanına yatıp bazen yarım saat bazen birbuçuk saat dil dökerek ve içim acıyarak uyutmaya çalışıyorum.. Bol "ciyak" da buradan geliyor.. Ben onu böyle uyutmak için azim gösteriyorum, o da ağlaya ağlaya kucağıma kavuşabilmek için.. Yok, kesin kararımı verdim, bu İngiliz sistemi "controlled cry" sökmüyor benim minişe, ağla ağla dört gündür bir arpa boyu yol katedemedik..

...............

Geçen hafta hastaneye gittik minişimle.. Aylık kontrolü ve idrar yolu enfeksiyonu şüphesi yüzünden.. Tahliller temiz çıktı o iyi de, tahminlerim doğruymuş.. İki aya yakın bir sürede sadece 400 gram almış :(( Oysa ayda ortalama 500 gr alması gerekiyor.. Her ay "Çok iyi çok"" diyen doktorumuz bu ay "Çok yetersiz, takip edelim, olmazsa çoklu vitamin ve iştah açıcı verelim." dedi.. Anneler anlıyor zaten bir sorun olduğunda.. Ben deyip duruyordum Ozan'a "Bu çocuk beslenemiyor, yanakları bile söndü" diye, o da "Evham yapma" deyip duruyordu bana.. Moralim çooooooook bozuk..

Bir yerde okumuştum..
"Bir bebeğe yemek yedirmeye başlamadan önce biraz antrenman yapın." diyordu.
O da şöyle olacakmış. Tavana bir ip asıp ucuna bir top bağlayacakmışız ve o topa kalemle ufak bir daire çizecekmişiz. Bu daire bebeğin ağzı olacakmış ve biz elimizle topu hiç tutup sabitlemeden o noktaya kaşıkla birşeyler yadirmeye çalışacakmışız!
Okuduğumda "Bu kadar da olmaz" demiştim.. Hata etmişim..

Benim küçük "topum" canıma okuyor bir kaşık birşey yedirene kadar.. Bu aralar bir de mama sandalyesini ayağıyla ittirip oturmamak için direnmeyi öğrendi.. Güç bela oturtup kayışları bağlayınca da başlıyor ağlamaya..Elimle verdiğim bazı şeyleri yiyor ama kaşığı kesinlikle istemiyor.. Ağzını kilitleyip nefes almak için ufacık bir boşluk bırakıyor arada :)) Oradan ne gönderebilirsem kâr sayıyorum ben de..

Ağzını serçe yavrusu gibi açıp yemeyi kabul ettiği tek şey haşlanmış tavuk.. Ama o da kendi belirlediği miktarda, fazlasına "hayır"..Tavuğu çok iyi tanıyor ve ben arada "belki yer" diye başka şeyler verdiğimde yine başlıyor mızmızlanmaya.. Of kafayı yemek üzereyim yaa...

Bu kulunç da ondan oldu kesin.. Çok gerginim, her kas ve sinirimi yay gibi hissediyorum zaten!

Bir bebeğin beslenmesinde en önemli dönemin ilk bir yaş olduğunu ve beyin gelişiminin de bu sürede tamamlandığını düşündükçe daha da üzülüyorum.. İnternete bakıyorum, "Bu aylarda bir bebek sabah kahvaltı etmeli, arada meyve püresi yemeli, öğlen çorba içmeli, akşamüstü yoğurt ve akşam da çorba ya da muhallebi ile günü tamamlamalı." diyor.. Ama benim bebişim günü birkaç emme ile geçiştirip boş kaşıklarla diş kaşımayı tercih ediyor.. Emmesi de zorla.. Ben vermesem onu da almaya hiç niyeti yok.. İştah sıfırlandı yaa.. Eğer doktorumuzun dediği gibi diş çıkarmaya bağlıysa yine iyi, dua ediyorum bir an önce çıksın diye..

Güzel haberler vermek isterdim size ama üzgünüm.. Bizde durumlar böyle..

15 yorum:

Sabahnur dedi ki...

bu tasınma işi en cok beni hırpaladı haliyle... boyun omuz kaburgalar her yer zır zır agrıyor...

Allah yardımcın olsun acil sifalar dilerim, yusufcugu da operim:) kızım da "sacımı cekmesse eger dişlerini kasırım" diyor:p nasil olcaksa, bebek işte: ))

mucizenin annesi dedi ki...

Canım benim..az önce yusuf paşayla yaşıt bi oğluşu olan arkadaşım gamzede aynı dertten yakınıyordu..bu çocuk yemek yemiyor diye..belkide canları istemiyor minişlerin değil mi ama ?? hem gönlünü ferah tut melekler doyuruyordur oğluşunu..
geçmiş olsun yine de..bide..
Allaha ısmarladık..kendinize iyi bakın..

Kuaybe dedi ki...

aa sabahnurcum, hoşgeldiniz.. güle güle oturun yeni evinizde :)) bak böyle gülceksiniz :))

tamam çekmeyiz saçlarını fındığın, o da bizim şu dişe bir çözüm bulsun bakalım acilinden..

Tubacım sağol.. hayırlı yolculuklar sana.. döndüğünde belki biz iyi ve tek dişi çıkmış canavar oluruz :))

Anne ve Bebisi dedi ki...

Geçmiş olsun. Sırtına sıcak su torbası koymayı denedin mi? İyi gelebilir.

Controlled cry'da 4 gün bir şey değil:( Moralini bozmak gibi olamsın ama. Bir de tek başına ağlaması gerekiyor maalesef:( Sen başka odada olmalısın. Çok zor biliyorum, hiç tecrübem olmadığı halde hem de eminim çok zordur ama sana da yazık:(

Balık yağı verilebiliyor mu bu yaşlarda? Kullananlar hep memnun kalıyor, hem doğal hem faydalı. Dr'a bir danışın isterseniz.

Anonymous dedi ki...

aslında yorum yazmayacaktım ama ingiliz yöntemi canımı sıktı kendimi yusufcuğun yerine mi koydum yoksa annelik hormonlarım fazla mı salgılandı anlayamadım :S neyse yusufa kıyamadım diyelim bir kitapta uykusu olmayan ve uyumamaktan dolayı ızdırap çeken kimse bu uykusuzluktan kurtulmak için yukusu gelsin yada gelmesin yatağa girerken aşagıda yazılı olan duayı okur ve devam ederek felak ve nas surelerini okuyarak yatarsa Allah'ın izniyle o gece rahat uyur (Allahümme gâretinnücûmi ve hidayetil uyûn ve entelhayyül kayyûmüllezi lâ te'huzühü sinetün velâ nevmün ya hayyü veya kayyûmü ehd leylî ve enim aynî) türkçe açıklaması yazmadığı için bişi diyemiyom :( neyse en güzel uykular sizin olsun Allaha emanet olun :) tüm blogcular

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

uzun bir yorum yazmistim gelmedimi((((???

meralkisa dedi ki...

Merhabalar,

Bebeginizede sizede gecmis olsun, dilerim kisa zamanda iyilesirsiniz...

Sevgilerimle

Kuaybe dedi ki...

Anne ve bebişciği, bir haftadır sıcak su torbası sırtıma monteli geziyorum zaten :))

Balık yağını da soracaktım doktora, iyi oldu hatırlattığın..

Sevgili anonim.. ben de kendimi Yusufcuğu yerine koyuyorum ve asla onu ağlatmamaya çalışıyorum zaten.. ama sağ kolum gerçekten feci durumda, istesem desallayarak uyutamıyorum.. yanına yatmaktan başka çarem kalmadı..İki gündür iyiyiz ama maşaallah.. biraz mızmızlanıp dalıyor.. dua için de teşekkür ederim..

Sevgili meral, hoşgeldin, teşekkür ederim.. blogunu ziyaret ettim, hatta kbrit kutusundan çekmeceler çok hoşuma gitti ama yorum sayfana ulaşamıyorum, açılmıyor maalesef...

Eminecim gelmedi canım.. üzgünüm :((

AsYa dedi ki...

bende yazdım bişiler ..ama gitmedi galiba:((

Kuaybe dedi ki...

asyacım gelmedi canım senin de yorumun.. ne oluyor anlamıyorum yaa :((

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

bismillah diyip yaziyim insallah gelir))ilk once coook gecmis olsun.insallah en kisa zamanda agrilarin gecer.bendede ara ara oluyo ya bilegim ya omuzum ya boynum agiriyo ben rananin bizimle yatisina bagliyorum cunku kendimi cok kasiyorum cook kotu yatan ben bi sekilde yatinca sabah agrilarla uyaniyorum bide uzerine kesintili uyku eklenince tutulmalar agrilar kacinilmaz oluyo.rabbim kolayliklar versin bizlere insallah.istahsizliginin sebebi disleride olabilir kuaybecim rana dis cikarmadan once daha tombisti.bide bu disler bitene kadar bize rahatlik yok cidden simdi ust dislerimiz cok kabardi insallah kolaylikla gelir.mama sandalyesi olayi bizdede ayni yukari dogru kalkmaya calisiyo bende sinir oluyorum sanki hapistesin diyorum)))bide beyin gelisimi icin en iyi anne sutu emzirdigin icin cok uzulme bence insallah minicik bebegin istahi gelir en kisa zamanda sen beslenmene dikkat et moralini hep yuksek tut rabbim gonlune gore verir insallah sevgiler...

hayalperisi dedi ki...

ayni sorunlar benim kizimdada var ama sanirim gecici bir durum ben iyice acikinca veriyorum ve azicik yediriyorum cok verince kusuyorlar da

birde tam uyumak üzereyken mamasini iciriyorum kendine dert etme hem sen ii olmalisinki yusufa bakabilesin unutma

gecmis olsun diyor kizim birde islak islak öpüyor ;)

kendine ve yusufa ii bak allah emanet ol

ha birde blogumdaki yorumunu okuyunca cok sevindim cok cok tskler...

Minik Patikler dedi ki...

kuaybeee ben senin telefonunu istiyorum yemek konusunda soyleceklerim oyle uzun ki yazamicam buraya :)) Du bakim mail atabolcejk miyim.. ay ycok gecmis olsun bu arada canim yaa ...

iremmm dedi ki...

gecmıs olsun canım arkadasimm..kıyamam sana ben vallahi...kulunc igrenc bisii olmali..bol bol la havle cek istersen..yemek konusunda nolur sikma canini..bırak yaa ne yerse yesın..ne yerse kar kuaybecim sıkma canını nolurr :((( tavugu blendırdan gecır,corbayla beraber ver..blendır kullanmayın dıyorlar ama yemeyınce naapıcaksın..

ne careler dusunup buluyor anneler bılmez o com konusanlar :)) uyku olayına gelınce de napıcaksın bıraz da ayagında sallamayı dene kuaybecım..yan cevir,eline uyuması ıcın bı oyuncagını ver kucuk bisi tabi..gerekirse yuzunu battanıye veya pıkeyle ort popoya nınılerle pis pis yap..bak ben halaaa koca danami boyle uyutuyorum..naapalım uyku yemekten daha onemli bi yerde dimi ama... sıkma caniniiii amaaannnn hersey olucagına varır..sen rahat ol ki, ona da psikolojisi duzgun bir anne ol :))
öpüldünüz anali-ogullu ;)

Kuaybe dedi ki...

Eminecim sağol canım..
İştahı için doktor da dişlerden dolayıdır dedi zaten.. İnşaallah kolay atlatırız..
Allah Ranaya da sana da kolaylık versin.. üstler de çıktı mı ısıra ısıra yer artık birşeyler :))

Hayal perisi.. doğumgünün kutlu olsun tekrar.. ben de az az yediriyorum şimdi kusmasın diye.. böyle böyle alışacak inşaallah..