23 Temmuz 2007 Pazartesi


Bu haftasonuna,
güzel bir çiçekle kutlanmış evlilik yıldönümümüzü ( 21 Temmuz )


Şehrin kenarında yapılmış güzel pikniğimizi..

Ve ilk oy kullanma tecrübemizi sığdırdık biz...



Gelelim ayrıntılara :))

İyice sordum soruşturdum, çiçeği bu sefer satın almış Ozan, önceki gibi beleş değil yani :))
Bu sefer de benim hediyem yoktu, iyi mi?
Ben de hediye olarak piknik sepetimizi hazırladım ve Ozan'ın ne zamandır gitmek istediği ama arabamız olmadığı için benim razı olmadığım - bebek arabası ve o kadar eşyayla önce uzun uzun yürüyüp sonra da bir dağın eteğine çıkmak takdir edersiniz ki pek razı olunacak bir durum değil :)) - pikniğimizi gerçekleştirmeye karar verdik. Evden çıkmadan önce asla söylenmeyeceğime dair kendi kendime söz verdim ve çok yorulsak da harika bir gün geçirdik.. En mutlu olanımız da herzamanki gibi minik meleğimizdi..

Kaan bebiş taa İngilterelerde çingene salıncağında uyur da benim meleğim durur mu? Piknikte ilk çingene salıncağı deneyimimiz de yaşamış olduk..


Yapması babadan..



Sallaması anneden..

Mışıl mışıl uyuması de minik melekten :))

Yanlız bizim salıncak biraz küçük oldu sanırım, ayaklarını sığdıramadık bücürün.. Bir dahaki sefere şöyle kocamaaaan bir pike götürmem lazım..


Ayrıca Yusufcuğun çingene salıncağında uyuma rekorunu da not emeliyim buraya.. Tam 35 dakika!! Daha kısa uyuyan bebek olmamıştır eminim.. Şimdi sorum şu, bu bile işe yaramadıysa bizim bebişin uzun uzun uyuması için başka yol kaldı mı denenecek?


..............................


Yusufcuk uyurken Ozan tek seferlik pratik mangalımızı yaktı - hiç memnun kalmadık bu arada, denemenizi pek tavsiye etmem - ve köftelerimizi pişirdi..


Ben de onları afiyetle yedimmm..

Yusufcuk uyanınca da onu tutmak pek mümkün olmadı.. Babasıyla oyunlar oynadı, yapraktan dikene ne bulduysa inceledi..

Eve gider gitmez ilk işimiz bu kir ve toz yumağını cupcuplamak oldu :)) Ayakları karardı resmen toprakla oynamak için cabaladıkça.. Oğlumu hiç bu kadar kirli görmemiştim ama bir o kadar da mutluydu..

Bir kısım nebatatın da tadına baktıktan sonra hava kararmak üzereyken eve döndük :))

...................

Ertesi sabah yataktan belimin sol tarafı ve sağ omzum iptal olmuş bir halde kalktım! ( Bu arada benim kolum ve boynum hala geçmiş değil, hatta çok kötü durumda.. Doktora gittik geçen hafta ve adam lif kopmuş olabileceğini, kalıcı bir hasar bırakabileceğini söyledi, "Güzel bir ilaç yazayım.." dedi, yaza yaza ağrı kesici yazmış! Bu doktorla ilgili ciddi şüphelerim var.. Hani oluyor ya hastanelerde, hastabakıcılar falan giriyor doktorların yerine onlar yokken, kesin öyle birşey var bu işin içinde... )

Kahvaltımızı edip oyumuzu kullanacağımız okula doğru yola çıktık.. Gideceğimiz yer 100 metre ya var ya yok ama ben Yusufcukla ilgili ne var ne yoksa aldım yanıma.. Biberon, cici bebe, penye battaniyesi, diş kaşıyıcısı, şapkası, oyuncağı vs. vs.. Zannediyoruz ki dakikalarca sırada bekleyip Yusufcuğu oyalamaya çalışacağız.. Allah'a şükür hiç umduğumuz gibi olmadı.. Gider gitmez kartondan bozma minik kabinimizde :)) oyumuzu kullandık ve "Eee, bu kadar mıydı?" deyip evimize döndük..

..................

Bugünlerde çoook önemli iki konuda yazmak istiyorum ama hala fırsat bulabilmiş değilim.. Birincisi Yusufcuktan somut örneklerle uyku konusu, ikincisi de özellikle Asya ve yeni annelerin yazdıklarından hareketle doğum sonrası depresyon..

Babasının Yusufcuğa aldığı harika kitaplar da var tabii sırada..

Of yaa, hayata yetişemiyorum artık ben!

17 yorum:

feyza dedi ki...

Canım çok sevindim Allah nice senelere sağlıklı,mutlu,huzurlu ve hep bir arada girmenizi nasip etsin inşallah:)
Piknik gezinizde çok harika maşallah fotoğraflarınıza ve pozlarınıza bayılıyorum Allah yüzünüzdeki gülümsemeyi hiç eksik etmesin inşallah:))
Bu arada geçmiş olsun canım en kısa zamanda şifa bulursun inşallah benim bloğum yok:((ismimden sonra alt çizgi urhan@hotmail.com adresim var oradan görüşebiliriz bir sonraki yazılarını merakla bekliyorum:))

AYSUN dedi ki...

Kuaeybe kim yetişebiliyor ki hayata?? Evlilik yıldönümünüz kutlu olsun. Hep mutlu geçirin yıllarınızı ve o güzel yüzünden gülücük hiç eksik olmasın:)

Yusuf kirli ama mutlu görünüyor. Kirlenmek güzeldir di değil mi omonun sloganı:)

İlk oyundu demek?? İnşallah hayırlı olur memleketimize oylarımız. Bu arada sizin parmakları mürekkep kabına daldırdılar galiba??:):)

sayezar dedi ki...

maaşallah, bücürün de pek tatlıymış.

ANNELOG dedi ki...

Ooo görmeyeli ne çok resim ve yazı birikmiş! Öncelikle nice birlikte ve sağlıklı yıllara demeliyim.
Uyku ile ilgili yazacağını söylemişsin Kuaybe ve mutlaka bu konuyu araştırmışsındır ama Yusufçuk kendi yüksek korkuluklu karyolasında çok daha rahat edecektir, tabii siz de. Ama olamıyorsa, en iyisi dediğin gibi bir yer yatağı, çok hareketli oluyorlar geceleri de. Biz de oğluşumda yatağının parmaklıklarını kaldırdık artık, hiç düşmedi ama yine de yatağın yanına yere döşek ve yastıkları diziyorum. Belli mi olur, biraz daha büyüsün de..

filiz&selin dedi ki...

siten izi yeni gordum ve cok begendim artik ziyaret edecegim siteler arasinda allah esinizle daha nice mutlu huzurlu yillar gecirmeniz dilegiyle FILIZ

sumuklubocek dedi ki...

Cok tebrik ediyorum evlilik yildonumunuzu; Allah mutlulugunuzu daim etsin...
***
Fotolar her zamanki gibi cok guzel!
***
Siz yasayacaksiniz ki biz okuyacagiz oyle degil mi ;)
***
minik melegi opuyorum; hem de kocaman!
***
bir de merak ediyorum; uyumadigi, ve uyku basina vurdugu zamanlarda ne yapar bu oglan? (bu da baska bir yazi konusu olsun size ;))

yastuf dedi ki...

Tebrik ederim Kuaybe cim rabbim nice hayirli,seneleri nasip etsin en guzel sekilde ins...

piknik resimleride cok seker herzamanki masallah.

Gecmis olsun bu arada canim baska bi doktora gitsen yani ne biliyim madem memnun degilsin.Baska gecici bir cozum bulunur ins..Sevgiyle

uçan talhanın annesi dedi ki...

nice uzun, mutlu, sağlıklı, hayırlı, güzel yıllar dilerim.
yusufcuğun keyfine diyecek yok maşaallah.. bu arada o salıncak sanırım biraz hatalı olmuş. biz genelde iki ağaca bağlardık o zaman daha rahat uyuyor çocuklar belkide hemen kalkmasının nedeni budur :D bu arada rabbim şifa versin

Kuaybe dedi ki...

Feyzacım duan için çok teşekkür ederim canım.. Evli misin bilmiyoruma ama ben her halükarda sana da harika, huzur dolu bir yuva diliyorum.. Keşke senin de blogun olsaydı biz de seni okurduk :))

Aysuncum haklısın, kimse yetişemiyor galiba.. Yetişmek zorunda mıyız, ben onu sorguluyorum bugünlerde..

Evet kirlenmek güzeldir ama o kirli bebişi cup cup temizlemek daha da güzel :)) yeter ki mutlu olsunlar..

Parmaklarımızı mürekkep kabına daldırdıkları da hiç yanlış bir tespit değil, milletinki nokta kadar, bizimki yarı parmak boyalı :)) adam utanmasa yüzümüze de sürecekti mürekkebi.. potansiyel "tekrar oy kullanıcı" ya mı benziyoruz anlamadım..

Teşekkür ederim takıntılı bücür, hoşgeldin sayfamıza :)) Biz de size uğrayacağız az sonra tanışmak için..

Güzel dileğin için teşekkür ederim Annelogcum.. Hepimiz mutlu yuvalarda mutlu çocuklar büyütelim inşaallah..

Uyku konusunu uzun uzun yazacağım inşaallah.. En iyisi kendi yatağında uyuması ama beceremiyoruz işte onu :((

Kuaybe dedi ki...

Teşekkür ederiz Filiz, sen de hoşgeldin sayfamıza.. Teşekkür ederim duan için, ben de size prensesinizle mutlu yıllar diliyorum..

Sümüklücüm, sağol cicim :)) sizin evlilik yıldönümü merakla bekliycem, ben de sizi tebrik edicem :))

Minik meleğim de sizi öptü efendim.. "Öp sümüklü teyzeni.." dedim, yüzüme garip garip baktı çocuk :))

Uyumadığı zaman ne mi yapıyor Yusufcuk.. Bunu anlatmak çok zor, becerebilirsem bir video koyacağım sizi bilgilendirmek adına.. Küçük bir deli danaya dönüşüyor çünkü uyku başına vurunca.. tarif etmem çok zor :))

Yasemincim teşekkürler canım.. Ben de sana mutlu, huzurlu ve hayırlı bir yuva diliyorum.. Umarım hep şimdidki kadar mutlu olursun eşinle :))

Doktoru değiştireceğim o kesin.. Zaten yakında açılmış özel bir yere gitmiştik Yusufcukla çok zorlanmayalım diye ama adam resmen dalga geçti tıp ilmiyle :))

Kuaybe dedi ki...

Minik Talhanın annesi, hoşgeldi sayfamıza :))

Ben anlamıştım zaten bizim salıncağın defolu olduğunu :)) Gerçi eşim dedi iki ağaca bağlayalım diye ama uygun bir yer bulamadık, kocaman bir dala kurduk.. İlk sefer acemiliği canım, olur o kadar :)) ama eminim salıncak tam olsa da yine uyumazdı benim bücürüm..

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

rabbım mutlulugunuzu daım etsın evınızdekı nese hıc eksılmesın selam ve dua ıle...

yelda dedi ki...

Kuaybecim ben hatice gengönül ilk defa sitene giriyorum çok güzel olmuş bebişin çok büyümüş kocaman adam olmuş inş.mutluğunuz bir ömür boyu sürer canım kendine çok iyi bak bebişi öp yerime ... :)

Ayşe dedi ki...

Kuaybecim,ne güzel günler geçirmişsiniz..öyle zevkli ve sürükleyici ki okumak ve fotoğraflarınıza bakmak..

Evlilik yıldönümünüzü tebrik ederim..Hep böyle mutlu ve huzurlu olun inşallah...

Minik meleği kokulusundan ve kocaman öperim, sevgilerimle...

Kuaybe dedi ki...

Eminecim duana amin diyorum, ben de aynı şeyleri sizin için diliyorum canım..

Merhaba Hatice, hoşgeldin sayfamıza.. Sana da teşekkür ederim, bebişimi öpüyorum senin için :))

Ayşecim, amin.. Siz de hep mutlu ve huzurlu olun inşaallah.. Minik meleğim de sizi öper efendim kocaman kocaman :))

afacan minnoşlar dedi ki...

evlilik yıldönümünüzü kutlarım canım çok mutlu görünüyorsunuz ve inşaallah bu durum daim olsun yıllaaarca sürsün (amiiin) piknik resimleride çok hoş minik melek eğlenmiş ve öğrenmiş görünüyor,sevgiler

Anonymous dedi ki...

Selamlar, Yusufcuk cok tatli maasallah! Bende öyle gezinirken bu bloga rastladim ve biraz gezindim.
Yüzünüzdeki gülümseme hic eksik olmasin!
KeLeBeKk