28 Temmuz 2007 Cumartesi

Özet geçiyorum günlükçüm:

- Yusufcuk artık yatak veya koltuklardan kendi başına inebiliyor... Önce yüzüstü dönüyor, sonra geri geri emekleyip kenara kadar gidiyor, sonra da temkinli temkinli kayıyor aşağı.. Ayrıca artık tutunduğu yerden ellerini çekip 5-6 saniye ayakta durabiliyor.. Çok da mutlu oluyor tek başına ayakta durunca, heyecanlanıp ellerini çırpıyor bebeğim..


- Benim minşim aslında televizyon seyretmeyi hiç sevmeyen bir bebek - Allah'a şükür - Tamam itiraf ediyorum, ona yemek yedirebilmek için "reklam izletme" taktiğini bile denedim ama televizyon ilgisini çekmediği için işe yaramadı :)) Yanlız bugünlerde "Bip bip bip bip bip biiiiiip, bi biskrem versemmmmmm" reklamını ne zaman duysa hemen emekleyip televizyona koşuyor.. Eskaza önüne birimiz geçersek ya sağa ya sola yatıp televizyonu görmeye çalışıyor :)) Yusufcuk ne iş? Yemek yemeye başlar mısın bi biskrem versem? Sahi bak, bir de bunu deneyelim..


- Yusufcuk yeni bir oyun buldu kendine.. "Mama sandalyesinin tepsisine oynaması için koyduğumuz oyuncakları yere atıp almamızı beklemece, almazsak ağlamaca, alırsak yeniden ve yeniden atmaca.." Eğile kalka bir hal oldum yaa.. Bir de eğilip attığı oyuncağın nereye gittiğine bakması yok mu şirin şirin, ısıra ısıra bitireceğim heryerini en sonunda..


-Gelelim babamızın Yusufcuğa aldığı harika bez kitaplara.. Yıkanabilen, yumuşacık bu kitaplar geçen hafta geldiler aslında ama ben ancak fırsat bulup fotoğraflarını çekebildim.. Daha önce de aynı yayınevinin bazı kitaplarını tanıtmıştım aslında bir yazımda.. Kitaplarımız yine Kaydırak yayınlarından ve yemin ederim ben yine reklam ücreti falan almadım :))

İlk kitabımız "Vız Vız Arı"



Arımız üstten bakınca sıradan bir oyuncağa benzese de arkasını çevirince kitabımızın yaprakları bir bir açılıyor.. Kulakları tırtıklı, Yusufcuk dokunmayı çok seviyor. Ayrıca arının içinde küçük bir çıngırak da var, sallayınca ses çıkarması bebişlerin ilgisini çekiyor..




İkinci kitabımız bir telefon..


Telefonun ortasındaki turuncu numaratör çevirdikçe çıkır çıkır ses çıkartıyor.. Bu da Yusufcuğun çok hoşuna gitti.. Alttaki sayfaları açıp açıp resimlere bakıyor.. Kulağına dayayıp "Aloo, babası hadi eve gel.." diyorum ama daha kendi kendine ahizeyi kulağına götürmeyi öğrenemedi..




Üçüncü kitabımız "Küçük Ayşe"


Kitabın kapağına bakınca Ayşeyi göremiyoruz ama zili çalınca Ayşe turuncu kapının arkasında gizlendiği yerden çıkıyor ve bize evini tanıtıyor :))


Bu kitabın özelliği Küçük Ayşe'nin kitap ayracı gibi kitaba eklenmesi ve her sayfada Ayşe'nin içine koyulabileceği bir cep olması.. Örneğin yatak odasında yatağının içine, sayfayı çevirip banyoya geçince de oradan çıkarıp küvete koyabiliyoruz Küçük Ayşe'yi :))




Bir de "Küçük Ahmet"imiz var tabii.. Kendisi bir kukla kitap :))


Hem elime geçirip kukla gibi konuşturuyorum hem de sayfalarındaki resimleri gösteriyorum Yusufcuğa..



Vee son kitabımız, benim ilerisi için kendisiyle ilgili büyük umutlar beslediğim uyku kitabı..


Yastık şeklinde tasarlanmış bu kitabın sayfalarını açınca uyuyan tavuklar, tavşanlar, pandalar ve uyumadan önce dua eden bir çocuk çıkıyor karşımıza..


Yusufcuğa bu kitabı okuyacağım günleri iple çekiyorummmm :))


- Bir sonraki yazımızı İstanbul'dan yazacağım inşaallah.. Pazartesi yola çıkıyoruz oğlumla biz.. Hem dedemizin ısrarlarına artık dayanamadığımız için hem de Yusufcuk kalabalıkta acısını biraz unutur, sakinleşir diye.. Henüz tam olarak çıkmayı başaramamış küçük dişimizin yanındaki arkadaş da kabarmış çünkü.. Bu arada ben de biraz dinlenirim tabii.. Ne de olsa iki kalifiye dadı -pardon dayı- var evde.. Yusufcuk onlara havale, hi hii..


- Aaa unutmadan.. Daha önceki kitaplarımız demiştim ya hani, işte onlardan biri olan "Vak Vak Ailesi"nin iki numaralı yavru ördeği kayboldu !! Buradan ona seslenmek istiyorum..


Sevgili iki numaralı yavru..
Kaç gündür evde bakmadığımız yer, aramadığımız köşe bucak kalmadı ama yoksun.. Zannımca evden kaçtın.. Lütfen geri dön.. Tamam Yusufcuk kardeşlerin gibi seni de diş kaşıyıcı olarak kullanmış, sayfalarını çekiştirmiş olabilir.. Emeklerken sizi elinden bırakmadığı için canın çok yanmış olabilir.. Kemirilmekten sayfalarının kenarları pörsümüş olabilir.. Hatta ve hatta anneciğin bile tam ortadan ikiye ayrılmış, "vak vak" diyen kısmı artık iyice bastırmadan "vak vak" diyemez hale gelmiş olabilir..


Ama lütfen geri dön..
Ben Yusufcukla konuşurum..
Zira aşağıdaki fotoğrafta da gördüğün gibi annen ve kardeşlerin yolunu gözlüyor, küçük kurbağanın tesellileri bir numaralı kardeşini susturmaya yetmiyor :))



( Tamam söz veriyorum, en kısa zamanda bir psikoloğa görüneceğim..)

24 yorum:

uçan talhanın annesi dedi ki...

ne güzel demek istanbula geliyorsunuz. hoş geliyorsunuz. umarım dediğin gibi acısı hafifler hatta hiç acı çekmeden dişleri gelir. bu arada kitaplara bayıldım. ben ilk defa görüyorum. talha iki yaşına girdi ama yinede alsam olmaz mı bunlardan ya çok şirinler ama

mucizenin annesi dedi ki...

gercekten cok sirinmis pasam...simdi olsada iyice bi sevsem diye gecirdim icimden..
Ya simdi sen istanbulami gidiyosun ?? Keskem gelebilsem bende..Nasip..pasami operim kocaman kendinize iyi bakin canim..

selin&filiz dedi ki...

kitaplara bayildim bizde almistik seline bu kadar guzel degildi ve selinin hic ilgisini cekmedi oynamadi acayip bi bebek zaten.Buarada bende seline yemek yedirirken reklam acmak zorunda kaliyorum baska care yok diger turlu zorla ve yerimize dokerek yiyoruz....FILIZ

zeynep dedi ki...

bir de kitaplar www.kitapkaynagi.com da satılıyo galiba.. sen ordan mı aldın kuaybecim?

Kuaybe dedi ki...

Minik Talhanın annesi -ismini bilsemhiç de fena olmaz aslında :))- bu kitaplar 2-4 yaş arası içinmiş zaten, biz dayanamadık erkenden aldık :)) hemen alabilirsin yani, siz hedef kitleye dahil olmuşsunuz yaş itibariyle :))

Erikcim, sen de gel, bir buluşma da biz yapalım İstanbul'da.. Ben on gün kalacak gibiyim.. Bekleriz seni de.. Paşanı da sıkıştıra sıkıştıra seversin işte..

Filizcim, bu kitaplar daha büyük yaşlar için ya belki o yüzden sevmemiştir Selincik.. Büyüyünce ilgisini çeker eminim..

Reklamları izletme konusuna agelince, mecbur kalınca herşeyi deniyor işte insan, başka çaresi yok..

Zeynepcim biz internetten değil NT mağazasından aldık ama internet adresi vermen iyi olmuş, belki oradan almak isteyen arkadaşlar olabilir, sağol canım..

iremmm dedi ki...

ben de istiyorum bu kitaplardaaaann :((

Kuaybe dedi ki...

İremcim, ne demek, feda olsun karakuzuya.. Teyzesi getirecek ona gelirken söz :)) Dönün çabuk da tanışalım tamam mı..

arzu dedi ki...

ne guzel rengarenk bir post olmus,gerci hangisi oyle degilki:))aslihanla fotograflara bakiyorduk, Yusufcuk uyurken basinin altinda kitap olan fotografi gordu ve;
"anneee o kipap degilmi?"
-evet kitap kizim-
"anneee bebegin yastigi yok mu?"
- benim cevabim sekilde goruldugu gibi:)))))))))))

yastuf dedi ki...

Yine yolcusunuz demek ,hauirli yolculuklar gule,gile gidip gelirsiniz ins...Yusufcukda rahatca cikarir dislerini ins...Kitaplara bayildim ee nerden aldiniz?hangileri daha guzel,egitici?
Bu sorulari benim minnosumda dogunca sorarim sana ve tavsiyelerini alirim artik Kuaybe cim.Sevgiler.

AYSUN dedi ki...

Kuaybe ne zaman geliyorsunuz ? Bulusalım hazır gelmişken:) Amma biz 5 ağustosta şehir dışına çıkıyoruz. O güne kadar görüşebilirsek sevinirim:) Ben de berke kitaplar aldım ama sizinkiler çook güzel:) Hemen bakıp almam lazım:):)

uçan talhanın annesi dedi ki...

bilgi için çok teşekkürler kuaybecim. bu arada benim ismim emine.... nt lere hemen bakmalıyım. zaman kaybetmiyim dimi. hem talha oynamazsa ben oynarım hehe...

AycA dedi ki...

Kuaybe kitapları nereden aldın diye soracaktım ki internet adresi bile varmış :)) harikasın bende böyle güzel kitaplar arıyorum ..
Birde aysunda gördüm D&R dan almış ama orada hiç türkçe görmemiştim orayada bakacaığm .. teşekkürler paylaştığıın için ..

feyza dedi ki...

Çok güzel kitaplar yaaa bayıldım keşke bende şimdi çocuk olsaymışım:))
Kuaybe cim anlatımın çok hoş akıcı maşallah kitap veya dergilerde yazıyor musun merak ettim.
Güle güle gidin gelin canım merakta bırakmayın bizi yeni poslarını bekliyorum.

sayezar dedi ki...

Vallahi kitaplara bayıldım ben de. Ne şirin şeyler böyle. Yusufcuk'un da ilk fotoğrafındaki şirinlik, insanda mıncıklama duygusu yaratıyor. Maaşallah küçük adama.

Anonymous dedi ki...

yuppyyy!!!yaşasın!!!Kubicim buraya geleceğini duymak ne güzel. bu arada betül hocaya söylicem senin kaydırağın gönüllü reklamcısı olduğunu, bayağı sevinir herhalde. gelince beni ara tamam mı, mutlaka bekliyorum. bak sana tava lahmacunu yaparım. hehehehehehe:)Yusuf aslan paşayı öptüm.

Ayşe dedi ki...

maşaallah...
sana da oğlusuna da...
anlatımların da çok güzel, bayılıyorum;)
kitapların hepsini nt de gördüm, hatta uyku kitabından bir arkadaşımın oğluna aldım geçen hafta. bizimkilere epeyce ufak geliyor artık bunlar:) Yusufçuk iyi günlerde kullansın, öğrensin ve eğlensin:)

Not: kayıp ilanını okudum, benzer şeyler bizimde başımıza çok geliyor, ama merak etme, emin ol en ummadığın bir yerden çıkar uzun bir süre sonra;)

söylemeden gitmeyim; şu küçük kurbağanın tesellilerine bittim:))))

not: ayy kaç kez denedim, yollanmıyor mesaj sanırım, bir daha deneyim bakayım...

anne ve cocuk dedi ki...

telefonla benim bile oynasım geldi....ikinize de mutluluklar...

Swayline dedi ki...

Kitaplar çok şeker gerçekten.
Ayrıa oğlunun maceraları benimkininkilerle nerdeyse aynı:) minik,yaramaz ve araştırmacı ruhlu bir oğlan sahibi olmak insanı psikologluk durumuna sokabiliyor.
Minik meleğe öpücükler, sizede istanbul gezmenizde iyi eylenceler.

Sabahnur dedi ki...

kitaplara bayıldım, solugu en yakın nt de almak istiyorum:))

bu göz kısma bizde de var, nerden nasil nezaman oldu anlamadım..

Kuaybe dedi ki...

Arzucum hem yorumun hem de sayfandaki yazı için çok teşekkür ederim.. Çok duygulandım okuyunca.. Aslında ben de dergideki sayfanın fotoğrafını çekip yazı yazacaktım onunla ilgili ama nedense - kendimi beğenmek gibi olur diye herhalde - yapamadım.. Tekrar teşekkürler :))

Yasemincim senin minnoş doğsun, ben sana anlatırım uzun uzun.. Bu arada neymiş bebişin cinsiyeti çok merak ettim, az sonra uğrayacağım sayfana..

Aysuncum ayarlayalım birgün inşaallah ben de çok isterim tanışmayı.. Anadolu yakasındayım ben, inşaallah sen de öylesindir.. Haber bekliyorum senden..

Eminecim, hemen koş Ntlere, bu haftasonu baktık biz, bazıları yoktu.. Al annesi hemen Talhaya bu cicilerden.. Dediğin gibi o oynamazsa sen oynarsın..

Kuaybe dedi ki...

Ayçacım rica ederim, Yusufcuğun hoşuna gidince başka bebişler de faydalanır diye paylaştım, iyi de olmuş anladığım kadarıyla.. Aysunla bir buluşma ayarlamak istiyoruz, belki sen de gelmek istersin.. Kesinleşirse sayfaya da yazarım zaten.. Hatta Erin'e bu kitaplardan bir tane hediye etmeyi çok isterdim, inşaalah nasip olur..

Feyzacım ben de hep aynı şeyi düşünüyorum, "Keşke şimdi çocuk olsaydım.." Bunun bazı dezavantajları da var ama insan böyle güzel oyuncaklar,kitaplar görünce dayanamıyor :))

Bu arada ben "Gonca" dergisinin "Her Telden" bölümünü yazıyorum her ay..Daha önce ders kitabı ve etkinlik kitapları yazımında görev aldım bir yayınevinde ama şimdilik sadece Goncayı idare edebiliyorum Yusufcukla :))

Takıntılı bücür, mıncık serbest :)) Bu arada kitapları beğenmene çok sevindim.. Sen de al bence prensese..

Fetişim, canım benim, aramaz mıyım.. Ama bu sefer o kadar zahmet etme n'olur, yoksa gelmem bak.. Zaten bu sefer habersizce işyerine gelmeyi düşünüyorum, ehe ehe..

Kuaybe dedi ki...

Ayşecim canım çok teşekkür ederim.. Senden kaçmaz zaten bu kitaplar, tahmin etmeliydim :)) Ama Arda ve Verda için üzüldüm, geç kalmış biraz Kaydırak yayınları, cık cık..

2 numaralı yavru için umutluyum zaten, bence saklanıyor biryerlerde ama mutlaka sonunda yakayı ele verecek :)) Küçük kurbağayada yazık, günleri onu bunu teselli etmekle geçiyor :))

Teşekkürler Anne ve Çocuk, siz de biraz geç kaldınız galiba bu kitaplara :((

Merhaba Swayline, hoşgeldin sayfamıza.. Oğlumla aynı maceraları yaşayan miniği merak ettim doğrusu, hemen ziyarete gelmem lazım :))

Dediğin gibi tam psikologluk oldum ben yaa :(( Kurtulmam lazım bu haletten en kısa zamanda..

Sabahnurcum döndünüz galiba, ben de soluğu hemen sizin sayfada almakistiyorum :))

Şirinliğin nasıl ve ne zaman geliştiği konusunda benim de fikrim yok.. Bize sadece tadını çıkarmak kaldı :))

AYSUN dedi ki...

Kuaybe maalesef anadolu yakasında değilim:( Keşke cumartesi burada olabilseydim görüşürdük mutlaka. Cumartesi öğlen yola çıkıyoruz. Siz ne zaman döneceksiniz? Belki biz gelene kadar burdasınızdır. Ya da perşembe akşamı görüşebiliriz. Benim mail adresim uygun75@hotmail.com... Buradan haberleşebiliriz.

Bu arada arkadaşlar kaydırak yayınlarının web sitesinden de alabiliyorsunuz kitapları.. Ben sipariş verdim bile...

nurcan dedi ki...

kuaybe merhaba
ben senin sitenin gunluk takipcisi oldum oglunun buyumesini ne kadar da guzel anlatiyorsun
benim iki tane melegim var buyuduler ama gunluk falan tutmamistim ozeniyorum seninkisine
Kitaplariniz da cok guzel gorunuyor ben ufakliga almak isterdim ama buralada var midir(amerika)bu arada senin syfan bana memleket gibi geliyor hasret gideriyorum guzel vatanimla