13 Temmuz 2007 Cuma



Hani ben "Yusufcuk gece uyuyunca yazarım.." dedim ya geçen sefer.. Yusufcuk uyumuyor iki-üç gündür.. Onu uyutmayı becerebildiğim anda ben de baygın düşüyorum zaten yanına.. Ne zormuş bu diş çıkarma süreci yaa.. Tecrübeli anneler, her bebek böyle zor mu çıkarıyor dişlerini yoksa bu bizim nazlı bücüre has bir durum mu? Ağlaya ağlaya, bağıra bağıra halsiz düştü yavrum.. İshal hala kesilmedi, arada ateşi de yükseliyor. Calpol veriyorum sürekli.. Ama huzursuzluğu geçmiyor bir türlü.. Haftasonunu da böyle geçirirse tekrar hastaneye gitmemiz lazım.. Belki yapabilecekleri birşey vardır umuduyla..


Gelelim tatilimize..
Önce İzmir ayağı..


Dokuz saat süren yolculuk beni resmen bir daha Yusufla yanlız yola çıkmaya tövbe ettirdi.. İki kere birer saat uyusa da afacanım, uyandığında kaybettiği dakikaların acısını fena çıkardı.. Oturduğumuz koltuk ve çevresinde dokunulmadık bir milimetrekare alan bırakmadı. Emeklemeyi yeni öğrenmenin hevesiyle kendini yerlere atmaya çalışıp da tarafımdan engellendikçe çığlıklarıyla beni protesto etti.. Ön koltuk, kucağım ve yan koltuk arasında mekik dokudu.. Şirinlik yapa yapa kendini herkese sevdirdi.. Radyo çaldıkça oynadı, dişi kaşındıkça ağladı.. Derken.. İzmir'e vardık.. Otobüsten indiğimde üstüm başım terden sırılsıklamdı resmen.. ( otobüs klimalı olmasına rağmen ) Ne kadar zormuş Yusufcuğu oyalamak.. Bir daha mı uzun yol.. Tövbe.. Tövbee...


İzmir o kadar sıcak o kadar sıcaktı ki istediğimiz hiçbiryere gidemedik diyebilirim.. Ben güya Ozan'ın aslında Temmuz'da olan iznini Haziran'a aldırdım sıcaklardan bunalmayalım diye.. Denk gele gele Afrika sıcaklarına denk geldik.. Biz varmadan bir hafta önce gayet iyiymiş aslında hava..


İki ev ziyareti ve İKEA ile yetinmek zorunda kaldık.. Canım teyzeciklerimi çooook özlemişim.. Tabii annene ve dedişimi de.. Annem de oraya gelince bir taşla iki kuş vurmuş olduk :))


Sıcaklar dolayısıyla minişimin karizma iyice sarsıldı tabii.. Ona kuzenlerden birinin fanilasını giydirdik, bezi de çıkarttık, havadar havadar gezdi çocuk.. Tip mip hikaye.. Ne demişler, imaj hiçbirşeydir, susuzluk herşey :))


İKEA açılmış dedemlere çok yakın bir yere.. Durur muyum? Hazırladığım şirinliklere bile gerek kalmadan dedişim götürdü bizi.. O sıcakta klimalı, serin serin o kadar güzeldi ki içerisi.. Saatlerce gezdik. Meleğim bile ferahladı, kucağımda uyudu kaldı en sonunda..


Alacağımız herşeyi ( hatta almayacaklarımızı bile ) bir güzel denedik, özenle inceledik :))



Oğluma çok şirin oyuncaklar ve yemek yeme seanslarımızda işe yarar umuduyla parmak kuklalar aldım.. Alışveriş sonrası ufak bir dondurma keyfi yaptık çıkışta.. Tabii meleğim de bize eşlik etti..

İzmir'de en çok zorlandığımız konulardan birisi minişimi uyutabilmek oldu tabii.. Evde salıncağında sallanarak uyumaya alıştığı için yine onu aradı.. Biz de teyze kızım Cananla - diğer ismiyle dadı, tatil boyunca o baktı sağolsun meleğime, hiç indirmedi kucağından.. Zaten okul öncesi öğretmenliği bölümünde okuyor, tüm öğrendiklerini pratik yapmış oldu :)) - annemin dahiyane fikrini uyguladık. İKEA'dan aldığımız büyük eşya poşetine bir çarşaf serdik ve ona konforlu bir salıncak hazırladık :))



İşte sonuç..




Şimdi aklınıza "Neden çarşafla sallamadınız?" sorusu gelebilir.. Hemen açıklayalım.. Çünkü meleğim yana sallanmaya değil, yukarı aşağı sallanmaya alışkın.. Çarşafla bu mümkün olmuyor.. Ama köyde çarşafla sallanarak uyumaya da alıştı, o ayrı konu..

Bir haftanın sonunda babamız geldi ve köye doğru yola çıktık .. Aslında ben İzmir'e doyamazdım ama sıcaklar o kadar bunalttı ki ben bile "Köye ne zaman gideriz?" demeye başladım içten içe..


Şimdilik bu kadar.. Arkası yarın.. Bana kızmayın, bunu bile yedi seferde yazdım valla.. Mazeretim var, oğlum diş çıkartıyor :))

9 yorum:

ANNELOG dedi ki...

Çantada uyutma fikri oldukça dahiyane:) Çok tatlı olmuş maşallah, ne çabuk büyüyor ufaklıklar şaşırıyorumher gelişte:)

Sabahnur dedi ki...

kuaybecim ben de memlekete gitmek istiyorum takriben 13 saat. Giderken rahat da dönüşte otobüsle gelicem,otobus zor diyorsun öyle mi? ne önerirsin?!

Annem biz dört kardesi, nasil götürüyormus sasıyorummm..

sabriye dedi ki...

canımcım yazdığım yorumu okuyunca kendime çok güldüm..lohusa dalgınlığını hala üzerimden atabilmiş değilim..adresi yazayım demişim ama adres falan yazdığım yok.. şimdi yazayım kubişim.. www.blogs.cjb.net/atikem bebişimin resimleri ve 3 de videosu var şimdilik... bi de siz tatilden döndünüz ama seçimden sonra da biz gitmeyi düşünüyoruz..nasıl olacak çok merak ediyorum..o zaman atike tam 4 aylık olacak....kendi arabamızla gideceğiz gibi gözüküyor ama inşaallah bunalmaz pıtırcığım benim...

Lilium Bosniacum dedi ki...

doktor büyük ihtimalle vermiştir ama ben yine de söyliim.. calgel diye bi jel var onu diş etine sürünce biraz uyuşturuyo o kadar acımıyo.. bir de tavsiye edilen bir mısır tanesi kadar miktardan az sürüp daha sık sürülebilir.. bizim kurtarıcımız calpol ve calgel ikilisiydi.. ben kızımın her dişini bilirim. ishal ateş en az dört gece uyumama... Allah kolaylık, güç,kuvvet versin. :)

Kuaybe dedi ki...

Haklısın Annelogcum, ben gözümün önünde olduğu halde şaşırıyorum bu kadar hızlı büyümesine.. hergün yeni birşeyler öğreniyor afacanım..

Sabahnurcum, fındık ne derece hareketli bilmiyorum ama hareketli bir bebekle uzun yolculuk yapmak tam bir faciaya dönüşebiliyor. Yusuf da ben de çok bunaldık inan.. Millet atarax diye bi ilaç varmış, onu veriyormuş yola çıkmadan, gidene kadar uyuyormuş bebeler.. ama bu ağır bir alerji ilacı ve yan etkisi derin uyku.. sağlam çocuğa vermeye gönlüm razı olmaz benim.. bıcır bıcır gittik işte :))

Bir kere daha düşün derim ben sana..

Sabrişcim farkındayım ama ben maille attığın adresi yazıp seni linklere eklemiştim bile :)) hergün gelir kontrol ederim artık cimcimemi..

Kendi arabanızla gidecekseniz zor olmaz herhalde.. bebişe göre ayarlarsınız kendinizi, mola vere vere gidersiniz.. otobüsle zor oluyor biraz..

Sevgili Lilium, tekrar hoşgeldin.. Biz de calgel benzeri dentinoks kullanıyoruz ama onu da deneyebiliriz çok işe yarıyorsa.. bebiş de ben de bittik yaa :((

Her diş mi? Annneeee.....

hayalperisi dedi ki...

kuaybe öncelikle gecmis olsun tavsiyelerim (bunuda ben arkadasimdan duydum kizi dis kasiyicilarini pek begenmedigi icin)havucu buzluga koyup dondurup verdiginde cok rahatlatiyormus

resimlere gelince hepsi birbirinden harika resimler allahim nazardan korusun minik melegimizi

ben hala kizimla pek uzaklara gidebilmis degilim aslinda dogumgününde niyetim var söyle 2-3 günlük ufak bir tatil yapmak ama kismet

allaha emanet olun minik meleginizle ikiniz

pınar dedi ki...

sen izmir yolculuğunu bir de bana sor kuaybe. geçen yaz annemle gidip döndük ama çok zordu. bütün otobüs inseler artık da kafamızı dinlese diye baktı.
diş için calgel var ama ben yağmura sürmeyi başaramadım. sürdürmedi cadı:P sen bi dene istersen.

Kuaybe dedi ki...

Hayal pericim sağol canım hem yorumun hem de tavsiyen için.. ben de salatalığı buzluğa koyup veriyorum ama bu sefer de elleri üşüyor diye almıyor minişim :))

Duan için de teşekkürler.. Allah tüm yavruşları nazardan, kötülüklerden korusun inşaallah..

Pınarcım, sen yine şanslıymışsın, yanında annnen varmış.. ben yanlızdım!!! yan ve ön koltuktaki yardımsever teyzelerimiz sağolsun, ne diyim :))

Hatice dedi ki...

minik melek çok tatlı çok şeker maşallah kuaybecim ben hatice onu yerime öp inş. :)