13 Ağustos 2007 Pazartesi

Ben size bomba gibi döneceğiz demiştim di mi?
Demiştim..
Tamam işte patlatıyorum bombayı..



Bizim ikinci küçük inci dişimiz de patladı !! Boooooooommmmm..



Yanlız Yusufcuk bu patlama(!) için tam da yola çıktığımız günü münasip gördüğünden otobüsteki yolcular ve personel dahil hepimizin anası ağladı :)) Bu kadar küçük bir cüsseden bu kadar tiz ve seri çığlıkların nasıl çıktığına hayret eden yolcular dönüp dönüp arkalarına baktılar.. Yusufcuk ön koltuk- kucağım- arka koltuk - kucağım- sol arka çapraz- kucağım.. şeklinde devam eden uzun bir kucak döngüsü yaşadı.. Bayanları reddedip özellikle erkeklere gitmesi de çok ilginçti. O abileri dayıları zannetti galiba :)) O kadar iyi anlaştılar ki birtanesinin ipodunu bile kemirdi diş kaşıyıcı niyetine!


...................


Eve vardık.. Bir bomba da muslukta patladı.. Çeşmeyi bir açtım; fissssssss.. Sular yok.. Ankara'da bir haftadır kesikti sular, haberlerden takip ettim hep ama ben yola çıkmadan önceki gece haberlerde suyun verildiği ve on gün kesilmeyeceği söylenmişti. İçim rahat çıkmıştım yola.. Ev zaten kirinden ağlamış, benim getirdiğim çamaşırlar, kirli sepetinde birikenler de cabası.. Bulaşık makinesi dolmuş, balkon yıkanacak.. Yusufcuk enerji tavşanı gibi emekliyor, yerleri silmem lazım, ona banyo yaptırmam lazım!! Sinir krizleri içinde geçirdim o günü.. Dolaptaki üzümü bile yıkayamadım yemek için.. Bidonlarda su vardı aslında ama "Ya su hemen gelmezse" diye idareli kullanmak zorunda kaldım.. Gece yatarken Allah'a yalvardım hep "Sabah sular gelmiş olsun lütfen.." diye..


Neyseki dün sabah sular geldi. İlk başta kombiyi çalıştıracak kadar bile tazyikli değildi ama sonra iki kere bulaşık iki kere de çamaşır makinesini çalıştırdık çok şükür.. Ondan beri bir sıkıntı var içimde.. İlerki günler için endişeleniyorum.. Susuzluk çok ama çok kötü birşey.. Elektrik kesintileri de başlayacakmış bugünden itibaren ama ondan çok korkmuyorum. Bir mum tutuyor lambanın yerini.. Ama su olmayınca ne temizlik, ne yemek, ne banyo hiçbiri olmuyor.. Suyun yerini hiçbirşey tutmuyor..


Allah'ım lütfen bizi susuzlukla imtihan etme.. Bol bol ver rahmetini.. Önceden kıymetini bilmediğimiz, bol bol, saça saça harcadığımız bu nimetini alma elimizden.. Yaptığımız israflardan dolayı biz bağışla.. Amin..

17 yorum:

AsYa dedi ki...

amin:)

SELIN&FILIZ dedi ki...

hergun haberlerde birbirinden kotu haberler izliyorum turkiyeye neoluyor ya uzman kisiler artik hersey icin cok gec oldugunu ve turkiyenin otuziki sene sonra bir col olacagindan bahsediyolar allah sonumuzu hayir etsin bu arada bizde ankarada oturuyoduk annemler hala ankarada ikamet ediyolar...FILIZ

yeliz.. dedi ki...

merhaba Kuaybe,siteni takip ediyorm ama yorum yazmaya anca vakit buldum,yusufcucumu tebrik ederim,basarilarinin devamini diliyoruminsallah kolayca patlativerir diger incilerini:)bende ankarada dogdum buyudum,2 senedir gormuyorum o kadar ozledim ki..yazini okuyunca iyiki simdilik burdayim dedim,Allah sabir versin..

Ayşe dedi ki...

sen ne keyifli yazılar yazıyorsun öyle yaa... ;)

yeni dişiniz de hayırlı olsun canım..demek otobüsüde çoşturdu yusufcuk:))

dualarına da amiiin diyorum...başka bişi diyemiyorum inan....

uçan talhanın annesi dedi ki...

allah yardımcınız vede yardımcımız olsun. gerçekten çok zor susuzluk. rabbim hayırlı, bereketli yağmurlar yağdırsın inşaallah. yusufcuktan da kocaman öperim annesi. :D

Kuaybe dedi ki...

Asyacım, Allah yardımcımız olsun,biz eacısın gerçekten.. Yoksa hiçbirşey yok elimizden gelen..

Filizcim haberler benim de içimi karartıyor ama ben yine de çok geç olduğunu sanmıyorum.. Şu susuzluk bile hepimizin ciddi anlamda bilinçlenmesini sağladı.. Bundan sonra herkes üstüne düşeni yaparsa Allah da hakkımızda daha güzel şeyler takdir edecektir inşaallah..

Hemşeri olmamıza da ayrıca sevindim canım.. Gerçi ben buralı değilim ama şimdilik buradayız ya o da hemşerilik sayılır :))

Yelizcim merhaba, hoşgeldin sayfamıza.. Sanırım bu aralar Yusufcuktan çok benim ihtiyacım var başarı dileklerine :)) Bir çıksa, sırayla dizilse şu inciler çok mutlu olacağım..

Dediğin gibi bu aralar hiç özlenecek gibi değil Ankara..

Ayşecim okurken keyif alıyorsan ne mutlu bana :))

Otobüsü coşturdu hem de öyle bir coşturdu ki Yusufcuk, inerken bile muavin babasına şikayet ediyordu "Abi durmadan bağırdı senin oğlan yaa" diye :))

Susuzluk için de dua etmekten başka çaremiz yok.. Tabii bir de tasarrufu öğrenmemiz lazım hepimizin..

Eminecim, amin.. Bir an önce başlar inşaallah bereketli yağmurlar ve dolar barajlarımız.. Yoksa işimiz çok zor..

Yusufcuk da sizi öpermiş kocaman kocaman :))

Sabahnur dedi ki...

masallah Yusufcuguma.. sorunsuz gelsin dişler inş.

ya susuzluk cok kötü, ben de elime ne gecerse doldurdum ama musluktan akması baska yanii ..

Allah yardımcınız olsun dualarına da amin diyorum..
sevgiler

Rana Eslem GULMEZ dedi ki...

yenı ıncınız hayırlı olsun bızımde ucuncu dısımız geldı hamdolsun)))valla susuzluk cok kotu bende ıcımden ıstanbula gıtmak ıstıyodum vıze ıcın oylede oldu.ama senınle tanısamadık sende donmussun ankaraya.rabbım bol yagıslı bereketlı gunler nasıp etsın vatanımıza.cok optuk

AYSUN dedi ki...

Canım yaa görüşemeden gittiniz ankaralara. Ama siz dönün buraya bak sular da akmıyormuş hem elektrikler de kesilecekmiş:( Şaka bir yana Allah yardımcınız olsun. İçim parçalanarak izledim akşam haberlerde... Çok zor çook... Vee bizim de başımıza gelebilir her an. Allahım rahmetini esirgemesin bizlerden.

Bizlere de çok iş düşüyor. Geleceğimiz malum. Tasarruflu kullanmamız lazım kaynakları. Off off....

iremmm dedi ki...

öncelikle AMİN CNM :((


daha sonra daa hosgeldin cnm arkadasim...ana-ogul evin yolunu buldunuz yanee sonunda :) gezginler sizi...disiniz de hayieli olsun cnm..bu susuzluk ne olucak boyle dedigin gibi...bebek bile dogurmak,insani dusunduruyor yaa :( hangi millete?hangi gelecege diyor insan..!yavrucaklarin ne gunahi var...!?

hakkimizda hayirlisi olsun cnm..
öpüldünüz...

bu arada bende senin cektigin otobus maceralarini cok iyi bilirim..otobusle istanbula giderken falan cok dua ederdim,Allahim nolur bunaltmasin beni de,cevremdekileri de :) ama be cozumunu bulmustum..metinin bir doktor arkadasi bir alerji surubu onerdi bize..tamamen otlardan yapilmis bisi..yola cikmadan 1 saat once 1 olcek ver :)) bak nasil uyuyo..hali kalmiyor ki canavarlasinlar :)))
en iyi kurtaricim olmustur her zaman''ATARAX''...AKLİNDA BULUNSUN ;)

yastuf dedi ki...

Yeni inciniz hayirlis olsun canim.

Dualarina amin diyorum ,burdan haberleri izledikce insan o kadar uzuluyorki ama dua etmekden baska bise yok.
Allah yardimcimiz olsun.

hayalperisi dedi ki...

öncelikle amin ama bugün tvde söylendigi gibi gökcegin suyu kesmesi tamamen hataydi bir sürü su bosa gitti

gecenlerde tv izlerken ankaralilari gösterdiginde aklima sen geldin insallah allah bizden rahmetini esirgemez

dis mevzusuna gelince yokmu sanal dis hedigi ;)

Minik Patikler dedi ki...

Hayırlı olsun dişiniiizzz. Otobüsü boşver :) geçmiş gitmiş millet unutmuştur bile :)

Ne şirindi tepsileri kafamıza geçirirken yaa, özledim o masum minik suratını.

Duana amin amin amin..

tedarikmucize dedi ki...

AMİN!

Yeni inciniz hayırlı olsun :)

Yusufcukun gücünü bildiğim için ses çıkarma potansiyelinide az çok tahmin edebiliyorum :) otobüstekilerde kusura bakmasın küçücük cocuk napalım aa :)

Kuaybe dedi ki...

Sabahnurcum sağol.. İnşaallah daha kolay atlatırız bu "inci boncuk"ları :))

Dediğin gibi kabı kacağı dolduruyor insan ama çeşmeden akması gibi olmuyor asla yaa :(( Allah yardımcımız olsun..

Eminecim çok üzüldüm gerçekten.. Keşke siz erken gelseydiniz ya da biz biraz daha kalabilseydik ama nasip değilmiş.. Seneye inşaallah..

Bu arada sizin de yeni inciniz hayırlı olsun..

Aysuncum, seni göremediğim için de çok üzgünüm.. Şöyle bir sıkıştıramadım Berk'in tombiş yanaklarını.. Ama daha çoook gidip geliriz inşaallah, tanışırız birgün..

Evet dediğin gibi, tasarruf, tasarruf, tasarruf..

İremcim hiç kızma, aynı durumdayız.. Sen de daha yeni buldun evin yolunu :))

Atarax'ı biliyorum, hastanede EKO çekilmeden önce uyusun diye vermek istemişlerdi Yusufcuğa,ben kabul etmedim.. kendim uyuttuktan sonra çektirdik.. Uçak yolculuklarında kullanıldığını okumuştum ama doktorlar kesinlikle sağlıklı çocuklara verilmesini önermiyor.. Yan etkileri çok ağır.. Size nasıl -hem de bir doktor tarafından- önerildi bilmiyorum.. Hala da nekadar ağlarsa ağlasın veremem herhalde..

Bu arada, haber bekliyorum ben senden :))

Kuaybe dedi ki...

Yasemincim sağol.. Döndünüz demek tatilden, uğrayıp bir bakalım neler yapmışsınız diye..

Hayal pericim, kimi kesintiler bpşaydı diyor, kimi lazımdı diyor.. Ben anlamıyorum açıkcası meselenin içyüzünü ama çekilen sıkıntı çok büyük, onu biliyorum.. Allah yardımcımız olsun, sularımız hiç kesilmesin inşaallah..

Sanal diş hediğinden ne kastettiğini anlamadım canım yaa? Diş hediğimizin fotoğraflarını istiyorsan yüzüm kızararak söyleyeyim, yapamadım ki:((

MP'cim yok, öyle unutulacak gibi birgün değildi.. Çok uzun süre hafızalarından çıkmayacak o yolcuların eminim :))

Masum surat evet ama o masum suratın arkasında küçük bir canavar yatıyor çoğu zaman :)) bücür canavarım benim..

Nescim evet sen çok rahat tahmin edebilirsin attığı çığlıkları.. kendisiyle bizzat müşerref oldun çünkü :)) Ama millet küçük müçük demiyor, kusura bakıyor valla.. Öldüm bittim o gün terden.. Acınacak haldeydim :))

Ayşe dedi ki...

tık tık tıııık...nerdesin yaa, çok uzattın ama arayı...bende heyecanla gelmiştim, keyifli yazılarını okuyayım diye..:(
yusufcuk ve siz iyisinizdir inşallah....