30 Ekim 2007 Salı

Yok..

Iıı ıııhh..

Biz bu kış saatine alışamadık!!

Hava kararıyor, akşam oluyor, yemeğimizi yiyoruz.. Bir bakıyoruz saat daha altı.. Eee, ne yapacağız onca saat? Yusufcuğun uyumasına daha dünyalar kadar zaman var!!



Neyse ki bu haftasonunu DVD izleyerek geçirdik.. "Cesur Civciv"i aldı babamız bize, çok eğlendik :)) Aslında çok eski bir film galiba ama biz daha yeni izledik.. Ben bayıldım ama.. Hem hikaye ve kahramanlar çok güzeldi hem de cesur civcivi aynı Yusufcuğa benzettim.. Yanakları neredeyse oğlumunki kadar şirindi :P




Spider Man 3'ü de unutmayalım tabii.. Şimdiden iki kere seyrettik.. Yok yanlış anlaşılmasın, hayranı falan değilim ben, tamamen Ozan'la ilgili bir mesele :)) Serinin birinci ve ikinci filmlerini de defalarca seyretmek zorunda kalmıştım onunla beraber.. Hımm, düşünüyorum da Yusuf'un bu kıpırcık halinde Ozan'ın büyük rolü var.. Daha küçük bir fetüsken babası yoğun Spider Man etkisinde bıraktı beybişimi :)) Eh, şimdi koltuktan koltuğa atlamaya çalışan 13 aylık bir oğlumuz var!!

Dün iki kere düştü Yusufcuk yine.. İlkinde koltuktan takla atmak suretiyle sırtüstü, ikincisinde de babasının havada ayaklarından yakalamasına rağmen başını vurmasını engelleyemediği şekilde kafa üstü!! Koltuğun yan tarafına kadar gidip resmen aşağı bıraktı kendini.. Diyorum ya hepsi Spider Man'in suçu :))

Aslında onu bu kadar suçlamak da doğru değil.. Haftalar sonra ilk defa elime alabildiğim bebiş kitabımı okudum biraz.. Yeni yürümeye başlayan bebeklerin sık düşmesinin en büyük nedenleri hem yakını uzağı gördükleri kadar iyi görememeleri hem de yükseklik algılarının gelişmemiş olmasıymış.. Bunu farketmiştim zaten, yoksa niye koltuktan aşağı yürüyerek inmeye çalışsın ki Yusufcuk? Yüksekliği algılayamıyor işte..


Neyse, kış saatine geri dönelim.. Her zaman saat beş civarı yürüyüşe ya da alışverişe gitmeye alıştığımız için dün de o saati buldu evden çıkmamız.. Tabii hava kararmıştı neredeyse.. Ama akşam demedik, karanlık demedik, parka götürdük bebişimizi.. İşte size Yusufcuğun park sefasından kareler..



Bir de dönüş yoluna ait karelerimiz var tabii ama fazla gözyaşı içerdiğinden onları eklemedim :))


..........................


Sizin çalışma masanızın çekmecesinde ne var?

Benimkinde Yusufcuk var :))


Yusufcuk pek bir entel dantel oldu bugünlerde :))

Eline kalem kağıt geçirdi mi başlıyor çizmeye, karalamaya.. Annesini modelliyor işte çocuk, ne yapsın.. Zavallı gibi iş yetiştirmeye çalışıyorum ben :((


Tabii bu entel faaliyetler biraz dağınıklığa sebep oluyor evde..
Ama inanın, aslında ben titiz ve düzenli bir insanım.. Gerçekten :))



..................


Benim oğlum iyice büyüdü artık..
Ekmek almaya bile gidiyor babasıyla..


Ben de pencereden onlara her bakışımda, bir elinde lolipopu, bir elinde ekmeğiyle oğlumu hayal ediyorum bu karede..


Babasının kucağında olmayacak artık.. Aynı oradan bakıp "Annecimm, aldım ekmeemisi.." diyecek belki bana.. Kapıyı açtığımda, yanağına kondurduğum öpücük karşılığında ekmeği verecek ve kocaman bir çocuk olarak bakacak gözlerime..

Minik meleğim benim..



.....................

Dün parktan sonra alışveriş de yaptık ve ne zamandır piyasaya çıkmasını beklediğim yeni bezlerden aldım.. Daha önce Baby Star'ın web sitesine üye olmuştum ve deneme için numune ürün göndermişlerdi eve, çok beğenmiştim.. İki paket aldım hemen.. Yeni ürün olduğu için fiyatı çok uygun.. Bir paket Prima ya da Huggies fiyatına iki paket Baby Star aldık.. Daha sonra yükselir mi bilemem ama bu ürün için bu fiyat çok iyi.. Bezler çok kaliteli ve çok güzel gerçekten..

Yusufcuğu da bütün bir akşam boyunca oyaladı.. Ben daha ne isterim ki :))


....................

Facebook çılgınlığına ben de dahil oldum!!

Çılgınlık diyorum çünkü dün gece resmen yanıyordu gözlerim artık ekrana bakmaktan.. Onu da arayayım, "Hah, bir arkadaşımı daha buldum, listeye ekleyeyim.." derken saat kaç oldu.. Yıllardır görüşmediğim insanlara ulaştım.. Henüz bir ilkokul arkadaşımı bulamasam da sevinçten zıp zıp zıpladığım anlar oldu.. Programı karıştırıp kurcaladıkça kalkamadım başından :))


.....................


Minik düğme çiçekleri yapmaya devam ediyorum :)) Dün beş renk iplik daha aldım, şimdi kırmızılara başladım.. Bitirebilirsem hepsini, yarın bebiş görmeye giderken onları takacağım inşaallah.. Sadece kendime değil, hediye olarak da yapıyorum.. Baktım tuttu, ticaretine falan başlarım artık :P Cidden kitap yazmaktan daha kolay.. Ve daha eğlenceli olduğu da kesin :))


Yusufcuk uyandııııı...

Gitme vakti..

Daha Zehra'nın sobesini yazacaktım ama ben :((
Zehracım, yarın yazsam kızmassın di mi?

13 yorum:

k.i.s.d. dedi ki...

Minik çiçeklerin ticaretinden başlayayım söze:
etsy.com da satıyorlar ya marifetlerini. Neden olmasın, sat tabi... İlk alanlarda olurum, renk olarak mor ve tonları benim için ideal:)

Minik meleği öpüyorum.

Anonymous dedi ki...

merhaba kuaybe;
Bir süredir bloğunu takip ediyorum.Harika şeyler yazıyosun harika oğlunla ilgili.Sizi okumak ve resimlerinize bakmak çok zevkli.Ben 6.5 yıllık evliyim ve henüz anne olmadım.İnşallah bir gün yusufçık kadar tatlı ve akıllı bir oğlum olur.Sevgiyle kalın...Yusuf çuğuda öpüyorum.

sühendan dedi ki...

Demek face book çılgınlığına sen de katıldın hem de oğluşuna fun clup kurdun haa...Sen Yusufcuk tan ve kitaptan bloga girmeye ve yazmaya fırsat olmuyor dee:)

Bi ben beceremedim şuradan kendi arkadaşlarımı bulmayı:(

beste dedi ki...

sevgili kuaybe bayıldım fotolara dileğinde yakın zamanda gerçekleşir inşallah.ama yavruların getirdiği ekmeklerin bir köşesi eksik oluyo kemirilmiş ve nemli oluyo:) ama birde lezzetli oluyo sırma..sana mail atmak istedim ama yahoo adresinin hacklendiğini yazmıştın..hangi adrese yazmam gerek bilmiyorum..eğer istersen ben yazayım mail adresimi sen bana öyle bildir adresini konuşmak istediğim birkaç konu var izin verirsen..seni ve yusufcuğu kocaman öpüyorum..hafta sonu senin memleketteydik.. yada benim eski memlekette diyeyim..çok özlemişim oraları..sevgiler kocaman..

uçan talhanın annesi dedi ki...

ticarete atılacaksın demek... ne güzel...
yusufcuğun akşam sefası süper olmuş...
şu face book çılgınlığına bende mi eklensem acep... yalnız bu durumdan patronlar pek hoşlanmaz sanırım :D

Bir Hoş Seda imiş... dedi ki...

fotolar süper özellikle çekmece yakışılısı. nasip olursa kendisinden ileride imzalı resim isteyeceğim:)mümkünse. insan bu kadar mı fotojenik olur:)ayrıca şapkasına da bayıldım çok yakışmış.bende çiçeklerinden alarım sen başla satmaya.

pastacirapunsel dedi ki...

merhaba kuaybe,
ben sizi bu blog sayesinde bulan akrabanız.
ben de blog dünyasına katılmaya karar verdim ve kendime bir blog açtım.
beni de arada ziyaret ederseniz çok mutlu olurum. madem yüzyüze görüşemiyoruz buralardan haberleşiriz.
bu arada en çok çekmecedeki Yusufçuk fotoğrafına bayıldım.yusuf gün geçtikçe daha da tatlı oluyor.
ikinizi de öpüyorum, eşine de selamlar,
pastacı rapunsel

Cimcime'nin annesi dedi ki...

Yusufunun nice guzel gunlerini gorursun ins.(buna bakkaldan ekmek almakta dahil:) )
Bakmak istersen, duvara resim yapmakla alakali yorumuna cevaben bi oneride bulundum.
Muhabbetle..

zehra dedi ki...

kızarmı hıc zehra
yusufcuk cokkk onemlı annesı ve cok hareketlı uyandıysa yanlız bırakmamak lazım :)
malum spıder man:)))
masallah ama bu ara hızla buyudu sankı resımlerınden fark edılıyor
yakındır annesı ekmek alma zamanı :))
ayrıca yusufcuk masallah cok sanslı bır bebek senın gıbı bır anneye sahıb oldugu ıcın
su cıceklerın tıcaretı emınım cok tutulur zıra bende bayıldım vakıt olsa alıp elıme ıp baslayacagım:)(cok becerırmıs gıbı)

Anonymous dedi ki...

kuaybecim masallah yusuf cok tatli ,benim bile icimden opup opup koklamak ve azicik isirmak geliyor :) Rabbim nazarlardan saklasin ,salih kullarinin arasina katsin insallah :)
yesim

süpürgesizcadi dedi ki...

cok yakisikli bu minik melek coookkk :)) O kadar cabuk büyüyorlar ki, birgün cidden ekmegi kendi basina almaya gitmis sende ona bakarken "Ne zaman büyüdün sen minigim" diye ic gecirir olmussun....

asheke dedi ki...

Ne guzel bir ailesiniz .. Cekirdek aile .. Herzaman hayalini kurdugum bir aile .. Aktivitelerle, cocugunuza birlikte ayirdiginiz vakitle olsun, herseyle .. Bizde insallah oyle oluruz .. ama sanmiyorum.Esimden pek umutlu degilim :)
Spider vMan'i ortadan kaldirmak en iyisii .. bir cok kisinin kafasina giriyoor :))

AsYa dedi ki...

ya herkesde salıncak resmi koymuş,ne kıskandırıyosunuz yaaaaa..bende Efe'yi sallamak istiyorum..şöle değişik yerlerde sallanabileceğini öğrensinde kolllarım bi rahat etsin:))büyüsün istiyorum galiba çabuk çabuk..

Çekmeceye nasıl girmiş minik:)anlaşıldı..çekmece kilidi alınacak:P ben kendime not aliim