12 Kasım 2007 Pazartesi

Dün gece bir saat erken uyuyabilmenin verdiği enerjiyle dopdolu olarak karşınızdayım sayın okur.. Yusufcuk 23 gibi uyudu ve ben de iki saat çalışıp saat birde yatabildim şükürler olsun.. Tamam gözlerimin altı biraz mor olabilir ama enerjiğim işte :))

Şimdi hemen bu enerjimizi bekleyen iki sobemize harcayalım..


Önce Zehra'nın sobesi..
(Sobeye ait cümleleri koyu yazıyorum, benimkiler normal..)



1.Ben küçükken, yıldızların gükyüzünde biryerlere bağlı olduğunu, öyle gece lambaları gibi aşağı sarktıklarını sanırdım.. Eee, boşlukta sallanacak halleri yok di mi :)))



2.Aslında ben, çok kıskanç bir insanım.. Haset anlamındaki kıskançlık değil ama bu.. Aidiyet duygusuyla ilgili olan kıskançlık.. Bana ait olan, benimle ilgisi olan herkesi, herşeyi başkalarından kıskanırım.. En büyük mağdurum da Ozan tabii :)) Zavallımın içine fenalıklar geliyor bazen "sorgu seansları"mdan!!



3.İlk kopyamı ne zaman çektiğimi gerçekten hatırlamıyorum.. Son kopyamı hatırlıyorum ama söyleyemem :)) Yanlız lisede sınıfca, tam teşekküllü bir kopya maceramız vardı ki hala hatırladıkça gülerim.. Sayın geometri hocamız, bizi affedin!!



4.En saçma huyum, simetri, uyum ve düzen hastalığım sanırım.. Daha önce her çamaşır için sepette aradığım aynı renk mandallardan bahsetmiştim :)) Farklı örnekler de verelim.. Yamuk duran bir sandalye ya da tencere kapağını hemen düzeltmem lazım.. İster kendi evimde ister bir restorantta, farketmez!! Bulaşık makinemde kase bölümüne asla bardak konulamaz mesela, başkası koysa bile çıkarır yeniden dizerim bulaşıkları.. Öyle yapmasam çalışmayacak mı makine? Tabii ki çalışacak.. Maksat hayatı kendime daha da zorlaştırmak olsun !!



5.Cep telefonum bankamın ve kadim dostum gnçtrkcll'in mesajları ile dolu :)) Onları da bir ara silsem iyi olacak.. "SMS belleği doldu.." diye uyarı veriyor telefon.. Bayram, seyran ve özel günleri saymıyorum tabii.. O zaman yoğun bir mesaj trafiğim oluyor haliyle :))



6.Aşk bence çok ama çok çabuk biten birşey.. Gerçekçi olmak lazım.. Ama önemli olan yerini neye bıraktığı.. Sadakat dolu bir sevgiyse eğer, üzülmüyor ki insan zaten :))



7.En sevdiğim bloglar hangileri diye merak ediyorsanız link (izleme) listeme bakmanız yeterli..



.....................


( Öğlen başladığım bu yazıya uzun bir ara verdim, Yusufcuk uyudu, şimdi sıra ikinci sobede.. )


.....................


İkinci sobe ise sevgili Archi'nin sayfasında okuduğum ve bana çok ilginç geldiği için sobeye çevirmesini rica ettiğim bir konuyla ilgili.. Duyduğumuzda çığlık atmak istediğimiz sorular ve cümleler..

- Normal mi sezaryen mi?
( "Sezaryen" cevabından sonra da.. ) Aaa, sezaryen mi? Çocuk doğurmuş olunuyor mu öyle?

İkinci cümle, birebir muhatap olduğum bir cümle!! Ben çocuk doğurmuş olmadıysam eğer, doğduğundan beri gece gündüz bakıp emzirdiğim, gaz-naz hertürlü zorluğunu çektiğim, hala tüm gece uykularımı kendisine feda ettiğim bu yavru kimin? Plasenta ayrıldığı için hayatı tehlikeye giren Yusufcuğu "İlla normal doğum yapacağım.." diyerek bekletseydim ve sonra da onu kaybetseydim daha mı mutlu olacaktınız, çok merak ediyorum.. ( Cık cık, bak yine sinir oldum durduk yerde!! )


- Aaa annesi miiii? Ben ablası sanmıştım..

Bu soruya da çığlık atmak istiyorum ama sevinçten :P


- Kocan için mi kapandın?

Sorunun soruluş tarzından soran kişilerin eğitim ve algılama seviyeleri kendini belli ediyor aslında ama ben yine de belki anlarlar umuduyla şunu yazmak istiyorum.. Hayır, eşim istediği için takmıyorum başörtümü.. Annem istediği ya da babam zorladığı için de takmıyorum.. Herhangi bir gruba üye olmak ya da bir partiye yandaşlık etmek için de takmıyorum.. Sadece ve sadece Allah emrettiği için, O istediği için takıyorum.. Yeterince açıktır umarım..


- Kuaybe mi? Cık cık.. Neden Türkçe değil de Arapça bir ismin var
?

Bu soruyu bana soranlardan birisi de ismi "Sami" olan bir doktordu.. Çok trajikomik gerçekten :)) Ya o güne kadar isminin anlamını ve kökenini merak edip araştırmadı hiç ya da kendi ismine de gıcık..

Evet Arapça bir ismim var, tıpkı ismi Ali, Mehmet, Esra, Hatice, Zeyneb, Faruk ya da Beyza olanlar gibi.. Aradaki fark, benimkinin nadir duyulan bir isim olması o kadar.. Ayrıca bu durumun bence hiçbir sakıncası yok, sizce de olmasın..

( İsmimi ilk defa duyup anlamını merak edenleri kastetmedim bu kısımda, anlamışsınızdır ama ben yine de belirteyim.. Beni kızdıran sırf Arapça olduğu için gıcıklık yapanlar.. Latin kökenli bir ismim olsaydı eminim hiç sesleri çıkmazdı..)


- Uyandın mı?

Yoo, öyle mi görünüyor? Böyle uyurum ben.. Yürür, konuşur vaziyette.. Siz öyle yapmıyor musunuz yoksa?


- Geldin mi?

Hayır, o benim kopyam.. Önden onu yolladım, ben yoldayım :))


- Kadınlar akşama kadar n'apıyor ki evde?

Emin olun bilmek istemezsiniz!!


- Bu çocuğa neden mama vermiyorsun?
- Neden inek sütü vermiyorsun?
- Neden hala çikolata, şeker vermiyorsun?
- Niçin yanında uyumaya alıştırdın?
- Çay vermediğin için kahvaltı etmiyor..
- Rafadan yapsan yumurtayı yer, biz öyle yedirirdik..
- Bu soğukta çocuk gezmeye çıkarılır mı?
- Bak senin ayağın üşüdü, çocukta gaz oldu..
- Niye yoğurdu kendin mayalıyorsun, hazır versene..
- Gece ağlarsa yanına gitme, bırak ağlaya ağlaya uyusun..
- Bebek öyle yıkanmaz, yatırsana yıkarken..
Vb. vb...


Bir senedir bu cümlelere muhatap olmaktan içime fenalıklar geldi.. Yeteeeeeeerrrrrr..
Emin olun ben yavrumu sizden daha fazla düşünüyorum, onun iyiliğini sizden daha çok isterim..
Emin olun..


Öğlenki enerjikliğim yerini kapanmaya çalışan gözlere bıraktığı için aklıma şimdilik başka birşey gelmiyor.. Gelirse eklerim..


Ben de ilk sobe için ilhamını bekleyen k.i.s.d, Sümüklüböcek ve Archi'yi, ikinci sobe içinse Ayça, Sabahnur ve Özlem'i seçiyorum..

Sobe ciciklerim sobeee :))


.................


Bu arada, Yusufcuğun özellikle son iki haftadır beni depresyonlara sürükleyen :P uykusuzluk ve huysuzluğunun sebebi açığa çıktı.. Tabii ki diş.. Dört kocaman beyaz kabarıklık var üstte.. Allah onun da benim de yardımcımız olsun.. Calpol verdim şimdi, inşaallah uyur şöyle iki saat falan.. Çalışmam lazım, tabii bunun için de önce bilgisayarın başından kalkmam :))

15 yorum:

Anonymous dedi ki...

merhaba kuaybe:)) yusufcugu oyle cok seviyorumki:)) daha fazla yorum yazmaktan alikoyamadim kendimi:))ya ben minik patikler ve sizin sitenize hergun bakmadan gecemiyorum:)bagimlilik gibi bisey oldu bende:) benimde 2 oglum var biri 4 yasinda digeri 18 aylik:))buyugun adi muhammed kucugun mustafa:)allahim isimlerinin sahi gibi yapar yasantilarini insallah..zaten isimler insanlara gokten inermis yani isminden bir ozellik alirmis:)) belliki yusucukta guzelligini yusuf aleyhisselamdan almis:))gercekten seninle tanismayi cook isterdim :( ama ben fransada yasiyorum:(aramizda 3000 km var yani!bu arada benim kucuk oglum alt pottaki yusufun fotografindaparmagini sallayan pozunu gorunce o da ona parmagini salliyor:Deger becere bildiysem yorumu gondermeyi sik sik yazarim insallah.. ayrica su turban konusuna bende sinir oluyorum genelde banada soruyorlar bu tarz sorular heralde yasimiz genc:b oldugundan allaha emanet ol yusufcuga selamlar:))

Melek* dedi ki...

selamlar ay bayıldım sobeleme yazıların helede çocuk için çay,bal,süt gib şeyleri inan sadece seni deli etmiyo o söylemler bende deli oluyordum şimkide büyüdükçe büyüklerimizde çikolata şeker verme özelemi yani daha çokkk kulaklarını tıkamak zorunda kalıcaksın,4 beyaz kabarcık için Allah yardımcınız olsun iyi ve güzel şeyler bunlar,kapanmana katılıyorum bende kapalı inançlarını başı üstünde tutan bir bayanım grur duyuyorum bu davranışımla Allah yolumuzu açık etsin daha nediyeyim...şimdilik bu kadar blogumada beklerim sevgilerimle
yusufçuğu öp benim için:))

Kuaybe dedi ki...

Merhaba canım.. Hoşgeldin.. Bak becerdin yorum göndermeyi, sık sık yazabilirsin :)) Ama ismini de yaz olur mu, merak ettim..

Ne kadar güzelmiş oğullarının isimleri maaşallah.. Allah size bağışlasın yavrularınızı..

Fransa'da eşimin akrabaları var benim.. Belki birgün yolumuz düşer ve tanışabiliriz.. Uzak bir ihtimal ama olsun :)) Umut güzel şey..

Melek* dedi ki...

birde ismin çok güzel kuaybe kimseyi kafaya takma arap kökenli olması daha iyi boşver bende oğluma zahid ismini koyunca çok tepki aldım oda arapça zühd kelimesinden geliyor önemli olan isimde anlamı:))

Yıldız Yağmurları dedi ki...

İsminiz ilgimi çekti önce, bence çok ama güzel bir isim.. sonra sobenizdeki sorular ne kadar tanıdık geldiiii...
Sevgiler
Dilek

feyza dedi ki...

Kuaybecim isim konusunda küçükken çok kızardım benim adımdan başka kimsede yok sınıfta çok karıştırılır öğretmenler söyleyemez çok sinir olurdum.18 yaşıma gelince değiştircem adımı der dururdum taki bir gün edebiyat hocam çok güzel bir adın var anlamı bolluk bereket deyince Dünyalar benim oldu böyle takıntımdan da vazgeçmiş oldum..
Türban konusuna gelince evet genç olduğumuzdan sanırım işyerine gelen ama genelde erkekler daha meraklı bu konulara annende kapalımı niye kapalısın vs vs
hatta bi ara sınavdan çıktığımda başörtümü takarken bir bayan saçında kepek olmuyomu dedi bende bazen oluyo dedim devamlı başörtünle sıkıyorsunya ondan hava almıyolar deyince anladım maksadının laf sokmak olduğunu tabi ben bozuntuya vermeden yoo hayır her zaman kapalı olmuyorlar evde yeterince hava alıyolar dedim gerçi ne kadarda anlatsan eğer içlerinde böyle şeylere karşı nefreti olanlar varsa anlamıyor..

neslihan dedi ki...

Yeni incileriniz hayırlı ugurlu olsun :)

örtü konusunda aynı soruyla bende karşılaşıyorum bazen sallamıyorum bazen tersliyorum. karşımdaki kişiye duydugum hissiyata göre :D

Anonymous dedi ki...

twity o geometri sınavı kopya macerasını ben de unutmadım dil bölümü olarak biz bile karışmıştık sanırım fencilerden alıp tm ye ulaştıran bizdik başı yanan biz olmuştuk dimi? yanlışsan düzelt. NE GÜNLERDİ...
SONN

sühendan dedi ki...

Yine bir solukta okunacak bir yazı.Bayılıyorum şu akıcı üslubuna

Çoğu şeyler benim de yaşadığım şeyler ama özellikle isim konusunda ben de zorluklar yaşıyorum.Benim ismim de farsça

Bir de kıskançlık konusunda ben de eşimin burnundan getiriyorum ama şimdi biraz daha kendimi frenlemeyi öğrendim sanki:)

Yusufcuğu öptüm.Allah a emanet ol.

uçan talhanın annesi dedi ki...

kabarcıklar hayırlı olsun...
ismin çok güzel, benimki de arapça kökenli ve ismimi seviyorum. gerçi küçükken sürekli her işe beni koşturdukları için değiştirmeyi düşünüyordum ama vaz geçtim :D
sühendan'ın ismi daha zor söyleniyor. sınıfta her hoca mutlaka karıştırırdı. ve biz koro halinde açıklama yapardık. dimi sühendan :D
şükret senin ki daha kolay telaffuz ediliyor...
kıskançlık konusunda ben de senin gibiyim. ben eşimi, arkadaşlarımı, ailemi, her şeyi kıskanırım...

muko dedi ki...

İsmini ilk duyunca çok hoşuma gitmişti hatta artık kız bebek isimleri sordukları zaman hemen Kuaybe diyorumm ben çok sevdim yani:)
Arkadaşların dediği gibii yazılarını okurkenn büyük keyif alıyorumm,eline gönlüne sağlık..

duygu dedi ki...

merhaba kuaybe.gerçekten kalemine maşallah diyorum..benim kızımda 1.5 yaşında ve benim çığlık atmak istediğim soru:--anne sütünü bırak artık,anne sütünü bırak o zaman kilo alır yemek yerrr--gerçekten benim için çook sinir bozucu..yusufcuğu öperim,sevgiler..

AYSUN dedi ki...

Kuaybe kızım olursa sayende koymayı düşüneceğim isimlerin başında geliyor canım:) Yusufcuğumun incileri hayırlı olsun. Öperim ben onu:)

süpürgesizcadi dedi ki...

Ben su bazi insalarin diger insanlari sorguya cekmesini anlamiyorum zaten, birakin isteyen istedigi gibi yasasin hayatini niye size dert oluyor ki ??

Bana da burda Almanlar "basni örtmedigin icin kocan seni dövmüyor mu?" diye sormuslardi, önce bayaa güldüm sonrada nerdeyse sinirden aglayacaktim ön yargi'dan nefret ederim :))

Sezeryan konusunda cok haklisin hep derim eger Annein veya bebegin hayati tehlikedeyse hic düsünmem ki düsünmedim de, ama hersey normal seyrindeyse o zaman normal dogurun derim..

Akil veren her daim oluyor ve olacak, ben bi defa benden cok iyi bilen ablama ki kendisinin o zaman daha cocugu yoktu "Al ben egitemiyorum sen egit madem cok bilgilisin" demistim :)) simdi kendisi de dünya kac bucak saymakla mesgul :))

Son olarak (ay amma yazdim ha) bence ismin gayet hos ;))

Archi*Sugar (Esra) dedi ki...

Sobenize cevap verilmistir efendim.
:-)))