27 Kasım 2007 Salı



Aaa.. Yusufcuk kreşe mi başlamış yoksa ?

Acaba ?

Acaba ?


Yok yok..

Başlamamış..

Haftasonu ufak bir kreş gezisi yaptık ailece :)) Yusufcuk için değil ama benim için.. Buradaki bir kreşin müdürü acil olarak ingilizce öğretmenine ihtiyaçları olduğundan bahsetmiş Ozan'a.. O da bana anlattı eve gelince meseleyi.. Benim okuduğum okul ve bölüm itibariyle hem Türkçe hem de İngilizce öğretmenliği yapma imkanım var. "Haftada birkaç gün, birkaç saat derslere girersin, Yusuf da o sırada kreşteki çocuklarla oynar, değişiklik olur, enerjisini atar.." deyince öğretmenlik yapmaya hiç niyetim olmasa da görüşmeyi kabul ettim.. Neyse gittik.. Bir süre müdürün gelmesini bekledik ve bu süreyi de yukarıda görüldüğü üzere kreşin her türlü alet edevatını mıncık mıncık oynamak suretiyle değerlendirdik :)) Öyle ki müdür geldiğinde Yusufcuğu spor salonundan zor çıkardım yukarıya bağırış çağırış.. Yukarı çıkınca da adamcağızın kalemlerini hacamat etti zaten!!

Biz görüşmeye başlayınca şartların hiç de Ozan'ın anladığı ( ya da uydurduğu diyelim :P ) gibi olmadığı ortaya çıktı :)) Haftanın altı günü 8-17 çalışacak ve iki gün de 19:00'a kadar nöbetçi kalacak bir öğretmen arıyorlarmış.. Ayrıca kreşin 3 yaş altı bölümü de yok.. Hal böyle olunca başvuru formunu bile doldurmama gerek kalmadı.. Ufak bir macera yaşamış olduk :))

Ama Yusufcuğun kreşteki mutluluğunu ve kocaman bir çocukmuş gibi oyuncaklarla oynayışını görünce kafamdaki "kreş için beş yaş sınırı" üçe kadar düştü diyebilirim :)) Benim sosyal bebişim, o oyuncakların yanında bir de küçük arkadaşlar olsa ne kadar mutlu olacaktı kimbilir?


...................


Siz bizi özlerken biz başka neler yapıyoruz peki ?

Ben malumunuz bu haldeyim :))



Kitabımı yarıladım binlerce şükür.. Babaannemiz bir hafta daha kalacak galiba.. O arada ne yapsam kâr.. O gidince de kalan kısmı gece falan yazarım artık yavaş yavaş.. Bu kadarını bile ummuyordum gerçekten.. Çok rahatladım.. Sağolsun babaannesi çok güzel oynuyor Yusufcukla.. Sadece emmeden emmeye bana geliyor diyebilirim :)) Ama zaten bu çok sık olduğu için pek ayrı kalmıyoruz :P Bu aralar yine yemiyor Yusufcuk ama benim de aynı anda dört dişim çıksaydı yemek yemez ve Yusufcuk gibi dişlerimi ellemek isteyenlere ağzımı açmazdım!! Gece de - dün gece olduğu gibi - her yarım saatte bir uyanır, ağlar, emer, tam dalar gibi olunca bir daha uyanır ağlardım.. Annem de en sonunda yatmayı falan boşverir, yatağın içinde oturur, beni emzirir vaziyette kucağında uyutur, uyanınca da hemen emzirir, öyle sabahlardı..

Ama eğlenceli şeyler de yapıyoruz tabii.. Mesela geçen hafta küçük abimiz Ahmet Aydın'ın doom günüsüne gittik.. Yusufcuk onu bir an yanlız bırakmadı sağolsun :)) Hem oyuncaklarını paylaştı hem de mum üfleyişini..



Sonra, sonra... Uzun yürüyüşler yaptık babaannemiz ilk geldiğinde ve Yusufcuk bir seferinde mucize eseri arabada uyudu kaldı yine.. Eve gelince yatağına yatırmaya bile kıyamadık uyanır diye.. Girişteki halıyı kıvırıp orada uyuttuk bebişimi..
Soğuk hava vurdu galiba, uzun uzun uyudu o halde..




Parkta oynamayı ve poz vermeyi de ihmal etmedik tabii..



..............

Baba baba heeeyyyyy..
Baba baba heeeğğğğyyyyy..

( Yusufcuğun yeni şarkısı )


Bunlar da yeni kelimeleri:

Addayh: Allah
Daydı: Tatlı
Babaci: Babacım ( ya da biz öyle sanıyoruz )
Bıdi bıdi: Ne olduğunu çözemedik..
Adtaa: Atta
Şu: Su ( Sadece birkaç kere söyledi ama biliyor artık suyun su olduğunu )
..ve en önemlisi..
Hanni, enni, annğii, ağğnnn: Anne :))

Tatlış tatlış konuşurken o serçe ağzını yiyesim geliyor..

...................

Yusufcuk artık kesinlikle ama kesinlikle pusette oturmuyor.. Son iki yürüyüşümüz resmen işkenceye dönüştü.. Yanımda kayınvalidem olmasaydı kaldırıma oturur hümgür hüngür ağlardım kesinlikle.. Etini koparıyorlarmış gibi bağırıyor oturur oturmaz ve iki seferdir eve o babaannesinin kucağında - daha doğrusu kendini yere ata ata ulaştığı asfalt sefasını yapa yapa - ben de boş bebek arabasını ittirir vaziyette geliyoruz.. Satılık puset var haberiniz olsun :P


Oğlumun büyüdüğünü ve bebek arabalarının bebekler için olduğunu kabul etsem iyi olacak galiba :)) O artık yürümek istiyor hem de kesinlikle eli tutulmadan.. Ayrıca çok da sorumluluk sahibi.. Kendi çantasını kendi taşıyor - daha doğrusu sürüklüyor :))

...................

Yusufcuğun evde erişemediği yer kalmamış durumda.. En güvenli yer orası olduğu için birçok şeyi şifonyerin üstüne koymuştum ama orası da gitti elden.. Sabah kayınvalidem seslendi.. Giitim baktım, bizimki en alt çekmeceyi çekmiş, üstüne çıkmış, oradan şifonyerin üstünü karıştıryor.. Artık yatak odamızın kapısı da mutfak gibi 7/24 kapalı duracak anlaşılan..

..................

Yusufcuk maşaallah her dediğimizi istisnasız anlıyor artık.. Ama bir derdi var.. Konuşamadığı için kendi derdini anlatamıyor.. Bu da onu bazen çok agresif yapıyor.. Biz istediği şeyi anlayıp da eline verene kadar "ıyhh" diye diye göstermekten bir hal oluyor.. Anlayamaz da gecikirsek öyle hırçınlaşıyor ki anlatamam.. Konuşmayı bir an önce öğrense çok iyi olacak :))

....................

Bloga yazmayı da sizleri okumayı da çok özlemişim.. Kısa kısa ama daha sık yazsam iyi olacak galiba.. Gerçi iki gecedir tam ben yazacağım elektrik kesiliyor, mum eşliğinde Yusufcuğu oynatıyoruz oraya buraya kaçmasın diye karanlıkta.. Ama inşaallah daha sık yazacağım artık..

17 yorum:

sühendan dedi ki...

İşe giriyorsun sanıp heyecanlanmıştım ama durum yazının devamını okuyunca anlaşıldı.Çalışma saatleri çok uzunmuş.Ama başka bir kreşte sadece İng. öğretmenliği olabilir.Haftada bir iki saat.Yusufcuk için de iyi olur.

Ben de anaokuluna gönderme yaşını 6 olarak düşünüyordum ama Enes evde beni öyle bunaltıyor ki 3 yaşında göndersem mi diye düşünüyorum:)

pastacirapunsel dedi ki...

evet, daha sık yazman konusunda haklısın bence:))
Yusuf'cuğu özlüyorum gerçekten ama uzun aranın üstüne de bu güzel fotoğraflar çok iyi geldi gerçi:))
Sana da kolay gelsin bu arada, en kısa sürede bitirirsin umarım kitabı.
Sevgiler...

sumuklubocek dedi ki...

yaziniz resimlerle cok renkli ve guzel olmus Kuaybecigim. Kresteki merakli bakisli pozlarindan Yusufun oyuncaklardan cok hoslandigi anlasiliyor. Eger esinin anlattigi gibi olsaymis cidden iyi bir ismis bu.
Krese birkac deneyimden sonra acikcasi cok sicak bakiyorum ben. Gercekten diger cocuklarin icinde ogrenme olayi cok buyuk oluyor. Ama en uygun kresi bulmak sartiyla ;)
Yusuf bey de her gecen gun tatli tatli buyuyor masallah!

Muhammed Yusuf dedi ki...

Şeker bebek:)mucuk.
İyiki varsın ve gelmişsin babaanneee:)
8Bi de gecikmiş olarak:S8 İyi ki doğmuşsun Kuaybee:) Allah hayırlı ve bereketli bi ömür ihsan etsin sevdiklerin, meleğin ve eşinle birlikte.

KeLeBeK dedi ki...

ilk satırları okuyunca he güzel bir iş bu hem kuaybe için hem yusuf için demiştim, ama sonrasında aslında iş değil işkence olduğu ortaya çıktı, üzüldüm anladığım kadarıyla iş teklifini cazip şartlar dolayısıyla düşünmüştün, inş. gönlüne göre bir meşgale bulursun yusufcuka da yanında bir meşgale verirlerse tabii ki :))

SenaBera dedi ki...

Yusufcuğu yeni resimlerle görmek çok güzel.! Arabada uyuduğu poz süper..
Kitabını yarılamış olmana da çok sevindim canım:)Dilerim kalan yarıyı da bir çırpıda bitirirsin..
Allah kolaylık versin..

Archi*Sugar (Esra) dedi ki...

Kitabi yariladigina cok sevindim. Yakinda biter insallah.

Cocuklar krese bayiliyor gercekten. Hergun gitseler yine o derece ilgilenirler mi bilmiyorum ama haftada 2 gun, 2ser saat ben de dusunuyorum gelecek sene. :-)

Yurumesine cok guldum. Tatlim ya. Ogrendi ya... artik oturmaz asla.
:-))))

Eda Demirel Suner dedi ki...

Canım ya sen ne güzel gülüyorsun her resmin bana huzur veriyor nur yağan teyzeler gibisin daha bu yaşta oğluşunla sana maşallah boncuğu canım :)

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Öncelikle ben sayfa düzenini beğenmedim :( Sanki eski hali daha güzeldi.

İş konusunda şunu diye bilirim çalışmak çok güzel hele bir de senin gibi zor bir okulu bitirmiş biri olan için. Aslında kısa kısa çalışmaya başlayabilirsin. Bu hem sana moral verebilir. Küçük maymunada eğlenceli olabilir.

Kolay gelsin çevirinde haydi dayan az kaldı :)

uçan talhanın annesi dedi ki...

ben de işe girdin sanmıştım... ama nekadar ağır şartları varmış... eşinin dediği gibi olsaymış çok güzel olurmuş, hem yusufcuk için hem de senin için...
kitabı yarılamana sevindim hayırlısıyla tamamlamanı nasip etsin rabbim...
bu arada bak arayı açtın yusuf biz görmeden kocaman olmuş... özlüyoz ama ya...

Esra dedi ki...

Yusufcuğu okuyunca ben de kendi kızımı görüyorum sanki..Hareketler aynı, bizimki de kesinlikle pusette durmuyor artık..Allah yardımcımız olsun :)
İşlerine de kolaylıklar versin...
Sevgiler...

AYSUN dedi ki...

Kuaybe eski sayfayı istiyorum:( Daha güzeldi... Bende sevinmiştim kreş işini okumaya başlayınca ve tabii resimleri görünce ama sonu hüsranla bitmiş:( Eee ozan yanlış anlamış diyelim:P

Sesnin durum da vahim görünüyor canım onca kitabın arasında:( Ama sonu çok güzel olacak.

Bekliyoruz daha sık yazmanı. Elektrik kesintisi mi? Sudan sonra elektrikde mi başladı:(:(

muko dedi ki...

Kitabı yarılamana çok sevindim canım.
Yusuf'cukk günden günee çokk tatlı oluyorr aynı annesi gibii çok güzel bir bebek:)

Melek* dedi ki...

canım çok tatlısın sende inan bebek gibisin bu arada babası duymasın onu görmesekte yusufçuk aynıııı sennn :)) gözleriniz falan:))bende açıcam kydum kafaya çocuğumun anısına:)neyse hayırlı geceler sana öptüm

Ayşe dedi ki...

Kuaybecim islerinin yolunda gittigine cok sevindim, cok sukur biraz hafiflemis yukun, diger yarisida Allah in izniyle tez zamanda ve kolaylikla tamamlanir...
Cidden ne agirmis o okulun calisma sartlari..neyse gitmis gormus oldunuz, yusufcuk ilk kres deneyimini tatmis ve hatta tadinida begenerek ayrilmis oldu:)
Insallah karsina calisabilecegin ve sevebilecegin sartlarda yeni bir is cikar(ama lutfen bikac saati gecmesin calisma saatleri, yoksa buralari da ihmal edersin sonra)
yusufcugun ve senin, huzur dolu ve gulucukler sacan fotograflariniza da sevgi ile bakiyorum simdi....

pınar dedi ki...

yusufçuk çok hareketli ve sosyal bir çocuk maşallah. bence de erken başlayabilir kreşe. ben çalışan bir anne olmasaydım bile 3 yaşında gönderirdim kreşe çocuğumu. orda arkadaş edinip toplu halde yaşamayı öğrenmesi çok önemli.
resimler de harika kuaybe. bol resimli yazılarını çok seviyorum:))
kitabın için de kolay gelsin kuaybe.az kalmış bak ha gayret:P

Anne ve Bebisi dedi ki...

Amanniin neler olmuş neler:)
Sonran başlayalım, evet kısa kısa ama hep yaz:)

Bırak Yusufcuk yürüsün:) Burada böyle ipler var, takıyorsun çocuğun beline, sırtına, ipi de az salıyorsun:) Çok uzaklaşırsa çekiyorsun :) Sana onlardan yollayayım, bir dene:)

Yeni kelimelerini sevsinler onun :)

Kitabın için çok sevindim :) Biz de okuyabilecek miyiz? :))

Doğumgünü bir sürprizle kutlayacaktım ama vakit bulamadğımdan kelli olmadı, bu arada da kutlamadım:(( Valla unuttuğumdan ya da bilerek değil, süprizli olsun istemiştim ama olmadı. Şİmdi kutlayayım:P Sürpriz ne zamana Allah bilir:))

Çok özletmeyin kendinizi, arada cee yapın, iki foto şey edin :))))

Öperim.