13 Aralık 2007 Perşembe

Sanırım büyük bir "Seviye"sizlikle karşı karşıyayım!!

Haftasonu yayıneviyle görüştüğümde kitabın ana bölümünün bittiğini ve testleri yazdığımı söylemiştim.. Bayramda İstanbul'a gideceğimiz için, yola çıkmadan ödeme yapılmasını rica ettim - ki sözleşmede ilk ödemenin Ekim'de olacağıyla ilgili madde vardı ama ben o zaman kitabı tamamlamadığım için bunu talep etmemiştim, hakkım yok, bitince alırım diye.. Neyse.. Muhatabım S. Bey, "Siz yazdıklarınızı teslim edin bize.." dedi ama ben ücreti almadan kitabı teslim etmeyeceğimi söyledim.. Bunun pek mümkün olmadığını, bu kitabın seneye okutulmak için yazdırıldığını ve kitap basılıp satılmadan, yani kendileri para kazanmadan bana ödeme yapmalarının çok zor olacağını falan anlattı!! Ödeme yapılmadan kitabı teslim etmeyeceğimi tekrar ettim ve bana muhasebeyle görüşüp bana döneceklerini söyledi..

Beş gündür bu adamdan haber bekliyorum onlarla çalıştığım için kendime kahrede kahrede.. Defalarca aradım, sekreterine not bıraktım, defalarca "Tamam arayacak.." dediler ama hala arayan yok.. Akıllarınca beni oyalıyorlar sanırım.. Oysa artık ödeme için değil, kitabı kesinlikle ama kesinlikle onlara teslim etmeyeceğimi söylemek için aramalarını bekliyorum.. Bayram dönüşü kalan birkaç testi de tamamlayıp başka bir yayınevine satacağım inşaallah.. Ama bunu bile söyleyebileceğim bir muhatap yok karşımda..

Ben mi hep böyle sahtekar insanlarla karşılaşıp imtihan oluyorum yoksa hepsi böyle de karşıma çıkacak başka alternatif mi kalmıyor çözemedim gitti..

....................


Bu sıkıcı iş meselesini bir kenara bırakıp cicik yünlerimize dönersek..

İşte karşınızda meşhur bolero :))

"Bu da ne?" demeyin.. Şimdilik atkıdan bozma birşey gibi görünebilir ama sonucu beğeneceğinizden eminim..

Eni sırt uzunluğunda, boyu giyecek kişinin dört karışı yüksekliğinde olan bu parçayı ördükten sonra sıra çiçekleri yapmaya geliyor..

Biliyorsunuz çiçek olmadan olmaz :))
Heryer çipçiçek olmalı ki gözümüz gönlümüz açılsın..

Dört tane çiçek yapıyoruz boleronun kenarları için..
Sonra onları aşağıdaki gibi ana parçayı ikiye katlayıp iki kenarı birleştierecek şekilde ekliyoruz. ( İsterseniz dikerek, isterseniz tek zincirle birleştirerek )


Benim bolerom bir bebek için olduğundan iki çiçek yetti.. Burada ölçü, kenarı yarısına kadar kapatmak.. Yani üstte sadece kol girecek kadar boşluk kalacak.. Yetişkinler için dört çiçek gerekir sanırım..


Sonra ana parçanın sırta gelecek kısmına - örgüyü kestiğimiz tarafa, orası daha güzel duruyor çünkü - yaprak benzeri birşey yapıyoruz..


Aynı ilmeğe üçlü trabzanla üç kere batıp dolduruyor, dört zincir çekip batıyor ve sonra yine battığımız ilmeği üçlü trabzanla üç kere dolduruyoruz..





Sırt kısmı tamamlandıktan sonra diğer kenara iki çiçek eklemeye geliyor sıra..

Ama benim bolerom bu aşamada kaldı..

Tamamlanmış ve Yusufcuğa giydirilmek suretiyle sunulmuş halini yarın eklerim inşaallah..
Çok ilginç bir giyim şekli var çünkü..

Yanlız dua edin Yusufcuk uslu dursun da güzel fotoğraflayabileyim.. Bere de değil ki bu Sabahnur gibi topa geçireyim :)) Mecbur canlı bir konu mankeni lazım.. Ama en olmadı bir body üzerinde göstermeye çalşırım..


( Aysuncum, senin için bir de çiçek yapıp fotoğraflayacağım merak etme.. )

Şimdilik bu kadar.. Benim biraz oğlumla oynayıp sakinleşmem lazım zira şu dakika itibariyle uyandı kendisi.. Mıkır mıkır sesler geliyor yatağından :))

13 yorum:

Minik Patikler dedi ki...

Canım bence şansın varmış senin kitabını almamışlar, iyi ki böyle bir yayıneviyle daha fazla muhatap olmana gerek kalmayacak, sakın kendini üzme Allah yardım etmiş, düşünsene küçük bir kısmını yatırıp kitabı basıp seni -sizi- daha beter yarı yolda bırakabilirlerdi.


Boleroya bayıldım ben ne zaman elime şiş alacağım, merakla bekliyorum doğrusu.

feyza dedi ki...

Kuaybecim bencede şansın varmış üzme kendini eminim çok güzel bir kitap olmuştur ve çok satacağına inanıyorum o kadar emeğin var içinde Allah hakkında hayırlısı olacak daha iyi bir yayınevi ile anlaşmanı nasip etsin canım..
Bolero nda harika örgü üzerine bi blog daha açsana çok seviniyorum böyle şeylerle uğraştığını görünce bende çok seviyorum.Yusufcuğun üzerinde ve bitmiş halini çok merak ediyorum..
Mail deyince ben de sana 1 hafta önce mail atmıştııımm:((okumadın demek..

SenaBera dedi ki...

Kuaybeeee acele maillerine bak lütfennn!!

betül aytaç dedi ki...

kuaybe, bende çok çekiyorum yayınevlerinin elinden. yayıncıların hepsi aynı mantıkta ve aynı tarzda insanlar. anlayamıyorum hiçbirini. sanatın ne olduğunu insanlara anlatmaya çalışmaktan, "yap yap geç" mantığından o kadar çok bıktım ki çareyi çalıştığım sektörü değiştirmekte buldum. birkaç yıla kadar yayıncılarla çalışmayı tamamen bırakmayı düşünüyorum. hakkımızda hayırlısı...

bolerodaki renk uyumuna bayıldım. ellerine sağlık.

sühendan dedi ki...

Boleronun son halini merakla bekliyorum.Sen en iyisi elişi üzerine de bir blog aç. Çok tutacağından eminim:)))

Kuaybe dedi ki...

MP'cim sağol canım.. Dediğin gib ya kitabı teslim etme gafletinde bulunsaydım!! Sonucu düşünmek bile istemiyorum.. Böylesi bile çok üzdü beni - o ödemeye göre birçok şey planlamıştım çünkü - seneye almak zorunda kalsaydım çok daha fazla üzülürdüm.. Hayırlısı diyorum sadece..

Ben İstanbul'a gelince örgü örmeyi öğreteyim sana :P Yanımda getirmeyi düşünüyorum şişlerimle tığımı :)) Yünleri taşımaya gerek yok, oradan alırım..

Feyzacım öncelikle çoooook tebrik ederim canım.. Aklımıza gelen gelmeyen en büyük mutlulukları diliyorum senin için.. Hayırlı olsun..

Örgü konusunda blog açmak mı? Cicim sen beni usta zannettin galiba.. Ben uydurup uydurup yağıyorum birşeyler.. Ya da arkadaşlardan falan görüp aynen değil de değiştirerek örüyorum.. Kaldı ki bu sayfaya bile yetişemiyorum bazen.. Bir sayfa daha beni aşaaaarrrr...

Özlemcim her iki mailime de baktım ama senden gelen mail göremedim.. Acaba "minik.melek@yahoo.com.tr" adresinin sonundaki "tr"ı yazmayı mı unuttun.. Bu server yeni ya, biz alışmışız otomatik "yahoo.com" yazmaya, "tr" olmayınca gelmiyor mailler.. "kuaybenur@hotmail.com" da açık, ona da yazabilirsin bu arada..Çok merak ettim bak şimdi ne yazdın ki :))

Betül hanım beni en iyi siz anlarsınız ne diyeyim :(( Bu sektör böyle maalesef.. Ben en güvenilir denilen insanlardan yedi ay sonra ancak maaş aldığımı bilirim.. Profesyonel olmak yetmiyor, hak hukuk da gözetmek lazım.. Ben de sektör değiştireyim diyeceğim ama başka çarem yok ki.. Yazmak istediğim sürece bu ve benzeri insanlarla muhatap olmak zorundayım maalesef..

Kuaybe dedi ki...

Sühendancım ben diğerlerini cevaplarken senin yorumun gelmiş, tek başına kaldı üzgünüm :))

Yok yaa.. Feyza'ya da yazdım ya, profesyonel değilim ben.. Sırf bu sayfayı götürsem yeter..

pastacirapunsel dedi ki...

Canım, maalesef artık insanlar böyle:(( Merak etme sen ne ilksin ne de son olacaksın, iyi niyetli ve yürekli insanları nedense hep böyle kötü olaylar buluyor.Sabır diyorum ve eminim ki herşey senin gülen yüzünle yola girecek:))
Bolero ise enteresan, bir an önce Yusuf'cuğun üzerinde görmek isterim:))
Sevgiler......

pastacirapunsel dedi ki...

canım, ben de mail gönderdim minik melek' e , cevap bekliyorum senden:))
Ona göre tatilden dönüşü ayarlayacağım:))
Sevgiler.......

Melek* dedi ki...

kuaybeciğim bu dünya imtihan sınav dünyası burası bir sınıf bizde öğrenciyiz cennet ucuz değil cehennemde lüzumsuz değil böyle sahtekar insanlar için bu söz bana mağdur olduğumda içime su serper demek bu mağdur olmam birgün hesap gününde hesabını alacağım diye düşünürüm çok şükürki senin testlerin başka bir yayınevine satılan kitapçığın var ki olmasa bile boşver ahirete bırak bu arada saatine ördüğünü çok beğendim ve öreceğim inş.ama detaylarıyla anlatırmısın SAATE YAPTIĞIN KILIFI:) BOLERADA ÇOK GÜZEL TAMAMLAYIP RESSMİNİ ÇEKİP DAHA DETAYLI ANLATMANI BEKLİYORUM Kİ YAPACAĞIM İNŞ.SEVGİ VE MUHABBETLERİMLE YUSUFÇUĞU ZAHİD ÖPÜYOR TABİKİ TEYZESİ MELEKDE:)

Anonymous dedi ki...

kuaybecim yayinevinin yaptigi terbiyesizligi okuyunca cok sinir oldum.ya sonucta hak,emek denilen bisey var.o senin emeginin karsiligi olurmu hic oyle sey canim kolaysa oturup kendileri yazsin.sen okadar olmayan zamanindan ayirmissin bu kitap icin.geceni gunduzune kattin,ee birde annelik:))neyse herseyde vardir bir hayir.Allah seni iyi insanlarla karsilastirsin..

bu arada 2 gun onceki yorumuma cevap yazmissin cok sevindim ve esimin gozune sokarcasina okuttum:)cunku o benimle dalga geciyordu"blogcu seni"diye.sanal alemde dostluk olmaz saniyordu.cook bilmis benim kocamm:)

neyse cocuk gelisimci oldugum icin kizimin sansli oldugundan bahsetmissin haklisin ama bazen ben bile ona nasil davranacagimi sasiriyorum:)kitap okumak anne olmaya hiic benzemiyormus onu anladim:)

bu arada bende sana kendimi tanitmak kizimi tanitmak istiyorum.tabii sende istersen:)sana baska nasil ulasabilirim?veya sana mail adresimi yazsam beni msn'nine ekleyebilirmisin?sayfadaki mail adresini ekledim ama hic goremedim seni ekranda.bana bilgi verirsen cook sevinirim.gorusmek dilegiyle.A.E.O..

Anne ve Bebisi dedi ki...

Umarim senin bir de kizin olur:) Onu gonlunce cipciceklerle bezersin:))

Kitap isi icin diyecek bir sey yok:( Umarim iyi bir yere satarsin arkadasim.

Kuaybe dedi ki...

Rapunselcim, mailini okudum ve cevap yazdım, inşaallah ulaşmıştır sana.. iyi dileklerin için de teşekkür ederim..

Melek hanım güzel sözler için teşekkürler.. Artık üzülmüyorum zaten..

Saate ördüğüm kılıfı da inşaallah en yakın zamanda fotoğraflar, detaylı anlatırım.. Beğenmenize çok sevindim..

Sevgili Zehra, bence de sanal alemde dostluk olur.. Benim bu sayfa vesilesiyle tanıştığım çok güzel insanlar var.. İyi ki tanımışım diyorum..

Bana "minik.melek@yahoo.com.tr" adresinden ulaşabilirsin..

Ve ayrıca evet, kitap okumak annelikten çoook farklı çok.. Okuyorum, okuyorum ama hala bazı problemleri aşabilmiş değilim. Kitaplar standart bebeklere göre sanırım :))

Esracım "Amin" diyeyim canım, "Amin.." Ben de Allah'tan küçük bir prenses isityorum hayırlısıyla.. Ben de sana edeyim mi aynı duayı, hıı ?